Hirdetés
Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz Thulcandra #46898 üzenetére
"Sün, van egy olyan érzésem, hogy itt év elején ugyanannyit - ha nem többet - fogsz tekerni mint én"
hogy magamat idézzem: "részemről csak annyi, hogy bicajozok, amikor csak lehet/tudok" (#46882)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Thulcandra
senior tag
válasz rétisün #46901 üzenetére
Egyébként azt nem tudja valaki, hogy ez a hidegben bringázgatás mennyivel több energiát éget (mint egy átlagos, jó időben megtett ugyanakkora táv)? Mert én most mocskos fáradt lettem, igaz lehet az is közrejátszik, hogy decemberben kétszer voltam beteg és a másodikból csak pár napja lábaltam ki...
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
rétisün
veterán
a fene megette, már megint szállingózik a hó...
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
amargo
addikt
Itt süt a nap, csak mást kell csinálni..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
KaraDani
addikt
Hétvégére 8-10 max fokokat írnak minimális csapadékkal, ha így lesz a végén még kimegyek tekerni
-
rétisün
veterán
válasz KaraDani #46906 üzenetére
de remélem az a minimális csapadék nem pont mifelénk esik megint addigra talán eltűnik a mai hó....meg persze arra is kiváncsi vagyok, hogy szerda-csütörtök körül is még ilyen enyhe hétvégét jósolnak-e.
én ma is akartam menni, de a hó miatt csak egy 2,5 órás séta lett belőle. még jó, hogy tegnap voltam tekerni
-
-
KaraDani
addikt
Természetesen eszembe se jutna montizni. Úgyis valami alapozásféleséget kellene lassan elkezdeni, ha olyan idő lesz és megyek akkor biztos, hogy a crossal megyek országútra, úgy hogy minél kevesebb legyen benne a szint.
Dirtyz: Ejj, sajnálom. Sebaj jövőre több rutinnal csak jobban mehet majd
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
vettem kamáslit. igaz, hétvégén (elvileg) nem igazán kell, annál előbb meg úgyse lesz időm bicajozni.....persze nem bánnám, ha most már egész télen nem is kéne felvennem de ahhoz még túl az év elején vagyunk
-
carrot
tag
Na megvolt az első tekerés. Körbetekertem a várost. Kamásli tényleg kellene, mert lefagytak a bütykeim. Nem baj mert a napocska kárpótolt.
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz rétisün #46907 üzenetére
Én szeretem a havat, lehet rajta csúszkálni.
Elvoltam ma a közeli mesterséges tavunkhoz. Hát nem tudom mikor láttam utoljára befagyott tavat, mintha valami költői képbe tévedtem volna. A tóba folyó termál víz szépen gőzölgött, és meleg is volt. 2 kis gyerkőc mászkált a tó közepén, ők vagy merészek voltak, vagy őrültek. Még a szélére se nagyon mernék rámenni. Ahogy láttam az egyik kutya is osztotta a véleményem. Ezen a télen ma volt az első alakalom, hogy nem fázott semmim. A pokróc kabátom alatt csak egy mez volt, valami szauna lehetett a belsejében, még így is. Kell valamit előásnom a szekrényből.
Most írtam fogalmazást, nézzétek el a hosszúságot.
-
dqdb
nagyúr
Dirtyz: grat aztán tessék gyakorolni a hóban is.
fpeter07: ha azt is ennyi (igaz apró) helyesírási hibával adtad be, akkor a tanár nem lesz elnéző
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
venember83
nagyúr
Jelentem, megy a görgőzés, bár a maratonokat szimulálni nem fogom, nincs olyan hosszú film, hogy az lekössön, film nélkül meg nincs meg a tempó, folyton elkalandozik az agyam. Azonban sikerül a max pulzusom hetven-nyolcvan százalékán tekerni, ez csak segít szívet és keringést fejleszteni, plusz az izmaim is csak erősödnek. Remélhetőleg növeli az izomtömeget is, nem lenne rossz, már csak sprinteknél és mászásnál sem.
Ui. Ha valaki télen a vadkeletre tévedne biciklivel, messziről kerülje a bicikliutakat. Senki nem takarítja és kb. járhatatlanok slickel.
-
Manitou
veterán
válasz venember83 #46919 üzenetére
Nekem is megvolt ma az idei év első tekerése. Autóba lemerült az aksi így kénytelen voltam bringára pattanni , hogy bemenjek melóba. Hazafele este olyan jót sprinteltem kerékpárúton itt se nagyon van takarítva, de én nem is slickel voltam, hanem terep gummákkal, majdnem gyorsabban mentem, mint ahogy a kocsik mellettem az úton haladtak. Holnap meg lehet holnap után is keróval megyek majd. Legalább elmondhatom, hogy eddig 100%-ig eleget teszek a fogadalmaimnak
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #46884 üzenetére
"-szezon előtti görgőzés, amikor csak lehet, lehetőleg naponta, de legalább kétnaponta (kötelező),"
Én örülök ha heti 2x (max3x) rá tudom venni magam még film nézés mellett is kínszenvedés. És csak 30-40km-eket nyomok. -
venember83
nagyúr
-
KrAt
veterán
Megleptem a közelgő névnapomra ma magam egy polár kabáttal, jó lesz majd hidegebb időben bejárni a leendő melóhelyemre
Még majd tavasszal vmi mez / póló kéne, amiben lehet tekerni, és reggel esetleg nem fagyok meg benne, nappal meg nem főlök meg -
rétisün
veterán
válasz fpeter07 #46915 üzenetére
én is szeretem
egy kicsita havat, csak nem olyenkor, amikor ráérnék bicajozni, de a hó miatt nem tudokvenember83: szabadgörgő vagy ilyen tacx féle? (mágnesfékes vagy mifene ) biztos írtad már, lusta vagyok visszaolvasni
gondolkodtam én is a görgőn, csak az ilyen tacx-félék (állítólag) nem annyira jók a váznak, mert máshogy veszi igénybe, mint a normál bicajozás...a szabadgörgő meg, hát, szóval elég labilis
-
ludsimon
veterán
Ma (tegnap ) bringával mentem suliba.
Elképesztően hiányzott már, nem tudom mi lett volna ha még pár hétig nem ültem volna bringán.. Azt hiszem bekattanok, vagy ilyesmi.Dirtyz:
Minden elismerésem az olyan bringásoké, akik ilyen időben nem csak hobbi bringáznak, hanem versenyeznek is![ Szerkesztve ]
undefined
-
venember83
nagyúr
Kerültek fel információk a Trans Hungária maratonnal kapcsolatban: [link]
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #46927 üzenetére
Persze a nevezési díjak, és a szakaszonkénti szintidők még nincsenek kint, kíváncsi vagyok már
Amúgy az összefoglaló térkép jópofa lett a két részből álló 3. szakasszal 105/2100 + 85/1600 közte buszozással Be is szarnék -
KaraDani
addikt
válasz venember83 #46929 üzenetére
Basszus erre nem is gondoltam! Szerintem tuti nem gépelték el, olyat biztos nem csinálnak, nem lehetnek olyan figyelmetlenek! 2000+1800+2100+1600=5500
Szintidő mondjuk ha nem zavarja az ember egoját (enyémet tuti zavarná ) olyan szempontból nem gáz, hogy kapsz plusz 60 percet ha túlléped aztán kész, de ha jól értelmezem nem hogy folytathatod, de még az összetettből sem vagy kizárva. Mondjuk akkor már nagyobb poén lenne 2 fős csapatban indulni, nem? -
venember83
nagyúr
-
ludsimon
veterán
A -4C fokban se volt semmi bajom a mai nap.
De biza' kijött a kínai DX lámpák nagyon nagy hátránya!
A Li-ion nagyon durván szenved a nagy hidegben, sötét lámpával kellett 1km-t hazatekernem főúton, mert nem volt hajlandó a szemét világítani, reggel töltöttem csutkára.Lehet jövőhéten a DX900, alias Mickey Mouse-t vetem be . . .
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #46934 üzenetére
Ez a poén!
Végig meleg helyen tároltam és kb. 15 perc után egyszerűen kikapcsol!
Pedig ez a legdrágább aksi amit a DX-ről lehet rendelni.
Nem gondoltam volna, hogy városba nem lesz jó a kis lámpám, de hát ez van, úgy néz ki tartaléknak, vagy inkább fő lámpának fel kell szerelnem a Mickey Mouse-t.[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #46935 üzenetére
Milyen akkuval nyomulsz? Nekem ezekkel nem volt ilyen problémám. Mindig kettő van nálam belőle, az egyik a lámpában, a másik a táskám mélyén egy szövetzacskóban. Nappal a lámpa is a táska belsejében utazik.
#46935: én ma többel is, és egyik sem futár volt. A Hungária körúton belül tiszták és jégmentesek voltak az utak. De azután ... nekem Zuglóban sikerült egy rakás havat összeszedni, amíg hazaértem, és alattomos jégfolt is akadt bőven.
A gyártó ahogyan elnézem stimmel, a típus stimmel, csak a méret nem. Próbáltad feltöltés után megmérni az akkukat? Hátha a töltőddel van valami.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #46934 üzenetére
Kifutottam a szerk időből, halkan hozzáteszem.
Se a tegnapi -2 C fokban, se a mai -4C fokban nem találkoztam egy bringással se.
Talán nem olyan elvetemültek, hogy bringára pattanjanak havas úton, kis jégfoltokkal tarkítva.dqdb:
[link]A 2500 mAh és a 900 mAh között azért drasztikus kapacitáskülönbség van, ne felejtsük el!
Amíg mondjuk egy 900 mAh-s bír ilyen hidegben 15 percet, addig mondjuk a másik 45 percet.
Mennyit voltál tekerni?[ Szerkesztve ]
undefined
-
Dirtyz
őstag
válasz venember83 #46927 üzenetére
Tervezzük, hogy megyünk, de egyelőre semmi komoly szervezkedés.
Ha nekivágtok segítőt érdemes szervezni, nem olvastam végig a kiírást, de ha sátras lesz a tábor, akkor nem túl örömteli 100kili után sátrat verni...
A többiről ne is beszéljek; kerékpárok tisztítása (esetleg javítása), ruha tisztítása (ha nem viszel minden napra tisztát), kaja készítés, ha tud masszírozni az segítő, akkor az.
A Merida Team-ből többen is mentek a Trans Germany-on, több barátom pedig segítő volt, tudom, hogy nekik is nagy meló. Idulás után sátorbontás, rohanás, hogy a célnál sátor legyen és kaja, nameg a többi.Védd a fákat, egyél hódot!
-
whiskey
tag
válasz ludsimon #46937 üzenetére
A li-ion és a li-po akkumulátorok nagyon nem szeretik a hideget.
Ami jól bírja a hideget, az a Ni-Cd de ebből újat venni nem tudom, hol lehet, és talán nem is célszerű.
Én ilyen hideg napokon inkább beteszek lámpámba egy pár Tesco-s alkaline elemet.
Eddig ez tűnt a legjobb megoldásnak.... -
rétisün
veterán
"Se a tegnapi -2 C fokban, se a mai -4C fokban nem találkoztam egy bringással se"
mert nem jársz erre mifelénk igaz, itt nem kell annyit menni a városban mint nálatok, (15 perc alatt keresztül lehet bicajozni kis városkánkon), lehet emiatt vállalják be többen a bringázást.
[ Szerkesztve ]
-
Thulcandra
senior tag
Én bringáztam idén télen már - 12 °C környékén meg full havas - hókásás úton (csak melóba meg haza) és bezony láttam más bringásokat is, de a legtöbb öreg motoros volt, nyugdíjasok sok évtizede vásárolt falubájkkal.
Holnap még meló, aztán 4 nap szabi, enyhülést ígérnek, irány az út!
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Nyugdíjas
nagyúr
Énis naponta összesen nem látok szerintem 5 bringást (pedig ez azért a belváros erősen). Talán ha a futárokat beleveszem akkor megvan a 10. Nemsok...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
ludsimon
veterán
Ez igazán jó hír! Akkor nekem is azt kell használnom úgy néz ki.
Mondjuk az is igaz, hogy azt a lámpát vittem magammal amelyik a 2. legerősebb, 15 C fok felett bír 30 percet. Valószínűleg nem bírja a maximális teljesítményt leadni ilyen hidegben, mint ahogy leírta whiskey kolléga is, nem nagyon szeretik ezek az elemek a hideget.
Az is csoda, hogy 15 percet kibírt szerintem. Egy módos Osram AA-S1-el voltam a héten, mert azzal az autósok azonnal kiszúrnak, meg én is látok vele elég jól.Nyugdíjas:
Én amerre közlekedek arra tavasszal találkozok minimum 15-20 bringással, nyáron ennek legalább a 2x-esével, télen most még 1-el se.undefined
-
KaraDani
addikt
Ráálltam a mérlegre... Sürgősen el kellene kezdeni valami alapozásféleséget!
-
-
Muton
addikt
Üdv mindenkinek 2011-ben! Balesetmentes, jó tekerést kívánok mindenkinek ez évre!
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest