Írtam pü.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Írtam pü.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
A Bio szemes kávéjukat én is kedvelem, és presszóba nekem sem jött be, Americano-ként elkészítve viszont nagyon ízlik. Szemeztem a másik három kávéjukkal is, mert nagyon megnyerő a csomagolás, de akkor ezeket elengedem.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
A Crema is jó, már az új csomagolással, világos pörkölés, jót tesz neki a magas hő, tegnap teszteltem kotyogósban is. Jobb mint régen, és szerintem jobb mint a Bio, ugyanaz a karakter de tisztább, mostanában túlpörkölik a Biot.
Ejj de szomorú, itt Olaszországban teljesen hiányzik a Lidl specialty vonala, hiperekben is alig kapni nagyobb márkák specialty lineját szemesben
Múltjkor vettem lidl fekete szürke zacskós szemes kv t
Hât nagyon nem vokt jó. :(
Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER
És a helyi pörkölők nem olcsóbbak és jobbak mint bárhol máshol? Vagy csak kifejezetten a specialty, világos pörkölés hiányzik?
ha 100g koruli kávét szeretnék készíteni egy gombnyomással dedica ec685 -el,de mégis szeretnék intenzív,rendes kávé ízt elérni mi a javaslat ?(az hosszúkávé lenne vagy maskepp hivjak?)
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
Ez alapján számolhatsz:
A hosszúkávé (lungo) 1:3-as, nem annyira intenzív, talán a tripla espressot keresed, csak ne üssön ki a sok koffein
Első oszlop a kávé (g), második a víz (g) utolsó oszlop ami lesz (a csillagozás jelentése alul)
De majd a szakik megmondják a tutit.
[ Szerkesztve ]
Vagy főzöl egy rendes duplát és felöntöd forró vízzel 100g-ig (americano), vagy főzöl egy 100g-os kv-t amelynek nem lesz olyan íze, mint egy 30g-os presszónak, bármit is csinálsz. Én az americanora szavazok, bár nem presszó lesz; de legalább az alapja az.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
köszi mindkettőtöknek, nem espressot kersek feltétlen csak hogy ilyen 80-100ml körül hogy kezdjek neki hogy a lehetőségekhez képest minél intenzívebb kávét kapjak
ezek a full automaták (pl delonghi esam) melyiket csinálják? americano-t? (ilyen kgépem is van csak beszorult a belső része nem birom kiszedni) az úgy viszonylag nagyobb adagot csinált (60-80ml lehetett) és nem volt híg, a hosszú kávénál intenzivebbet csinált szerintem.
amúgy ezek a csésze méretek nem standardok? látok yt videókat ahol 45g körüli espresso-t csinálnak 1:2 arányban a dedicával, nekem meg ha 16g megy bele már alig birom betolni a gép kartartójába
lehet venni nagyobb méretű csészét is mint a dupla ilyen gépekhez?
[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
Lungo amikor forró vízre ráereszted a presszót/dupla presszót, americano amikor a presszó/dupla presszóhoz hozzáöntöd a forró vizet (bár azt hiszem ezt láttam már YT videókban fordítva is elnevezni). Nekem 1 dl forró vízzel működik, ennél több már nagyon hígítja nekem. A forró víz nem tudom mennyire kell forrónak lennie, én felforrás előtt szoktam lekapcsolni vízforralót.
#7253 konzumpro Köszi, akkor a Cremával teszek egy próbát majd.
[ Szerkesztve ]
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
Én is a hosszú, hosszabb kávékat szeretem. Ha ilyen a preferenciád, akkor tehetsz egy próbát a filteres vonallal is. Egészen más típus, mint az espresso, de ez is tud nagyon finom lenni.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Én is a hosszút szeretem, én vettem nem nyomásfokozós kart meg szűrőt Dedicahoz, megtöltöm, aztán nyomok rá egy dupla vizet, és azt iszom napi 1-3x. Nekem így elég. Nem túl tömény, iható tej nélkül is.
Buliban hasznos! =]
Van köztetek olyan hasonlóan elvetemült aki éhgyomorra issza a kávét, tisztán, mint én? Általában kávé után 1 órával tudok enni valamit.
jelen.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
Volt valaha gyomorpanaszod ettől a szokástól? Mert nekem azt mondták ha így folytatom fekély lehet belőle. Évente járok hasi UH-ra, eddig lekopogom semmi gond.
[ Szerkesztve ]
Nekem kávéval és anélkül is ugyanúgy volt, nem ettől függ. Én délelőtt iszok egy kávét, aztán ebédig semmi.
Buliban hasznos! =]
Én azt olvastam, hogy hosszú távon kedvezhet a rákos daganat kialakulásához.
Én több mint 50 éve 1 dl tej 2-3 db keksz és utána a kávé. Éhgyomorra a savas kávé,?
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Nitro brew-val kisérletezett már valaki? Milyen szifon-patron páros lehet alkalmas erre?
[Ennyit] nem szívesen fizetnék érte
Nem volt, de tényleg nem tesz jót.
Próbálok enni előtte, de egyszerűen nem megy. Reggelezni sem szoktam. Kávé az első.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
Én reggel tejes kávét iszok, de már kb 15 éve. Semmi bajom soha nem volt, remélem nem is lesz. Amúgy sincs gond a gyomrommal.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
Állítólag a tej nem jó délután, mostanában próbálgatom tej nélkül, kotyogós, filter meg americano formában, de talán a filter a legtisztább papírral, csak nekem túl erős, elmennek a magas hangok tőle.
Tej helyett alternatív tejet kell használni. Az jobb.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Mondjuk ízre biztos nem az.
Két éve nyomjuk, mert a lányom tejfehérje allergiás. Könnyek szöknek a szemembe egy rendes cortadotól, tehéntejjel.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Én egy ideig rizstejeztem, aztán elengedtem azt is, inkább több mézet teszek bele és nem annyira töményre főzöm. Méznél gesztenyét érdemes venni, az a legjobb. Most ittam a napokban cappucinot, az jó volt, de emésztés szempontjából nagyjából ez a határ, amit még elbír a rendszer talán havi egyszer. Vettem habosítható zabtejet is valamikor, de az sem jött be, illetve lecitinnel is kísérleteztem, hogy hátha tudok házilag rizstejet habosítani, de nem jött össze. Egyelőre most nem erőltetem, majd ha lesz keret rendes ipari gépekre ilyen téren meg akkor talán nagy üzemben is csinálom majd.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
Hát mivel most kezdem ezt az egészet, ezért valami kommersszel szerettem volna kezdeni, hogy meglegyen a fokozatosság és a tanulás. De az olaszoknál nem nagyon megy ez a specialty dolog, majdnem minden sötétre van pörkölve, és a kávékínálat 90%-a szinte mindenhol tégla (abból van single originje több márkának is). Úgyhogy egyelőre bekezdtem egy klasszik Illyvel Helyi pörkölőket már nézegettem, de ott is majdnem mindenki sötétre pörköl.
Nem gondoltam bele, csak olvastam, hogy mindenki dicséri aki arra jár, a kávét. De hát az a jó sötét pörkölés. A világos pörkölés tejjel is tud nagyon savas lenni, talán azért jobb a hagyományos sötét, mert egyszerűbb elkészíteni, akár kotyogósban.
Az Alpro-nak van kb aranyárban a Barista típusú növényi teje, kókusztej, és talán van mandula is. Az tényleg habosítható, majdnem úgy, mnt a tehéntej, a színe egészen hasonlít a tehéntejhez. Az ízén persze érezhető, de én nem vagyok oda a tejért, úgyhogy engem nem zavar, mikor havonta egyszer használom. Feleségem azzal issza a kávét, én csak üresen.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
köszönöm! akkor gondolom a több víz nem kompenzálja a túl erősre őrölt kávét, (erre gondoltam még esetleg hogy erősebbre őrlöm viszont nagyobb adagú italra állítom be a gépet) hát annyira nem vagoyk hosszú kávé fan, a családban viszont páran igen, nekik az espresso a "kevés"
mérleg kérdés:
ez az avx mérleg 0.01g pontosságú?
(mindenütt máshol azt írják hogy 0.1g pontosságú, nekem gyanús)
hát ez nagy előny gondolom, akkor annyira pontos is? megéri?
[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
Ismeritek ezt a lányt?
Jessie Gao 杰
Tök jól bemutatja a dedica gépét
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Mindkét linken az összes kép és hivatkozás szerint századgrammos, nem értem mi a gond. Viszont nagyon kicsi. Én a merlegaruhaz.hu-ról venném a labormérleget, talán még picit olcsóbb is, de kétszer ekkora a felület. Linkeltem már itt valahol feljebb, keress rá. Illetve az enyém viszonylag pontosnak mondható, ezt meg itt nem ismerem, de volt már hasonlóm és több tized grammot mászott jobbra-balra - ez egy 0.01g mérlegben elég fos
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Alter tejbol ami szinte tokeletesen gozolheto az az Oatly!.
Zabalapú, a neve alapján gondolom. Az a baj, hogy annak az íze viszont nagyon nem jön be.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Fura, de nekem a zab jött be csak.
A rizs vizes, a kókusz mindent elnyom, a szóját nem pasinak teremtették, a mandulás túl geil.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Nem cukrozott mandula volt véletlenül amit kóstoltál? A rizs nekem sem ízlett, a lassúpréssel itthon készített mandula tej nagyon jó volt, de nem habosítható. Az Alpro jó, csak nagyon drága.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Zab nekem lisztes érzést hagy a számban.
Szójától nem lesz semmit bajod, főleg olyan mennyiségtől, amit tej helyett innál.
Az a mandula cukros lehetett, a cukor nélkülire nem mondaná ezt senki szerintem.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
A rizstej az egyetlen, amit elviselek. Van baristából zabtej is, de rizst pont nem láttam soha. És 1oooft egy liter, ami kb. egy marék rizs finomra darálva vízzel elkeverve.
Buliban hasznos! =]
Értem, de mit jelent az hogy " elviselek ".
mi történik ha egy presszó kávéba, némi tejet öntesz?
Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER
Elkezdek émelyegni tőle, folyni kezd az orrom, ilyesmi. Az emésztésem meg totál szar lesz pár napig. Az elviseleket az ízére írtam. A többi gabona tej szerintem nem jó. Talán még az zab elmegy, de nem szeretem a mellékízét annak sem annyira.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Akkor tényleg ne csináld. : /
Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER
Nekem epegörcsöm van ha túl sok a finom szemcse a kávéban, amikor keserű utóíze van, akár filter, akár presszó. Tejjel vagy megfelelő őrléssel és papírfilterrel ez kivédhető, de tej nélkül a cukor is kiesik a játékból nálam.
Sziasztok. Dupla ims szűrőkosarat használok,17.3 gr babból főzöm a kávèt. A következő napokban szeretnék egyszerre lefőzni két adag kávét (Gaggia Classic). Ezzel a szűrőkosárral lehetséges ez? Ha igen, akkor vegyem durvábbra az őrleményt és engedjem mondjuk 1:3 arànyban? Abból nagyjából lejonne két adag espresso. Köszi a segítséget 😊
Én kizárólag reggel presszó, tisztán, minden nélkül.
Viszont soha sem éhgyomorra előtte minimum sok víz vagy akár már reggeliztem is és azt követően.
29 éves koromig kávét sem ittam, viszont 24 évesen egy elég komoly refluxon átestem - más miatt - és nem szeretnék hasonlót érezni bármikor is.
Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER
(#7295) RetepNyaraB válasza Viiktor1989 (#7293) üzenetére
Ez teljesen kv függő. Mármint van, ami elviseli, van aminek jól áll, meg van, ami rossz lesz a hosszú extrakciótól. Alapvetően minden babnak van joker értéke, ahol legjobban teljesít. A presszó standard viszont 1:2. Egy filter pörinél is. Kávézóban így kapod. Akkor is, ha otthon elmormolod fölötte a varázsigét, meg áztatgatod, meg ilyen-olyan nyomáson készíted 1:4 arányban 2 perces lefolyással. Simán lehet, hogy jobb lesz az otthoni, mint bárhol. Ettől még a standard az 1:2, 27-30mp alatt.
Azért, mert ez a legbiztosabban működő recept.
Az egésszel azt akarom mondani, hogy nem lehet előre megmondani jól jársz-e a lungo aránnyal. Ha tudjuk a pontos babot, akkor inkább, de akkor se feltétlenül. Próbáld ki, aztán szűrd le a tapasztalatot. :)
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
ha presszó a cél, szerintem nem fog menni. egy kis "tól-ig" van benne játékban, de duplázni nem tudsz 17.3g-ból.
Valamit nem értek. Miért ne tudna "duplázni"? Ha 17g van a kosárban, húz belőle 34-et (1:2 arányban), akkor az egy dupla presszó. Kettes, dupla kifolyóval, 2 csészét alá téve lesz 2x17g presszója, tehát le van főzve a 2 adag. Nekem itt valahogy nem áll össze hogy akkor eddig hogy készült a kávé ha sosem volt dupla
Jó az elmélet,mindig így iszom a kávét,17 ből 34. Viszont most kétszer 34-et szeretnék. (Munkàsok lesznek nàlunk és nekik szeretnék egyszerre lefőzni két adag kávét.) Csak nem vagyok benne biutos,hogy a végeredmény így jó lesz,de majd kipróbálom és megosztom a tapasztalatomat.
(#7300) Andraskiss6 válasza Viiktor1989 (#7299) üzenetére
Tehát a munkásoknak, jó a szar is?
Amúgy van 21 grammos kosár amiből lehet 60-70gos kávét kesziteni .