Hirdetés
- Mi történik egy netes csalás után?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Hiányzik a gamer érzés
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
Aktív témák
-
fpeter07
veterán
válasz venember83 #44848 üzenetére
Igazából az elindulásra gondoltam, ha egyszer már nyeregben vagyok, maximum pár méter után leugrok.
Térdmelegítőről jut eszembe, decathlonba lesz (vagy már van?) akció lábmelegítőre. Majd megnézem milyen.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz gery03 #44837 üzenetére
Most nem feltétlen a videóban látott trükkökre gondoltam, hanem speciel egy első keréken való csúsztatás, ez is dirt elem része. Ott azért az első fék elég nagy igénybevételnek van kitéve viszonylag sok ideig. Ott speciel a tárcsa már nem nagyon örülne szvsz.
amargo: Hol megy az ember 70 km/h-val az ember biciklivel? Jó-jó én is mentem már annyival, sőt többel is életemben 2x, de a v-fék ugyanúgy megállít mint a tárcsa ilyen helyzetben, sőt, a v-fék hosszas fékezések során jobb is, legalább is nekem ezt mondták.
Ezt a tárcsa-abroncsfék ügyet nem értem, amiről írsz, nincs bajom vele, csak szeretnék választ kapni rá, hogy miért pont így van megoldva.
Tamoo:
Valóban, kicsit túlzás volt, de azért nem piskóta amit ki kell bírnia egy féknek egy ilyen triálos alatt valljuk be. Ha egyszer elenged a fék valamennyire, vagy átmelegedik a tárcsa és nem blokkol be elég szépet lehet esni.
-
ezanickem
tag
Üdv srácok!
Egy ideje gondolkodom, hogy sok-sok év után újra bringára ülök és ehhez kéne a segítségetek. Cross, trekking amiben gondolkodtam. Túrázásra és mindennapos használatra lenne főleg aszfaltos terepen. Nézegetem a Gepida Alboin 300 és 500 bringákat is, árkategória hát kb 200e a ahol szeretnék megállni de nem gond ha ennél sokkal olcsóbb . Talán még kissé korai erről érdeklődnöm hiszen csak december és január körül venném meg de legalább addig kiforr, hogy mit is szeretnék. Használni pedig sokáig szeretném. Köszönöm előre is a segítségeket.
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #44822 üzenetére
Namármost nincs nálam a bölcsek köve, de a gyapjú szerintem pont nem jó. A bringás cuccoknál keresd az aláöltözőt a decában, azok jók (szerintem). Most nem találom, ami barátomnak van onnan, de ilyen szürke és olyasmi műszálas jellegű anyagból van, mint amilyenből a bringás mezek. Az én RP-s aláöltözőm kicsit pamutosabb tapintású, de az is valami spéci anyagból van, határozottan nem pamut, ezek egyszerű vékony cuccok, a melegítést a több cucc együtt adja.
Erre jön egy bringás mez, fölé egy polár (egyszerű legolcsóbb quechua polár pulcsi) és egy kabát, ez a leghidegebb téli szerelésem. Eddig mondjuk a rövid és hosszú mezre csak este kellett a neonon szélkabát és ennyi elég volt, de hosszabb időre tekerésnél fog kelleni már még egy réteg legalább tartaléknak a lefelékhez.
De még mindig kíváncsi lennék, hogy más hogy oldja meg...
body007: Reconom van (normál 100-as és rugós, nem levegős), és tanúsíthatom, hogy a mozgása egy sima 100-as Foxhoz képest iszonyú gyatra, viszont a crossomban lévő elasztomeres rst "placebo telóhoz" képest így is király. Ha nem csúcs versenyző az ember, csak túrázik, simán el lehet lenni egy Reconnal, de 130-asat én sem vennék belőle semmiképp, pláne hogy a felhasználás egyáltalán nem igényli a 130-at és a váznak is árt. Sokkal többet érsz egy szép mozgású Rebával mint 30 mm kihasználatlan plusz rugóúttal, szerintem...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
dwelablack
tag
specialized 2011:
nem a részvétel a győzelem, hanem a fontos.
-
venember83
nagyúr
válasz dwelablack #44855 üzenetére
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #44821 üzenetére
Ja még itt egy dologra akartam válaszolni.
Amúgy ha jobb kezemmel fogom a kaját nem hiszem, hogy gondot okozna..Úgy is bal kézzel kell fékezni.
Tegyek fel képet, milyen eredménnyel járhat az ember arcberendezésére ha jobb kézzel nem fogja a kormányt és úgy fékez ballal? Bár igaz V-féknél nem olyan gáz, de tárcsával lejtőn én már nem kísértem a sorsot többször...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Meme
aktív tag
válasz Vasinger! #44852 üzenetére
hosszú fékezéskor pont hogy rosszabb a v-fék.
mert oke, a felni nagy, elvileg nem melegszik fel. deigen, sőt a betét is felmelegszik, és mivel gumis anyagú, akár meg is olvadhat. pl tandemre, amit tényleg használnak, arra marhára nem ajánlott a v-fék.
a tárcsafék meg oké, hogy melegszik, de azért mert nagyobb erővel hat. kissebb erőkarral kell ugyazazt megfognia, ezt csak nagyobb erővel tudja. de ugy is van tervezve, hogy a levegő hűtse is.
még egy dolog, hosszú fékezésekhez a hidraulikus fékek a kényelmesebbek. egy bowdenesnél tépni kell a fékkart egy idő után, mig hidrásnál "csak" tartani.Szevasztok bogyókák!
-
Akkor lehet, h a Reba feljebb áll a rangsorba, de azt se szabad elfelejteni, h ez a recon a "csúcs" recon, 351 solo air pop lock. A másik dolog amiért bele merem tenni, h igen nagy méretű a vázam (20,5").
venember83: Igen, kicsit nehezebb (gondolom mert hosszabb), de lock-olható, így mászni/túrázni (aszfalton) se lesz az rossz. Igazából ha belegondolok, lehet a mostani villám "szar" (bomber 22r), olyan érzése van az embernek, h a hátulja nagyon egybe van az eleje meg csak oda van "b.szva" a kerónak. És ha már veszek villát gondoltam egy hosszabbat veszek a mostaninál... (Legfeljebb eladom és veszek egy reba-t )
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Vasinger!
nagyúr
Akkor ezek szerint nekem rosszul mondták, mert nekem még nem volt tárcsám.
Valóban hosszú fékezéskor a V-fék beéghet, mint nekem anno a Shimano féktopfám. Kőkeményre kövült.Ezek a hidraulikus fékek mennyire megbízhatóak, vagyis nem tud az olaj kitörni belőle, ha túl nagy nyomás van a vezetékbe, vagy hasonló? Vagy esetleg fékezés közben elmegy a nyomás és nem fog fékezni?
Abroncsfékeknél "csak" a bowden-fék szakadás állhat fent, de olyannal még én nem találkoztam, csak hallottam róla.
-
gery03
senior tag
-
Ariadne
őstag
válasz body007 #44863 üzenetére
A vázméretnek semmi köze a teló rugóútjához, ettől még ugyanúgy nem való a vázadba 130-as és ugyanúgy árt neki. És egy "csúcs" recon is rosszabbul mozog mint egy reba, lockolhatóság meg ma már minden telón van. De látszik, hogy nem hallgatsz senki érveire és mindenképp azt akarod megvenni.
-
fpeter07
veterán
Holnap esti program. Igazából nem tudok rá mit írni.
-
Ariadne
őstag
venember: No csak a falon kötött ki a tejesasszony. Praktikus megoldás, még pakolni is tudsz alá sőt talán szerelőállvány helyett is jó. Jó a kép mellette.
mindenki: Holnap ha jönne valaki egy kis Budai-hegységes körre, szóljon. Ha nem esik, és pláne ha süt a nap, ahogy ígérték, én elbóklászom valamerre, persze terepen. Szegény montim 24h óta nem járt odakint, míg a cross elmászkált mellőle, így muszáj neki is a kedvére tennem.
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz ezanickem #44853 üzenetére
Nekem Gepida Alboin CRS 300-am van. Tapasztalat: ha 80 körül be tudsz szerezni, és ráköltesz még kb 60-70-et (deore szintűre megcsinálod), akkor 150-körül kapsz egy egész jó bringát. Ennyiért döntsd el, megéri-e Neked, vagy sem, esetleg meme-nek vannak jó ajánlatai használt kerót illetően!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
amargo
addikt
válasz Ariadne #44871 üzenetére
Szia már akartam írni - párodnak írtam is -, mi is tervezünk menni, bár még nem tudom merre én Pilisbe szeretnék. Reggel 8 kor indulunk, mert 2-re haza kell érni.
hakos1987: Akkor már vegye meg az 500 és jobban is jár!
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Ariadne
őstag
válasz amargo #44873 üzenetére
Köszönöm, hogy szóltál, de ha fix időpont van, akkor inkább menjetek csak, nem vagyok én olyan gyors. Ejj kár hogy nem beszéltetek össze korábban, emberem éppen a Pilisben volt ma, elvitte egy kollégáját megmutatni a Prédikálót (Bp-Szentendre-Prédikáló-Pap-rét- Akácos-árok-Bp), most épp itt ül a kanapén és görcsölnek az izmai... Voltak sáros helyek, erre készüljetek.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz venember83 #44870 üzenetére
szép összkép
mi az hogy a nyaka véres?
mi a baja ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
ludsimon
veterán
Meme, köszönöm a gyorsszervizt!
Tökéletes lett.
Máskor jobban figyelek, mert nem akarom a csészeket agyonvágni.
Még ha a golyó nem is olyan drága, de az agy szeretném, ha bírna még 4000-5000 km-t.
Utána lesz kompletten minden cserélve 9s-re.
Nem vagyok sajnos annyira megtömve anyagilag, hogy a ~4200km-es hajtóművet kidobjam.undefined
-
Ariadne
őstag
Teljesen off, de jót mulattam és talán ti is: az Ig-Nobel díj idei díjazottjai. A poén, hogy ezek egy része valóban hasznos kutatás, csak éppen rém mókás.
-
ludsimon
veterán
Holnap reggel eltekerek szavazni a bringások érdekében, aztán onnan megyek tovább tekerni a napi adagomat.
A zöld fű a legjobb.
Ti is tegyetek így.[ Szerkesztve ]
undefined
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #44882 üzenetére
hideget? milyen hideget?
mi lesz veled télen?
igaz, én fél 2-kor indultam, de 10 km után levettem a kesztyűt (fel se vettem már utána) 20 km után meg azt vettem észre, hogy csurom víz vagyok a első pillanatra széldzsekire, de valójában inkább szaunára hajazó kabát alatt.... az a része okés, hogy szélálló, viszont ezzel együtt gyakorlatilag szellőzésmentes.
a lábfejemen viszont éreztem, ahogy a tahoe gyöngyvásznán(?) áthúz a menetszél.
lehet, hogy inkább esőkabátnak kéne használnom? kár, hogy nincs kapucnija.
Vasinger!: tanulj, amíg csak megteheted visszasírod még a sulis éveket
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Vasinger! #44885 üzenetére
ööööö......
erre nem tudok válaszolni (ahogy a főnököm szokta mondani ) de nekem is mindig ezzel jöttek, amíg tanultam, és tény, hogy azért a melózásnak is vannak előnyei.
tényleg? például?war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Fáraó
őstag
válasz body007 #44863 üzenetére
Szia!
Sztem is jó villa az új Recon, de mihez képest. Nem mindegy, hogy ha Reba-t veszel, még ha pl. 2006-osat is, az 2 légkamrás, és az egyáltalán nem rossz.
Az is jó, ha tudod zárni a villát. De ha hosszabbat teszel be előre nagyon könnyen fel fog emelkedni a keród eleje, nem csak egy meredekebb aszfalton, de főleg terepen, főleg lezárt villa esetén.100-as villát kívánó klasszikus geójú XC géppel kezdtem, most egy 120-as van a 120-ast kívánó új vázban és nagyon érzem az eltérést. Néha a kiülés a nyereg elejére sem segít és rendesen rá kell feküdni az elejére. Szóval még hogy ha a geó tükéletes is, mint nálam, elég nehéz néha rajta a felfeléken. Persze az is kérdés mire fogod használni, mert ha pl. földutas túrákra vagy aszfaltra városban akkor nagyon kényelmes lesz.
[ Szerkesztve ]
VIGYORRRGAZMUS.....
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #44884 üzenetére
Ott nem tudom mennyi volt, de itt 10C fok.
És nem fáztam.
Jaj bocs, neked nem írtam meg csak Borinak.
Mindjárt megy egy paste.Egyébként a lehető legrosszabb választás a szélzseki!!!!
Egyszerűen nem létezik olyan ami szélálló és tényleg szellőzik is.
Fürdesz a saját lédben.
Én még mikor esik az eső is meggondolom, hogy tiszta esőben, vagy a saját izzadságomban akarok fürödni.
Mikor itt volt vénember utolsó nightride-ra se vittem pont ezért esőkabátot.
Kicsit furán is néztek rám, hogy esőt mondtak, van esőkabátom és nem hoztam.undefined
-
Ariadne
őstag
válasz Vasinger! #44885 üzenetére
Bizony, élvezd ki, hogy most csak tanulnod kell és nincs olyan sok más felelősség a válladon.
Ha önállóan élsz már, akkor egyrészt dolgoznod kell különben éhenhalsz, másrészt nem lesz időd bicózni szinte egyáltalán. Ez a realitás. Ha tudtam volna bringázni amíg még tanultam (hú főleg egyetem alatt), az szuper lett volna, ma már alig van erre idő. Pl. nyári szünet nincs ugyebár munkahelyen, helyette van kezdetben 20 munkanapnyi szabid, amit jó esetben ki tudsz venni. Vagy nem. Viszont előny, hogy pénzt keresel, amiből saját döntésed szerint költhetsz bicóra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rétisün #44886 üzenetére
Van előnye, ha azt csinálod, amit szeretsz. Ezt a "szeretést" az is megnehezíti, hogy sok munkát/foglalkozást egyszerűen nem becsülnek.
Manapság sajnos elég hülye értékrendszer uralkodik, szerintem egyértelműen rosszabb, mint mondjuk 40 éve, nagyon elszaladt az a bizonyos paci a nem jó irányba.Szóval túlliberalizálódtunk, és ez rossz. Egyáltalán nem szabadabbak tőle az emberek, sőt, csak a disznófejű nagyúr hízik jobban.
[ Szerkesztve ]
-
e30st
tag
Hello!
még új vagyok ebben a topikban. nincs valami olyan oldal, ami az autósoknak valami szégyenlista? mert volna pár odavaló sztorim. néha egyesek nagyon nem ismerik a kreszt, és sz*rnak a bringásokra. üzennék némelyiknek..
-
amargo
addikt
válasz ludsimon #44888 üzenetére
Egyszerűen nem létezik olyan ami szélálló és tényleg szellőzik is.
Inkább írjátok már azt, hogy - "én még nem találkoztam ilyennel" - mert bizony léteznek elég jó cuccok.
A belülről ázol el jelenség is jelen van, ha nem megfelelően vagy felöltözve. A nagyobb fizikai aktivitáshoz komolyabb anyagok is kellenek, de decatlonba olyat nem találsz és bizony a Scottodnál is jóval drágább lenne, ezeket kellene már megérteni/utánanézni/kipróbálni.Vasinger!:
Több időm lesz biciklizni, mint most bicózás helyett tanulhatok.
Így legyen! Csak az a baj, hogy a valóság más..rétisün:
a lábfejemen viszont éreztem, ahogy a tahoe gyöngyvásznán(?) áthúz a menetszél.
Köszi, hogy írtad, elteszem a kamáslit[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
válasz amargo #44894 üzenetére
"bizony a Scottodnál is jóval drágább lenne, ezeket kellene már megérteni/utánanézni/kipróbálni."
kezdetnek mondjuk adhatnál pár tippet, merrefelé keresgéljünk ilyen cuccot.
de ha tényleg olyan drága, és mégse válik be, az elég gáz. mert amíg pl. egy 4000 ft-os decathlonos pólóhoz képest egy 20000 ft-osnál azért jóval többet dobtam ki az ablakon, ha nem hozza, amit vártam tőle.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Meme
aktív tag
válasz venember83 #44892 üzenetére
valószinű, hogy csak sűrű olaj kell a levegőkamrába. persze nem árt, ha rendesen ki van pucolva és bezsirozva/olajozva...
amugy szétszedtük az összes telót a 24h után, szinte senkinek nem ment be semmi.
kiemelném azt, hogy az enduroforkseals szimeringek ismét bizonyitottak, makulátlan volt az olaj az ezzel "tuningolt" villáinkban.Szevasztok bogyókák!
-
14adam
addikt
válasz gery03 #44837 üzenetére
én azért használtam v-féket elől mert azt lehetett a legjobban csúsztatni. Mentem olyan 20-as és 26-os bringával amin elől hs 33 volt de azzal nem tudtam csúsztatni. Tárcsafékessel még úgy ahogy néha sikerült de az se volt az igazi,én ezért használtam elől bovdenes v-féket. De amit még kiakartam próbálni az az,hogy v-fék és magura fékpofa átalakító. Kiváncsi lettem volna,hogy az,hogy teljesít. Kátrányt én v-féknél is használtam és nagyon jó volt. Egy bajom volt a magurákkal,hogy az átkötő csövem mindig elszakadt és elfolyt az olaj... 3db volt mind a 3-nál elszakadt. A merevítő nem a gyári hurkapálcika hanem brutálisan vastag try-all volt. Jah meg a gyári fékpofák... szétfoszlott nekem .Azért abba a 20k+ -ba már valami normális pofa is kerülhetett volna
Most rakosgatom össze az egykereküm és azon gondolkoztam,hogy teszek arra is egy hidraulikus féket (van ilyen gyári megoldás) Valószínüleg rakok fel róla képeket ha megjöttek a cuccok és befűztem a kereket. Ha minden jól megy akkor nyáron meg veszek ismét 2 kerekű 20-as triál bicót. Régi paripa a másikról nem találtam képet (magellán 2k1)
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Interactive Brokers társalgó
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Ford topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Mi történik egy netes csalás után?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Újszerű! Xbox Series X Játékkonzol!
- Xbox One X 1TB + újszerű kontroller + FIFA 20 CD játék!
- Csere-Beszámítás! Limitált! Hordozható Gamer PC! HP Omen X 1000P . I7 7820HK / GTX 1080 / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest