Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz h1mpi #27348 üzenetére

Mindjárt gondoltam, hogy ott mondták. Voltam tag, vicc az egész: marketing, meg kivagyiság a lényeg... Igazán hozzáértők kevesen, szakmai témák csak minimálisan. Bizonyos témák meg konkrétan tabuk, mert akkor sérülne a reklámozott márka imidzse, hogy jé, azzal is el lehet esni, mert ha peched van, beszitál mint a szar.:U De tud menni 100-zal, vegyétek!:)

Úgy általában egyet tudok érteni azzal, hogy bizonyos termékeket nem lehet jó szívvel ajánlani, mert konkrétan balesetveszélyesek (akár pl. gyári hibásak is). Mindeközben a biztonságos és a rollerezés egy mondatban... Hát eléggé megmosolyogtató.:D

Mindenesetre, ha valaki kifejezetten pálcika rollert keres, ami sokkal inkább roller mint motorkerékpár, annak sajnos teljesen értelmetlen tanács, hogy 60V alatt semmit nem érdemes...:R Illetve, ha 250K körüli a kerete, akkor semmit nem lehet neki ajánlani 1MFt-ért, mert egyszerűen nem tudja/akarja kifizetni...

Létezik egy olyan fogalom a közgazdaságtanban, hogy rezervációs ár: nos ha éppen 250K, akkor annyi... Akkor is, ha egyébként megtehetné, hogy többet is kifizet, de nem akar... Amúgy 1.5MFt neked lehet nem sok, de a legtöbb user itt nem pattint ki ennyit csak úgy egy hülye hobbira.:N Most még úgy gondolod, hogy minden fasza, megízlelted az erősebb vasat, nagy az élmény, elvakít a szerelem. Aztán amikor először ízleled meg az aszfaltot, akkor elgondolkodsz, mi a biztonságosabb...:O És nem kell ehhez bénának lenni: külső hatásra is baromi gyorsan megtörténhet a baj. (Jóval gyorsabban, mint motorkerékpáron.)

Ui: részben amúgy megértelek, és részben egyet is értek: kell a jó futómű, a jó gumi, fék, minden. Kellhet az erő is, meg tempó is.:K Például én sem tudok jó szívvel SMKP-t ajánlani senkinek, Bp-i közlekedésre, mert a 45 km/h kevés. Pont. 2009-ben, amikor az "A" jogsim csináltam, béreltem egy 4T 50-est (órára járni): annyi előnye volt, hogy nem kellett beöltözve buszozni. De konkrétan nagyon kevés volt a tudása. És ezt már akkor és ott tudtam. Egy csomó hétköznapi közlekedési szituációban veszélyes volt. "Keveset eszik, viszont nem megy." Egy 2T 50 rögtön élhetőbb, ha az ember elviseli a szagát, meg kiüti belőle a fojtásokat, de akkor már nem SMKP, ha 60 km/h óra is megy neki. Kompromisszumos dolgok ezek. (De ettől függetlenül nem megyek el a robogós topikba mindenkit lebeszélni róla: 125 ccm alatt* semmit nem érdemes! Mindennek megvan a helye, na!:K)

Ez úgy általában (elektromos) rolleres topik, elfér itt minden... De túl nagy vasakról ritkásabb a beszélgetés, egyszerűen azért, mert kevesen birtokolnak olyat = nehéz róluk hosszabban értekezni, ill. bizonyos érdeklődés esetén nem is releváns a tapasztalatod. Viszont van itt egy fontos szempont: úgy vezetted fel, hogy 40 km/h-nál még kapar. És hogy ez jó! Ez a szerelem! Meg mert volt 1000-es motorod, onnan bármi jöhet, csupán csak észnél kell lenni. Ehhez képest Dodor legutóbb egész mást mondott erről az "intenzíven a motorozásról" videóban. Ésszerű egyáltalán az olyan roller, ami egy rossz mozdulatra simán megöl? Ajánlott lehet-e? Ha nem, akkor miért ilyeneket gyártanak? Vagy ami rosszabb, ilyeneket tuningolnak, csillió wattra, mert mekkora nézettségű videó lesz a hosszú gumicsíkból az aszfalton, ha szándékos a "kapartatás". Aztán egyszer nem az, és már fekszik is az ember... Arról ritkán csinálnak/raknak fel videót, mert kevésbé menő, habár tanulságos.:K

*: nekem amúgy 400-as robogóm van, és szeret(t)em az erejét, megízleltem (jó pár éve), ennek ellenére nem azt lövöm be alsó határnak, és nem mondom azoknak, akik mondjuk egy jó 125-öst keresnek, hogy barátaim, 30LE és 150 km/h végsebesség alatt semmit nem érdemes venni.:))

• PociAti

őstag

"Minden szempontból biztonságosabb is rollerezni vele."

Amennyiben a a teljesítményét brutálisan lekorlátozod, és nem mész 25-30 km/h sebességnél gyorsabban.

(#23149) Peaceliker pont be tudna számolni róla, hiába állsz biztonságod rolleren, ha az út közepén álló "gyalogosnak tűnő tárgy" 40-50 km/h sebességgel halad, amire nem számítanak az autósok.

Ebben a hozzászólásban (#23780) PociAti a képen egy teherautó mellett egy rolleres kb. 50 km/h sebességgel halad. Gyakorlatilag szinte semmit sem látni a rolleresből. Kb. 40 méterre van az őt követő rollerestől, ez kevesebb, mint 3 másodperc ennél a tempónál. A rolleres még a motorosoknál is rosszabbul észrevehető objektum.

És ez nem csak az autósokra igaz. Ha kerékpárúton haladsz 30-as tempónál gyorsabban, akkor azok még kevésbé számítanak ilyen gyors közlekedőre, mert - lakótelepülésen belül - eleve tiltva is van.

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog

Álltam olyan rolleren ami 60-nal tudott menni. 50 felett már nem engedtem fentebb, mert "ez veszélyes!" :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés