- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
gooool
őstag
Örömmel jelentem meglett az outim, és sikerült alkudni is, így 65-ért elhoztam. (hozzáértés rulz
)
Hazaérvén gyorsan neki is estem, leszervizeltem, kicseréltem a nyerget a sajátomra és kapott vadi új bandázst első körben.
A hajtáson eszméletlen sok retek volt, mire letisztítottam kihullott a hajam is, de megérte.
A 20-as Michelin abroncsokat vágom le róla, mert kb. nulla komfortot ad, lesz helyette Schwalbe Lugano 23-as és a biztonság kedvéért új belsőket is kap.
Illetve a legfontosabb kérdés:
EZ a szett már elfogadható lenne mondjuk sötétedéskori tekerésre? (nem éjjel)Köszi!
(képeket is dobok, ha elkészül teljesen
)
-
deicide
veterán
válasz
Cathfaern #31597 üzenetére
Ma hány ilyenem volt a Balaton körön, hihetetlenek egyes biciklisek. Pont ugyanez, jön szembe, rám néz, aztán jön tovább szembe én meg csak a miheztartás végett rákiáltottam, hogy "hélóóó", erre megijedt és megoldottuk ütközés nélkül. De a legjobb, amikor hárman mennek egymás mellett a kerékpárúton és eszükbe nem jut, hogy valaki más akár jöhet is mögöttük gyorsabban. A csengőre meg nem mindegyik reagál...
-
Cathfaern
nagyúr
Azért az elég komoly sebesség
Én 60 fölé még nem mentem (igaz nagyon hely se volt rá, vagy szerpentin, vagy város ahol komolyabb lejtő van felém), de már ott is süketülök a menetszéltől
Igazából ekkora sebességgel az a baj, hogy egy kisebb úthiba, amit nem veszel észre, vagy nem tudsz kikerülni időben, és...
Amúgy egy nagyon idióta csajjal hozott ma össze a sors. Közös gyalogos-kerékpárút, dombos rész (nem túl meredek, de azért 35 tekerés nélkül is összehozható). Én megyek lefele, szembe jön fel két csaj, "természetesen" mindkét bicikli sávot elfoglalva (gyalogos sáv csak 1 bicikli sáv széles). Szóval én jövök a sávomban, csaj velem szemben. Nem lefele vagy oldalra nézett, hanem előre, elvileg pont rám. Nézett egy darabig, majd fel elfordít, másik csajnak dumált valamit. Másik csaj látta, hogy jövök, ezért lehúzódott a gyalogos sávra, hogy a másik is le tudjon húzodni... az meg nem zavartatta magát, csak tekert tovább egyenesen
Végül a (felteszem) barátnője szólt neki, hogy gyere már odébb (akkor meg az ilyenkor szokásos riadt tekintet meg kormány elrántás). Azért komolyan kiváncsi lennék, hogy mit gondolt, majd átrepülök felette?
(illetve valószínűbb az a lehetőség, hogy attól hogy valakinek az feje és a szemei előrefele állnak, még nem jelenti azt, hogy lát is
)
Komolyan nem értem egyes embereket -
-
csabi94
őstag
Jól látom, hogy nincs Endo-n like?
-
-
csabi94
őstag
válasz
belaazallat #31475 üzenetére
Sajnos nem tudom. Szerintem az euro a biztos, én viszek mindent.
-
SOAD19
addikt
Hali!
Van nekem egy Topeak M1+M2-es sárvédő szettem. A hátsó védő, kb. így van beállítva, és ma is lassú tekerés során is a hátitáskám sáros lett, a sárvédő teteje is sáros, nem értem. Pedig minél közelebb van állítva a kerékhez, és mégis. Hogy kellene beállítani, hogy jobban védjen?!
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy olyan sárvédő elem létezik, ami a nyeregcsőváz rész és a hátsó kerék közé lehet beműteni? Bocs, nem tudom, mi annak a vázrésznek a neve. Inkább egy képen illusztrálom, hogy hova szeretnék egy plusz védőelemet. [link]Szóval meghosszabbítván a hátsó sárvédőt. Az első sárvédőt meg szerintem lecserélem az új topeak xc1-re, jónak tűnik.
Meg lehet kellene az alsó vázcsőre is egy elem...Köszi!
-
válasz
rétisün #31586 üzenetére
A max amit ki tudtam tekerni eddig az Tardosnál volt Agostyán felé. 78.xx, persze volt benne egy kis hátszél is. Ilyenkor azért bent megyek a szaggatott vonalnál. Ha szembe jönnek akkor egy 30cm-t jobbra húzódok. Valamit ezért vettem full piros ruhát, hogy feltűnő legyek az autósok számára. Bár sok szituáció volt már mikor így is kikanyarodtak elém
Nem tudják felmérni, hogy 40-50-el is tud az ember menni bizonyos helyeken (most itt nem BP-re gondolok, hanem kisebb településeken) és simán kitolatnak ill, kikanyarodnak az ember elé. Szóval észnél kell nagyon lenni.
-
válasz
tzimash #31581 üzenetére
Részvétem! Szerencse, hogy Neked nem lett nagyobb bajod. Mielőbbi felépülést kívánok, na meg egy kis zsetont is, hogy újra bringázhass! Amúgy én sem bíznék a javított vázban. Főleg hogy néha hasítok lejtőkön lefelé 70-el is. Na ott nem lenne jó ha bármi beadná alattam a kulcsot
-
rétisün
veterán
válasz
tzimash #31581 üzenetére
ha azt számolom, hogy a 10 heti táppénz alatt kb. egy havi fizetésemet buktam, akkor vagy a fiztésem kevés, vagy a vázam túl drága (eredeti árán!) de nekem többe lett volna egy új váz. persze minek van ilyen drága vázam, nem igaz?
igaz, nem is vettem volna még egyszer karbonvázat, főleg nem annyiért, amennyiért újan adják, úgyhogy összességében lehet, hogy inkább én is vázra szavaznék, hogy törjön. de persze már mindegy, meg amúgy sem kívánságműsor
-
tzimash
őstag
válasz
rétisün #31576 üzenetére
Hát igen, megint megúsztam épp bőrrel/csonttal, de nem sok híja volt szerintem, mert eléggé fáj a vállam.
Így utólag azért én is a vázra szavazok, törjön az.
Még ha az anyagiakat nézem is, táppénzzel több kicsúszott volna a zsebemből, mint egy használt váz ára. Meg ahogy Doki is írta lejjebb vázat lehet venni...venember83:
Azt nem érte sérülésD.Orion:
Kösz. Majd meglátjuk... Kicsit szkeptikus vagyok a javítással kapcsolatban. Amúgy tudsz ilyen helyet fehérváron? -
-
D.Orion
veterán
-
-
válasz
venember83 #31566 üzenetére
Kis gépészkedés: Az alumínium rugalmassági modulusa kisebb, mint a többi anyagé ezen a területen (acél, karbon), tehát azoktól elvileg rugalmasabb nem? Bár bringánál sokkal inkább nyíróerők hatnak, nem hosszirányúak, ezért a Poisson tényező lenne ide talán a jobb, ahol az alumínium magasabb értékkel bír, mint másik két társa, ez nagyobb rugalmasságra utal?
-
tzimash
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #31569 üzenetére
Köszi, ebcsont beforr
rétisün:
Köszi. -
Manitou
veterán
válasz
venember83 #31566 üzenetére
Majdnem, RP2.
-
venember83
nagyúr
Mivel az alumínium nem igazán rugalmas, és gyűjti a feszültséget, amíg el nem pattan, én nem foglalkoznék ennek a váznak a javításával, inkább nyugodt lelkiismerettel vennék húsz-harmincezer forintért egy használt és sértetlen alu vázat. Ki tudja, mennyi feszültség gyűlt a homlokcsőnél, a felsőcsőnél, ezek találkozásainál. Én tuti, hogy nem kockáztatnék.
Manitou: RP23 lett?
-
Manitou
veterán
No a rugóstag kálváriámnak még nincsen vége, de mivel felhúztam magam a dolgon szerváltam egy másik rugóstagot. Tegnap lett belefaragva a vázba, hozzá kellett esztergálni a vázhoz a csapokat. Tegnap csak egy óvatos rövid próbatekerést tudtam tenni, azt is nagyrészt aszfalton, most meg esik az eső.
Pont mikor tudnék már végre menni, akkor van ilyen időtzimash
ez elég csúnya lett -
szki
őstag
válasz
tzimash #31560 üzenetére
Részvétem! Jártam én is pont így autóval, de nekem az első villám hajlott el, amit meg tudtam javítani (acél váz).
Szerintem ez a váz javítható. Bár alumínium alakításával nincs tapasztalatom. De ügyesek azt is szépen tudják hegeszteni. Meg bele lehet tenni egy kis erősítést. Egy hegesztő szakit kell keresned! -
tzimash
őstag
Sziasztok!
Nem mostanában jártam itt, de azért olvasgattam néha-néha a topicot. Vizsgák, költözés, csaj
ezek miatt volt hanyagolva a bringázás. Ma úgy döntöttem megyek egy karikát a nagy szél ellenére, ez lett az eredménye:
A vázon kívül nem találtam más baját, de ez is pont elég ahhoz, hogy úgy néz ki erre az évre vége a bringázásnak. Idén már nem akarok és nem is nagyon tudok rá költeni.
Az eset:
Szabadbattyán 7-es út.
Az én hibám, figyelmetlen voltam. a Tác felé forduló sávba soroltam, volt elől egy böszme teherautó, utána egy fehér merci, aztán én. A lámpát nem láttam a teherautótól, onnan tudtam, hogy zöld van, hogy elindultak. Mentem én is, a merci után, de már ő sem tudott befordulni, mert már piros is lett újra. Fogalmam sincs merre néztem, csak azt vettem észre, hogy áll egy autó előttem... csatt bele a mercibe. Nem gondoltam, hogy ilyen rövid ideig lesz zöld, hogy 3-an nem tudunk át menni, valszeg ezért nem néztem a lámpát... szóval az én balf@szkodásom eredménye volt. Zúzódás a bal vállamon és a jobb combomon.Figyeljetek oda, jó bringázást, balesetmentes kilométereket!
Azért ha láttok valahol egy 52-53-as alu vázat, ami kihagyhatatlan nyugodtan privizzetek rám
-
Fej1973
csendes tag
válasz
belaazallat #31558 üzenetére
Irigykedjetek FUN meccsen.
-
belaazallat
addikt
válasz
venember83 #31557 üzenetére
Annyira jól nézett ki, hogy ráfogták photoshop, ezért eltávolították a képet!
-
venember83
nagyúr
válasz
belaazallat #31556 üzenetére
Pay-per-view, ingyen nem lehet részed ilyen látványban.
-
Fej1973
csendes tag
De jól nézek ki az új mezben.
:
-
fpeter07
veterán
-
lorcsi
veterán
a múlt héten tekertem valamikor kedd szerda táján..nagyobbat
utána betettem a bicajt a tárolóba, lelakatolva..meg rá még kettőt
tegnap este leellenöriztem a gumikat, hogy tudunk e ma melóba jönni bicajjal
hát basszus, a hátsóm már megint puha
az összes többi kemény volt, de a monti lapos
idén már másodjára lesz csere, korábban meg 3-4 évet is kibírtnektek is ilyen gyakran fogy a belső ?
érdemesebb valami spéci megerősítésű belsőt venni ? -
szki
őstag
válasz
Cathfaern #31539 üzenetére
Na igen. Az Alpok lenne az igazi. De majd jövőre. Ahhoz még erősödnöm kell.
(#31543) fpeter07: Vissza már csak gurulunk
Amúgy hétvégén Te is jöhetsz Lentibe, mert lesz XC pálya is: [link]
(#31540) dudi6: küllőkulcsból szerintem jó az egyszerű, és olcsó is. Nem kell drága.
Sram PC-10 lánc helyett inkább akkor már a patentszemes Sram PC-830, amit 3000 Ft-ért szoktam venni boltban. A PC-10 nálam nyúlott, mint a rétes. -
Cathfaern
nagyúr
Hétvégén nézegettem, hogy ha ausztria fele indulok kicsit hosszabb távra, milyen lehetőségeim vannak... kinéztem egy szimpatikusabb várost/falut. Első útvonal amit kidobott 1000m-es csúcson visz át... mondom menjünk kicsit másfele... 1200m... oké, harmadik fele biztos laposabb lesz... 1600m
Itt döntöttem el, hogy ausztria belseje fele még gyúrnom kell
De legkésőbb jövőre ezek lesznek a fő célpontok
(plusz ugyebár táv, itt 130+ km-es körökről beszélünk)
-
Vasinger!
nagyúr
-
Zebu
addikt
válasz
norbee2244 #31533 üzenetére
Először megpróbálom lejjebb tenni. Majd megnézek utána egy stucni cserét. Igazából azt nem tudom belőne, hogy mennyibel kellene kisebb...
-
szki
őstag
válasz
rétisün #31532 üzenetére
Nekem csak ezek az emelkedők jutnak a közelben, de jók lesznek edzeni
De a Börzönce keleti oldalnál még nem találtam meredekebb aszfaltos emelkedőt Zalában.
Még idén meg kellene nézni a horvát Ivanscica-t (1061 méter magas), ami 90 km-en belül van tőlem. Tiszta időben jól látható ez a hegyvonulat tőlünk. -
rétisün
veterán
pannon maraton:
"Kedves Zoltán!
Természetesen forintban is lehet fizetni. Sok szeretettel várjuk!
Üdvözlettel: Konkoly Andrea, elnök
Mocorgók Egyesület"
szóval lehet, hogy nem váltok csak emiatt eurót, úgyse vennénk semmit odaát, gondolom....
(#31493) szk:
(#31531) Zebu: persze hogy lehet a hézagolót a stucni fölé tennni, sokan csinálják, főleg ha nem akar vágni a villanyakból, mert. pl. még el akarja adni később.
-
Zebu
addikt
Figyusztok,
Úgy érzem a 110-es stucnimat érdemes lenne 90-re lecserélni, de nem tudom hogy megfelelő lenne-e a méret. Nincs valakinek a közelben amivel kipróbálhatnám?
31.8-cas lenne jó!
Arra is gondoltam, hogy először lejjebb tenném a kormányt kicsit... hátha akkor a stucni maradhat.
Hézagolót lehet a kormányszár fölé tenni? Kipróbálnám milyen lenne alacsonyabb kormánnyal tekerni. Viszont vágni addig nem akarnám amíg nem biztos a dolog.
Szerintetek ennek így lehet értelme, mármint hogy lejjebb teszem kb 1 cm-t?
-
sparx
tag
Helló!
Egy 9-es rendszerhez ajánlott hajtóművet lehet használni 8-assal is, vagy ezek nem kompatibilisek ? erről lenne szó -
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #31525 üzenetére
Köszi! Valószínűleg akkor ez marad.
-
szki
őstag
válasz
belaazallat #31509 üzenetére
Köszi! Még nem is tekertem elég gyorsan felfelé, mert nincs izomlázam. Most vasárnapig csak laza tekeréseket kellene megejteni.
Más: most már máshol eshet eső, mert nálunk az utóbbi 2 hétben annyi, és annyiszor esett, hogy aratni nem tudtunk még
Szóval nem is száraz ez az év, vagy nyár.
-
norbee2244
senior tag
válasz
gooool #31519 üzenetére
Ha elég körmönfont vagy 5 rongyot simán lelehet húzni én is szednék le ebből az árból..anno a Scottom vettem 8as rsxel hasonló áron ami azért mégis csak egy Scott
5e környékén kapsz használt look keo easyt vagy miche pedált ahoz még hozzá vágsz egy cipőt az is kihozható 15 körül csak arra figyelj,hogy lazára rakd a pedált az elején,mert akkor zakó lesz a vége,hogy az irdatlan
-
gooool
őstag
-
gooool
őstag
válasz
norbee2244 #31515 üzenetére
Ritkán járok városban, ha meg megyek is, akkor sem kell leszállnom maximum 1-2x.
Ezt jó tudni, köszi szépen!salieri.:
Amíg nem lesz pedál és/vagy cipő, addig nem használom, de a tipp nem rossz egy kis árfaragáshoz.
Nem tudom törött-e, minden más egyebet vizslattam a képen, a pedálon már igazán nem múlik a dolog. -
-
-
norbee2244
senior tag
válasz
Nyugdíjas #31504 üzenetére
Csat vs tépőzár: jobban tudod szabályozni "állítólag",de én semmi különbséget nem érzek. Hervisben néha szokott lenni kifutó akció cipőkben főleg ősszel-télen én akkor vettem egy 24 rongyos Shimano cipőt 10ért tehát érdemes ilyen dolgokba játszani.Csak fűzőset ne vegyetek,mert az viszont tényleg old egy bizonyos terhelés után főleg ha ázik.
-
gooool
őstag
válasz
Nyugdíjas #31504 üzenetére
A lényeg, hogy a funkcióját betöltse és aránylag szép állapotú legyen, nincsenek ennyiért nagy elvárásaim.
szki:
Én is szívesen felpróbálnám, stb, de ha újat akarok venni az igencsak 15K körüli üzlet, amit inkább költenék több részletben még kiegészítőkre (világítás, ilyesmik).
Egyébként nem szokott megdagadni a lábam, azt észre venném a mostani cipőmben is, amit a tekeréshez használok. -
norbee2244
senior tag
válasz
zoli03 #31496 üzenetére
Adom! Nekem erről az a véleményem ténylegesen,hogy lehet bárki alatt bármilyen bringa ha nem edzett és inkább az edzés minőségét meg az ahoz kellő termékek minőségén is múlik a végleges teljesítmény.Elvégre egy jobb órából kinyert adatot egyszerűbb összehasonlítani később.Még egyszer elnézést tényleg nem akartam sem bunkónak sem flegmának tűnni
Toomy: Legtöbb óra abszólút nem bírja bár nekem pl pont a régebbi Polar bírta jól a déli vasúti tesztet viszont Mátrában a hőerőműnél a futó órák nem bírták a kerékpárosok bírták(60e+ kategória volt mindkettő)
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Na, ludsimonunk erre mit mond?
-
szki
őstag
válasz
Nyugdíjas #31506 üzenetére
Nekem nagyon magas a lábfejem. Így inkább nem szokott beérni a tépőzár
Amúgy nem vettem észre, hogy nyúlt volna. Pedig használtam -5 és +38 C fok között is hosszú távokon.
Amire még nem árt figyelni, hogy így nyáron szellős felsőrészű legyen, míg a télen inkább zárt. -
szki
őstag
válasz
gooool #31502 üzenetére
Cipőt próba nélkül venni elég kockázatos. Ráadásul tekeréskor picit meg is dagadhat a lábad. Pláne melegben. Tehát még a próba se biztos. Csak, ha lenyomsz vele 100 km-t kánikulában
Konkrétan a linkelt cipő nekem nem tetszik.
Nekem 3 tépőzáras Shimano van, és már sok-sok órát tekertem benne. Nem tudom a csatos miben lehetne jobb?De lehet, hogy 2 tépőzár kevés lenne.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gooool #31502 üzenetére
Nem tűnik túl massziv darabnak... Persze ilyen árban nem sok kivánságod lehet asszema fícsör listára
De a többiek majd megmondják, nekem is az első cipőm még,de már azt pl. tudom miért jobbak a csatosak, mint a csak tépőzárasak...
#31503 Cathfaern: Az héccencség. Háynszor voltam elkenődve hogy mennyire rosszul megy, aztán meg hazafelé mennyivel jobban. Ja, hogy szél...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
venember83 #31492 üzenetére
Saját tapasztalatból ehhez annyit tennék hozzá, hogy kezdőként országútra nagyon-nagyon hasznos tud lenne egy pulzusmérő. Tavaly nekem sokszor volt gondom azzal, hogy ismeretlen terepen, vagy szeles időben úgy éreztem hogy szar formában vagyok és alig haladok, pedig valójában csak szembeszél, illetve kevésbé látványos emelkedő volt az oka... viszont ez eléggé vissza tudja venni az ember kedvét (és egyre inkább tartom azt, hogy az outizás alapvetően arról szól, hogy fejben legyen ott, és ne adja fel az ember
). Illetve nagy segítség abban is, hogy a fenti okokból ne mint egy hulla érjen haza, és ne legyen kedve napokig biciklire ülni. Aki tapasztalt az már érzi ezeket óra nélkül is, de kezdőként nagyon megtévesztő tud lenni. Terepen mondjuk könnyen lehet, hogy más a helyzet, és ott nem számít ennyit
szki:
Írom itt is, nagyon szépet mentél maHétvégével kapcsolatban ma realizáltam, hogy előtte nap nekem van egy utam Bp-re, meg vissza... szóval nem tudom mennyire akarok másnap még 4 órát vonatozni
Pedig mennék, főleg, hogy ennyien ott leszünk a topicból...
-
gooool
őstag
Jó estét!
Holnap megyek az outimért, és mivel patentpedálos a drága gondoltam akkor itt az ideje nekem is arra átállni, ha már a bringám meglesz és minden egyéb ruházat is.
Ezt néztem: [link]
Nem tudom jó lenne-e méret...Nike cipőből 44-es kell, de Puma vagy ilyen Deichmann-os márkákból meg 42-es...Ez vajon melyik lehet?
Illetve ennyiért megéri-e?Köszi!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha már igy témánál vagyunk... Van valami igazán jó tipp a pár tízezres kategóriában olyan órára ami pulzusmérő+GPS?
Jó lenne kiváltani a telefonomat ami sokszor borzasztóan pontatlan, hibázik, és amugy is lemerül 1,5 óra alatt ha megy valami sports tracker. Jó lenne óra pofájú dolog, mert futáshoz is használnám.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- Eladó 2K Gamer PC - RTX 4070 + i5-14600KF /B760M /32GB DDR5/ 1TB SSD/ 850W
- Mac Mini 2018 - 8GB/256GB - i5 - 3.0Ghz 6 magos - Space Gray - eladó
- HP Elitedesk 800 G5 SFF - i5-9500/16GB DDR4/1TB NVMe
- Ingyen elvihető Trust Trino HD Webcam
- Új - Western Digital Enterprise RE4 2TB 64MB 7200rpm SATA2 (WD2003FYYS)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest