Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
óh már megint én biztos már kezdek unalmas lenni
próbálkoztam ma délelőtt újból azt mondhatom hogy most izlett tényleg,eddigi legjobb sikerült
Graef cm800 6-os fokozaton(gyári kalibrációval) +Dedica ec685+bottomless portafilter+gagyi mérleg (grammos pontosságú)
kávé:AlzaCafé, szemes, a szines csíkos,"légballonos"14g kávé került a karba, 29g lett a kész ital, gombnyomástól zúgás végéig 24sec volt.
ilyen lett:
[kép] [kép]hát igazából mintha nem is kávét innék(klasszikus barista szempontból nem tudom mit kellene igazán érezni mert se keserű íz se savanyú, mikor iszom inkább csak utóizben van íz(de földíz nincs), utóizben kakó,kis mogyoró, és selymes lett. ( az se jó ha semennyire sem keserű? illetve egy nagyon picit legyen savanyú is? persze, tudom az a jó ami nekem izlik, de ha most egy barista versenyen lennék és a cél a standad espresso lenne akkor milyennek kellene lennie igazából?)
szóval izlik de inkább mintha kakaót innék vagy csak annyira megszoktam már a körkésessel a 15 másodpercig darált keserű kávét hogy "át kell még álljak",vagy ez a mostani náthacovid ?amit kicsit hiányolok még a "pikáns" ízek mellett, az a tigriscsík,meg az a szin... vagy egy alzakávéval ne is álmodozzak olyan pirosas-barnsás tigriscsíkos kávéról?
vagy inkább ahhoz komolyabb kávéfőző kellene?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest