Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tangerine

senior tag

válasz DigitXT #29110 üzenetére

Így sokkal finomabban vezethetővé válik a roller...
    Valaki írta, hogy olyat szeretne, hogy NE csak sebességkorlát legyen a fokozat

Szerintem pont az ellenkezőjét akarja ( [link] ), hogy kis fokozatban is menjen fel a hegyre, ne kelljen 2-3-ba tenni, előtte, hogy felmenjen. Azaz maximum erő sebességlimittel. Ez is megoldható lenne.

• Tangerine

senior tag

válasz DigitXT #29110 üzenetére

Attól függ hol akarsz belenyúlni. Ami a hall szenzorból kijön, az sima analóg jel,
    feszültség, tiszta sor.

Igen, itt gondoltam belenyúlni a jelbe.

Ellenben azt legtöbbször a kijelző digitalizálja, és az ECU
    felé már binárisan megy a gázállás,

Na erre nem is gondoltam. Így bonyolódik a dolog, mert nálam egyben van a gázkar és a kijelző (LT01). Lehet a NYÁK-on át kellene vágni a szenzor kimenetet, de valószínűleg megoldható lenne valahogy.

. (Eleve a
    tempomat nem hamisítja meg a gázállást: az ECU "tudja", hogy elvetted a gázt,
    de leszarja, ha éppen úgy gondolja, hogy aktivizálni kellett a sebességtartást...)

Én meg pont ezt tenném, meghamisítani a gázállást az arduinóval. Ez lenne a legegyszerűbb. Persze ilyenkor nem kompenzálná, hogyha lejtő vagy emelkedő következik, de erre tennék 1-1 plusz/mínusz gombot.

Az Arduino amúgy natívan nem sima analóg jelet ad ki, PWM-mel operál. (Nem
    biztos, hogy szeretné az ECU, s kellemetlen a debuggolást az árokban kezdni.)

Igen, erre is gondoltam, mindenképpen tennék a kimenetre egy DAC-ot. Egy ilyen filléres DAC-ot [link] már használtam egy projektben, szerintem itt is megfelelne.

Én is híve vagyok a DIY-nek, jópofa dolog az építés a tuningolás, programozás,
    ám mindezt forgalomba engedni problémás lehet. Akkor már inkább egy VESC!
    Az is paraméterezhető, programozható, igaz alapból nincs hozzá kijelző, de, ha
    nagyon benne vagy a témában, írhatsz egy fordító protokollt akár Arduinoval.:D

Ennyire nem vagyok sajnos benne a témában, ezt a VESC-et nem is ismerem. Csak arduinóval foglalkoztam pár éve egy keveset, csak hobbi szinten. Azzal szerintem meg tudnám csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák