Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Mindjárt gondoltam, hogy ott mondták. Voltam tag, vicc az egész: marketing, meg kivagyiság a lényeg... Igazán hozzáértők kevesen, szakmai témák csak minimálisan. Bizonyos témák meg konkrétan tabuk, mert akkor sérülne a reklámozott márka imidzse, hogy jé, azzal is el lehet esni, mert ha peched van, beszitál mint a szar.
De tud menni 100-zal, vegyétek!
Úgy általában egyet tudok érteni azzal, hogy bizonyos termékeket nem lehet jó szívvel ajánlani, mert konkrétan balesetveszélyesek (akár pl. gyári hibásak is). Mindeközben a biztonságos és a rollerezés egy mondatban... Hát eléggé megmosolyogtató.

Mindenesetre, ha valaki kifejezetten pálcika rollert keres, ami sokkal inkább roller mint motorkerékpár, annak sajnos teljesen értelmetlen tanács, hogy 60V alatt semmit nem érdemes...
Illetve, ha 250K körüli a kerete, akkor semmit nem lehet neki ajánlani 1MFt-ért, mert egyszerűen nem tudja/akarja kifizetni...Létezik egy olyan fogalom a közgazdaságtanban, hogy rezervációs ár: nos ha éppen 250K, akkor annyi... Akkor is, ha egyébként megtehetné, hogy többet is kifizet, de nem akar... Amúgy 1.5MFt neked lehet nem sok, de a legtöbb user itt nem pattint ki ennyit csak úgy egy hülye hobbira.
Most még úgy gondolod, hogy minden fasza, megízlelted az erősebb vasat, nagy az élmény, elvakít a szerelem. Aztán amikor először ízleled meg az aszfaltot, akkor elgondolkodsz, mi a biztonságosabb...
És nem kell ehhez bénának lenni: külső hatásra is baromi gyorsan megtörténhet a baj. (Jóval gyorsabban, mint motorkerékpáron.)Ui: részben amúgy megértelek, és részben egyet is értek: kell a jó futómű, a jó gumi, fék, minden. Kellhet az erő is, meg tempó is.
Például én sem tudok jó szívvel SMKP-t ajánlani senkinek, Bp-i közlekedésre, mert a 45 km/h kevés. Pont. 2009-ben, amikor az "A" jogsim csináltam, béreltem egy 4T 50-est (órára járni): annyi előnye volt, hogy nem kellett beöltözve buszozni. De konkrétan nagyon kevés volt a tudása. És ezt már akkor és ott tudtam. Egy csomó hétköznapi közlekedési szituációban veszélyes volt. "Keveset eszik, viszont nem megy." Egy 2T 50 rögtön élhetőbb, ha az ember elviseli a szagát, meg kiüti belőle a fojtásokat, de akkor már nem SMKP, ha 60 km/h óra is megy neki. Kompromisszumos dolgok ezek. (De ettől függetlenül nem megyek el a robogós topikba mindenkit lebeszélni róla: 125 ccm alatt* semmit nem érdemes! Mindennek megvan a helye, na!
)Ez úgy általában (elektromos) rolleres topik, elfér itt minden... De túl nagy vasakról ritkásabb a beszélgetés, egyszerűen azért, mert kevesen birtokolnak olyat = nehéz róluk hosszabban értekezni, ill. bizonyos érdeklődés esetén nem is releváns a tapasztalatod. Viszont van itt egy fontos szempont: úgy vezetted fel, hogy 40 km/h-nál még kapar. És hogy ez jó! Ez a szerelem! Meg mert volt 1000-es motorod, onnan bármi jöhet, csupán csak észnél kell lenni. Ehhez képest Dodor legutóbb egész mást mondott erről az "intenzíven a motorozásról" videóban. Ésszerű egyáltalán az olyan roller, ami egy rossz mozdulatra simán megöl? Ajánlott lehet-e? Ha nem, akkor miért ilyeneket gyártanak? Vagy ami rosszabb, ilyeneket tuningolnak, csillió wattra, mert mekkora nézettségű videó lesz a hosszú gumicsíkból az aszfalton, ha szándékos a "kapartatás". Aztán egyszer nem az, és már fekszik is az ember... Arról ritkán csinálnak/raknak fel videót, mert kevésbé menő, habár tanulságos.

*: nekem amúgy 400-as robogóm van, és szeret(t)em az erejét, megízleltem (jó pár éve), ennek ellenére nem azt lövöm be alsó határnak, és nem mondom azoknak, akik mondjuk egy jó 125-öst keresnek, hogy barátaim, 30LE és 150 km/h végsebesség alatt semmit nem érdemes venni.

-
PociAti
őstag
"Minden szempontból biztonságosabb is rollerezni vele."
Amennyiben a a teljesítményét brutálisan lekorlátozod, és nem mész 25-30 km/h sebességnél gyorsabban.
(#23149) Peaceliker pont be tudna számolni róla, hiába állsz biztonságod rolleren, ha az út közepén álló "gyalogosnak tűnő tárgy" 40-50 km/h sebességgel halad, amire nem számítanak az autósok.
Ebben a hozzászólásban (#23780) PociAti a képen egy teherautó mellett egy rolleres kb. 50 km/h sebességgel halad. Gyakorlatilag szinte semmit sem látni a rolleresből. Kb. 40 méterre van az őt követő rollerestől, ez kevesebb, mint 3 másodperc ennél a tempónál. A rolleres még a motorosoknál is rosszabbul észrevehető objektum.
És ez nem csak az autósokra igaz. Ha kerékpárúton haladsz 30-as tempónál gyorsabban, akkor azok még kevésbé számítanak ilyen gyors közlekedőre, mert - lakótelepülésen belül - eleve tiltva is van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Viccrovat
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De tud menni 100-zal, vegyétek!

Illetve, ha 250K körüli a kerete, akkor semmit nem lehet neki ajánlani 1MFt-ért, mert egyszerűen nem tudja/akarja kifizetni...
Most még úgy gondolod, hogy minden fasza, megízlelted az erősebb vasat, nagy az élmény, elvakít a szerelem. Aztán amikor először ízleled meg az aszfaltot, akkor elgondolkodsz, mi a biztonságosabb...
És nem kell ehhez bénának lenni: külső hatásra is baromi gyorsan megtörténhet a baj. (Jóval gyorsabban, mint motorkerékpáron.)
Például én sem tudok jó szívvel SMKP-t ajánlani senkinek, Bp-i közlekedésre, mert a 45 km/h kevés. Pont. 2009-ben, amikor az "A" jogsim csináltam, béreltem egy 4T 50-est (órára járni): annyi előnye volt, hogy nem kellett beöltözve buszozni. De konkrétan nagyon kevés volt a tudása. És ezt már akkor és ott tudtam. Egy csomó hétköznapi közlekedési szituációban veszélyes volt. "Keveset eszik, viszont nem megy." Egy 2T 50 rögtön élhetőbb, ha az ember elviseli a szagát, meg kiüti belőle a fojtásokat, de akkor már nem SMKP, ha 60 km/h óra is megy neki. Kompromisszumos dolgok ezek. (De ettől függetlenül nem megyek el a robogós topikba mindenkit lebeszélni róla: 125 ccm alatt* semmit nem érdemes! Mindennek megvan a helye, na!