Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• A Zéé

addikt

na, felavattam az Evo-XT-t.
    Hajógyári kis ág lett a kiválasztott, a szokásos, lakóhajó alatti 2. hely.
    150g-s kosár olyan 10 méter környékén állt csak meg, szóval elő kellett venni a 200g-t. Az olyan 15-17 méterre megállt.
    6-ra ki akartam érni a partra, ebből az lett, hogy 6:40-re oda is értem. Az első kapások olyan 7:45 környékén jöttek, de az elsőt elbénáztam, a második egy kicsi koncér lett. Aztán a következő fél órában akasztottam 2 paducot, de mindkettő elment merítés előtt. Ekkor 90 cm-es előkén 10-es horog volt, váltottam 120 cm/12-es horog kombinációra. Na itt beindult a tűzijáték. A következő 1 órában minden dobás hal volt, többször olyan is volt, hogy még le sem raktam a botot a villára, már rázta valami. Általában paduc, de jött dévér, bagolykeszeg, jász, kis márna is. Aztán kis szünet, amit egy 50+ cm-es balin tört meg. Ez volt az első hal, ami kicsit meg is dolgoztatta a botot :). Utána jöttek újra a kisebb-nagyobb jászok, meg 1 szakítás (balin lehetett az is, mert egyből a parti kövekre ment rá). 11 felé viszont teljesen elült minden, délben elkezdtem pakolni, eljöttem.
    20+ paduc, 4 márna, 2 leánykoncér, 1-1 bagoly-, dévér, -jászkeszeg és a balin lett a végeredmény. Kegyes volt ma a Duna hozzám. Azok a ronda nagy halak elkerültek, de még így is az egyik legjobb dunai horgászatomon vagyok túl. Ez a kb. 5 óra elég is volt, a folytonos dobálások miatt így is érzem a jobb könyököm.
    A bot a betyáros. Az ilyen átlag 30 cm körüli paducokkal kb. csak annyit érezni, hogy van-e rajt hal, vagy nincs, de a teli 200g-s kosarat sztem dupla ilyen messzire is erőlködés nélkül be tudnám dobni vele. Az viszont biztos, hogy ha nem ezt veszem, hanem a lágyabbat, akkor fele ennyi halat se fogtam volna, ha egyáltalán sikerült volna leülni. A leginkább eseménydús botavatóm volt, és végül is ezért vettem, hogy ne kelljen annyira kicentizni, hogy mikor tudok lemenni horgászni. Ezt meg tudja, szóval úgy érzem jóban leszünk :)

Ez volt az átlag paduc méret:

Ő meg a bandanagy (~40 cm)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés