Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokaym
csendes tag
válasz
PociAti
üzenetére
"Azóta a nővéred beviszi a postára a kerékpárt, mert egyszer ellopták neki?"
Nyilván nem. Azóta nem megy biciklivel postára, nagyjából ez lett belőle. Inkább elsétál odáig, ha postai intézni valója akad.Egyébként nagyon nem mindegy szerintem, hogy milyen értékű tárgyat hagysz őrizetlenül. Akár lezárod, akár nem. egy kb 20.000 Ft-ot érő bicikliért kevésbé kár, mint valami másért, ami egy nullával többet ér.
"Meg kell tudni oldani anélkül, hogy azzal másokat zavarnánk."
De nem tudom, hogy a "betolod a rollert valahova" jelenséget miért kell úgy kezelni, mintha azzal mindenkit fellökne, meg a feje fölött pörgetné a tulajdonos.
Abban az esetben, ha tudom, hogy egy kicsi boltba megyek, nem viszem a rollerem - hiszen nem férünk el tőle. Ha pedig egy akkora hipermarketbe megyek, ahol 6x elférnék még magam mellett a sorok között, oda beviszem, mert nem hátráltatok vele senkit.
Nyilvánvaló, hogy lucskos időben sem viszem be - koszolni akarok. A lépcsőházi liftben is csak egyedül utazom vele, másokat nem kaszálok el, inkább megvárom, míg üres lesz a lift, és nem nyomorítok be másokat a rollerral.Ha egy olyan helyre megyek, ahol a bejáratnál ott lehet hagyni nyugodt szívvel, mert figyel rá a biztonsági őr, akkor otthagyom. (Pl. ügyintézés esetén a Főtávnál otthagytam az "előszobában", azt mondta a biztonsági őr, hogy nyugodtan, mert figyeli majd.)
"És tisztában kell lenni azzal, hogy mely eszközökkel vagyunk toleránsabbak."
Természetesen nem ugat le senki sem egy anyukát a babakocsija miatt, vagy egy mozgáskorlátozott személyt a kerekesszék miatt, és ez rendjén is van. Én itt csak a méretbeli összevetés végett hoztam példának más eszközöket. Hogy a bicikli betolásra visszatérjek, egy 28-as bicajt nem tolsz be akárhova. Egy pálcika roller meg a legkisebb kempingbiciklinél is kisebb.Tapasztalatom szerint nem a rollerek hipermarketben való tolása okozza a legnagyobb problémát. Eddig nem szóltak egyszer sem, hogy ne vigyem be, mikor köszönök a biztonsági őrnek. Ha probléma lenne, és nem lehetne bevinni, felteszem, szólnának, és ebben az esetben nem is vinném be, megoldanám a bevásárlást roller nélkül, vagy olyan helyen, ahol beengednek vele, mert felismerik, hogy nem közveszélyes.
Summa summarum, ameddig nem mondja azt a biztonsági őr, hogy ne vigyem be, be fogom vinni (olyan helyekre, ahol nem akadályozok vele másokat), mert nem szeretném, hogy ellopják. Ha pedig jelzik, hogy ne, nem állok le vitatkozni, nem viszem be, és nem ott vásárolok, ill. legközelebb nem rollerral megyek abba a boltba.
Jó lenne egy olyan társadalomban élni, ahol minden további nélkül ott merném hagyni a rollerem kívül, de ahol van lopás, szerintem nem a roller beltéri tologatása a legnagyobb bűn.
Ettől függetlenül becsülöm, aki kint meri hagyni, és kíívánom, hogy se a Te rollered, se másét ne lopják el, aki kívül hagyja, akár lezárva, akár anélkül!
-
Skynet258
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Szerintem ha van hely az adott üzletben, akkor nincs vele baj, ha beviszi az ember. Én is beviszem, ha a bejáratnál van biztonsági akkor rákérdezek, bent figyelek, hogy ne dobjam le keresztbe az úton, ne üssem ne ki semminek, senkit ne koszoljak össze... Soha nem volt belőle probléma, sehol sem szóltak rám emiatt, sőt volt ahol mondták hú de jól néz ki, tök jó élmény lehet egy ilyennel menni, stb. Tehát normális keretek között szerintem nincs ezzel baj, mert ahogy írták is sok helyet nem foglal, innentől kezdve meg az egyénre van bízva, hogy mennyire körültekintő. Persze ha a sok paraszt elkezdi bevinni és nem figyel ezekre akkor egy idő után majd rossz szemmel néznek ránk, de egyelőre ésszel csinálva én nem érzem negatívnak a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest