Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kempingezés és sátrazás
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
francois72 #3719 üzenetére
Arra várnod kell, ha onnan rendelek lesz egy haskerék is de most pénz szűkében vagyok és nem rendelek. Talán Júliusban rendelek.
-
Sztyipáncsuk
csendes tag
válasz
francois72 #3410 üzenetére
Az igaz (sőt szerintem sok duhaj huszonévesre már a harmadik X után is az vár), csak a konklúzió egy ordenáré nagy baromság, ahogy Integra is írja.
Az ízületi probléma meg azoknál jön elő nagyon hamar, akik monoton munkát és gyakorlatokat végeznek. Nem csoda, hogy manapság hülye céges oktatások vannak már arról is, hogy egy dobozt hogy emelj föl, vagy hogy ülj a gép előtt.
-
Integra
titán
válasz
francois72 #3410 üzenetére
tudod mi ennek a lényege: vedd a tápkieget köccsööööggggg!!!!!! ennyi.
azt nem írja, hogy egyél tiszta, organikus élelmiszereket... ezek a cikkek kurva nagy fogyasztói társadalom manipuláló maszlagok. az az alapvető baj, hogy ez egy testépítő oldal, így mint olyan, nem lehet egészséges sem. mi az egészséges? crossfit, kettlebell, a funkcionális edzés, kiegészítve a tiszta élelemmel és a tiszta, pozitív gondolkodással. -
Integra
titán
válasz
francois72 #3392 üzenetére
nem kell magnéziát használni, ez a titok nyitja
-
harry
veterán
válasz
francois72 #3367 üzenetére
Igazából ha valaki a hobbinál komolyabb szinten űzi a testépítést (de persze még messze nem versenyszinten), ott azért nagyobb izomtömegekről lehet beszélni, mint szerintem itt legtöbbünknél (vagy általában, legtöbb sportolónál), ami logikus is, hiszen ott az a cél, máshol meg nem. No és ezért egy ilyen esetben megkövetelt diétát nem feltétlenül hasonlítanék más sportolók diétájához. Ott az izomtömeg megtartása elsődleges, míg mondjuk egy fekvenyomó esetén az erő, küzdősportnál a dinamika, stb. Ezért is élnek (szerintem) ilyen éles kritikával bármivel szemben, ahol nincs biztosítva egy állandó tápanyagellátás a nap folyamán, és így (vagy akár intenzívebb mozgásforma miatt) emelkedik az izomvesztés valószínűsége. Szerintem alapvetően nincs ezzel gond, hiszen ott ez a cél. Más kérdés, hogy egy átlag sportolónak mennyire érdemes ezt a célt hajszolnia, mit áldoz fel érte, és mit nyer vele. Én sem értek vele egyet.
-
Integra
titán
válasz
francois72 #3350 üzenetére
szerintem a gondok alapvetően a kis súlyoknál vannak, értem itt azt, hogy a füles mérete, távolsága a golyótól, és vastagsága milyen, illetve hogy fekszik fel az alkaron etc.. persze kéz és alkar hossz méret is kérdés. mindenkinek más és más. én a vastag füleseket szeretem, jobban kell markolni, mint azoknál, amiket áttudok markolni és összeérnek az ujjaim.
ugyanakkor nekem a régi bellek jobban fekszenek mint az újak, szerencsére letudtam vadászni pár ilyen ütött-kopott használtat, mert nekem ezek a legjobbak. de szerencsém is van, mert sikerült régen is vennem jó golyót, ami kellően vastag és széles, a 32 kilósom ilyen, de pl a tominál edzésen már olyan a 32 kilós, hogy nem lehet két kézzel rendesen swingnél ráfogni, fej felé nyomva meg egyenesen rosszul esik, nagyon nyomja az alkarom rossz helyen. viszont a 36 kilós már megint más, azzal simán végigmegyek a teremben fej felett, mert nem nyomja úgy szét az alkarom, mint a 32-es. a füles szélesebb és magasabb.
igazából mindnekinek kikell próbálni minden súlyból az összes golyót amit csak lehet és aztán eldönteni, hogy melyekre kell vadászni. én nagyjából már összeszedtem minden súlyból ami kell, egyedül egy 28-as piros elite bell-re vadászom még, mert az nincsen és ez nagyon kéne még. -
harry
veterán
válasz
francois72 #3344 üzenetére
Azt írtam is, hogy a tölthető golyó létező megoldás, csak macerásnak tartom, meg mozog is benne a töltelék, egy tárcsás kényelmesebb lehet, csak azt meg elkészíteni nem egyszerű.
-
harry
veterán
válasz
francois72 #3335 üzenetére
Köszi!
Súly: még esetleg ha egy burok lenne rajta
Azért a snatchet tényleg kipróbálnám, mégis mennyire rossz, mert ugye ha szépen csinálom, nem igazán üt, na de azért mégis csak lendülettel fekszik fel, nyom, érdekes lehet.
-
válasz
francois72 #3335 üzenetére
Kívánom a tervezőjének, hogy sokat snatcheljen vele.
-
harry
veterán
válasz
francois72 #3333 üzenetére
Ez elég bizarr, hogy fekszik ez fel mégis a kezemre? Snatchnél milyen lehet? Azért a golyó formánál maradnék... Azt az elképzelést tartom érdekesnek, amikor (mint az egykezes, kézi súlyzónál), van egy tengelyed, csak itt függőlegesen, és arra lehet kör alakú tárcsákat pakolgatni.
No mondjuk nem érint a dolog, szóval szinte mindegy is.Más: hétfői edzésen két golyó volt, eléggé kikészített, sajnos néha lehet a kelleténél jobban belegörnyedtem racknék / nyomásnál, kissé fájlalom a gerincemet... na igen, itt nem árt fokozottan vigyázni már, főleg 48 kilónál :-\ De legalább legközelebb biztos jobban figyelek.
-
harry
veterán
válasz
francois72 #3331 üzenetére
Amúgy alapvetően nekem tetszik az állítható KB ötlete, no nem annyira a tölthető, de mondjuk egy hasonló golyó, amiből tárcsákat lehet kivenni, szerintem nem rossz ötlet. Más kérdés, hogy én inkább 16-32kg közé lőném be.
-
válasz
francois72 #3320 üzenetére
"Csúszásmentes fogantyú" ezt használja a feltalálója, sok sikert hozzá
Ez a swing... sírok
[link]
-
Integra
titán
válasz
francois72 #3320 üzenetére
muhaha, vibrációs bell, wtf?
elektromos izomsokkoló mikor lesz benne? -
harry
veterán
válasz
francois72 #3265 üzenetére
Arra figyelj két golyónál Cleannél, hogy mikor fellendül a golyó a helyére, nyitva legyen a tenyered, mert ha markolod a golyók fülét, és ha nagyon összecsattannak, akkor nem lesz ujjad... de ha kicsit, az is elég fájdalmas. Lehet gyakorolni egykezessel is ezt a fajta felvételt, miután behúzod a golyót magadhoz, és nem az ujjaiddal fogod, már nyithatod a tenyered, de erre úgyis ráérzel.
BajzáthA: szép cél
Mióta edzel? Valami korábbi teszteredményed van, pl. 10p alatt hány snatch, ilyesmi? Azért a dupla snatch elég beteg játék, vagy akár simán az 500, na de a kettő együtt? Egyelőre bele sem tudok gondolni
De tetszik, motivál.
lorcsi muszáj meglökni csípőből, különben tuti nincs elég lendület, hogy magasra menjen, noha kívülről ez lehet nem látszik annyira, azért van ott lendület. Karból kb. annyi, hogy mellkas magasságában hátrahúzod a bogyót, hogy a fejed fölé érkezzen, átfordulva.
Nálunk mostanság elég kevés snatch volt, áprilisban megint bekerül a tervbe, és májusban lesz majd a középpontban, ha jól sejtem az ütemtervet. Múltkor csináltunk ugyan edzés végén levezetésnek 60-at, csak annyira száraz volt a kezem, meg a nyomások után fáradt is már, hogy legyűrte kicsit a bal tenyerem. No de majd legközelebb.
-
laolaj
aktív tag
válasz
francois72 #3262 üzenetére
Minden féleképpen ajánlom én is az Instruktort.
Nem rég jöttem vissza messziről és ott is műveltem pazar pár szabad órámban a golyós mozgást.
Visszatérésem egyben egy csoportos edzéssel is kezdtem ahol eléggé hamar felhívták a figyelmem a felmerülő hibáimra. Ezeket gyorsan észben tartva és gyakorolva már érződött az is hogy az elmúlt időben nem megfelelően csináltam (azaz szabálytalanság lépet fel).Lényeg: az eddigi hibák javítására! Ezt csak megerősíteni tudom, hogy igen is szánd rá magad és menny el!
Ha tudsz többször pont ezen hibák miatt, és a te testi és fejlődési állapotod és tendenciád érdekében.
Megéri! -
oregpaca
csendes tag
válasz
francois72 #3229 üzenetére
Egyébként megvan egy ismert megosztón megvan avi-ban a két anyag. De a lényeg, hogy ezek csak az ún. "változatos" napokra valók az Enterben, ha az alapgyakorlatok mennek.
A kinti edzés szerintem is ok, de én -3-5 fok alatt azért nem erőltetem. Ha utánanézel van az a hólapátolás effektus, ami extrém esetben infarktushoz is vezethet.40 felett óvatosan! Láttam én már karón varjút! -
Ájvé
veterán
válasz
francois72 #3229 üzenetére
Köszi, már néztem az edzéstervedben is ott is voltak a linkek, egy részét már ismertem de jó hogy van képes leírás róluk.
lorcsi:
Igen alapgyakorlat, de nem mindenki szokta csinálni, szerintem mindenkinek van preferált gyakorlatai én is jó ideig nem snatcheltem, swing is elég hasonló néhány tekintetben még jobb is talán. -
harry
veterán
válasz
francois72 #3225 üzenetére
Néha persze lehet kint edzeni a hidegben, de az ízületeknek nem túl jó, érdemes fokozottan figyelni azok bemelegítésére / melegen tartására, akár gyakorlatok, akár öltözék szempontjából.
-
harry
veterán
válasz
francois72 #3213 üzenetére
A sok gyakorlatot és kevés pihenőt talán inkább pont állóképesség fejlesztésnek mondanám; nagyobb súllyal, kevesebb ismétléssel, több pihenővel tudsz inkább erőre menni. Hogy kinek-melyik 'jó' az megint cél / preferencia kérdése, én bár alapvetően az erőt 'kedvelem', Ervinnél talán nagyobb szerepet kap az állóképesség, és ez is bejött.
SFG: azért az, hogy másokat taníts, sok melóval jár, ahhoz tényleg kéne Neked is egy jó forrás. Erőnlét / megjelenés szerintem nem probléma, ha van mögötte szakmai tudás. Nyilván ne jelentsen problémát egy-egy egyszerűbb gyakorlat, de ennek alapvetően nem a nagy erőről kell szólnia.
Amúgy hivatalosan az SFG mellett úgy tudom valamilyen sportoktatói képzést is el kell végezned, ha hivatalosan akarsz oktatni (meg talán legyél egyéni vállalkozó, hogy számlaképes legyél, de ez már végképp másik téma). Na meg terembérlet, reklám, kezdő súly-szettet beszerezni, edzéstervet és saját stílust kialakítani, macerás dolog ez.
Ha elég eltökélt vagy, sokat tudsz edzeni, gyakorolni, tanulni, van időd, kezdőtőkéd, és úgy érzed, lenne rá olyan kereslet, amiből ez fenntartható, akkor érdemes lehet belevágni. De ahogy írod, az alapján nem így tűnik, ami persze nem baj, én is jobb szeretem magam edzeni, mintsem másokkal foglalkozni. -
Integra
titán
válasz
francois72 #3215 üzenetére
miért nem csinálsz egy oktatóit és oktatsz te magad a környékeden? kis zsószó azért lehet belőle
-
oregpaca
csendes tag
válasz
francois72 #3202 üzenetére
Szia!
Ha eldöntötted, hogy otthon edzel, és ennyi munkát fektettél a tervezésbe, már csak egy feladat van: Végre kell hajtani.Csináld 3-6 hómapig, azután lesz annyi tapasztalatod, hogy változtass ha kell. Hajrá! -
harry
veterán
válasz
francois72 #3209 üzenetére
Instruktoros találka mindenképp jó ötlet, néha még edzésen is látom, hogy valaki hosszabb ideje csinálja, rosszul... meg persze folyamatosan lehet fejlődni, felfigyelni részletekre, amik eddig nem tűntek fontosnak , aztán pedig dehogynem. Edzéstervvel kapcsolatban is biztos tud segíteni.
TGU: inkább arra gondolok, hogy kezdőként nem feltétlenül kell súllyal nekiesni, tényleg inkább a helyes testtartás, stabilitás az elsődleges. Mennyiséget csak azért sokalltam, mert egybe nem rémlik, hogy 3-3nál én csináltam volna többet bármikor is, arra kell figyelni, hogy fárad az ember karja, nehogy magára ejtse, és persze sosem szabad kapkodni, lefelé sem.
A fél perc kb. reális, ma volt nálunk is, ennyi idő volt rá, mi úgy csináltuk, hogy 1p alatt 1-1 tgu, majd 4 perc alatt felrántás, nyomás, húzás létra ameddig megy, de leginkább 3-4-5 fokok, kinek-mi, majd 1p pihenő -> ez egy 5 perces kör, ebből volt 5 kör. TGU után már az első nyomás sem ment egyszerűenA mobilitás / egyensúly / egyéb javító gyakorlatok persze jók és hasznosak, csak azt mondom, hogy ha egy erős, fárasztó edzést akarsz összerakni, nem ezek/ilyenek köré építeném, hisz ez nem a nagy terhelésről, nagy súlyokról szól, de kiegészítésnek tényleg jók, vagy célzottan egy-egy képesség fejlesztésére.
Létrák: felrántásokkal elvileg azért könnyebb, mert a nyomásokat megszakítja egy ballisztikus gyakorlat, van idő egy kis 'átmozgatásra', míg ha csak nyomást csinál valaki, akkor nem pihen a váll, folyamatosan rack-ben van a golyó, amihez rendesen fel kell feszíteni a törzsed, szerintem nehezebb. De lehet csinálni csak clean létrákat is akárÉn igazából még nem nagyon foglalkoztam edzéstervek összerakásával, így nehéz erre mit mondani, sok szempontból meg lehet közelíteni, kérdés az is, hogy mi a cél, mire akarsz rámenni, mik a lehetőségek, stb. Nekem pl. tetszik, hogy Ervinnél minden hónapnak van egy fő irányvonala, és akkor abból a gyakorlatsorból van elég sok, esetleg különböző variációkban (swing, c&p, két golyó, snatch, guggolás, stb). Más lehet inkább arra szavaz, hogy egyik-másik edzésen egy-egy izomcsoportot fog megcélozni, és főleg arra terhel, esetleg direkt sok ballisztikus gyakorlatot, vagy épp sok erőgyakorlatot csinál.
Amíg valaki szabályosan csinálja a dolgokat, nem érzi, hogy túlterhelné és nem sérül le, addig nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy 'rossz edzésterv', hiszen valamit mozogsz, más kérdés, hogy lehet más gyakorlatokkal / felbontással jobb eredményt lehet elérni, de aztán, kinek-mi tetszik. -
harry
veterán
válasz
francois72 #3202 üzenetére
Bemelegítés:
- ez a vállfeszítés inkább nyújtás, nem? Szerintem itt még nincs ehhez eléggé bemelegítve, és nem is szükséges edzés elején, csak a végén.
- csukló / kézkifordítás és láb esetében hasonlóképp. Inkább maradj a körzéseknél.
- amit még beletennék, az a fejbillentés előre-hátra, oldalra - valamint ugyanez a csípővel.
De a lényeg végül is, hogy átmozgasd magad, mielőtt súlyt fogsz, és ne nagyon nyújts hidegen. Nekem az előfárasztás rész sem szimpatikus, biztos nem sétálgatnék, amikor helyben is tudok edzeniDe ez egyéni dolog, én máshoz szoktam.
Bemelegítés súllyal:
- deadlift és halo jó, mi utóbbit úgy csináljuk, hogy 5 jobbra, 5 balra -> és ebből 2 kör. Mondjuk. De lehet egyesével is irányt váltani.
- érdemes swingelni is, mi mostanság 50-et szoktunk (10 kétkezes, 10 bal, 10 jobb, 20 váltott), de egy 20-as is elég lehet bemelegítésnek.
- pár felrántás&swing, felrántás&nyomás is mehet bemelegítésképpenMeló:
- TGU nem kezdő gyakorlat, ezzel óvatosan, az 5-5 szerintem sok, ha csinálsz, mindenképp lassan, minden pozíciót kitartva, felfeszítve, háttartásra figyelve. Első kör mehet súly nélkül is, hogy az útja meglegyen. Vagy akár később is, ha nem érzed a súlyt biztonságosnak. Szoktunk gyakorolni úgy, hogy egy cipőt rakunk az ökölbe szorított kezünk tetejére, amivel így egyensúlyozni kell, vagyis biztos nem lehet kapkodni.
- hot potato hogyan kapcsolódik a twisthez? Nem kell ezt ennyire bonyolítani...
- szélmalomból is szerintem elég 5-ös ismétlés oldalanként, 2-3 kör
- törölközős mókát rád bízom, én maradok a golyónál
- egylábas deadlift mehet ha stabilnak érzed, mi ezt bemelegítésnél szoktuk 10-10et
- létrák jók, ahogy írod van c&p (felrántás és nyomás), vagy simán nyomás létra is, utóbbi nehezebb talán, de más a kettő, lehet csinálni ilyet és olyat is.Igazából az egésszel kapcsolatban kicsit az az érzésem, hogy sok az "egzotikum" (egylábas deadlift vagy fűrész, krumpli, bottom up), amik érdekességek, de szerintem nem jó, ha ez szolgálja az edzés alapját, sokkal inkább az alap / egyszerű gyakorlatokra hagyatkoznék, swing, clean, guggolás, nyomás, snatch, tgu, malom, és ezek változatai.
És valahogy a bemelegítő / levezető részekhez képest kevés a tényleges munka. Nálunk van direkt egy ilyen 'munka blokk', ami kb 20 perc, felrántás és nyomás létrák, vagy különböző swingek végig, guggolások, stb. Tehát sok alapgyakorlat.
Érdemes megnézni Tamás edzésterveit is, amik iránymutatásnak jók lehetnek: [link] -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
francois72 #3135 üzenetére
Data.hu oldalon fel tudod tölteni és a linket megosztani itt.
-
válasz
francois72 #3132 üzenetére
A kivitelezés minősége sokkal fontosabb mint az, hogy mi van az edzéstervben. De írd be.
-
harry
veterán
válasz
francois72 #3132 üzenetére
Dobd fel ide, aztán jól megvéleményezzük, szerintem nagyon nem lehet mellélőni, bár persze kérdés, hogy mi a cél, jelenlegi edzettségi szint, stb.
-
Integra
titán
válasz
francois72 #3109 üzenetére
ma kipróbáltam az új bell-t. megfogtam, nem tetszik ez a rücskös markolata. nagyon örülök, hogy sikerült régi kopott elite-be akadnom. ezt lehet markolni, de tud csúszni is, és a markolat vastag.
-
Pocee
senior tag
válasz
Nézd én hagyományos RKC Elite-el tanultam,itthon RKC Military Grade-ek vannak,mert meg tudtam venni,nem olcsó de örök élet,de kicsit be kell ismernem,hogy a golyó formája(nyilván ne térjen el szögesen a "gyáritól") másodlagos,az egésznek a lelke a rendszerben van,a szabályosság a dinamika,ezeket leszámítva csak egy vasdarabot lengetsz.Szerintem...legyen szabályos ahol kell feszítés...és gehikemény leszel
-
agent2.0
tag
válasz
Hú ezek a neoprének.. nekem pont az tetszik az rkc-kban, elitekben hogy érzem a vast, az erőt. Ezek a borítások.. nem beszélve a színekről, mindig azt juttatják eszembe hogy ne csináld keményen.. De persze mindenki azt vesz amit akar
de akkor már a vinyl sorozat szimpatikus..
-
Ájvé
veterán
válasz
francois72 #3102 üzenetére
Szerintem ahogy érzed, de ha két összefogott bellel is tudsz dolgozni akkor simán jöhet nagyobb, kettő összsúlya amúgy 20kg szóval 16kg nem is lesz olyan nagy váltás. Vannak páros belles gyakorlatok is, azt is megpróbálhatod elég kemények, csak nagyon nézz utána előtte és figyelj a kivitelezésre. Jó lenne legalább egyszer elmenned instruktorhoz hogy kijavítsa a hibáidat, nekem is sokat segített, két bellnél duplán visszaüt a rossz technika.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Studiologic SL88 Studio MIDI billentyűzet
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- Citizen Promaster Aqualand - BJ2169-08E
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest