Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A KOReader ebook olvasó program
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- E91 blog 2. rész
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz macikos #44049 üzenetére
Ez nagyon tetszett, lehet holnap (ma) beállítom aláírásnak.
Ez úgy van, hogy a fejemen lévő kb. 120-150 lumen körül, a kormányon lévő pedig 80-100 lumen.
Én nem tudom mi van a szememmel, lehet a fehér lencse a szemüvegben zavar, de nekem ez nagyon kevés lefelé.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz macikos #44052 üzenetére
3-4000 lumen?
Hát az legfeljebb hálózatról, vagy 12v-os zselés aksiról, bár nem tudom súlyban és mAh-ben mennyit tud egy ilyen.
De azért ilyen nagy fényerő mellett gondolom 2-3 kg-os aksi alap.
A fene fog hurcigálni ennyi súlyt.
500 lumen teljesen elegendő bármilyen célra gyakorlatilag.undefined
-
KaraDani
addikt
válasz ludsimon #44053 üzenetére
Fene tudja, mondjuk éjszakai dh-hoz egy olyan pályán ahol egyes részeken jönnek 70-80 al is, lehet elfér az a 3-4000 lumen Most az a kettő ami nekem fent volt, nem tudom mennyi lehet sacc 200-300 (hasonló kombó mint a tied), de ezzel azért csak úgy tudok viszonylag rendesen jönni, hogy ismerem az ösvényeket ahol mentünk.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz KaraDani #44054 üzenetére
Nem tudom pontosan mennyi lumen egy autó távolsági fényszórója, de az a 4000 lumen rengeteg szerintem és egy autónak nincs ekkora fényereje.
Az már minden bizonnyal sok a kelleténél.
Szerintem 500-1000 lumen között az ideális.70-80-al?
Nem sok az egy kicsit?
Kérdezem, én laikus vagyok, de tapasztaltam 78 km/h-t milyen durva. Outival. Ami megint más.[ Szerkesztve ]
undefined
-
törölt tag
válasz Nyugdíjas #44047 üzenetére
Ezt a műsort szívesen láttam volna én is.
Na a ma reggeli suliba tekerést máris elmosta az eső. Sajnálom a bringát egyszerűen.
No és akkor nézem az előrejelzést, mintha most 3 napra szabadságoltak volna. Sok az a 3 nap kihagyás. Az életben nem lehet itt edzésbe jönni.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Üdv Mindenki!
Sajnos nem tudok menni hetvegen 24 orasra nem várt csaladi okok miatt. Már szoltam Daninak, ha tudtok még embert vagy menne valaki (simon?) akkor ne tartsa magában.
Természetesen a nevezési díjam marad Daninál, és semmilyen formában nem tartok rá igényt.
Üdv!Gyáva népnek nincs hazája!
-
KaraDani
addikt
Tud valaki más egy autós csomagfelvivős kört menni holnap reggel?
Tegnapi ninghtrideal lett meg a montiban az 1000km, szintbe pedig tegnapelőtt a 10 000m
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
Tegnap problémáztam a vezetéknélküli VDO A4+ sebességmérővel kapcsolatban, hogy nem működik. Igazából működik, csak a funkcióját nem látja el. A jeladót kb 10 cm távolságból érzékeli csak a fejegység. Elemcsere megtörtént, úgy sincs semmi változás. Azért vicces, hogy ilyen gyorsan megfáradt.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
bnss
veterán
x123456 sürgősen változtass a stílusodon, ez volt az utolsó figyelmeztetés!
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Tamoo
MODERÁTOR
Hááát srácok, őszintén szólva (már) nem irigyellek Titeket a 24h-s miatt
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #44059 üzenetére
Mivel ez sötétben történt, így legalább nem bánkódhatsz, hogy miért nem jelzi ki az órád az összesített értékeket menetközben.
Jó volt a tegnapi kör, felfelé lassú voltam, cserébe lefelé is A Fenyőgyöngyéig jól ment és lassan (mint mindig ), de onnan a sorompóig valamiért maga volt a kínszenvedés. Közel voltam a visszaforduláshoz, köszi mindenkinek a segítséget Az MTE lámpa fényerőben és üzemidőben bevált (körülbelül 2 akkuval végigmentem az utat), de a tépőzáras rögzítő kevés a súlyához. Az erdőben minden bukkanónál lebukott, és hirtelen félméteresre csökkent látótávolságom, amit vagy menetközben egykezes manőverezéssel megoldottam, vagy satuféket követő igazgatással. Amikor átszereltük a lámpát, akkor a megfordított tartóval (kicsi ív a kormányra, nagy ív a lámpára) rengeteget javult a stabilitás.
KaraDani: bocsi, remélem nem aludtál már. 5 évnyi slider után az érintőképernyős telefonnal rendszeresen eljátszom, hogy hívás után zsebre vágom, az meg tárcsáz. Jelen esetben rajtad kívül még 4 kimenő hívásom volt Valaki véletlenül nem tud WM-re olyan programot, ami hívás után pár másodperccel kikapcsolja a telefont? Ha muszáj, összedobom, de ennél lustább vagyok.
Berajzoltam a tegnapi útvonalat: [link]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Xantomas
őstag
Ezt láttuk és hallottuk tegnap este mikor mentünk a NR-ra.
Mostmár legalább biztosan tudjuk, hogy Csapda volt."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
KaraDani, a DX-es lámpád, ami a fejed tetején volt, és fluoreszkált az ó gyűrű a lencsénél, az melyik volt? keresgéltem DX-en, de nem találom
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Oh, nagyon köszönöm nagylelkűségedet!!!!
Sajnálom, hogy nem jött össze neked.Itt szó szerint ömlik az eső..
Kb. 5 percet gyalogoltam hazafelé a megállóból és olyan, mint ha kimostam volna a ruhámat és szárítás nélkül felvettem volna.Nem tudom srácok mi legyen, szakadó esőbe nem sok kedvem van menni, ellenben a dagonyázás tegnap tetszett, úh az nem akadály.
R:
Nem készült.
Ahhoz állvány és legalább olyan gép kellene ami tud 6-12s záridőt, ami valljuk be, kicsit macerás lett volna állvánnyal a nyakamba tekerni.
Amúgy sem lett volna megoldható részemről, mert nincs ilyenem.Tamoo:
Ez a lefelé komoly.
Erősíts ezen fel és elmondhatod, hogy nincs Magyarországon olyan hegy, amit ne tekernél ki.
Ez nagyon brutális 56 km-en keresztül.A Garmin hitelesebb szintet ír mint a Bikemap, úgyhogy szerintem oda érdemes feltölteni az adatokat!
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz Xantomas #44072 üzenetére
Osram ledes Uniquefire AA-S1
Li-ional elég drasztikus fényerőt tud kibocsájtani ahhoz képest amilyen pici.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #44074 üzenetére
A p4-es LED is elvileg 180 Lument tud, de ott használva látszódott, hogy köze sincs hozzá. Apum is a másik olyan lámpámat használja, de annak is szar a kapcsolója, mert pöckölésre elhalványodik, vagy módot vált. Sajna kontaktos.
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #44074 üzenetére
Ez nagyon hasonló hozzá. Papíron több fényerő, vajon igaz is?
Cree Q5-WC LED-esMindenképpen AA-s aksival lenne használva.
Szerk: Az S10-hez nem volt régebben olyan kiegészítő, hogy még egy középdarabot be lehet csavarozni, és úgy két db AA méretű elemmel lehet használni, nagyobb fényerőn? vagy keverem valami mással?
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz Xantomas #44075 üzenetére
Ennek és az S10-nek normális a kapcsolója.
Egy probléma.
900mAh-es a legnagyobb kapható Li-ion aksi bele, amivel jó esetben 30 perc az üzemideje.Az S10 teljes fényerőn 1 óra. Fényereje viszont sokkal gyengébb.
Városban viszont teljesen jó én azt mondom.Egyébként az S10-nek köze nincs a 220 lumenhez, akkora egy átverés...
Érdekes, 220 lument írnak rá mégis a 160 lumen lazán odaalázza...[ Szerkesztve ]
undefined
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ludsimon #44073 üzenetére
Mentem már ott föl hozzáteszem nagyrészt tolnom kellett bizonyos szakaszokon. Lefelé jóval élvezhetőbb. Az a meredek rész végig terep. Szemléltetésképpen:
Erre a garmin-os témára tudok feltölteni kml-t megnézni a szintet? Sokszor gyanús nekem ez a bikemap. Bár mondjuk 56km-en nem rossz az az 1020m se.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Nos, akkor találkozunk odafent. Vidám lesz, az idő épp bringázásra termett. Esőnacim van, ha eláll az eső és nem lesz életveszélyes a pálya, megyek körökre.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ludsimon
veterán
válasz Xantomas #44076 üzenetére
Őszinte leszek, tapasztalat alapján azt kell venni amit a legtöbben értékeltek (reviews).
Most mondjam azt, hogy hűű de jó és akkor kiderül, hogy a valóságban egy fos az egész?
Inkább nem.Azt kell venni ami már több tíz esetleg száz embernek bevált.
Azzal biztos nem fog befürödni.Nincs semmiféle ilyen S10-hez.
Szerintem nem jó felé tapogatózol.
DX-es lámpák csak Li-ionnal működnek rendesen, pontosabban azzal lehet látni.
Tudom, hogy nem olcsó megoldás, de ha AA aksikkal hajtanád akkor még mindig Fenix a legjobb választás.[ Szerkesztve ]
undefined
-
KaraDani
addikt
Van háttérvilágítása, szóval ha akarom látom, meg a fejlámpával is rá tudok nézni Nem aludtam már, rekid ébresztett, de úgyse baj, mert korán akartam kelni, hogy ma fáradt legyek és este korán el tudjak aludni
Most jöttünk meg venemberrel meméék pesti boltjából, a crossom kapott csini szürke-fekete pálcás sárvédőt, a fent levő feketét meg megkapta asszony bicaja. Meg kicseréltettem a fékbetéteket, lényeges jobb így a fékerő, mint a műanyaggal (totálisan elkopott az előző betét) fékezve
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Pedig igazán irigylésre méltó helyzetben vagyunk. Ha bejön az előrejelzés, akkor holnap nem lesz eső, csak borult ég és hideg éccaka, vasárnap meg köd és délután eső. De a délután már aaaaaaaanyira nem érdekel.
No, voltam Meméék bp-i boltjában, könnyítettem a bringámon és a pénztárcámon is egy tízest, kb. Mondjuk pénztárca esetén tízezret, bringán meg vagy tíz grammot. De megérte. Természetesen nem a tömegcsökkentés miatt.
Ui: Ez Tamoonak akart menni, a "nem irigylem a 24 órásokat" hsz-re.
Ariadne: Milyen esőnaci? Honnan szerezhető be?
[ Szerkesztve ]
-
Dirtyz
őstag
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #44086 üzenetére
Mit vettél? sárgumit?
-
venember83
nagyúr
Nem. Kiderült, hogy miért nem sikerült eddig egy szerelő se belője normálisan az első váltót úgy, hogy az egy napnál tovább rendesen működjön: rövid a középtengely, és ehhez nem volt jó a jelenlegi váltó. Remélhetőleg ez sok ideig fog hűen szolgálni. Ha mégse menne rendesen, akkor holnap meglátogatom a versenyen Memééket.
Dirtyz: Szerintem inkább nekünk van köszönni valónk, főleg türelem tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz venember83 #44086 üzenetére
RP outdoors, kb. 11k-ért most épp a Bajcsyn a Lowe üzletben vettem, mert ez volt legközelebb. Jó, mások tapasztalatai alapján. Épp oda megyek még egy körre, kisebbre cserélni az esőkamáslit. Szombat reggel is nyitva vannak azt hiszem, ha szükséged lesz rá.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #44091 üzenetére
Igaz, a találkozásunk után körülbelül 10 másodperccel megszóltátok a sárvédőmet, így utólag a bringát elnézve örülök, hogy elfelejtettem levenni
Dirtyz: Szerintem inkább nekünk van köszönni valónk, főleg türelem tekintetében.
Ja-jatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Dirtyz
őstag
válasz venember83 #44091 üzenetére
Ez csak természetes, amúgy meg ha valakit ottfelejtünk az erdőben, akkor otthon meg hogy számolunk el vele...?
Aki jön a 24 órásra és teheti, szerezzen be egy ilyet
Jól fog jönni.Védd a fákat, egyél hódot!
-
dqdb
nagyúr
Amúgy hogy szolgált?
Jól, de nem volt nagy dagonya szerencsére, bár sikerült telibe találnom az útvonal talán egyetlen nagyobb sárfoltját, amiben felniig süllyedtem. A lábszáram lett valamennyire sáros, a cipőm kicsit, valamint a hátizsákomon van pár sárpötty, de azokat szerintem az akkor éppen mögöttem haladó venember83 ajándékozta nekem a vitorlázó mellettMár megint elfelejtettem a kesztyűmet bedobni a mosógépbe
-
Ariadne
őstag
Nagyon nem akartam megvenni, de évek óta nézem meg kérdezgetem és mindenkinek ez van csak, olcsóbb és hatékony megoldást nem találtam másikat. Aztán ma az éjjeli és reggeli eső meggyőzött, hogy tényleg nincs más választásom, ha nem akarok végig a házban gubbasztani a verseny alatt. Bringás nacim is csak kettő van, és ha azok eláznak, akkor vége lenne az egésznek...
-
dqdb
nagyúr
válasz Dirtyz #44096 üzenetére
Én már dicsértem ezt a sárvédőtípust, de csak Tamoo figyelt fel rá. Talán neked többen hisznek Mondjuk nekem se lenne, ha meme nem rakja fel a bringára.
A hitetlenkedőknek egy kép a sárvédő aktuális állapotáról:
És itt egy kép a középrészről, amit valamennyire megvédett:
Az első sárvédőm az alsócsöveshez hasonlóan néz ki, a hátsó ellenben egész tisztának mondható.
-
ludsimon
veterán
Hűha, ahogy olvasom a Kelly's klubbosok nagyon nagy lázban vannak a 24 órás miatt.
Látom 10-en lefoglaltatok kőházat Ariadne.undefined
Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Robotporszívók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külpolitika
- trek81 károsultjai
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest