Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajzal
őstag
Milyen vízet érdemes automata gépbe tenni? Szűrt víz sajna nincsen.
Kapucziner kávét rendeltem, 20. és 21.-én pörkölték őket. Kéne velük egy kicsit még várni?
-
RetepNyaraB
veterán
Biztos van az automatának saját vízlágyító betétje. Vagy olyat raksz bele, vagy valami méregdrága, alacsony ásványianyag tartalmú palackos víz (evian, volvic, vagy bármi amelyen a feltüntetett teljes oldott ásványianyag tartalom 150mg\L alatt van - nem nagyon találni ilyet itthon), vagy kutyulsz magadnak dm desztvízből, keserűsóból és szódabikarbónából. Legutolsót javaslom. :)
A bab bontásnál sok függ attól, milyen babról van szó. Valami sötét, presszó blend jó lesz már simán. Világos afrikai még akár várhat egy hetet.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bajzal
őstag
válasz RetepNyaraB #7452 üzenetére
Köszi!
[link] erről lenne szó, 21.-én pörkölték.
-
mekker
őstag
válasz kmarci25 #7440 üzenetére
Igen, pontosan ez a cikk a 4:6-ról. Nekem az a furcsa, hogy ennyire nagyra őrli a videóban, illetve 3:30 alatt nálam biztosan nem csorog le az utolsó adag víz. Igaz, nekem jelenleg nem V60-am van, hanem Kalita 102 klónom. A 30g elírás lehet, a videóban és cikk további részében már a standard 20g szerepel.
---
Az mitől lehet, hogy valamikor a lepárolt kávézacc felszíne egyszer úgy néz ki, mint az iszap vagy a csokipuding, máskor pedig olyan tiszta, hogy szinte meg tudom számolni a kávédarabokat?Illetve szerintetek hozna változást a Hario V60-ra váltás? Találtam egy releváns cikket erről: [link]
Ha jól értem, akkor nagyobb vele a mozgástér, de a konzisztencia romolhatolhat.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
törölt tag
válasz #28054016 #7409 üzenetére
Tapasztalat: nem igazán harmonikus az eszpresszó vele. (Számomra) érdekes módon kb.50%-ban DM-es ioncserélt/desztillált vízzel felöntve már nincs zavaró íz.
Tegnap hosszú küzdelem után (Velký Meder/Nagymegyer Tesco-jának polcain csak a helyét találtam, míg Komarno-ban volt pár zsugorral) levadásztam a másikat is, amiben 123 mg/L a TDS.
Ez már drágább, betétdíj és klubtagsági nélkül 180 Ft/l, úgyhogy beléptem a szlovák Tesco Clubba. :-) Pontosabban egy kisebb hezitálás után hagytam, hogy a kezembe nyomjanak egy nyomtatványt kártyával, s anélkül, hogy bármit csináltam volna, meglepetésemre már meg is kaptam a kedvezményt.
Így 137 Ft/l lett az ár, ami megegyezik a Norda-s “záróárral”, illetve kb. a DM-es pancsolás költségével. Természetesen komplikáltabb utóbbinál, de évente egyszer bezsákolni nem nagy kaland, nem sokkal kell letérnem az alapértelmezett trajektóriáimról. Már ha majd bejön az íze.
-
törölt tag
válasz #28054016 #7343 üzenetére
Elfelejtettem, de közben beazonosítottam még a jobbik ismeretlen vizet is (Cseh teszkós) de az ára miatt nem is mentem tovább vele, olyan 270-280 Ft/.
Illetve a másik ismeretlent is, a sok klór és nitrát tartalmú, de a Vera Boscoval megegyező TDS-ű (166 mg/L) vizet is.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
kezdek rájönni hogy kissé több kávét tettem mindig a kosárba mint amennyi kell.
Delonghi-nál (2 személyes bottomless szűrőkosár) meddig érjen? úgy hogy a tamper az teljesen lesüllyedjen hogy kb egyvonalba legyen a tamper teteje a kosár peremével? úgylátom így lejjebb tudok menni darálásban, viszont lenyomni a tamperrel már nem nagyon van mit,mert fennakad a kosár keskenyedő közepe miatt...
mikor ráteszem a megtöltött kart akkor picit szoruljon (mert annyi kávé van benne) vagypedig semennyire se szoruljon olyan legyen a rárakás mintha üresen tenném rá? -
flash-
veterán
köszönöm !
Egyébként miota kevesebbet rakok bele hogy kb fél cm üres rész maradjon a kosárban,azóta finomabbat tudok készíteni,a szine még nem az igazi de darálásban is finomabbra tudtam menni és nem lesz fűszeres a kávé.a szine még mindig picit vilagos de sokat javult a dolog 😃
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Én is azt vettem észre a Dedicán, hogy kb. a 0,5cm jó. Az, hogy "világos" a kávéd, nem a kávé fajtája, pörkölése befolyásolja? Vegyél valami jó sötét szicilíait, az aztán sötét lesz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
kchris78
veterán
szerintetek ek ilyen gép mennyire jó arra hogy az ember kicsit jobb kávét tudjon inni kényelmesen? koszonom a velemenyeket !
[link][ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #7465 üzenetére
kicsit jobb minél?
Van automatás topik, keress rá, ha relevánsabb infókat szeretnél.
Magam részéről túl sok fosabbnál-fosabb és jó drága automatával ( pl. egy hete ennek a kisebb tesójával, a pronto cappuccinoval, rettenetes egy szutyok) volt dolgom ahhoz, hogy kijelentsem nem szeretnék ilyet saját részemre. Ez nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy van jó automata, de én még oylannal nem találkoztam, ami megközelítőleg is megérte volna a pénzét.
Esetleg az eredeti Saeco xsmall plus (nem az, amit elb@szott a Philips később), de művészet jó állapotban beszerezni.Szóval ha van ennyi pénzed gépre, én csavarnék egyet a dolgon. Mi lenne a helyzet egy La Piccola ESE POD géppel? A minőségi párnák persze hasonóan rabló árúak, mint a kapszula - de nem környezetszennyez, finom, egygombos és az automaták zokogva szaladnak haza a gazdihoz, ha meglátják.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #7466 üzenetére
Egy automata gépről tudok amivel ugyanolyan szintű kofi húzható az pedig az Eversys. (cca €16k)
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
capafog23
őstag
avx.hu facebookján minden hónapba kiírják hogy mostani pörkölésből vegyél mert a következő már drágább lesz, mert drágul a káve meg az euro is.
Hát kíváncsi leszek hogy novemberbe kiírják e hogy olcsóbb lesz.
Nyilván nem. -
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #7473 üzenetére
És az milyen kávét készít?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Digitalpimp
senior tag
A forróvíz adott, a többi rajtad múlik.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Slownz
senior tag
Próbálta már valaki az Alza prémium kávéit? Egy brazilt már elfogyasztottam, ma vettem egy mixet. Nekem a sokak által javasolt alap alza Cafe nem igazán jött be. Olyan semmi extra végeredményt hozott. Ellenben ezeknek már van jellegzetes íze, illata, brutal crema. Igaz kb. 2xos ár, de nekem megeri. Ezek ráadásul a Dedicaval is korrekt módon elkészíthetoek, ellentétben sok mas drágább kávéval, amihez már komolyabb gép kéne
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Hánemtom...
4300Ft\250g az rendes (nem az olcsóbb) kispörkölői ár. Ennyiért én biztos nem egy tömegcég kitudja milyen kávéját veszem, kitudjamikori pörköléssel.De próbáld ki és referálj. :)
-
capafog23
őstag
Jóféle
Pici
Kávéskanalat tudtok ajánlani ?
Presszóhoz -
flash-
veterán
válasz Digitalpimp #7464 üzenetére
"Én is azt vettem észre a Dedicán, hogy kb. a 0,5cm jó. Az, hogy "világos" a kávéd, nem a kávé fajtája, pörkölése befolyásolja? Vegyél valami jó sötét szicilíait, az aztán sötét lesz. "
hát amiket főztem azokkal mind világosabb színű ital született, Pacificaffe:Tolima, De TOmmasso, La piaza, Decaf, Alza
(különben fentiek közül magasan a La Piazza-t szerette a gép ami nem is 100% arabica)szerencsére a környéken van egy megbízható korrekt,gyors kávégépszervíz,
(pár nap alatt rendberakták a magnifica-t ami már 2 éve csak állt) úgyhogy megy a dedica is.egyébként dedica-val kellene gözölögnie a kész kávéitalnak? alapjáva véve is? akkor van kb jó hőfokban a kész ital?
(magnificával gőzölög még vagy 2 percig(de iható),de a dedica nem, pedig a dedica-n is fel van véve maxra a hőfok, meg csinálom főzés előtt a habositóra való állitás trükköt egymásután párszor és utána kapcsolom ki-be a gépet hogy engedje a főzést )[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz body007 #7488 üzenetére
Szerintem ez automata vagy komolyabb gépeknél van.
-
válasz Digitalpimp #7489 üzenetére
Így már értem
Nekem a képhez hasonló gagyi gépem van - akkor ez a probléma legalább nem fenyegetMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
mekker
őstag
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #7494 üzenetére
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #7494 üzenetére
főleg úgy, kb 100l olajban süti a babot. ahogy látom, albionban még minden sinen van, mióta megvalósították a kiugrási kisérletet
-
válasz RetepNyaraB #7491 üzenetére
Amikor citromsavazom le szoktam szedni
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Melorin
addikt
Tudnátok ajánlani valami jóféle termoszt amivel a munkahelyre vihetném a kávét, hogy ne a benti f@s-t igyam? Tutira zárjon elfektetve is, és férjen bele legalább 3dl kávé. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest