Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz PociAti #9201 üzenetére

Igen, abszolút egyetértünk.:K Viszont épp azért írtam, hogy "Annak, aki amúgy tisztában van a kétkerekű közlekedés mibenlétével." Több, mint 10 éve csináltam az A-jogsit, de a mai napig emlékszem a "Kopasz" néhány frappáns mondatára, pl. arra, hogy azért, mert fel vagy öltözve, még nem kell kiugrani a 7-es busz elé. Na, akik ezt nem értik meg, azoknak ad hamis biztonságérzetet a védőfelszerelés.

Tök jófej oktató volt, sokat köszönhetek neki... Ahogy mondják: fejben dől el.:R Azzal is egyet tudok érteni, hogy ha valaki 20-25-tel kóricál, kibírhatja sisak nélkül. Csak nehogy elkottázzon valamit, mert még lassan haladva is nagyon szar, amikor a fejed koppan az aszfalton. Ezt gyerekként is megtapasztaltam, amire mondta az ügyeletes megmondóember, hogy "na ezért kell a sisak". És teljesen igaza volt.:D

Egyben azt is osztom, hogy ha valaki "túlöltözik" és emiatt a 38-40 fokban gurulva dekoncentráltabbá válik, totál leizzad, nem érzi jól magát, könnyebben kerül bajba!

Nagyon sokáig azt mondtam a motorra is, hogy "nem kell elesni". Ingben jártam a munkahelyemre, kvázinulla védőfelszereléssel* (a kötelező sisakon kívül).:)) Megúsztam ugyan, mert az első esésemnél protektoros kabátban voltam, viszont maga az esés egy teljesen önhibás szituációból adódott. Ha épp "lengén" vagyok öltözve, és emiatt óvatosabban megyek, tuti nem esek ugyanott, ugyanúgy el...:K Szóval igen, az első eséséig az ember még nagyon (túl) magabiztos tud lenni. Utána rájön, hogy nem mindig fogja kiadni, és inkább a tervezett tempóhoz öltözik. Csak egy ON példa: sisakban megyek dolgozni, mert tolom neki 40-nel a (baromi széles) bicikliúton, de az ördög nem alszik. Viszont ha kigurulok vásárolni párszáz méterre, akkor nem viszem a sisakot, és véletlenül sem megyek 40-nel sem.:R Minap pl. full beöltöztem, térvédő + kesztyű is, mivel ismeretlen terepre, és elég nagy távra mentem, így jobban éreztem magam. Kényelmetlen volt meg minden, nem is rolleres cuccok voltak, hanem "rendes", motoros, de így láttam jónak... Valójában jobban jártam volna, ha kitolom a motort, azzal gyorsabban lenyomom azt a 30+ km távot, de legalább így nyomhattam egy "tartóstesztet" is...:))

*: természetesen teljesen kezdőként ennek az ellenkezője, még csizmám is volt.:K Meg is szóltak érte, hogy "robogóra csizmaaa"??? Mondom, ha esek, akkor az aszfaltot nem érdekli, mi volt alattam... Ezt elfogadta a sportmotoros kolléga is.;]

Új hozzászólás Aktív témák