Hirdetés
Aktív témák
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #45501 üzenetére
"a megfontoltság és az extrém sportok meg a szenvedély a legritkább esetben férnek össze"
gonosz: ezt jövőre lefelé mutasd is be
Ennyiért tényleg piszok jó, de ha az alapára tényleg 780 azt eléggé sokallom amúgy. Milyen súlyban van elméletileg?
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #45499 üzenetére
Tényleg jól néz ki a bringa, és te a környező hegyekben tényleg ki is tudnád használni a rugóutat. Apropó: arrafelé havazik már?
Szóval minden megoldva, már csak négyszázezer forint kell. Most.
Megkeresed a legközelebbi lottózót/kaszinót, és a szerencsére bízod magad. Vagy a verbális és nem verbális meggyőzőerődretAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Meme
aktív tag
-
venember83
nagyúr
Mi számít környezőnek? Legközelebbi hegyek úgy hetven kilométerre vannak, mondjuk mehetek keletnek és délnek, mindkét irányba ugyanakkora távolság. Viszont délnek nincs vonat, csak autó jöhet szóba.
KaraDani: Teljes mértékben megalapozott a gonoszkodásod. Tömegben valami 12-13 kiló lehet, cserébe 14 centi rugóút elől és hátul, és alumínium, nem szénszál. Árra mit írjak, itt van csak a váznak az ára: [link]. Bár ez is bontott cucc, tehát nem teljesen tényszerű. Az alap Stereo olyan kétezer euró: [link]
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #45505 üzenetére
Mi számít környezőnek?
Kérdezés előtt nem néztem rá térképre, az emlékeimet használva "kicsit" keletebbre tettem a városodatMost ezzel a láncvillás dologgal aztán alaposan lebeszéltél róla.
Ez gyors és rövid fellángolás volt[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #45508 üzenetére
Öööö, lehet, hogy inkább csendben kellene maradnom, a "kemény" 4,5 óra alvás kezd érződni
Közben ránéztem megint a térképre, és rájöttem a hibámra: a várost 40-50 km-rel távolabbra tettem a határtól, a Kárpátok nyugati vonulatát pedig hasonló mértékben közelebb. Így aztán te a hegyek közé kerültél a fejemben
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #45505 üzenetére
Tömeget csak azért kérdeztem, mert ugye beszéltük anno amikor bicajoztunk, hogy én a súlyommal olyan szempontból jobb helyzetben vagyok, mint te, hogy arányaiban kisebb tényező a bringa súlya, így nem akkora hátrány az a plusz pár kilo, mint neked lenne. Ezzel is segíteni akarok elhessegetni a csúnya gondolatokat, hogy adósságba verd magad.
dqdb: én voltam aki, még azt hitte, hogy a kollega kilép a házból és már mehet is hegynek fel-le, és hogy milyen jó neki. Aztán kiedrült, hogy mi napi szinten bringázásnál tök jó helyzetben vagyunk azért a Budaival, meg hogy még a Pilis sincs messze.
Meme: naja, köszönjük is
Amúgy amit még nem értek, hogy mér jó az ilyen rugóstag elhelyezés? A sár megoldja a folyamatos kenését a tagnak, vagy mi? Nem szeretném azt látni, olyan esetben mint ami csillebércen volt, hogy a 3-4 kilós sárgombóc az konkrétan eltünteti a rugóstagot a szem elől
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz KaraDani #45510 üzenetére
Na jó, de lefelé a tömeg az jó, nem pattan úgy el a bringa, főleg ha írd és mondd, 14 centi rugóútja van elől és hátul.
Tag elhelyezése: a duplán kocka tervezőmérnökök szerint így a legjobb a mozgása, valamint így a legkisebb a pogózás tekeréskor. A sárral meg nem törődtek. Tudod, ez olyan, mint akármilyen másik bringaalkatrész, egyszerre az alábbi tulajdonságok közül csak kettővel rendelkezhet: olcsó, jó, erős. Ez biztosítja a megfelelő hajtáshatékonyságot, jól mozog, de sajnos nincs védve a kosztól.
Csillebércre meg esős, saras időben ciklokrosszal kell menni, nem egy ilyen mérnöki és design-remekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Bringázási lehetőségek/hely tekintetében szerintem nekem van a legkevésbé okom panaszra. De szégyen hogy milyen keveset tekerek mostanában ebben a hűvösebb időben már egyáltalán nem akaródzik kimenni egyedül. Kékesen egyébként esett a hó.
Szerk.: mondjuk a magellán még mindig szét van szedve, illene már összelegózni... majd talán holnap lesz időm.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #45511 üzenetére
Najó de ahhoz hogy lefelé mehess felfelé is kell, ha csak nem rejtegetsz egy terepjárót a garázsban Gondolj bele mennyivel jobb lehet a tejesasszonnyal mászni mint ezzel.
Tamoo: én pont, hogy arra akarom rávenni magam, hogy vigyem el a montit a kútra lemosni, aztán kiszedni a kerekeket és elrakni télire
[ Szerkesztve ]
-
MaTT
aktív tag
nem akarok spammerkedni de légyszi segítsetek! a PH közösség az utolsó reményem. itt mindig nagy összetartás van .)
két kattintás az egész:
1. tetszikeld az oldalt: Fixed Gear Hungary | Facebook
2. tetszikeld Varga Máté kommentet: Tegnap éjfélig 13... | Facebookokt 26. kedd (ma) éjfél előtt kicsivel (vagy akár most) ha lájkolnátok akkor segítenétek nyerni a játékban
minden lájk segít szóval szóljatok másoknak is plsköszönöm!
Matt[ Szerkesztve ]
Keep the rubber side down!!
-
amargo
addikt
válasz KaraDani #45514 üzenetére
Elrakni télre
Nem akarsz jönni már hegyre terepen?Noha a Cube-al sikerült megbirkóznom és kiszedtem végre egy szemet a láncból - megfeszítés céljából - és sikerült összeraknom is a hátsó részt, köszönet Meme és Attilána Így fel van készítve a téli küzdelemre, de az egy oldalas SPD még hiányzik..
Montinál is karbantartás végeztem és szomorúan vettem tudomásul, hogy az első fékpofa szinte lemezig kopva van - most már tudom, hova tűnt a fékerő.. túl sokat fékezek bár 1 évet kibírt.
Megcseréltem a két pofát, de mint várható volt a hátsó fékemet most kormányig kell húzni - bár nemsokára be áll az. Mindenesetre vennem kellene és mivel ez az első fékpofa vásárlások nem tudom milyet érdemes? Shimano M575 disc-hez lenne használva.Dirtyz: Szép eredmény, legközelebb már fotó is készül a dobogón, nincs mese. Képeket elnézve volt küzdelem.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
KaraDani
addikt
válasz fpeter07 #45518 üzenetére
Ne ijedezzetek már rögtön 2 bringám van ugyebár...
Ezek a szaladjunk fel valahova a Budaiban túrák általában elég rövid terepes részt tartalmaznak, és cserébe 30km-t tekerek aszfalton oda-vissza míg kiérek. Hosszabb tekerések már nem nagyon lesznek szerintem, így arra gondoltam, hogy visszarakom a crossra a 35 ös semi slickeket és azzal megyek télen ilyenre is megint. Annyi előnye még lenne is, hogy kicsit visszaszoknék terepen merevhez is, már nagyon elkényelmesedtem, főleg lefelé
Az aszfaltos részeken meg ugye gyorsabb, emlékszem amikor amargo kipróbálta tavaly aszfalton és közölte, hogy ez magától megy -
Ariadne
őstag
Most write only leszek, bocsi, sok a meló...
Szóval jövő szerdán ki jön bringás filmet nézni a Mom parkba? Én ott leszek, az biztos.De ha ugyanarról a rém gyenge laptopról fog futni, mint tavaly az NWD, akkor nagyon dühös leszek...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #45524 üzenetére
Sorry, tényleg write only voltam... Akkor már ketten (hárman?) vagyunk. Fáraó nem tudom, jön-e, remélem igen.
Fú az a film de jó volt utána múltkor.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #45525 üzenetére
Semmi gond azért linkeltem, hogy én már kérdeztem, de eddig nem estek túlzásba a többiek. Jaja a szobafogság nagyon jó volt Bár ahogy olvasom most a véleményeket port.hu-n, azért 10-ből átlag 3 embernek tetszett, azoknak nagyon a többinek meg nagyon nem. Mondjuk nálunk is 4-ből 2 volt a felállás ugye
-
ludsimon
veterán
Rákattantam ismét a bringára.
Ha minden jól megy szép táv lesz minden hét végére.
Na go műhely.undefined
-
rii
nagyúr
ha volt már ... akó'botsch
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ludsimon
veterán
Jól értem, hogy a látószöget növeli meg ez a szemüveg?
Kíváncsivá tett engem ez a szemüveg.
Nem fájdul meg benne az ember szeme gy hosszabb út során?
Nem tudom elképzelni milyen lehet, de ha olyan, mint egy szemüveg (aki nem szemüveges) akkor 1 óra után rendesen el kezd fájni tőle az ember feje.Hejj, de visszaszoktam 1-ről a 2-re a bringázásra.
Ma 1 órát spóroltam, ami azt jelenti csak a műhely idő alatt heti 3 órát spórolok.
LOLMegfertőződtem, annyira tudtam, hogy nem kellene kipróbálnom biciklivel menni műhelybe is. (Suliba mindig bringával jártam.)
Jó hamar hazaértem.[ Szerkesztve ]
undefined
-
rii
nagyúr
válasz ludsimon #45530 üzenetére
igen .. 25%-al kiterjeszto a látószöget...
de nem'tom nem rossz-e ha hozzászokik valaki, majd utána e nélkül teker
illetve hogy a hátad mögül jövő autót -képletesen értve a "hátad mögül"-t- úgy látod, mintha oldalról jönne ...
csak mókatársam hozzámvágta, én meg bedobtam ide a hard-core -os bicajosoknak
- sztem azért nem fájna a fejed tőle, mert "csak" anynit történik, hogy ugyanakkora területen nagyobb területetet fogsz látni,
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
amargo
addikt
válasz ludsimon #45530 üzenetére
Nos, kb annyi ideig lesz zavaró, amíg megszokod - az agy felelős a látottak feldolgozásáért -, de a szemed nem fog megfájdulni - esetleg, ha valamiért kapsz egy monoklit.
Egy új szemüveg meg kell szokni, mert torzul/átalakul az addig látott képed, az agyad pedig megtanulja.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
az idén először a téli kabátomban bicajoztam. igaz, nem öltöztem alá nagyon, de bizony jó is volt....mikor indultam (fél 5) 8 fok volt, napsütéssel, mire hazaértem lett belőle 5 (időkép szerint)
tudom, hogy ebből kár messzemenő következtetéseket levonni, de nem lenne jó, ha ez egy tényleg brutál tél (amit nagyon emlegetnek idénre a hosszabb távú előrejelzések) előjele lenne
mindnenesetre jólesett egy kicsit tekerni, úgy látszik egyre függőbb leszek/vagyok (de szépen fejeztem ki magam )war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
apropó, ti mit vesztek a sisak alá (majd) télen? teljesen hétköznapi (kötött) sapka, vagy jobb valami kendő, esetleg valami termosapka?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dqdb
nagyúr
válasz rétisün #45536 üzenetére
Sisak alá való thermosapkát (a vékonyabb valamilyen Kelly's modell, de nem találtam meg most weben, a vastagabbnak a márkáját sem tudom, de arra -15 fok környékén van csak szükség, annyira meleg ). Én olyat vettem, aminek az elülső részén windstopper betét van, és fontos, hogy a füledet is védje.
Majd? Télen? Már volt rajtam többször is, legutóbb hétfő este, amikor elkapott az eső.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
ezt találtam, ami kelly's. ahogy nézem, 2-4 ezer ft-ból meg lehet úszni. azér' akkor is drága hobbi ez a bicajozás (na jó, ez is olyan dolog, amit egyszer kell megvenni, aztán évekig el vagy vele)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dqdb
nagyúr
válasz rétisün #45538 üzenetére
Nos, ezt én is megtaláltam, de az enyém nem ilyen. Ha valahol megállsz, akkor érdemes hagyományos sapkát is vinned magaddal, mert körülbelül úgy néz ki benne az ember sisak nélkül, mintha úszósapkában lenne.
Ha fázósabb az arcod, akkor a bankrablómaszkszerű sapka a másik megoldás.
na jó, ez is olyan dolog, amit egyszer kell megvenni, aztán évekig el vagy vele
Na ja, kivéve ha ez a sapka egy sisakban van, a sisak a bringa kormányán lóg, és a bringát ellopják a feltört tárolóból ...[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz fpeter07 #45540 üzenetére
sőt, van akinek póló se kell
jártam a gébártinál is, egy fickó derékig a vízben álldogált, (felül legalábbis) meztelenül....a haverjai meg kint röhögték a parton.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Most értem haza tesómtól, hát hideg van. Kb 5,5km, ezt gyorsan lepörgettem egy sima farmerben pólóban vékony pulcsiban, meg széldzsekiben, de fáztam kicsit, még úgy is hogy volt egy kis belső fűtésem is (ezt szégyenlem is kicsit, nem szoktam így közlekedni, de nem volt lelki erőm kisétálni éjszakai buszt várni, meg jegyet venni). Amúgy az éjszakai busz tempóra kb egyenrangú ellenfél az átlag 25-30 as tempómmal, nappal ilyet még nem találtam.
Amúgy sapka hiányzott nagyon, még nem kerestem elő a sapijaimat, én sima utcai télisapit vettem tavaly sisak alá.[ Szerkesztve ]
-
-
carrot
tag
Kb egy hete kezdtem el Mtb-zni, de nem tudom megszokni ezeket a traktor gumikat ha aszfalton megyek, azon kívül viszont hardcore ninja. Ma nightride a bácskai kanális parton, spooky lesz, vettem egy sigma kalmit-ot, rem jó lesz.
-
amargo
addikt
Akit érdekel:
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Formula-1
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest