Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
válasz
Zsoltkoti
üzenetére
ennyiért szerintem sok, és kell a pid + tamper + daráló, első kettővel is 185-190 és külföldi garis, én megfontolnék egy lelit gildát is az gyári piddel 180 és van hozzá ajándék tamper is ami meg 5-10 ezer forint lenne ha nem lenne, lista ára 11 az más kérdés, hogy lehet olcsóbban is venni. ha valahogy el tudod cégnél számolni még jobb
tommyx: mert a gyári az nem egyenlő az iparival
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ja igen az,elgepeltem.
Te csinaltal ilyet casmosoknak ugye? -
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kevesebb extrakcios idovel es mas arannyal, vagy utolag higitva vizzel nekem teljesen korrekt volt a py simao, yirga
-
adp
őstag
-
adp
őstag
Nalam a bilt oscar zacsi sargul es neha zoldul ez mi a fene? Alga? Eleg undi
-
adp
őstag
Így viszont nem biztos, hogy jó választás az 1 kazános gép. Mert ha valaki csinál egy kapucsinót, és 2 percre rá jön valaki, hogy inna egy presszót akkor utána kell várni hűtőcsapolással is 10 percet tuti.
Ha 2 kiló a keret akkor még belefér egy rancilio silvia,tuningolva pid-del, vagy lelit gilda is. De ezek mind 1 kazános gépek amikkel ugyanez a helyzet.
Újba szerintem nincs ennyiért használható termoblokkos, vagy kell egy alternatív megoldás a tejhabosításra. Ami kb még +10e ft ha elektromos.Vagy összebeszélni, a kvzást, de az meg fura, és körülményes -
adp
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
a brikkáddal és egy friss kávéval és a habhoz egy french presszel a közeledbe nem lép az a kis játékszer
-
adp
őstag
Nekem is van egy ilyen kosaram is. Nem tudom milyen tampert használsz, de nekem a lali félével 15.5 alatt nem tudom tömöríteni, mert megakad, javaslom próbálkozz több őrleménnyel! Nálam 15.5-16.5 közt kávétól függően hoz jó eredményt. 16 általában mindig jó. 17 felett csatornásodik AP filterrel is. A graefon kb 1 állással kér finomabbat mint az IMS. Az a tapasztalatom, hogy a savasabb-gyümisebb kvkkal muzsikál jól. A klasszikusabbakhoz 80%-ban nem annyira jó. Ezt kb 20 fajta kv-ból vontam le.
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
adp
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
azért havonta egy majdnem van. Annyit meg szerintem megéri várni. Kalandor hónapokon át hirdette 45-ért a fehér babyt, kaligulánál is volt 32eért!, dozónál 38-ért, én ezeket azért megbízható forrásnak nevezném. Elég aktív tagjai a fóromnak, és nem hiszem ,hogy kiszúrnának a másikkal
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
En ittam mar igy csak otthon, es az elvileg direkt ilyen csoki volt egy fapalcan. De hat eleg felejtheto ize volt annak a csokinak.
Kell talalni egy erre alkalmasat. -
adp
őstag
válasz
kozsy18
üzenetére
Ebben az árkategóriában full mindegy mit vesz az ember, mert az összes nyomásfokozós gagyiság, 30 egy belép daráló és alsó hangon is 40 egy valamire való használt gép, ez alatt nem lehet megúszni.
30-ért nem lehet presszózni. persze van aki megveszi a krups, poemia és társait, és azt hiszi jót iszik a téglából... sajnos.
30 körül két dolog van, de azok is használtak és elég kompromisszumosak: ese pod, vagy felújított garanciás automata. Nekem egyik sem üti meg a szintet de jobbak mint a fenti gépek és mint egy szarvasi. -
adp
őstag
válasz
eesiknes
üzenetére
AVX Café KV Mix Premium Silver-t ajánlom, aránylag friss is 10.05-odikei, többinél nincs pörkölési dátum és valószínű nem is friss.
győrben pedig ott a kapucziner amúgy az elöbbi kvt is ők pörkölik

-
adp
őstag
Kaptam ajandekba egy ilyen kavet: viva cafe premium selection
Semmi infot nem talalok rola csak h OMV kutakon adjak. Ismeri valaki?
2018.11.22 a lejarat, szoval egy eves lehet, jo esellyel doglott -
adp
őstag
Megjott a nyitott karom. Elsore parades lefolyas. Es masodjara is

Nulla spricc vagy mellefolyas
-
adp
őstag
válasz
Felliic
üzenetére
én egy lido kézihajtányt vennék, esetleg egy variot, de ahhoz kell a késcsere.
Neck: a mikrózott tej tényleg nagyon rossz, mondjuk én nem használok semmihez sem,
Amúgy én amit vennék a helyedben: [link] ma 10e ft black fridayyel, + egy hario kézit ebayen kb:7e + tejhabosító gépet lidlbe 8e körül van 3 év garival
-
adp
őstag
ha már brikkánál tartunk ma a pacificnél postával a 4 személyes 10.350
-
adp
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Az ilyen szénné pörkölt csibókat és társait felejtsd is el. Ott van az összefoglalóban egy rakás kv-s cég, javaslat. de ha már boltinál tartunk akkor a legnormálisabb a lidl-s bio, presszóba nem , de kotyogósba szerintem jó ízt ad. Ettől drágábbért én nem vennék bolti kvt. Nekem jobban ízlett mint a hasonló árú pacific rome vagy más mikor még kotyogóssal toltam.
-
adp
őstag
válasz
mclord
üzenetére
Ez tök érdekes. Az aerot megértem, az másabb mint ezek a drippelt cuccok. Lehet tényleg valami hiba csúszott be,ittam már én is botrány v60-at és mégis ez a kedvencem
A legszebb az egészbe az volt, azért kértem ilyet, hogy ellessem a baristától a "művészetét" de oly annyira túl extraktált keserű szar lett, hogy meg sem ittam. Anno elég jó kezdésnek ígérkezett 
-
adp
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
A/R-ba nekem is az egyik legjobb.
Most a 11 a/r vakkv-s teszten kostoltam marha jo blendeket 3-4re nagyon kivancsi vagyok. Volt olyan amin csodalkoztam hogy ebbe biztos van robi
-
adp
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Ne tartsd a tartalyban szerintem. 5-6nap alatt ha elfogy akkor csak siman szaraz huvos helyre tedd. Annyi ido alatt semmi bajuk nem lesz ezeknek a kozepesen/kozepesen sotet kvknak. Ezek mind finom klasszik blendek. Nem mocsaras robusztas.
Ennyiert klasszik arabikarol en nem tudok -
adp
őstag
Koszi.
Baromi jo volt vele a pacific decaf. -
adp
őstag
Kicsit off tema de az elmult ket napban volt par

Na szoval a laktozmenes tej az miert edes?
Lilds pilos
Nem vagyok egy tej fogyaszto meg tejeskave fogyaszto, de ma csinaltam este egy flat whiteot a vacsihoz es baromi finom edes lett. Aztan megkostoltam a tejet es onmagaban mar az volt. Ez normalis? -
adp
őstag
Lidlbe lehet kapni rezgo tejhabositot, nem mondom hogy latte art kompatibilis de nem rossz. En egy szivet azert ossze hoztam vele. Fogtam mar parat a kezemben de azok mind rem gagyik voltak ehhez kepest. A maga nemeben bivaly a motorja. Ez sem egy super hero, de ennyi penzert nagyon korrekt es kb 5mp alatt kesz a tejhab

Holnap meg lesz az ikeas FP kivancsi vagyok melyik lesza jobb. -
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
ez nagyon korrekt így
rézcső nem megy bele? amúgy ezzel egyszerre tudok főzni és gőzölni ? -
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
silviából viszont ennyi volt, már megint 150 körüli az új ára.
-
adp
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Dc-hez sincs reneka, tiedhez se, povonikhoz sincs szuro stb stb es megis gyartjak es hasznaljak..
Senkit nem akarok meggyozni, en sem vennek mar csak kizarolag 58-ast a szuroim miatt. ( ha hozzamvagnanak egy minat befognak a pofam orokre) De a home usereknek sztem csak par szazalaka ilyen 'orult' mint mi. Gondolj bele ha minden egyes ember irogatna ide a tuning dolgait, atlathatatlan lenne minden forum. De nem teszi mert megveszi a bolti szar kvt es elvan ugy ahogy a gepe gyari.
Nyilvan ezert ilyen gyenge a magyar kv kultura -
adp
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
aki nem akar "beleőrülni" mint itt sokan, annak tényleg a legjobb választás
Főleg ha cégként veszi, akkor meg pláne nincs jobb -
adp
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Én nem próbáltam a Lelitet, nem tudok róla mit mondani. Leírtam mint lehetőség hogy adott, és hogy sokakat megoszt. Egyik oldalhoz sem írtam, hogy jó vagy rossz. Az biztos, és tapasztalat hogy 58-as precízós szűrők, IMS,VST,Reneka óriásit dob a végeredményen. Mindenki eldöntheti mit kezd ezzel az infóval.
Amúgy pont ezen akadtam fent hogy az oldalon hirdetik, hogy raktáron, holott önmagában a gép meg nincs.gpbenedek: A fokozatok a különbségek és a ház. és talán az is inkább a szélsőséges kategóriákban mintsem a presszóban mutatkozik meg. Állítólag a 800-ban több a pangó, az itteni összehasonlítások alapján. Én ennek tudatában nem cserélném le a 702-esem. Inkább az örlemény mennyiséggel játszok
-
adp
őstag
Ha ez igaz és tényleg van raktáron, mert önállóan a GB nincs akkor ettől olcsóbb kezdő szett, ami ér is valamit újan nem igen van: GB+Lux + pult kb 145. Ehhez is jól jön egy pid az mondjuk még plussz 10v20, de akkor meg már ott van a kis lelit, ami megosztja az 57-es mérete miatt a közönséget
-
adp
őstag
válasz
grabber
üzenetére
Vannak jó felújított automaták 30-50 közt (persze felette is). Ami szerintem ha pár évet kihúz már megérte. Vidéken, Izsákon tudok egy csávót aki ilyennel foglalkozik, és megbízható. Nem tudom, hol laksz oda el kell menni meg kell nézni, de szerintem megéri, minthogy jófogáson veszel egy lutrit. Lehet máshol is van, én ezt tudom mert erre lakom
Ulf: Sajna használható ilyen nem létezik ennyiért. Vagy megbarátkozol a használttal, vagy veszel egy sz@rt.
-
adp
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
örlőből én azért maradnék a graef 702-nél, ha szerencséd van kifogsz egyet 22 körül a hario meg kb 10, de ha le tudod alkudni 15-re a brikkás szettet, ami azért reális akkor szerintem tök jó lehet. viszont ehhez is a legjobb eredmény érdekében kell a frissen pörkölt szemes kv
-
adp
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Ezek nem valami időt álló gépek. Lehet, hogy egyes kávékból tudnál belőle elfogadhatót főzni, de azért a nyomásfokozós kv az nyomásfokozós kv.
de szerintem ekkora keretből tényleg a brikka + cm702 lenne jó választás. Jól készítve.
Cm 702 pár évig biztos kiszolgál, a brikkát bármikor el tudod adni itt napok alatt, ha esetleg gyűjtenél rá és egyszer majd úgy döntesz tovább lépnél, egy ilyen gran style gaggiát már elég neccesen.
Hario inkább filterhez, utazóshoz ajánlott.
de legjobb lenne a felesleges körök nélkül használt kisgép + pid + cm702 + tamper, de ez már 100 körül van -
adp
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
azért 50-ért a daráló + gép, és még nézzen is ki jól/ modernen, nem annyira megy.
Ennyiből egy brikka + cm702 jön ki, vagy egynespresso
Én a helyedben a brikka + daráló kombót venném, aztán megpróbálnék azzal minőségi kvból kimérve, rendes vizzel kihozni a maxot, és ha igazán érdekel akkor továbblépnék egy kis pides géppel pl mint az a gaggia. -
adp
őstag
Nem instantokat ittam, meg nem iszok tejeset. Amiket ittam: ristretto, barista, meg sima espressok. Sok különbséget nem éreztem, persze volt, de nekem egy kategória mind.
A mákdarálós korszakomban még nem volt semmi tudásom kv terén, de az biztos, hogy 100* jobbat ittam ebből a kávéból a kotyogóssal mint a fent leírt téglákból és a dolce gustobol.
Viszont, hogy most hogy esne azt nem tudom.
Ezzel nem azt akarom hirdeti, hogy ez így jó. De nekem akkor jobb volt 0 tudással. -
adp
őstag
Probaltad ezek?????
Mert en igen!
Amig nem volt redes kavs cuccom, en igy kaveztam:
Szemes lidl bio+ makdaralo +mezei kotyogos+ elore forralt tisztitott viz.
Az akkor nagyon izlett cukor nelkul siman jo volt.
Meg igy daralva is jobbvolt mint a bolti teglak( segafredo lavazza, omnia,davidoff)A dolce gustot nem tudtam meginni 2 cukor nelkul.Az alap bolti kb 3-4-5 fajta kapszulat.
Szerintem ez mindent elarul. -
-
adp
őstag
Ez most egy elég jó egygombos megoldás: [black friday]
aki ilyenre vágyik. -
adp
őstag
7grammoshoz kell a 41mm tamper+ segéd. Szerintem annál régen rossz ha felér a felső szűrőig.
Amúgy én a 14g-osat 15.5-16.5-el töltöm. Extra világosból belemegy a 17 is. Afelett csatornásodik nálam(GB)Soldier: Szerintem menő. De ez az ízlés annyira szubjektív.
Indexen van fent egy podos gép 20-ért, jó vétel lehet
-
adp
őstag
Elado lesz egy szep allapotban levo, gaggia szerelheto kifolyos kar. Jelenleg egyes kifolyo van hozza, azt is adom.
Kapok egy naked kart, es a 3 kart mar azert soknak erzem. Igy marad a gyari, plussz a naked.
Ez a kar viszonylag uj, nem gyari, szep allapotban van -
adp
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
Mi kertbe szorjuk szet. Amugy van amelyik noveny kedveli. Van amelyik nem szereti. Utana kell nezni melyik noveny milyen kozeget szeret. Ja es a rovarok ellen is jo.. mondjuk ehhez nem tudok mit mondani, lehet hogy igaz..

Lefolyoba is nyugodtan bele lehet utni,jol tisztitja. En volt hogy egymasutan belevertem kb 10-et es nem dugult el, szoval lehet benne valami.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de egy sima ipari is megteszi, nekem az van és tökéletes

Pedig nagyon szép