Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
Hát nem tudom, hogy van nálatok ez a "discontinued" vakon vásárlás.
Nekem kizárólag 2 dolog számít egy parfümnél, hogy tartós legyen és tetsszen az illata.Nem érdekel ha mások is használják, vagy hogy milyen az üvege, vagy hogy melyik sztár használja, vagy éppen be fogják vonni a gyártását...egyedül csakis a végeredményt nézem, ami az illata!
U.I.: majd próbáljátok ki a Dior Fahrenheit-et és az aqua változatát is.
[ Szerkesztve ]
-
Kimmuriel
aktív tag
A "discontinued para" nekem is ismerős... És momentán pont a Guerlain Homme-ot is kivonják a forgalomból: [link]
Szóval a polcokon már csak az utolsó példányok vannak, utánpótlás már nem lesz! Itt nálunk Magyarországon nyilván lassabban fogynak ki a készletek, mint mondjuk az USA-ban, hisz korántsem olyan nagy a felvásárlóerő, de azért nem árt tudni, hogy innentől kezdve finito! -
EG0
aktív tag
válasz Kimmuriel #3297 üzenetére
Legközelebbre ajánlom figyelmedbe a Jean Paul Gaultier - Kokorico illatot is. Csak adj neki időt, az első pár perc elég durva.
(Azért ajánlom neked, mert pl. a Givenchy - Gentlemen Only nekem is bejön, a sima Gentlemen nekem sem, a Guerlain - Homme pedig már jó ideje a kedvenc nyári illatom.)balazs025: tervezek majd egy DSQUARED - He Wood ### végigszaglászós túrát valamikor.
Egyébként csak egy gondolat, bár nyilván sokszor volt már: vásárlás előtti a 2-3 esélyest MUSZÁJ saját bőrön is kipróbálni, rajtam pl. meglepően más tud lenni egy illat, mint papíron.
És nem csak negatív értelemben más, volt, hogy valami papíron nem tetszett ismerősöknek, rajtam meg elkezdték dicsérni. Azért többségében sajnos simán keserűbbnek érződik rajtam valami, mint papíron.Más: sajnos van egy olyan rossz szokásom, hogy hajlamos vagyok "vakon" megvenni discontinued illatok utolsó készleten lévő példányait. Amiben az összes pozitívum, hogy máson nem fogom érezni, viszont se én se más nem fog tudni többet olyat vásárolni.
Most pl. egy kávés - tonkba babos - vaníliás kis ékszerdoboz van úton felém. :-)[ Szerkesztve ]
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz tibbike01 #3294 üzenetére
Ma voltam megint szaglászó körúton. Ami tetszett:
- Givenchy Gentlemen Only: Igazi felüdülés a szörnyen aldehides sima Gentlemen mellett, érdemes kipróbálni!
- Dior Homme Cologne: Nem szeretem a túlhúzott citrusos illatokat, de ez egy igazán kellemes meglepetés volt, pedig citrusbomba a javából! Igazából nincs benne semmi csavar, egyszerű mint egy faék, de szép, letisztult, üdítően frissítő illat.
- Guerlain Homme vs. L'Homme L'Eau Boisée: A Boisée változat szárazabb, fásabb, mint a sima Homme, ami meg inkább frissebb, citrusosabb. Őszintén szólva nekem a sima Homme verzió egy picit jobban tetszik, de félreértés ne essék, mindkettőt kimagaslóan jó minőségű illatnak tartom!
- Guerlain L'Instant de Guerlain pour Homme: Emlékszem korábban már szaglásztam, és föl is jegyeztem magamnak mert tetszett akkor is, most pedig újra megillatoltam. Meleg, fűszeres illat. Édes, de nem bántóan. Nyárra tuti sok lenne, én inkább ősszel tudnám elképzelni a viselését. Sajnos az Extreme változatból nem volt, pedig szívesen összevetettem volna vele!
- Dior Dune Pour Homme: Továbbra is letaszíthatatlan a trónusról, de azért mindig megszaglászom referenciaképpen.Fás, enyhén kesernyés és fűszeres illat. Szerintem zseniális alkotás! -
pohár
félisten
válasz Kimmuriel #3292 üzenetére
igen, az elején baromi tömény illat, de én amúgy is édespárti vagyok, szóval nekem telitalálat
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
tibbike01
őstag
Én a Müllerbe voltam pár napja, igaza van az előttem szólónak a L'Instant de Guerlain pour Homme nagyon eltalált felnőttes igazi karakteres illat.
Ami még nagyon tetszett az a Dior Fahrenheit a sima és az aqua változata is bejött. Elsőnek furcsa uborka illata van, de ahogy lágyul egyre kellemesebb szerethetőbb. Egész nap ott volt a csuklómon, és imádtam, szerintem az egyik legjobb nyári illat, és nem tucat illat.Amúgy meg szerintem az összes Guerlain baromi jó illat.
A Guerlain L'Homme L'Eau Boisée is nagyon tetszik, olyan mint ha az L'instat-ot és a sima Homme-ot összekevernénk. -
-
Kimmuriel
aktív tag
Szerintem a Guerlain L’Homme Ideal túlontúl édes. Én meg ma a Versace Dreamer-t és a Thierry Mugler A*Men Ultra Zest-et szagiztam Dögiben, és mindkettő katasztrófa. A Dreamer szinte egy az egyben a női JPG Classique-ra hajaz, míg a Mugler elképesztően édes, még egy nőn is túlzásnak tartom!
-
pohár
félisten
ma a Douglas-ben jártam, megint jól összefújkáltam magam ezzel, még mindig imádom (és veszettül erősen érződik még a csuklómon, pedig 6 körül fújtam rá)
a sima, Homme verzió is jóféle, bár nem annyira erősen éreztem, azt csak papírcsíkra fújtam ki, de tetszetős, finom illata van, nem olyan tolakodó, mint a L'Homme
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
tibbike01
őstag
Jó az Aqua di Gio, de mint előttem is írták, nem egy karakteres illat. Amolyan tipikus nyári aquás illat. Senki nem fogja felkapni rá a fejét. Viszont a lányoknak bejön, én annó csak ezért vettem meg mert egy lány akit fel akartam szedni ezt imádta.
Ha hasonló illatot keresel, érdemes még a Bvlgari kínálatában is szétnézni.Pé: a Fahrenheit nekem is bejön! Szerintem nagyon jó illat. Van benne egy kis "izgalom".
[ Szerkesztve ]
-
EG0
aktív tag
A Prada - Luna Rossa SPORT-ot viszont hagyd ki, hacsak nem akarsz egy JPG - Le Male koppincsot. :-(
Egyébként a meglepően jó és nem agyon hype-olt márkák közé én a JOOP!-on kívül a Dsquared2-et is odatenném.
Azon gondolkoztam, hogy idén szerintem még nem vettem magamnak parfümöt. Kellene találnom egy alkalmat, amiért megajándékozhatom magam... -
Pé
senior tag
Ja, egyrészt változunk, másrészt meg (szerencsére) nem mindenkinek ugyanaz jön be.
Szerintem az Acqua di Gio tök jelentéktelen illat. Az agyon sztárolt Paco Rabanne illatok (1 Million, Invictus) nekem kifejezetten büdösek, mint ahogy Chanel-ből se tetszik egyik se. A Guerlain Homme , a Terre D Hermes, a Prada Luna Rossa pl most kedvenc, de baromira bejön a Fahrenheit is, amitől sokan falra másznak. -
harry3
őstag
válasz tibbike01 #3282 üzenetére
Jó az Acqua di Gio, szeretik körülötted? Nem tudom mennyire illik agy 20-as éveiben járóhoz.
Most akarok rendelni egy kis kiszerelésűt, mert Essenzát használok, de vagy azért, mert már 2 éves lesz vagy csak változott az ízlésem, de már nem azt a friss, de mégis mély férfias illatot érzem, hanem ilyen tompa büdös ibolya szagot. Valamelyik nap magamra fújtam, mondom ez büdös.
Mikor kipróbáltam tetszett a sima abban nem érzem azt az illatot(érdekes, mert korábban túlságosan frissnek éreztem, de most meg pont kellemesnek). Hiába szagoltam meg egy csomót, pl a sokak által kedvelt Guerlain-t is, egyik sem tetszett. Biztos velem van a baj. -
Jojo5
őstag
Barátnőmnek hazafele jövet Hamburgban vettem egyGyvenchy Play-t, "jóárasítva" 75ml=9k, nagyon jó kis illat
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
tibbike01
őstag
Egy gyors tusfürdő ajánlás:
Eszméletlen jó illata van, és sokáig érezni.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Közben kipróbáltam ma a Amyris Homme Maison Francis Kurkdjian parfümöt.
Nem rossz, nem rossz, de annyira azért nem is nagy szám.
Az aromás illat végett szerintem egyáltalán nem nyári illat, sokkal inkább tavaszi-őszi, de én még télen is totál el tudom képzelni. Én őszintén szólva a fás illatot nem is nagyon véltem felfedezni Lehet baj van az orrommal?
Felhője nem igazán nagy, de tartóssága nem rossz.Nagyon hasonlít a Puma Urban Motion parfümre.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
tibbike01
őstag
Az emberek 90%-a szaglászni megy a drogériákba. Dougles, Müller, DM..stb
Miután kideríted, hogy melyik illat tetszik megrendeled egy olcsó, de megbízható webshopba.Ennyi a titok.
U.I.: engem már ismernek a környéken lévő üzletekben, és még egy rossz szót sem szóltak soha.
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
Kipróbáltam a multkor emlegetett Rexona Deo-t. Tényleg jó!
-
-
EG0
aktív tag
-
F34R
nagyúr
A Eau de Parfum Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme milyen parfum?
Illetve melyik a legolcsobb meg kellemesen hasznalhato tipus ami ajanlott?
-
Pé
senior tag
-
ádika86
aktív tag
Srácok!
Nagyon jó lenne ha mondjuk parfümön egy eseményen, repülőn vagy buliban is velem lehetne nem tudtok magyarországon olyan helyet, ahol jó minőségű tölthető szórófejes üvegcsét lehet venni?
Ilyesmire gondolok: -
törölt tag
Nem rég volt itt szó a Versace Erős-ról. Imádom. Nagyon finom illata van, kortól függetlenül 15-40 között minden nő egyöntetűen azt mondta hogy iszonyat jó az illat. Egy kisebb probléma van vele l, hogy rajtam nem túl tartós az illat. Nem az a "másnap reggel is érzem" sajnos. De 100ml, szóval van miből fújkálni.
-
Kimmuriel
aktív tag
Témázgatás a parfümmániáról: [link]
-
EG0
aktív tag
válasz Jhonny06 #3258 üzenetére
Saját kis ésszerűtlen sznobériám, de ha már adok 20-30e forintot (vagy akár csak 10e-et) valamiért, az legyen eredeti üvegben. Kupak nélkül kibírom, lehet akár a talpán egy tester matrica, de akkor is...
Az ilyen dekantált kínai flakonos módszer nekem nagyon az 1-3e Forintos kimért parfümök világát idézi, ahol XY "jellegű" illatokat adnak. (Mondjuk ezek még mindig jobbak, mint a direkt koppincsok.)
Egy parfümhöz szerintem(!) ugyanúgy hozzátartozik a flakon formaterve, mint egy kocsihoz a karosszériáé.
Szóval engem egy 40 milliós Porsche technika sem érdekelne 20 millióért, ha úgy tudott olcsóbb lenni, hogy egy kocka Lada burokba építették be. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Van még drága parfüm az Aventus-on kívül is.
@ Jhonny06: És megkaptad már a parfümöt? Lehet rendelni mást is, vagy csak ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Pár héttel ezelőtt Németországból kb. 25k-ért vettem 100ml-t, érdemes itt nézelődni: [link]
Annyi a szisztéma lényege, hogy vesz egy 500ml-es flacont, majd ezt kisebb részekre bontja. Nem eredeti üvegben kapod meg, de annyi baj legyen. Amúgy az iParfuméria ezt valamiért nagyon drágán adja, még a Neroliban is "csak" 60k.
-
Ck.
addikt
Üdv,
Szeretnék vmi ütős, csíkhúzós, lányragasztós férfi parfümöt.
Nem "EAU DE WC"-t, hanem rendes, igazi "EAU DE PARFUM"-ot.
Lehetőleg nem heroin árban. Ötletek?[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Ázsia Centerben világoszöld Brut dezodor 600-ft.
Van arcszesz arra már nem emlékszem mennyi. -
tibbike01
őstag
válasz PrinceHerceg #3249 üzenetére
Én találtam Debrecenben a GoodsMarket üzletben.
Az illata nem igazán tetszett, és a 700forintos ára sem. A rexona 550-ft és valahogy minőségibbnek éreztem. -
PrinceHerceg
őstag
Nem tudom, hogy melyik lehetett az övé, a Reserve vagy a CLASSIC, bár van tippem, de esetleg vhol em lehet megszimatolni?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz tibbike01 #3236 üzenetére
Apám szerint az egy nagyon régi, de kellemes vonal, még ő is használta anno és nagyon szerette - igaz talán csak az After shave variánst - szóval lehet meg is lepem egy parfümös fiolával a közelgő születésnapján!
Tippek, beszerzésügyileg?
+
Ez vajon az eredeti világoszöld illat, mert én amikor ezt fújta magára még nem is éltem
[ Szerkesztve ]
-
Kimmuriel
aktív tag
Ha a Neroliban jártok, szerintem az alábbi illatokat mindenképpen érdemes kipróbálni (nekem nagyon bejöttek):
Atelier Cologne Cedrat Enivrant: a cédrusos illatok kedvelőinek.
Carner Barcelona Cuirs: isteni bőrös illat!
MDCI Parfums Invasion Barbare: erre nem is mondok semmit...
Ramon Monegal Agar Musk: igazi klasszikus, 70-es évek illatvilága feeling, köszönhetően a tölgymohának. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz tibbike01 #3246 üzenetére
Meg fogom nézni, az tuti.
Persze, hogy lehet, készségesen segítenek az eladók is, nagyon barátságosak.
Érdemes benézni, sok parfüm horror áron van, de azért lehet kapni sok jót Douglas-árban is, vagy alatta
Próbát mindenképp megér.[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Fr@nkieWilde #3244 üzenetére
Próbáld is ki a Guerlain-t. Ajánlom.
Friss citrusos, de mégsem megy át aquásba hanem megmarad lágy meghitt finom illatnak.
Én imádom.Ebben a neroli üzletben lehet szaglászni is?
A creed parfümökre nagyon kíváncsi vagyok, lenne rá esély hogy ott kipróbáljam?[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Jhonny06 #3243 üzenetére
Áham, most látom, hogy 8 darabos kiszerelés, amik egyenként 11 milliliteresek.
Majd kíváncsi leszek, hogy muzsikál rajtam, de szerintem a 70 milliliterért nem fogok tudni kiadni közel 40 pénzt .Szóval lehet ennek nem is lesz folytatása, csak míg a minta tart.
A Chanel-t nem ismerem. De majd megszaglászom valahol.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz tibbike01 #3242 üzenetére
Éreztem az iróniát a kérdésedben látva a szmájlit.
A Mancera-t a Neroli-ban vettem. Nem messze dolgozom tőle, így munka közben kisétáltam és megvettem. Iparfümérián is láttam már.
A Guerlain nekem is szimpatikus az összetevői alapján, igazi nyári illat az is. Szeretem a citrusos, fás, zöldes illatokat.
A nyári, azon belül is a citrusos illatokkal csak az a baj, hogy kevésbé tartósak, mint téli társaik, de nyilván ezt a teljes összetétel módosíthatja. De a citrus félék párolognak el a leghamarabb.Szerintem ha elfogynak a készleteim ki is fogom próbálni a Guerlain-t is.
-
Jhonny06
veterán
válasz Fr@nkieWilde #3241 üzenetére
Az MFK Amyris-t használom néha (megvettem az MFK wardrobe-ot, ez is benne volt), nem rossz, de az árához képest kicsit átlagos. Elég sokban hasonlít a Chanel Allure Pour Homme-ra.
-
tibbike01
őstag
válasz Fr@nkieWilde #3240 üzenetére
Poénnak szántam a kérdést.
Te hol vásárolsz? Hol lehet kapni ilyen parfümöket?
Egyébként nekem a frissen beszerzett Guerlain - Homme az eddigi legtartósabb parfümöm.
Reggeltől estig érzem magamon a 2 fújást.Egyébként a meleg időben, mivel izzad az ember, hőt termel így jobban párolog a parfüm, tehát valamelyest jobban lehet érezni.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Kérdezte az eladó kis csaj, hogy milyen mintát kérek. Mondtam, valami friss nyárias illatot szeretnék, erre nem is egy hanem rögtön hármat kaptam. Nem tudtam, hogy Neroliban így szokás.
Még nem próbáltam egyiket sem. Esetleg valaki ismeri ezeket?Az egyik Acqua di Sale.
A második Amyris Homme
És a harmadik Orange SanguineNem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Kimmuriel #3238 üzenetére
Nyárra akartam keresni illatot. A nagy kedvenc Eau Fraiche mellé. Én kb. 2 hete fújattam be magam a teszterrel, de akkor pont nem volt 60 ml-is, 120-ast meg nem akartam venni. Megvártam míg hoznak és nem rég érkezett az új szállítmány. Ám ekkor még mindig tilinkóztam. Rossmanban néztem előtte Versace Eros-t és Eau Fraiche-t is. Mind a kettő 30-as 10 ezer per darab. Mondom akkor az összesen 60 ml és 20.000 Ft, akkor voltam úgy vele, hogy akkor hozzáadok 1800-at és megveszem ezt. Ez is 60 ml és csak kicsivel kerül többe, mint a másik kettő együtt.
Cserébe viszont nagy illatfelhővel rendelkezik és valami brutálisan hosszan tartó illata van. A háttérben nem látszik, mert épp a táskámban van egy 100 ml-is Dior Fahrenheit, illetve a képen is látható Eros is nagyon soká bírja. De a Mancera lenyomja mindkettőt, én kb 14-16 órára mondom a tartósságát. Az Eros is kb 10-12, meg a Fahrenheit is kb. ennyit tud rajtam.Szóval nagyon jó illat nagy felhővel, hosszan tartó illattal, ennyiért jó vétel úgy gondolom. Jah és persze nagyon kellemes illata van.
@ tibbike01: más a két illat, totál más illatok alkotják, ettől függetlenül, én nagyon szerem a Plus Plust is, és még tuti fogok abból is venni ha elfogy. Ez azért jóval ritkább illat, mint a Diesel. Dieselt inkább itthon használom, Mancera-t meg bárhová fel lehet venni
-
tibbike01
őstag
válasz Fr@nkieWilde #3237 üzenetére
A háttérben lévő fehér diesel-től jobb?
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Fr@nkieWilde #3237 üzenetére
Áháhá, pont szombaton szaglásztam én is, és nekem is nagyon tetszett! Használd egészséggel!
-
EG0
aktív tag
válasz tibbike01 #3232 üzenetére
Dove - Clean Comfort +1 :-) De a többi Dove is kellemes.
Minden parfüm előtt megfelelő, akárcsak a Nivea Classic.A nyárias, citrusos parfümök mellé (pl. Versace - Homme) pedig nekem a fehér FA Extreme volt pozitív meglepetés.
A Guerlain - Homme mellé a világos(!)zöld BRUT volt a nyerő, de azt sajnos már sehol nem kapok, csak a sötétzöldet. (Hát még a Hermes - Terre mellé mennyire nyerő!)
Az elegáns, visszafogott illatok (pl. D&G - The One vagy YSL - L' Homme) mellé jó az AXE - Anarchy.
Egyébként a deo-k is csak trendeket követnek, pl. a Paco - Million-ös kissrácok ideális deo-ja a Playboy - VIP vagy AXE - Dark Temptation lesz.(A Diesel - Fuel for Life mellé a Playboy - London megy.)
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Fr@nkieWilde #3233 üzenetére
Friss természetes, kellemes illata van, semmi tolakodó, de mégis férfias.
Azt nem tudom hogy alkoholos-e. -
tibbike01
őstag
Én a Dove Clean Comfort-ot nem tudom megunni.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nem parfüm, de megemlítésre méltó szerintem.
Általában Rexona dezodorokat szoktam használni izzadás ellen.
Nem rég jelent meg ez a dezodorjuk. [link]Szerintem a dezodorok között valami nagyon nagyon szuper illata van, eszméletlenül bejön. És nem csak nekem.
Simán el tudnám képzelni parfümben is. Főleg így nyáron, nagyon friss illat.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
buci30
addikt
válasz Kimmuriel #3225 üzenetére
Persze ezt csak irtam, hogy 14...
Fújni: fül mögé 2, csukló 2, tarko 1-2 fujas
Ez naponta 1-2x nekem igy kb 1honap/ 50mlMaksifül: Ez sose fordult meg a fejembe igaz férfi vok gondolom
ez lányoknál nagyobb szamba van, de jo mutatós zakó vagy márkás durva ing hétvégi bevetésre aztan... 😊😉😂[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Maksifül
senior tag
válasz Jhonny06 #3226 üzenetére
Belefértek a 30 napba, de várattak vagy másfél hétig, mire visszautalták a pénzt.
Egyébként korábban a III. ker. Bokor u. 17. alatt volt irodájuk, voltam is náluk visszavinni két parfümöt, bontatlanul, mert a képen másféle volt, mint amit küldtek.
Szerintem az iroda most is megvan, mert az email-ben az aláírásukban szerepel, csak nem hagyják, hogy oda bevigye az ember személyesen, mert sok esetben azért nem küldi vissza a terméket valaki, mert sokba kerülne a postázás. Ellenben személyesen szívesen bevinné, főleg, ha budapesti.
Szerintem ezért nem hagyják a személyes visszajuttatást, s tagadják le az irodájukat.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Maksifül
senior tag
válasz Kimmuriel #3225 üzenetére
Vannak, akiknek tényleg nem tetszik, s meggondolják magukat. Meg vannak a gyökerek, akik visszaélnek a jogszabályok adta lehetőségeikkel.
Erős példa erre, amikor vesz valaki egy drága ruhát, hétvégén elmegy bulizni benne, s utána visszakéri az árát.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Jhonny06
veterán
-
Kimmuriel
aktív tag
50 ml-t egy hónap alatt? Bakker, nem meginni kell! De most viccen kívül, 1 ml elvileg kb. 15 fújásra elegendő. Mégis mennyit fújsz magadra egy alkalommal? 1 ml nálam közel egy hétig kitart...
Egyébként ha egy parfüm nem tetszik, annak nem 14 nap alatti folyamatos használat mellett kiderülnie, hanem rögtön 1-2 alkalom után. Így jön ki az, hogy az Iparfümériára visszaküldött parfik is max. 1-2% hiánnyal rendelkeznek. Azért az elég furcsa logika, hogy két hétig literszámra locsolod magadra, és csak a 14. napon veszed észre, hogy "Jééé, nem tetszik!".
-
Maksifül
senior tag
válasz Jhonny06 #3222 üzenetére
A teljes vételár jár vissza, plusz, ha volt kiszállítási költség, akkor az is!
A szerződéstől való elállás azt jelenti, hogy a szerződéskötés előtti állapotot kell visszaállítani. Nálad a pénz, náluk a termék, mintha meg sem történt volna az üzlet.A visszajuttatás költsége terheli egyedül a fogyasztót.
iParfüméria korrekt volt. Tesztert vettem, nem volt tartós az illata, elálltam, visszaküldtem, ültek rajta egy darabig, aztán visszafizették az árát, plusz kivertem belőlük a futárköltséget is. Buktam kb 700 forintot, mert személyesen nem lehet visszaküldeni nekik, csak postán. Ennyi belefért.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
D@ve89
tag
válasz Jhonny06 #3222 üzenetére
Ha hiánytalanul visszaküldöd, akkor igen, csak a visszajuttatás költsége terheli a fogyasztót. Viszont itt fentebb volt szó róla, hogy mi van, ha 14 nap alatt jelentős mennyiséget elfúj belőle valaki. Nos, akkor abban az esetben nem számíthat már a teljes vételárra. Jogszabály szövege alapján max egy-két fújás megengedett. Ha látszik, hogy ezt azért használták igencsak, akkor már nem él a teljes vételár visszafizetése.
-
Jhonny06
veterán
Ahogy nézem, az iparfumérián kivétel nélkül ilyen 97-100%-os visszaküldött parfüm van, amit minimális veszteséggel tudnak értékesíteni, tehát nem küldik úgy vissza, hogy a fele van benne..
De jó tudni, hogy akkor ez tényleg működik, bár gondolom az is számít, hogy kitől veszed. Az előbb említett helyen inkább szóba állnak az emberrel, mint egy panelből üzemeltetett webshop esetében (sajnos sok ilyen van).
D@ve89: Szóval akkor arányosan fogják csak visszaadni a pénzt? Én úgy olvastam, hogy teljes vételár, csak a visszaküldést kell neked állnod. Rengeteg olyan parfüm van egyébként, ami nem átlátszó és a fény felé tartva se igazán lehet megállapítani, hogy mennyi fogyott belőle. Kíváncsi vagyok, hogy ezeket hogy kezelik le.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz Maksifül #3219 üzenetére
Igy van en is igy gondoltam!
Na erre kivancsi vok direkt fogok csinálni egy ilyet majd hogy mit lep ra xy oldal.
Igaz ez igy logikus ahogy irod, csak az is, hogy az a parfüm utana eladhatatlan meg 134 napon belul mennyit fújhatok ki mint próbáltam címszó alatt de meg a 14napba vok.
Erted?En azert 1honapba elfujok egy 50ml-est alltalaban, akkor 14 nap alatt arányosan... mint próba es nem tetszik az illat vagy a tartóság es ezért vissza küldöm megnézném a reakciót 😂😳
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Az előző posztomban ott van a válasz a kérdésedre. Látod a kivételek között a parfümöket?
Ne keverd a szezont a fazonnal. A Douglas nem webáruház, rájuk teljesen más jogszabályok vonatkoznak. Az általam linkeltek csak a távollévők között kötött szerződésekre vonatkoznak, vagyis azokra, amikor interneten rendelsz valamit, amit nem tudsz a vásárlás előtt ki- vagy felpróbálni. A parfüm is ilyen, hiszen honnan tudhatnád, hogy megfelel-e, amíg nem próbáltad ki? Ehhez nyilván ki kell bontani, máskülönben hogy tudnád megállapítani, hogy milyen?
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
buci30
addikt
válasz Maksifül #3217 üzenetére
Ez mar majd fel éve volt amikor leveleztem velük igy ...
Csak irtam mint tanulság
De koszi!Azaz mint nincsen mas vásárlásnál eltudok állni a vásárlástól 14napon belul?
Ez okes!
De ha kibontom es hasznaktam az ugye egy parfümnél eleg gaz!
Vagy ezekszerint akkor is kötelesek vissza venni?
Mert hivatkozhatnak a Douglas-ba pl., hogy ott van ligetet elotte próbálni.
Netes vásárlásnál nem ez okes ,de akkor is használt nem?Mert ha elektronikai cuc stb ott ha nincs hibája karc stb akkor vissza küldöm utaljak az árát ezt tudom ilyen volt!
De ugye parfüm esetebe mas mert használtam xy szor!Szóval ez hogy is akkor?
-
Maksifül
senior tag
Nagyon rosszul tetted, mert a bizonyítás őket terheli fél évig, s ennek költségét is nekik kell vállalniuk, vitás kérdés esetén.
Nyugodtan kérdezd meg tőlük, hogy melyik jogszabály mondja ki azt, hogy a bizonyítás terhe rajtad van, mert ha nem tudnak, s nem vizsgáltatják be saját költségükön, vagy nem fizetik vissza a vételárat, akkor panaszt teszel az NFH-nál. Nem fognak tudni ilyen jogszabályt mondani. Mellesleg a kozmetikumok sem tartoznak bele a kivételekbe, amik esetén nem lehet elállni a szerződéstől.Kedvcsinálónak bemásolnám a vonatkozó jogszabály egy részét, amit minden bizonnyal ismernek, csak leszarnak, s át akarnak verni. Most már Te is ismered, vidd csak szépen vissza a parfümöt, meg írj az elállásról egy tértivevényes ajánlott levelet, hogy bizonyítható legyen, hogy jogszerű volt az elállásod, s 14 napon belül jelezted.
14. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek
29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
h) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.
(2) Az (1) bekezdés h) pontjában meghatározott esetben a 20. § szerinti jog a fogyasztó által kifejezetten kért szolgáltatásokon és a karbantartás vagy a javítás elvégzéséhez felhasznált cserealkatrészeken felül kínált szolgáltatásokra vagy termékekre kiterjed.
-
buci30
addikt
Én ezért is nem vásárlok már neten mert mindenre van kifogás:
szepsegtrend.hu
Én egyszer reklamáltam és:Panasz:
Tisztelt VebaruhazAzert írok mert rendeltem 3parfumot maguktól ebből kettot doboz nélkül.
De a ferfi Chanel dobozos de nem volt rajta fólia!A masik ,hogy kétely ébredt bennem ,hogy eredeti termékek e amik a üvegben vannak mert a női ami EDP de 2h utan alig lehetett érezni az illatát! S nem megszokta az orunk mert mástól is kérdeztük aki nem volt ott.... Érthető gondolom.
A férfit pedig en használtan mar csak mas boltba vettem de nagyon sokáig érezhető volt az illata, de ennek is az illat tartosaga 1-2h volt csak!Tehát en nagyon kétlem ,hogy ez 100% eredeti lenne sajnos! "
Válasz:
"Egyeztettem a vezetőséggel a parfümök ügyében, és sajnos az illat tartósságát nem tudjuk reklamációs alapnak elfogadni, mivel ezt rengeteg tényező befolyásolja. A csomagolással kapcsolatban megkérdeztem a kollégámat, de sajnos már nem emlékezett a termékekre, de természetesen sajnos előfordulhatott, hogy nem volt celofánozva a doboz.Mivel a termék már használva volt, így visszavenni nem tudjuk, de kárpótlásul az alábbi kupont tudom felajánlani, mely rendelése végösszegéből 10 % kedvezményt biztosít:"
Válasz:
"A parfum mint mondtam biztos, h nem eredeti mert vettem máshol egyet es össze se lehet hasonlítani a kett tartósagot es ugyan az a termek!
Használtam? Ha nem teszem ,hogyan tudtam volna meg ,hogy ez a problémám?
Eredeti gyari parfum es nincs fólia??? "Válasz:
"Mindekelőtt rendkívül sajnálom, amiért nincs megelégedve az Önnek küldött parfümökkel.
Honlapunkon tájákoztattuk a vásárlási feltételekről. Idemásolom belőle ide vonatkozó részeket, a legfontosabbakat félkövéren jelölöm:
http://www.szepsegtrend.hu/elallas.php
- A Tradegap Kft. kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni
- A higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékek esetén a vásárló nem élhet az elállási joggal. Ezek pl. használt szőrtelenítő, borotva, hajnyíró, szakállvágó, orr- és fülszőrzetnyíró, hajvasaló, hajszárító, hajsütővas, fésű, hajkefe, dezodor, sampon, tusfürdő, kondicionáló, parfüm, dekor- és ápoló kozmetikumok
- A higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldheti, amennyiben a csomagolást illetve a védőfóliát még nem bontotta fel, vagyis láthatóan még nem vette használatbaTehát a fentiek szerint akkor fizetnénk vissza Önnek a vételárat, amennyiben még nem használta volna a terméket. A már kipróbált, használt, hiányos tartalmú parfüm nem értékesíthető más számára. Kérem ezzel kapcsolatban a megértését.
Álláspontunk szerint valamennyi általunk forgalmazott parfüm eredeti, így az Ön részére szállított is.
Annak bizonyítása Önt terheli, hogy a parfüm csupán utánzat. Ez a vizsgálat független laboratóriumban végezhető el a gyár által átadott és az általunk küldött parfüm összehasonlításával. Az nem megfelelő, ha egy üzletben vásárolt termékkel hasonlítják össze.
Amennyiben bizonyítható az eltérés, kellékszavatosság terhel bennünket és az Ön által fizetett vételár visszajár."
Válasz:
"Nem tudom ,hogy kelet volna ezt megalapitanom az nélkül, hogy nem
próbálom ki egyszer es akkir vettem észre ,hogy közel se olyan a tartosaga mint amit eddig hasznaltam ugyan ez a fajta márka es termékből....
De rendbe reszemrol ennyi es en tudom igazam van, de nem fogom ezt bizonygatni plusz meg költeni anyagit erre.... ,egyszerűen nem vásárlók többet maguknál es akiket ismerek nekik se ajánlom ennyi. "No komment
-
tibbike01
őstag
Ma jó napom volt! Elmesélem a történetem.
Ma utaztam Pestre, és reggel felhívtam az elitparfümériát hogy van-e nekik Guerlain - Homme készleten, mert nincs időm megrendelni, de közölték hogy nincs készleten, náluk csak puma meg mex van. Rendelni tudok csak, de az meg hétfőre került volna az üzletbe.
Ez után felhívtam a vera parfümériát és ott érdeklődtem, azt mondták náluk van 10500-ft a teszter.
Elmentem az Ázsia centerbe és bementem a vera parfümériába ahol 10ezret mondott a csaj a teszterre.
Közben furdalt a kíváncsiság, hogy máshol mennyi lehet. kérdezősködtem a többi parfümösnél és mindenhol 10-11ezer körül voltak az árak, de végül találtam egy kínai srácot aki 8900-at mondott csak várni kellett amíg el megy érte.
Vártam 5percet, hozta is a parfümöt, megvizsgáltam, fújtam belőle és eredetinek tűnt. Megvettem.
Itthon is megvizsgáltam, szaglásztam, és biztos vagyok benne hogy eredeti, minden ugyanolyan mint a douglesben.Tanulság, lehet venni eredeti parfümöt az Ázsia centerbe, és alkudni is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Az iparfumérián is él ez a dolog, hogy 14 napig használtan is vissza lehet küldeni a terméket? Én mindenhol azt olvasom, hogy ez kozmetikai termékekre nem vonatkozik és az ő oldalukon se találok semmilyen -erre vonatkozó- információt. Van olyan, aki már ténylegesen visszaküldte használtan és visszaadták a pénzt 100%-ban?
-
pohár
félisten
Douglas-ben is JOY-napok vannak, így 25% jön le minden parfüm árából, ha van törzsvásárlóid, és mellé kuponod (ha nincs kártyád, akkor csak 20% a kupon miatt)
-
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz PrinceHerceg #3206 üzenetére
Tesztelni Dögleszbe, Marianyóba és Müllerbe járok, netről pedig megrendelem, ha tetszik. Ha érdeklődésem tárgya nem kapható magyarországi parfümériában, akkor netről szerválok mintát, és azt tesztelem.
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
válasz stickermajom #3203 üzenetére
Bármelyiktől rendelheted, rizikó nincs benne, mert ha nem felel meg, kétséged lenne affelől, hogy eredeti-e vagy sem, akkor 14 napon belül visszaviheted/küldheted, s vissza kell fizetniük a vételárat a szállítási költséggel együtt. Csak a visszajuttatás költsége a tiéd.
A 14 nap meg simán elegendő arra, hogy elvidd egy Douglasba vagy más parfümériába, s ott összehasonlítsd az üveget, dobozt, illatot.
Semmi rizikód nincs.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
ádika86
aktív tag
válasz PrinceHerceg #3202 üzenetére
köszi szépen! megrendeltem az elitparfum.hu-ról, kíváncsi vagyok
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Most már teljesen elbizonytalanodtam parfümrendeléssel kapcsolatban. Szeretnék magamnak egy Lacoste Red-et rendelni, de már nem igazán tudom mi legyen. Az összes hazai webshopról láttam itt pozitív és negatív tapasztalatot is itt a topicban. Iparfüméria, elitparfüm stb. Utóbbi talán annyival lenne egyszerűbb, hogy be tudnék ugrani a boltba személyesen, bár ez nem tudom mennyit jelent, kidobtam már a tutira eredeti Red dobozát és üvegét is. Emellett viszont nagyon csábító az a ~40%-kal olcsóbb ár.
Valakinek van esetleg friss tapasztalata valamelyik hazai webshoppal és Lacoste parfümökkel?
Üdv
-
ádika86
aktív tag
sziasztok!
40ml-es Yves Saint Laurent L'Homme parfümöt szeretnék beszerezni.
Az elitparfum.hu-t néztem ki, ahol 7880ft... Viszont elég nagy kétségeim vannak az eredetiségével kapcsolatban, mivel ugyanez mondjuk a douglasben ~14000ft körül van. Értem én, hogy drága a douglas, na de a kétszeresével?valaki vélemény esetleg? meg lehet kockáztatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5