- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
ludsimon #30797 üzenetére
Hú ez kemény, az a baj ezekkel hogyha eddig sose csináltad, és nem tartozol bele abba az 1000/1 be akinek tönkre tehetetlenek a szalagjai és izületei, akkor sérülés lesz a vége ha nem borzalmasan fokozatosan csinálod, nem szabad várni 1-2 év alatt iszonytató fejlődést, mert a végén kiesel a ringből, mint annó én.
-
ludsimon
veterán
Wowww!!!
El kell kezdenem nekem is az erősítéseket. -
venember83
nagyúr
válasz
Cathfaern #30795 üzenetére
Speci - nem rossz, a rezgéselnyelő betéteket jelenleg is használják pár modellen, így valószínűleg csak ér valamit. Centaur tudtommal bőven jó kategória.
Scott - nem ismerem ezt a Microshift rendszert, maradnék a Shimano - Sram - Campagnolo triumvirátusnál.
Giant - minimum Tiagra szint, sokkal bénább a Sora fékváltókar, pl.
-
Cathfaern
nagyúr
Használt biciklikhez és outikhoz értőktől kérnék némi véleményezést
[link]: Kinézett árkategória felső határát súrolja, de még belefér. Egyedül azok a "rezgés elnyelő betétek" zavarnak egy kicsit, tud ezekről valaki valamit?Illetve, Campagnoloban nem vagyok otthon ez a Centaur kb. milyen Shimano szintnek felel meg?
[link]: Bár bőven túl van a kinézett árkategórián, de egyrészt kinézetre nagyon tetszik, másrészt elég jó vételnek tűnik (nekem). Vagy tévedek?Kakukktojás: [link]
Valamennyire még mindig idegenkedek a használt bicikliktől, ezért vettem bele a listába... úgy nézve, hogy új bicikli jó vételnek tűnik? Csak Sora felszereltség, de legalább mindenhol az, nem raktak rá egy db 105-ös cuccot, hogy rá lehessen fogni, hogy na ez 105-ös...norbee2244:
Nagyon nincs választási lehetőségem ha holnap menni akarok. Szóval max bírja amíg bírja -
ludsimon
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
norbee2244 #30791 üzenetére
Jaja, 35 az alja. Akkor az lesz, hogy veszek bele prestas belsőt, mostanit meg megjavítom, és jó lesz pótnak (cipelős pumpám nem tud prestát, ezért is lett volna jobb az autós szelep)
-
norbee2244
senior tag
válasz
Cathfaern #30790 üzenetére
Ha 35-től felfele(azt hiszem 40 környékig jók) akkor lehet bajos lesz bele tuszkolni és valahol dudor lesz bizonyos bar fölött tehát csak ideiglenesként rakd bele szvsz. Nekem fixiben volt 18-23ig gumi 28as külsőben 4 barig engedte aztán pukszlis lett viszont alatta használható volt nyilván kompromisszumokkal ,de a nagyobb szerintem esetedben kifogja nyomni a külsőt.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
csabi94 #30783 üzenetére
Jobbulást az ismerősödnek
Nekem meg a mai biciklizésem 16km után végetért, mivel kaptam egy hátsó defektet... amivel önmagában nem lett volna baj, de legutóbb mikor sorcserén volt szervízben sikerült úgy megszorítaniuk a gyorszárat, hogy képtelen voltam ott helyben kinyitni (hozzá is volt nagyon hajtva a villához, meg nagyon kemény is volt, itthon némi erőkar növeléssel már sima ügy volt), szóval kénytelen voltam autós segítséget kérni...
Viszont most itthon jöttem rá, hogy a meglévő pótbelsőm csak a régi külsőmhoz jó (35+-ra való), mostani külsőm meg 28-as... nagy gáz lenne ha azt raknám bele? Holnap terveztem hosszabbat menni, de csak a decathlon van vasárnap nyitva, ott meg jó méretben csak prestas van...
-
csabi94
őstag
válasz
ludsimon #30787 üzenetére
Szerencsére közvetlenül egy kereszteződés után volt az autós, ezért még nem gyorsult fel annyira...
Az biztos, ilyenkor elgondolkozok, hogy nekem vajon milyen őrangyalom lehet?Eddig annyira szerencsés voltam, még csak veszélyes helyzetbe is alig kerültem, pedig én aztán megyek, 81-esen, Fehérváron belül 7-esen (na ott sem kicsi a forgalom), meg eleve sokszor nem foglalkozok a lámpákkal (persze csak körültekintően).
-
-
csabi94
őstag
válasz
ludsimon #30784 üzenetére
Hát az ép bőr az túlzás, de tudtommal komolyabb baja nem lett, csak a csuklója van oda, meg azt mondta, hogy a gerince, de törés elvileg nem volt. Majd élőben jobban kivesézzük a témát.
Nem osztom meg, mert úgyse láthatja mindenki a bejegyzést, mert úgy van beállítva Neki. -
csabi94
őstag
Na b@zmeg, elütötték egyik nagyon közeli bicós barátomat (Vele kezdtem el bicózni, Ő tanított az alapokra). A nőci átment a sávjába, és frontálisan találkoztak.
Állítása szerint hátranézett a gyerekre....
Szegény srácnak az utóbbi időben eleve alig volt kedve (meg ideje) bicózni, most végképp elment a maradék kedv is. Ráadásul Ő ment volna helyettem 24H-ra. Lehet, hogy mégis ott leszek ezek után.
Fb. postjából: "TOVÁBBÁ, KEDVES KERÉKPÁRT HASZNÁLÓ ISMERŐSEIM!!! MINDENKINEK SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMÉT A BUKÓSISAKRA, AMI MA EGY KURVA NAGY FEJRE ESÉST SEGÍTETT TÚLÉLNI!!! NEM CINKES, HORDJÁTOK, MERT LÁTJÁTOK, NEM MINDIG RAJTUNK MÚLIK!!!"
Azt hiszem, ezzel mindent elmondott. Mindenki hordjon mindig bukót!
-
deicide
veterán
válasz
Nyugdíjas #30777 üzenetére
Tegnap nekem is volt futós élményem, az EFOTT bejárata mellett vezetett a köröm, hajnali 6 körül. 3 fiatal lábadozott az út szélén, mikor melléjük érek, az egyik megkérdi, nincs egy szál cigid? Majdnem felborultam a röhögéstől. A másiknak volt kis esze, az mondta neki, hogy szerinted így futna, ha dohányozna?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
norbee2244 #30778 üzenetére
Van ez a refleksz valamiért, hogy hogyan "vicceljük" meg azt a (szerintük) hülyét, aki ilyesmivel "b@ssza el az idejét" (nézhetne tévét is ugye... ami kényelmes, és biztsan nem dolgozik, ha erre van kedve). Elég alpári dolognak tartom. Sajnos ez a szint elég nagy részénél a lakosságnak.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
norbee2244 #30778 üzenetére
Ha egyszer kerékpározik a valaki akkor se tekintse ellenségének az autót vezető polgár. Meg a gyalogos, meg az összes többi gondolkodásra képtelen aki valamiért azt hiszi a közlekedés az valamiféle "ki nyer a végén" játszma. Ezt amugy hogy találhatták ki az emberek? Sosem fogom megérteni...
-
norbee2244
senior tag
válasz
Nyugdíjas #30777 üzenetére
Felénk azért elfogadottabb igazából kiabáljon ordibáljon mutogasson dudáljon ezzel nincs bajom csak "Testileg" ne fenyegessen,mert az rosszul esik az egomnak is meg mindenemnek.Nem nézek ki takony "éventeegyszerkerékpározokéskirályvagyok" embernek az alkatom is kerékpáros tehát nem tudom megérteni.Én vidéki vagyok,de pestinek érzem magam
Off: Erről jut eszembe,hogy még egyszer exem édesanyja felvettette,hogy mekkora poén lenne ha oda mennének a kerékpáros mögé és bele böknék a seggébe a tűt,hogy mekkorát ugrana erre még felvetette a kérdést,hogy én mit csinálnék erre rávágtam,hogy berugnám az autó oldalát..nem igazán tetszett neki a válasz
Szerk.: Az nyer aki életben marad sajnos ez ilyen lesz ameddig az embereknek megvan az "azértis én vagyok a nagyobb"
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
norbee2244 #30776 üzenetére
Hát "vidéken" (nem szeretem ezt a kifejezést) több az autóból kikiabálás, hogy "hajcsaaaaddd g.ciiiiiiii"
Tudom... Ha meglátogatom szüleimet (Alföld kellőzetes közepén a tanyavilág netovábbjában. Igaz város elvileg,de a környék az ilyen.) és elmegyek bringázni mezben, sisakban, láthatóan nem a piacra igyekezve akkor ez szinte kötelező. Ennél már csak egy van ami kevésbé fér be arra a népek kobakjába az pedig a futás. Szoktam azt is ott. Na akkor aztán van "fuss Forest!"
-
norbee2244
senior tag
válasz
peugeotmate #30775 üzenetére
Vaterát felejtsd el szerintem,mert ott minden "fulltuti überkirály legjobb verseny" . Inkább itt nézz körbe(nem utolsó sorban olcsóbban kijössz)
Nyugdíjas: Igen,de pl azt megfigyeltem,h Bp fele kevesebb az ilyen atrocítás illetve mikor a mátrában edzettünk lent ott sem volt ennyi..
-
peugeotmate
őstag
Üdv!
Nővéremnek új kerékpár után kell nézni. Használt országútiban gondolkozik, olyan 25 ezer forintig. Eddig ezeket nézte ki:ezt és ezt. Melyiket ajánlanátok jobban, illetve használt országútinál mi az, amire feltétlenül oda kéne figyelni vásárlásnál? Főként városi használatra kéne a kerékpár, a továbbiakban nagyobb kiadások nem lennének betervezve.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
norbee2244 #30773 üzenetére
Itt nálunk NINCS KERÉKPÁROS KULTÚRA ,de ezért vagyunk..meg kell honosítani.
Naja. Aki járt már a taljánoknál, és figyelte mennyi outis edző-csapat van úton-útfélen, és hogy ezekhez hogy viszonyulnak az emberek az érti is ezt. -
norbee2244
senior tag
Nekem erre az lett a szövegem ,hogy "nem kérdez,válaszol!" aki pedig beugat szépen vigyorgok és integetek egyebet nem tudok tenni.
barátnőm Pákozdi így van némi helyismeretem pár éjszakát aludtam lent szabályosan fostam édesanyjához is jópárszor bementek nem egy kellemes környék.
Velencénél volt multkor egy kellemes tapasztalatom.2 fiatal velem egykoru beugrott elém kocsival majd mellém kéz kitár és bocsánatot kértek ..van ellenpélda is. Itt nálunk NINCS KERÉKPÁROS KULTÚRA ,de ezért vagyunk..meg kell honosítani.
-
ludsimon
veterán
válasz
szentkuti11 #30770 üzenetére
-
ludsimon
veterán
Meleg felvonulás van...
Azt hiszem nem megyek arra inkább este, mert a végén ellentüntetők között visznek el a rendőrök... -
Muton
addikt
válasz
ludsimon #30758 üzenetére
az én ismereteim arra terjednek ki, hogy a 2010-es KRESZ módosításban az van, hogy nem kötelező ott menni (addig kötelező volt kerékpárúton menni, ha volt). bár a '11-es és '12-es módosítást nem olvastam
más:
a '12-es xt és slx hir. fékek között mi a különbség az árán és a feliraton kívül?30765: lehet, hogy Őt láttad
-
Jamby18
senior tag
válasz
lorcsi #30741 üzenetére
Holnap már itt picit felhősebb lesz az idő, meg erre a napra beszéltük meg. Annyit még kifelejtettem, hogy oda-vissza 120km.
szki Én jobban szeretem mint a sisakot, nem süt a szemembe a nap, az hogy esésnél nem segít az már más dolog, ha hegyekbe mennék akkor már nem lenne kérdés a használata.
-
ludsimon
veterán
válasz
sghc_toma #30764 üzenetére
Jaa!
Hogy-hogy ugyan azon az útvonalon mentél vissza??Ott a Dobogókő, betámadhattad volna hátulról.
Más
Elfelejtettem írni. Gyerekek, nem hittem el mit látok!!!Egy outis lány, fehér rövid nadrágban, átlátszó volt és fehér tanga volt rajta!!
Néha kiállt az Árpád-hídon ahol ezek a bukkanók vannak.
Nem tudtam megelőzni.Critical Massos matrica az outin. Egy régi outi volt, muffolt váz stb.
-
Bandi18
tag
Ma majdnem sikerült elérni a 100km-t. Hiányzott még asszem egy 7-8km.
Felmentem Szentlélekre a Bükkben
Aztán mivel sokat kellett volna várni a vonatra inkább nem vettem jegyet hanem hazatekertem
Hát elfáradtam eléggé.
Elfogyott 3 üveg sör, és vagy 5-6 liter víz. Most 1-2 nap pihenés jön szerintem. Iszonyat meleg volt, szerencsére vittem naptejet és nem égetem le, meg locsoltam magam sokat. -
sghc_toma
senior tag
elindultam reggel Visegradra, gondoltam akkor meg jo ido van.. az is volt, annyira jol esett a tekeres, hogy vegul Esztergomban kotottem ki
track: [link]
persze azert 11-12 fele mar elegge sutott a nap, jo meleg lett.. el is fogyott 5-6 liter viz (amugy is sokat iszom), meg jol leegtem -
ludsimon
veterán
Állítólag kitalálták, vagy kitalálta valaki, hogy lakott területen kívül kötelező a kerékpárút használata. Már ahol van, természetesen...
Ez igaz?
Valaki itt írta és a kedves rendőrök lezavarták lakott területen kívül a kerékpárútra, tiltó tábla elvileg nem volt kint az úton.Nyugdíjas:
Ez a módszer nagyon tetszik!!!
Mit tudsz beüvölteni fél mp alatt? -
Nyugdíjas
nagyúr
Ez sajnos rendszeres. Szembe ugyan nem jönnek ott szerencsére,de nekem a Bajcsyn szoktak hetente mondjuk 2-3x mutogatni és igen kulturálataln stílusban kiabálni, hogy leszek szives felfáradni a bringaútra. Szerencsére azt nem vagyok köteles használni, mert gyalog/bringaút, igy még csak igazk sincsen. Aki tudja az ott milyen az tudja azt is, hogy miért nem azon közlekedek.
Persze nem akarok rosszindulatú lenni,de ugyanezek az emberek simán ráparkolnak a kerékpársávra, mert "csak egy perc, sietek" mondjuk az Andrássyn, vagy a kiskörúton.
Új módszerem van ezekre egy-két hónapja. Eddig nekem bevált. Feszültséget valamelyeset én levezetem, ő meg "megkapja a magáét" és mégsem sérül meg senki. Ha valaki a bringasávon parkol, akkor (persze ez csak most nyáron működik) melléérve félig behjaolva az ablakon teli torokból beüvöltök. Eddig 10-ből 9 ijedtében majdnem kiugrik az autóból
-
Muton
addikt
persze, ha tiltja a tábla, akkor ott nem lehet (csak valami rendőrségi menetlevéllel), de ahol nincs tiltás, ott mehetsz a normál úton és a bicikliúton is.
(#30744) venember83: gondolom aki egy ilyen távot (ekkora szinttel) lenyom, az van olyan fizikai állapotban, hogy elég legyen neki a 11 fokozat. nos, én nem tartozom (sajnos) közéjük
-
gooool
őstag
válasz
venember83 #30754 üzenetére
@ szentkuti11:
Szóval maradok a mostani megoldásnál jelenleg. -
szentkuti11
addikt
válasz
gooool #30751 üzenetére
Vagy ilyen pillangó anyát veszel rá, de az nagyon ronda, tehát kiesik.
Vagy tengelyt cserélsz, de szerintem annyit nem ér az egész ügy.
Vagy megveszed a Novatec szettet, ami azért valószínűleg sokkal megbízhatóbb és tartósabb lesz. De remélem nem ezt a felnit akarod ráfűzni.
-
ludsimon
veterán
válasz
norbee2244 #30739 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs hol van, ráérek ősszel előkeríteni..
Ez nem a neten van, hanem a használati utasításhoz adták.Pákozdi atrocitás!
Ismerős környék.
Az ilyen okok miatt venném fel VIDEÓRA Go Pro HD2-vel és tenném fel a netre, jól feljelenteni a barmát a rendőrségen!Volt már rá példa, nem is ennyire durva ráadásul és 50 ezerre büntették meg!!!
Szerintem az ilyen esetben a maximális kiszabható összeget kapná, az tuti! Ez már halálos veszélyeztetés, nem csak kis törés stb.Amúgy ne foglalkozz vele!
Menj nyugodtan az úton!Nehogy ez miatt a k****g miatt menj a macskaköves hulladék útra.
Nem szabad.
Az tudom milyen brutális!D.Orion:
"Relatíve nem gondolkodnak, mert nincs hozzá elég agysejtjük. Éppen csak annyira tudják imitálni a tudatos létformát, hogy már nem a növények közé soroljuk őket."Nagyon tetszett a megfogalmazás!
-
gooool
őstag
Gyors kérdés:
Ilyen felnim van elöl és ugyan ilyen hátul, menetes aggyal.
Ezeket meg lehet okosítani gyors zárral? Mert egy Novatec szett nem lenne drága és defektnél jól jönne.Köszi!
-
-
Cathfaern
nagyúr
Én olyat láttam a Bucsutól Szombathelyig vezető 1,5 sávos úton (2 sávos, de igazából 1 kocsi fér el kényelmesen, ha szembe jön kettő, akkor mindkettőnek le kell húzódnia), hogy felteszem szemből találkoztak ismerősök, 3 nő mindegyikük biciklivel. Az egyik megállt az útszélével párhuzamosan (de bőven az aszfalton, kicsit se lehúzódva), a másik kettő meg az úton teljesen keresztben, és így beszélgettek (relatív sokáig rájuk láttam, nem csak 1-2 szót váltottak), az utat teljesen elfoglalva...
Biciklivel sem fértem el mellettük, be kellett, hogy fékezzek (mire észrevették, hogy jövök, meg mire odébbmentek), autó meg végképp esélytelen lett volna... és mondom mindezt rendes országúton (még ha nem is túl forgalmason). Komolyan nem értem egyes emberek mit gondolnak
-
D.Orion
veterán
válasz
Pákozdnál ez rendszeres. A röhej az, hogy a faluban lakók többségében alpári bunkó paraszt mind a mai napig. Mivel rokonok élnek Sukorón és most már pár éve Pákozdon is így elég sűrűn járok arra. A röhej, hogy én még emlékszem azokra az időkre amikor csak egy oldalon volt egy kis járda és a paraszt bunkók mind az úton közlekedtek gyalog, keresztbe, összevissza. Autóval és biciklivel is kerülgetni kellett őket, mert gyalogosként sem volt képes normálisan közlekedni. Ott volt a fasza járda a kerítés tövében a gyümölcsfák hűs árnyékában és ezek a barmok kint az úton sétálgattak évtizedeken át!
Most, hogy megépültek a rendes járdák és kerékpárutak már azt hiszik, hogy húú de nagyon szép kis falu lett ez, majdnem olyan mintha város lenne az ott élő alpáriak szemében. Ezek az emberek beülnek ott az autóba... Mégis mit lehet tőlük várni.
Múltkor egy velencei tó körnél a Nissan Navara-s mögöttem túráztatta az autóját, ezzel akart leterelni, aztán megelőzött. Dinnyésnél a dugóban állt és odagurultam mellé, rátámaszkodtam az anyósülés felőli tükörre és gyorsan elbeszélgettem vele, hogy kinek az anyukájával szórakozzon. Egy mozdulattal letörhettem volna a tükröt és az acél pedállal végigszánthattam volna a kocsi oldalát, nem tudott volna utánam jönni.
-
szki
őstag
válasz
Jamby18 #30740 üzenetére
BB. sapka minek is? Nem inkább sisak kell a fejedre?
Tanács: több helyen állj meg hűvös vízért, amit a fejedre is önthetsz.(#30742) Toomy : Tegnap naplementekor, de még világosban egy 5 tagú családdal találkoztam szembe Szécsiszigetnél, akik bringázva a 6 méter széles utat teljes egészében elfoglalták, mert egymás mellett kóvályogtak. Már 1 kilométerről láthatták, hogy jövök szemből, mint a szél. Még a lámpám is égett elöl
Egy csökött, tizenéves kissrác persze pont nem tért ki semerre előlem. Egy hajszálon múlott, hogy nem mentem össze vele. Ha karambol lett volna, akkor nem álltam volna jót magamért, mert az adrenalin rendesen felnyomott...
Más: Én már úgy tervezem az útvonalaimat, hogy minél kevesebb kerékpárút legyen benne, amire kötelező lenne felhajtani. Hisz nagyon balesetveszélyesek a kerékpárutak, és biztonságosabb a kamionok között közlekedni.
-
Muton
addikt
válasz
van ilyen sajnos
velem is megtörtént, akkora idiótát fogtam ki, hogy átjött az én sávomba és majdnem elütött, meg mutogatott és ordított, hogy takarodjak a kerékpárútra. Ha egy ilyen idióta megállna, akkor elmondanám neki, hogy nyugodtan nézze át újra a KRESZ-t, meg egy pszichiáterrel kezdjen dolgozni az érzelmi intelligenciáján, mert idővel beérik egy infarktus
Toomy: igen, ez egy egy ilyen műfaj. nekem az a bajom, hogy a kereszteződés előtt ha rárakom az ujjamat a fékre, mert gyanítom, hogy nem adja majd meg az elsőbbséget, akkor tuti, hogy azt hiszik, hogy fékezek, erre elém hajtanak
-
válasz
"Előbb érkeztem haza bicóból Pákozdnál egy kedves autós úgy gondolta,hogy velem szemben jön és közben agresszívan mutogat,hogy menjek le a kerékpáros sávra(térkőből nagy hupszlikkal). Normálisak az emberek?"
Minket is próbált egy Pákozdnál a Velence 10x-en leszorítani, sőt az Imi barátomat konkrétan lökdöste is lefelé az útról.
Ráadásul egy büdös vén geci volt, mellette a rohadt vén szatyrával. Aki nem is szólt rá.
Félek, hogy ha egyszer elkapok egy ilyet akkor el fog borulni az agyam és azt nem köszöni meg.
A napokban egy kereszteződésnél majdnem volt egy csattom. Drága fiatal hölgy megvárta míg odaérek és átment előttem mikor már majdnem a kereszteződésben voltam. Satu fék keresztbe csúszás és üvöltés hogy a jó k..va anyádat! Nem kicsit szarta össze magát, de nekem se sok kellett, hogy befigyeljen a sport szelet. Na Ő nem vett észre és ez más kategória, mint aki direkt ki akarna oktatni és lökdös lefelé az útról dudálva, mutogatva.
Nem győzöm hangsúlyozni, úgy kell bringázni mintha mindenki minket akarna megölni. Kicsit durva megfogalmazás, de ez az igazság! -
Jamby18
senior tag
Hali!
Holnap lesz egy napobb túrám montival, Debrecen-Tiszaújváros (~120km)
Ez lesz az első nagyobb kerózásom, bár óra szerint most egy hét alatt 145km-t mentem városba és erdei utakon. Csak hát holnap ez tűző napsütésbe és egybe lesz letekerve.
Milyen jó tanácsokat tudtok adni?
Keró műszakilag és kresz szerint rendben van, de azért vettem ma egy láthatóságit is ha megállítanak és kérik. Viszek 1,5L ásványvizet+ 1L kulacs, bb. sapka, 5 műzliszelet, kézi pumpa, 15-ös kulcs, csavarhúzók, belső gumi, egy kis pogácsabár itthon eszek úgy is kicsit még.
Illetve akivel megyek tanácsolta, hogy szerezzek be magne b6 oldatot és Bengay gélt. -
norbee2244
senior tag
válasz
ludsimon #30727 üzenetére
Ezt az edzéstervezős izésbigyulát áttudod nekem küldeni?Adatlapomon lévő mailre címre ha ráérsz. Lehet ha van a kondin,de az combizomnak nagyon sok része van és a gugolás a legjobb lábgyakorlat az összes közül.
Salieri.: szépek-szépek,de egyenlőre várat magára.
Off téma: van pár megmaradt alkatrészem campagnolo 9es szett darabjai tiagra 3 tányéros hajtás fékek deore lx és campagnolo úgyszint ha valakit esetlegesen..
Szerk.: Előbb érkeztem haza bicóból Pákozdnál egy kedves autós úgy gondolta,hogy velem szemben jön és közben agresszívan mutogat,hogy menjek le a kerékpáros sávra(térkőből nagy hupszlikkal). Normálisak az emberek?
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Lesz egy bringás műsor a Discover World-ön 14:45-től. Aki nem lesz úton, annak érdemes lesz megnéznie. [link]
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Miféle roma gyűlés van a Városligetben?
Nem engedtek tovább a rendőrök, kellett egy kerülőt tennem és láttam nem 1 romát a környéken. -
Muton
addikt
-
D.Orion
veterán
venember83: Gyönyörű egy gép, az első tárcsákon kicsit ledöbbentem.
-
venember83
nagyúr
Retro: [link].
-
venember83
nagyúr
válasz
Frenky89 #30729 üzenetére
Elvileg bármelyik bringaboltból, amelyik szokott vásárolni a Paul Lange nagykertől. Ebben a dokumentumban megvannak a cikkszámok, hogy mik is kellenek neked pontosan. Mivel az agycsere átfűzéssel jár, esetleg más küllők is kellenek az új kerékbe, javasolnám a jelenlegi agy karbantartását, ha nem túl drágák a szükséges alkatrészek.
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Shimano FH-M530 hátsó agyhoz szerintetek hol találok csapágygolyókat, meg tengelyt? Vagy ne is foglalkozzak vele, hogy kicsit "defektesek", használjam szét, aztán majd komplett agycsere?
-
D.Orion
veterán
válasz
JColee #30725 üzenetére
Felkapod a rudat a válladra és gugolsz vele. Nagyjából röviden ennyit tesz, sok féle verziója van. Persze ésszel kell csinálni, mert könnyen roppan a gerinc ha hirtelen nagynak és erősnek érzi magát az ember. Egyébként nekem sem bírja a térdem.
Egy tanács: Olyan gyakorlatot ahol szabad súly van feletted soha ne végezz egyedül. Bármikor jöhet egy görcs vagy egy kis pattanás és már rád is esett a súly. Nem jó érzés, egyszer sikerült fekve nyomás közben egy reccsenést átélnem. Sajnos a bal vállam többször ugrott már ki, mint kellett volna és számtalan porcleválás van benne, egyik alkalommal fekve nyomás közben reccsent egyet majd annyi volt, elszállt minden erő a bal kezemből, csak annyit tudtam tenni, hogy hamargyorsan azt a szerény 60kg-t ráengedtem a mellkasomra. Aztán ledöntöttem oldalra nagy levegővel. -
ludsimon
veterán
válasz
salieri. #30722 üzenetére
Nagyon gyönyörű!
Úgy látom az ízlésünk elég egyforma.norbee2244:
Ezt egyébként én már nem először hallom, hogy a kondizás jót tesz télen!
Ha van itthon kondigép akkor azon is lehet ezeket a gyakorlatokat csinálni nem?
Amúgy van ilyen edzéstervezés is, egyénileg össze lehet állítani, napi szinten, elég jó.
Ez is használati utasításhoz adták. -
válasz
venember83 #30608 üzenetére
és norbee2244, Cathfaern - Köszönöm a tanácsokat! Tartom magam az eddigiekhez, mert nekem ez esik jól.
Emelkedőkön igen sokszor ki szoktam állni, de most próbálok nyeregből tolni, amitől érzem rendesen a sejhajom
Sokszor van most már hogy kisebb szakaszos emelkedőkön nem kell az 52-es tányéról leváltanom a 39-esre, mert ott is feltolom. Ennek csak az lett most az ára hogy recseg ropog a hajtóművem. Lehet váltanom kellene egy integráltra.
Pedig ezt az idényt még ki szerettem volna húzni a TIAGRÁVAL.
---Lasali--- - Sajnálom, hogy elvitték a bicódat,majd próbálok és is résen lenni. Amúgy nekem is panelban közös tárolóban van a bringa és pont a napokban gondolkoztam rajta, hogy csinálok az egyik falra egy akasztót és oda teszem fel, valamint lehet kapni ilyen visító cuccot, ha megmozdul a bringa akkor iszonyat hangot ad ki. Lehet, hogy megcsinálom ezt a projectet, mert kiborulnék, ha egyik reggel megyek le és nincs ott. A 4.re felvinni meg nem megoldás, mert örülök, hogy a stoplis cipőben valahogy felcsattogok, nem hogy még a bringát is vigyem napi 2x-3x.
(#30687) D.Orion - Én pl. ha edzésen vagyok tojok nagy ívben rá, hogy ki hogy megy el mellettem egy kempingel is akár. De a Te eseted más, mert ott el kezdett küzdeni a csóka
Egyszer nem olyan rég én is megelőztem egy versenyző kinézetű srácot és azt értem el vele hogy végig a szélárnyékomban pihent miközben én vért izzadva toltam az enyhe szembe szélben, síkon 32-33-as átlaggal, ott majdnem leestem a bringáról, de tény és való hogy ezek jó érzéssel töltik el az embert. Ma pl. mikor kikanyarodtam Kajászó felől Baracskára az emelkedőn már ott volt egy mountis. Na mondom ezt a tetejéig megelőzzük, de nem sikerült
Tiszta szálka volt a srác és nem is pörgetve ment felfelé hanem izomból taposva.
(#30724) salieri. - Ez valami meseszép!
-
JColee
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #30711 üzenetére
Mi az, hogy szabad súllyal guggolás? Egyébként valakinél sajna kiesik, az én térdem pl nem szereti a guggolást.
-
dqdb
nagyúr
válasz
csabi94 #30721 üzenetére
Nem kell amúgy a katalógusváztól megijedni, a Magellan* például ilyenekre épít (mégis milyen jó kis váz a Pyxis Team), és sanszos, hogy a Wensonod is ilyen. Mindössze a teljesen noname helyett egy ismertebb nevet kell választani (például a helyileg világhírű márkákból
), ahol azért ügyelnek mind az összeszerelési, mind a festési minőségre.
* olvastam már olyat, hogy az említett Pyxis Team esetén katalógusvázat használtak, de olyat is, hogy egy katalógusvázat alapul véve egyedi csőkészletre építve tényleg egyedi vázat hoztak létre, ami nem fut a világban más néven
-
csabi94
őstag
válasz
venember83 #30720 üzenetére
Értem. Úgy nézem, ez így hosszú dilemma lesz.
(#30719) dqdb: köszi a választ Neked is.
-
venember83
nagyúr
válasz
csabi94 #30717 üzenetére
A megrendelő rámutat a katalógusban egy vázra, hogy ezt kéri Tajvanból. A gyár leszállítja neki, aztán kalap. Valahol rászerelik a szettet, kerekeket, stb., aztán megy a boltba vagy a netre. Olcsó lesz a váz és a bringa, de a minősége és megfelelősége kérdéses, főleg ilyen noname RACING Spee'd "gyártóknál", akiknél fogalmad sincs, hogy milyen minőségellenőrzést alkalmaznak. Ha alkalmaznak egyáltalán ilyesmit.
-
dqdb
nagyúr
válasz
csabi94 #30717 üzenetére
Hogy érted, hogy katalógusvázat?
Nagy gyártó megfelelő tervezőcsapattal rendelkezik, akik megtervezik a bringát, és az általuk elkészített tervek alapján legyártják Tajvanon. Kisebb gyártók megfelelő tervezőcsapat hiányában a tajvani nagy OEM gyártók katalógusában ráböknek pár vázra, és rendelnek belőle X darabot. Aztán vagy nyersen érkezik a váz a megrendelőhöz, vagy már annak saját arculatára festve, -
csabi94
őstag
válasz
venember83 #30716 üzenetére
Hogy érted, hogy katalógusvázat?
Mire eljön a tavasz, szeretnék mindennel tisztában lenni. -
D.Orion
veterán
válasz
norbee2244 #30712 üzenetére
De szfvári vagyok.
-
csabi94
őstag
Ezt a bicót hogyhogy nem viszi el senki? Szerintem egész jó áron van, figyelem, egész régóta fent van. Mi a véleményetek róla? Valami ilyesmit szeretnék venni tavasszal.
Mondjuk a váz nem lehet valami nagy márka, de a felszereltség jó.
-
salieri.
őstag
-
norbee2244
senior tag
válasz
ludsimon #30699 üzenetére
A bringa tök mindegy mi van csinálni kell.A kondizás picit komplexebb dolog.Nyilván felsőtestre is kell fejlődni és ahogy itt mondták a szabadsúlyos gyakorlatok(egész kondizásra igaz) páratlanok azokkal lehet a legtöbbet fejlődni.Arra kell figyelni,hogy bringázásból adódóan előbb-utóbb fájni fog picit a nyakad körüli rész és a hátad ha még 2 kezessel neki álsz súlyzózni nyakra téve akkor az hamar lefog gyilkolni tehát az 1-1 kezesek nagyon jók vádlizni pedig kell magad mellé egy ember aki rádugrik és uccuneki. Pedálnál a nyomás-húzás a lényeg.Jut eszembe: Kerékpáros cipő és pedál esetleg van?
Szemüveg téma: Lehet akkor én is bepróbálok egyet..enyém a végét járja
D.Orion: Te nem Szfvi vagy véletlen? Közel vagyok.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
fpeter07 #30698 üzenetére
Úgy látszik ízlés kérdése.
Nyilván a friss gyümölcsnél nincs jobb, de ha pl. versenyre mész nem vihetsz magaddal 5-6 almát és falatozgatsz végig.Ezek főként arre vannak kitalálva, hogy gyorsan és egyszerűen sok szénhidrátot juttass a szervezetbe.
Nekem nagyon ízlenek mellesleg.(#30700) D.Orion: A szabad súllyal való guggolásnak nincs párja a combizom fejlesztésében.
A vádlidat pedig a vádli gépeken tudod erősíteni.
Ha rendszeresen keményen kerékpározol nehéz izomtömeget építeni, ha csak szálkásítani szeretnél, akkor mehet a bringa keményen.
-
salieri.
őstag
válasz
Nyugdíjas #30707 üzenetére
Salice forgalmazója a velossimo!
Webáruházban meg lehet rendelni,nekem 2 napa alatt jött meg a cucc.
ahogy nézegettem az ár is jó, mert ebay és egyéb helyeken 23 24 ből lett volna meg a szemcsi ,itt meg 20500 ft volt postával!
Spéci olasz cuccokat itt kell keresned -
fpeter07
veterán
válasz
ludsimon #30691 üzenetére
A tavalyihoz képest idén jobb a helyzet. Ha valaki igazán tud hegyen, semmi perc alatt le tud dolgozni 2 percet.
Erdőben gondolom kipróbálom a meredek utat lefelé. Valahol itt kezdődik a sár fogalma, úgy láttam.
Első kerék még egyenesen menve is csúszkált. Egy lankás részen pedig keresztbe fordultam lábletétellel, fék nélkül. Az húzós volt.
-
salieri.
őstag
válasz
norbee2244 #30676 üzenetére
Nekem van 3 utcai oakleym
Gascan
New Square Wire
Straight JacketMegjött a Salice szemüvegem,nyomtam is benne most este 3 órát.
Hát mit mondjak.
hibátlan a lencséje,nem párásodik ,nem fáj benne a fejem.Ami sajnos a hátránya: a szára nyomja kicsit lefelé a fülcimpámat,ez amiatt van ,hogy a sisakom belső része( műanyag fejpántja )hozzáér a a szemüveg szárához.
Nyilván ha megveszem hozzá a salice sisakot 30 ezerért hibátlan lenne szóval ehhez van tervezve.
Amugy Uvex sisakom van, majd megpróbálok valamit kitalálni.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest