Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz Tangerine #29108 üzenetére

Attól függ hol akarsz belenyúlni. Ami a hall szenzorból kijön, az sima analóg jel,
    feszültség, tiszta sor. Ellenben azt legtöbbször a kijelző digitalizálja, és az ECU
    felé már binárisan megy a gázállás, a többi paraméterrel egyetemben. (Eleve a
    tempomat nem hamisítja meg a gázállást: az ECU "tudja", hogy elvetted a gázt,
    de leszarja, ha éppen úgy gondolja, hogy aktivizálni kellett a sebességtartást...)

"Normális" vezérlőkön van külön kapcsoló a tempomatra, ha kell bekapcsolod...
    Az Arduino amúgy natívan nem sima analóg jelet ad ki, PWM-mel operál. (Nem
    biztos, hogy szeretné az ECU, s kellemetlen a debuggolást az árokban kezdni.)

Én is híve vagyok a DIY-nek, jópofa dolog az építés a tuningolás, programozás,
    ám mindezt forgalomba engedni problémás lehet. Akkor már inkább egy VESC!
    Az is paraméterezhető, programozható, igaz alapból nincs hozzá kijelző, de, ha
    nagyon benne vagy a témában, írhatsz egy fordító protokollt akár Arduinoval.:D
    (A VESC is soros porton kommunikál, a kijelző is a legtöbb esetben, így a kettő
    közé berakható egy fordító, és akkor működhet a gyári kijelző egy VESC-kel.:K
    Ez amúgy egy tök jópofa kihívásnak hangzik. Lehet még piaci igény is lenne rá:
    eleve a VESC tud FOC kontrollt, így csendesebb mint az átlag trapézos hajtás,
    tud nyomatékra szabályozni, így sokkal finomabban vezethetővé válik a roller...
    Valaki írta, hogy olyat szeretne, hogy NE csak sebességkorlát legyen a fokozat:
    hát a VESC-en ilyen eleve nincs, emulálni lehet a gázállást manipulálva, szóval
    valóban gyengébb lesz 1-esben, mint 3-asban. A sebességkorlát külön téma...)

Ui: viszont ha már VESC, ott is beüthet bármi gebasz: az áramtalanító kapcsoló
    hasznos ötlet... Gyengébb rollereken nem kritikus, de ha elszabadulna többezer
    watt, abból akár komoly baleset is lehet. Én pl. konkrétan egy motoros kapcsoló
    vészleállítóját használtam áramtalanításra, nem volt rá szükség. De bármi lehet.

Új hozzászólás Aktív témák