Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Mostantól egyre többet fogok városban tekerni a Transmission 1000D-mmel, viszont a gyari Schwalbe Nobby NIC 2.4 Evo guminal ilyen használatra előnyösebb gumit keresek ra. Nem kell ennyire durva mintázat, es a 2,4" szélessége sem túl indokolt.
Mit tudtok javasolni?
Koszi."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #43933 üzenetére
Köszi, de ez teljesen slick, azért valami minta legyen rajta, meg úgy 2" széles is jó volna, h ne álljon túl bénán az AM bicón.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #44100 üzenetére
Valami olyasminek jobban örülnék, aminek mondjuk a belső felülete aszfaltra való/utcai és a szélein van némi barázda. Vagy akár ez:
Schwalbe Super Moto 2.35
Terepen most sokat úgysem fogok hajtani, vagy B alternatívaként majd maximum beszerzek egy másik felniszettet, de most ekkora költségbe nem akarom verni magam, szimplán átgumizom.
Próbáltam google-zni, de nem nagyon találok sehol, létezik?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Nemrégiben tűnt fel, h a Merida-mon lévő Hayes Stroker Trail fékszetten a fékolajtartály illesztési ponjátnál (magán a karon) a fehér festék pattog le..
Végig fűtött helyen volt tárolva a bringa, gyári fékolaj van még benne, talán ez a baj? Bár nem volt agyonhasználva, de nekem úgy tűnik h szivárog mindkettőből a fékolaj az illesztésnél és mint tudjuk az megmar minden festéket.
Létezhet?
Mi a megoldás? Csak a fékkarokat egy hidraulikus szettben lehet cserélni? Vagy csak féknyereggel együtt?
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz Runner_fxr #53055 üzenetére
Komoly vas, pont olyan stílus, mint az enyém.
A lancfeszito honnan van, hol lehet ilyet venni, vagy ki a gyártó?
-
runner 125
nagyúr
válasz Because #53070 üzenetére
Jópofa, de inkább egy gyári cuccot raknék fel.
Runner_fxr
Köszi az infot, ha megvan a típus írd majd meg kérlek, egyet rendelnék.
TransMission 1000D-m is ennyit mozog.
_
Más.
Keresek, de egyszerűen nem találok oldalnyílású Merida kulacstartót. Annó rendeltem egy sima klasszikus fémet, de annyira szűk a váz, h nem tudom kivenni belőle kényelmesen. Emlékszem akkor még voltak oldalnyílású tartók, de mintha felszívódott volna mind. Ebay-en sem leltem. Jah annyi, h fehér, vagy fekete, vagy ezen színek kombinációja jöhet csak szóba.Tudtok segíteni?
-
runner 125
nagyúr
válasz Runner_fxr #53102 üzenetére
Köszi!
Because (neked is) linkelt jobbnak tűnik, mert az tengelyre van szerelve, így tudja követni a lánc mozgását, míg ha jól látom ez a típus teljesen fixen rögzített.
Egyébként tuti semennyire nem befolyásolja a váltókat?
mod.
Egyébként kemény, h 8-10.000ft egy kis bszás. Vajon meddig bírja a műanyag, mikor kopik kukára?
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Bicskás #53638 üzenetére
Szerintem nincs.
Vegyél először egy szobabringát, tekerj minden nap 60 percet kényelmes tempóban, melegítőben, és szépen megindul a zsír, legalább felére le kell menni.
-
runner 125
nagyúr
válasz Because #53648 üzenetére
A 200kg-s ember normális mozgásra alig képes. Számomra inkább az ijesztő, szörnyű, h valaki eddig eljut és nem képes időben felismerni a helyzetet.
-
runner 125
nagyúr
válasz Runner_fxr #53951 üzenetére
Mi a bringa konkrét típusa? Innovatív holminak látszik, linkelj már róla valamit. Kösz.
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #54004 üzenetére
Jól néz ki, grat.
_Egy kicsi upgrade volt az enyémen is, raktam rá rövidebb stucnit, illetve egy oldal nyílású kulacstartót. Hiába nagy váz, fentről alig tudtam kivenni a kulacsot.
Meglepő h mennyivel közvetlenebb lett az irányítás, pedig előtte se volt sokkal hosszabb."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #54049 üzenetére
Kösz.
Nem, egyáltalán nem mozog. Ilyen az én táskám is, viszont érdekes, h ezen a gyári fotón a két műanyag tartószárra nincs ráhúzva 1-1 gumihenger, ugyanis azoknak köszönhetően tökéletesen ráfeszül az üléssínre, a tépőzárral pedig hozzá lehet húzatni a nyeregcsőhöz.
Max. a tatyóban lévő holmik (szerszám, sebtapasz, belső, ragasztó, stb.) szoktak zörögni, de annál sokkal hangosabb pl. a gumik hangja és ahogy a lánc veri az első váltó vezetőjét."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
26"-ból, milyen erősített falú belső gumit javasoltok a 2,4"-os Schwalbe külsőbe?
Piszkosul gyenge ez a külső gumi, számtalan defektem volt már vele.Illeve, most Presta szelepes belsőket használok, ha autószelepes belsőt veszek, a kerék szelepkivezetésénél is fel kell bővíteni, nemde? Az autószelep tippem szerint jóvalvaskosabb.
-
runner 125
nagyúr
válasz andrisbandi #54689 üzenetére
Köszi!
Igen, pont ez lett volna a következő kérdésem, de meg is válaszoltad.. a tömeg. Mennyivel nehezebb egy ilyen belső, mint egy átlag? 2x?
Ok, akkor én sem csinálok belőle ügyet, felbővítem fúróval. Hiába vettem Presta - autószelep átalakítót, kompresszorral nem tudom normálisan felfújni így sem, fújás alatt nem mutatja a gumi éppen aktuális nyomását a kompresszor, meg valahol találn szökik is a levegő, mind1, szar, autószelepes belső lesz.
Annak ellenére, h ez AM bringa és rendszerint terepen tekerek vele, szeretem ha keményre van fújva. A 140-140 mm-es rugút kimozogja így is.
Integrale
Schwalbe Nobby Nic 2.4
-
runner 125
nagyúr
válasz Runner_fxr #54728 üzenetére
Noh igen, csak gondoltam ha egyszer van kompresszor, nem adok ki 5k-t egy műhelypumpára.
Ha mégis, akkor melyik javasolt belőle? BBB gyártmány megéri a felárat?Pont a tömeget kifogásoltam én is, lehet erős a gumi oldalfala, de legalább 2x olyan nehéz lesz cserébe.
A Schwalbe Light típus az extra könnyű tömegére utal? Mennyi defekted volt vele ezideáig? Egyébként két másik barátom is bepróbált egy pár új Nobby Nic-et, defekttűrés szempontjából szidják ők is. Úgy tűnik nem túl vastag ez a típusú külső.A másik a súlyom, 95kg vagyok, ha nem fújom legalább 2,4 - 2,5 BAR-ig, lapos alattam a gumi.
A tömlő nélküli meogldásnak van valamilyen hátránya? Árban h néz ki? Maradhat a 2,4-es Nobby Nic, vagy kifejezetten olyan külső kell hozzá?
Megfelelő defektgátló folyadékkal feltöltve tartós?Köszi!
ui.
Lehet nem is cserélek belsőt, hanem tolok bele Slime defektgátlót első körben."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
A meglévő TransMisson 1000D-m mellé keresnék egy városi cross trekking bringát.
Mivel a márka szimpatikus, így első körben Merida-ból keresgéltem, de ekkor tűnt fel, h közel azonos XT felszereltséggel pl. ez a KTM 60k-val kedvezőbb.
Mit gondoltak? Vagy hol, milyen gyártónál érdemes még názelődni?
Köszi!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz hackeeeee #66213 üzenetére
Azt nem ismerem, de rákeresek, köszi.
A linkelt KTM és Merida közül egyébként melyik jobb vétel? Ránéznétek a felszereltségükre? Melyiknek jobb az ár/érték aránya, vagy tényleg ugyanaz mindkettő?
Geometriát tekintve azért a Merida jobban tetszik, illetve itt megtaláltam 320-ért, így viszont 10k-val már olcsóbb a Merida.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
A mai 30km-s erdei etap alatt megadta magát a Fox RP23-as hátsó tagom.
Lehet a 90kg-om sok neki, de alig pár ezer km van benne.. Ahogy néztem eltörhetett a szimeringje, szivárog belőle némi olaj is.Felújítható, ugye?
Kihez érdemes fordulnom? Tudtok megbízható, korrekt áras usert aki tud segíteni?Ha kell kiszerelem és postázom.
Köszi!
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #67092 üzenetére
Okés, kösz nektek, valamelyik hétvégén kikapom.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Hátsó, RP23-as tagra keresnék valamiféle pamut (por)védőharisnyát. Próbáltam Google-zni, de nem nagyon találok semmit. Milyen néven kell ezeket keresni?
Köszi!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Az alábbi ritkább küllős felniknek a kinézetükön kívül van még előnyük? Könnyebb talán, mint egy normáls fűzésű? Gyanítom ehhez kompletten másik agy is szükséges.
Köszi!
-
runner 125
nagyúr
válasz Hasaggymeg #75569 üzenetére
Köszi nektek az infókat!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Van egy apró gondom, a bringám Presta szelepes belsőkkel rendelkezik. Nincs műhelypumpám, csak egy szimpla menetes átalakító adapter autószelepre. Viszont ezt hiába tekerem rá koppig, kompresszorral fújva egyszerűen szelel mellette (az adapter és a Presta szelepmnél), így nem látom az órán, h pontosan hány BAR-t raktam már bele.
Nincs erre esetleg valamilyen megoldás, valamilyen normálisan tömítő adapter, vagy bármi más?!
Köszi!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest