Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18951) Qtya123


Qtya123
őstag

Nekem ezek a rohadt korlátos táblák lesznek a keresztem... :DDD
Régebben azt hittem, hogy a forgalmas utcáról tolass be mindenféle szűk helyekre lesz az. Na abból is kapom az áldást néha, de azt már megszoktam, megy is és nem is stresszel.

Na de ezek a táblák. Múltkor ugye megszívtam, mert a cím ahová mentem, az a cégnek a címe volt, de teherautó behajtási tilalom volt, mégis bementem és akkor derült ki, hogy a cím az tökéletes csak éppen a rámpa meg egy teljesen másik útvonalon megközelíthető helyen van. Gondoltam tanulok az esetből, mert akkor nem néztem előtte műholdképet, illetve utcaképet.

Szóval most meg adott egy cím, Marcali belvárosának közepén Sole-Mizo.
iGO Primoba beüt, azt mutatja, hogy simán be a 682-es úton, majd a lámpás kereszteződésnél egy jobbos és kész, korlátozás nincs. Így, mint ahogy itt feketével jelöltem: [kép]
Biztos nem lesz gond, van az útvonalon Lidl és Penny is, tuti járnak arra kamionok, na de én most már művelt meg elővigyázatos vagyok ám, nem hagyom magam megszívatni, nézzük meg az utcaképet tuti ami tuti. Elindultam befelé az utcaképen, idáig kattintgattam a google-ben: [kép] Mondom oké, látom a képen épp felújítás van 2021 augusztusi a kép), de nincs itt semmi extra, megyek majd szépen tovább egyenesen a körforgóban és kb 150-200 méter és ott jobbra és ennyi.

Na aztán kiderült, ha csak pár métert előrébb mentem volna azon a rohadt utcaképen, akkor már 2023 májusi dátummal ez a kép fogadott volna...: [kép]

Úgyhogy ezzel akkor szembesültem, mikor odaértem a szerelvénnyel. Na és itt jön az, hogy a félelem felülírja a tudatosságot. Azt kellett volna tennem, hogy a körforgóban visszafordulok, megállok valahol és higgadtan végignézem térképen, hogy hol tudok bemenni korlátozás nélkül. Vagy mehettem volna a körforgóban balra is, de azt meg nem mertem, mert mondom mivan, ha valami olyan útra tévedek, ahol beszorulok, nyilván nem néztem meg az összes környező utcát a térképen indulás előtt. Úgyhogy a besz@rt helyzetemben hülye döntést hoztam és végigmentem azon a néhány méter korlátos szakaszon. Legközelebb ha ilyen lesz, nem fogok így tenni, visszamegyek arra az útra, ahonnan jöttem, hiszen azt már ismerem, ott nem érhet meglepetés és félreállok. De most nem ez volt.

A végnél egyébként megnyugtattak, hogy semmi baj nem lesz belőle, sokan benézték már, nem büntettek senkit, sőt volt, hogy rendőr volt az utcában, az sem foglalkozott az ott bóklászó kamionnal. Azt is hozzátették, hogy voltak sofőrök, akik nem mentek át rajta, elkezdtek bolyongani, aztán a kórháznál meg elakadtak az ott parkoló autók miatt az utcában...

Amúgy finom cég ez is, még az Ifákra tervezve. A szokásos tolass be az utcáról, a forgalomban keresztbe b@szva a szerelvényt [kép] , de mondom az ilyen része a dolognak már nem stresszel.

[ Szerkesztve ]

(#18952) HoTaZo válasza Qtya123 (#18951) üzenetére


HoTaZo
őstag

Hú, lesz még sok! :DDD
Aztán ezt is megszokod és nem idegeskedve megoldod. :K
Viszont, téged küld felfedező utakra a főnököd vagy a többi sofőr is jár ezekre a címekre?
Első néhány dolgom között, amikor kezdtem a cégnél, szerepelt hogy elkérjem a 3 legpengébb sofőr nevét (a számok már a telefonban voltak), akikkel megbeszéltem, hogy ha új vagy cinkes helyre küldenek, akkor tőlük kérek segítséget.
Volt, hogy fb-on kértem tanácsot, le is b@szott az egyik kollégám meg az egyik haverom, hogy miért nem őket kérdeztem meg!

De van, hogy be kell menni a tábla ellenére az utcába.
Előző munkám felrakójánál, felrakó ponton derült ki, hogy lapos a bal kormányzottam. Tömlő, fújás, míg kibontottam, rakodás, papírozás, parkolóban ellenőrzés, engedett, fújtam, indultam, szóltam irányítónak. Egy idő után megálltam, kerestem én is szervizt, lehetőleg DKV kártyásat. Talált egyet ellenkező irányba, fújás, indulás, időben szólt, hogy van jobb, nem kell visszafordulni. Csakhogy menetközben nem tudtam csak város+ utcanevet beadni a kamionos GPS-be. Érkezek a városba, körforgó nekem balra jelzi az utat, mert jobbra behajtani tilos lezárás miatt, előre még nem az az utca. Aztán semmi, megallítok valakit, az nem tudta, közben jött koordináta, de az meg a szembe utcába jelezte a céget bizony! Fordulás és segg összeszorítással bementem, annak ellenére, hogy a GPS 400m-re mondta a szervizt, a táblák meg 300-ra a lezárást, ami valójában a cég után kezdődött.
Én a szerepre gyanakodtam, de a felni repedt meg...

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18953) Somatom válasza HoTaZo (#18952) üzenetére


Somatom
veterán

Nekem már csütörtök este kezdődött a hétfőm. Mondom a felrakón, hogy már csak egy órám van és másfél óra a rakodás. Mondja a portás, hogy nem az a szűk keresztmetszet, hanem az, hogy nincs anyag.
-Remek! Akkor ütök a bejelentkező gépbe egy 9 -es pihenőt, péntek reggelre.
-Az jó lesz úgy, de csak a mi cégünktől én leszek reggel a harmadik.
-Király! Akkor természetes ébredés.
Így is lett. 9 -kor megébredtem, bekezdtem a napot, fél 11 -kor behívtak rakodni, délben indultam a felrakóról.
Azt mondja a diszpó, hogy Wörth -ben lerakó, Karlsruhe -ban felrakó aztán szervíz, ott hétvége, majd hétfő reggel tovább a lerakóra.
Meg a jó, édes ....!
Karlsruheból pénteken bementem a telephelyre, leakasztottam a pótot, a vontatóval elmentem szervízbe (50Km), ma, szervíz után vissza a telephelyre, összeakasztás.
Pingpong, pálinka, gulyás, stb. Majd hétfőn a telephelyről elgurulok a lerakóra.
Mit csinál? Kirúg? :D

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18954) Qtya123 válasza HoTaZo (#18952) üzenetére


Qtya123
őstag

Ez most felfedező út volt igen, mert 20 éve voltak ott utoljára. Úgyhogy most én vagyok az infó forrás, ha lesz még onnan fuvar.

[ Szerkesztve ]

(#18955) kzolisajnos válasza Qtya123 (#18951) üzenetére


kzolisajnos
csendes tag

Van csomó szívatós hely, de belföld a legrosszabb a sok rakodás miatt

Szicíliában ez a hely szívatott meg: [kép]
Szemben ott a behajtani tilos, jobbra nincs tiltás, végig vezettem streetview-n az utat, gondoltam kicsit szűk de volt már olyan. Mikor odaértem még elkezdtem ráfordulni, de már látom, az eladók kijönnek a boltokból, megállnak a gyalogosok, a madarak elhallgatnak. Megszólal egy hang a fejemben, de nem is megy a manőver egy sarkon parkoló autótól, hálaég. Visszatolattam kicsit, előbbre álltam, hogy ne legyek útban és legyen időm gondolkodni: egy életem egy halálom bemegyek az egyirányúba szemben: [kép]
Ott a kivétel: autoarticolati stb. Ha legalább nem csak kiírja.. Ilyen táblával még nem találkoztam.

Ma ki akartam próbálni, mennyi a bírság a Schwechat-Nickelsdorf vonalon 8 után, de nem derült ki. Bretagne-ból indultam csütörtök délután, semmi kedvem nem volt a 30 fokban hétvégezni a fülkében, a cég meg bevállalja

(#18956) HoTaZo válasza Somatom (#18953) üzenetére


HoTaZo
őstag

Még jó, hogy nem a szerviz előtt hétvégézel, ha bent is lehet! :D

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18957) HoTaZo válasza kzolisajnos (#18955) üzenetére


HoTaZo
őstag

"...az eladók kijönnek a boltokból, megállnak a gyalogosok, a madarak elhallgatnak... :))
S akkor, arra kellett menni?

Qtya123: Akkor jól jegyezd meg az utat, hogy miként jó! :)

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18958) SzalaiG válasza Somatom (#18953) üzenetére


SzalaiG
addikt

Mi jót viszel?

(#18959) Somatom válasza SzalaiG (#18958) üzenetére


Somatom
veterán

Ömlesztett papír, papírbála, papírmassza, papírtekercs, faforgács, fűrészpor, fagyökér, ipari hulladék, háztartási szemét, raklapos áru, stb. De, vittem már töltényhüvelyeket, meg vasúti talpfákat is.
A prividre is inkább itt válaszolok. Augsburg után van a cég, Schedler a neve (így hívják a tulajt). DAF -okkal, Mancikkal dolgozunk. Én egy 480 -as XF DAF -fal húzok önkihordós (mozgópadló, Schubboden, cargo floor) pótkocsit.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18960) kzolisajnos válasza HoTaZo (#18957) üzenetére


kzolisajnos
csendes tag

Egyenesen a behajtani tilosba lehetett menni, mert a tábla alatt az Escluso autoarticolati, kivéve “csuklós” járművek ránk vonatkozik.
A következő város előtt egy kis kúton kellett megvárnom a cég emberét mert ott is el szoktak akadni, tábla nincs de a nyerges nem fér el. Mondjuk ez extrém példa de tanulságos.

(#18961) SzalaiG válasza Somatom (#18959) üzenetére


SzalaiG
addikt

Melót keresek azért kérdeztem.
Milyen sűrűn jársz haza és napidíjas vagy órabéres a meló?
Csak belföld vagy van nemzetközi is?

[ Szerkesztve ]

(#18962) Somatom válasza SzalaiG (#18961) üzenetére


Somatom
veterán

Havi fix és némi plusz, ha szombaton vezetsz. Két hét meló, két hét pihi. Ha fixesítenek, akkor ugyanazon az autón ülsz, ugyanaz a váltód. Nagyrészt német belföld, de gyakran megyünk Svájcba (bemegy, lerak, megrak, kijön) és van egy-két francia címünk is. Ez nem klasszikus kamionos meló. 400-600 -at megyünk egy nap, 2-6 rakodással. Persze, ne ponyvás rakodást képzelj el! Itt nincs kötözés. Eltekered a tetőponyvát, a bagger, vagy a homlokrakodó beledobja a motyót, aztán visszatekered a ponyvát. Lerakásnál kinyitod a hátsó ajtót, megnyomod a gombot a távirányítón, a Schubi meg kitolja az árut.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18963) HoTaZo válasza kzolisajnos (#18960) üzenetére


HoTaZo
őstag

Érdekes, pont a "csuklós" szerelvényeket szokták kizárni hasonló helyeken. Akkor egy autó nem mehet arra, de utánfutóval már igen? :F :DDD

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18964) SzalaiG válasza Somatom (#18962) üzenetére


SzalaiG
addikt

Kéthetente hazajársz? Az rengeteg km és idő.
Legalább fix kocsi és tervezhető.

(#18965) Somatom válasza SzalaiG (#18964) üzenetére


Somatom
veterán

Egyik kollégával közösködök. Egyszer az ő autójával, egyszer az enyémmel. Főfalusi vagyok, cirka 700Km, hét óra a normál menetidőnk. 07 -kor indulunk 14-15 között kint vagyunk. Hazafelé 17-20 között indulunk attól függően, hogy hogyan érünk be. Kifelé, a magyar határ előtt, az EDO -n tele tankolom. A cégtől kapunk 50 Euro Shell kártyát utazási támogatásként. Azt kint beletankolom és úgy már elmegy hazáig. Felváltva 100 Euro a kártya, akkor elég otthonról teletankkal indulnom.
Abszolut tervezhető. Csnáltam egy Google naptárat a ciklusaimmal. Akár évekre előre tudom, hogy mikor melózok és mikor vagyok pihin. Nyolc év alatt egyszer változott, átraktak másik váltásba.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18966) Somatom


Somatom
veterán

DAF árnyékoló A' La Schedler. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18967) capafog23 válasza Tüzi (#18746) üzenetére


capafog23
őstag

Tüzi:

Hogy bírod az életet a tomtommal? (nekem is tomtom go expert 7-em van)
Még írtad hogy neked is az van, 1 hónapja.

Én közel állok hozzá hogy eladom a picsába.
Az elmúlt 1 hét eseményei:
-áttervezett egy útvonalat magától, eddig is csinált ilyet pedig manuálisra van állítva, de csak akkor ha nagy dugó volt most semmi dugó, mentem volna szlovákba komárom felé, erre áttervezte hogy bejövünk magyarba és úgy vissza komárom
-kivéve célforgalom táblát nem ismeri egyik országba se ahogy észrevettem szóval kerültetne minden fele is
-2 helyen is csehbe olyan helyre írta 12-24T-s korlátozást ahol nem is volt, cserébe el akart vinni egy 7.5t-s hídon keresztül

Amúgy meg nyilván figyelni kell meg nem ész nélkül menni a navi után, de nah akkor is ha kifizet érte az ember ennyi pénzt (bár nem teljes áron vettem) akkor legyen már jó.

Jah és 2-3 hónapja levelezek a tomom ügyfélszolgálattal és csak ilyen kikerülő meg sablon válaszokat kapok minden problémára meg hibára.

Eddig 1 hónapba hibázott egyet, de most nagyon gyűlnek a stigulák.
Az a bajom hogy eladom és mit veszek? Igo nem játszik.
[link] Ezt a Garmin-t néztem még anno beépített dashcam-el. De kb 0 vélemény van róla neten meg youtube-on, inkább amerikába használják.

(#18968) Tüzi válasza capafog23 (#18967) üzenetére

Szar :) De ha óránként ránézel egyszer, akkor nagy baj nem lehet.
Amit megfigyeltem, hogy a tiltásokat is kb úgy tölti be, ahogy a traffic infót. Azaz olyan 150km-erre "lát" el, és ha olyan van, kérdés nélkül tervez, pedig nekem is manualra van rakva.
Cseheknél sok helyen használhatatlan, de ott igazából az egész ország az, szóval nem a navi hibája.
A szoftver nagyon fapad (nekem hiányzik az iGO nasa-s 3d térképe, stb) és mivel a térkép adatbázisa is szar, a kettő együtt meg tud szivattyúztatni.
Amúgy nem lenne rossz.
A legjobb az iGO szoftvere lenne alá.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#18969) csibe1 válasza Tüzi (#18968) üzenetére


csibe1
addikt

Szóval akkor nem rossz, csak rohadt messze van a jótól? ;] :DDD

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#18970) HoTaZo


HoTaZo
őstag

Sziasztok!
A3 würzburgi parkoló után, hazafelé, 72-es kijárat HOF, 12€, 6-ot le lehet kajálni. A tusoló automata, fizetsz a wc-hez bejutásért, onnan nyílnak a tusolók, de a kabinokon kívül van az időzítő, csak a folyatott víz idejét méri.
A hűtősöknek külön parkolójuk van. Vagy a Tankpol24 vagy a Totalnál. Innen elküldik.

Hop-hop, elszaladt a vacsora! :DDD [kép] [kép]

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18971) csibe1 válasza HoTaZo (#18970) üzenetére


csibe1
addikt

Elsőre azt hittem, hogy fácán. :D

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#18972) HoTaZo válasza csibe1 (#18971) üzenetére


HoTaZo
őstag

Valami törpe csirke, volt két fekete haverja is. A jegyosztó egy elektromos robogó szerüséggel hatott, amikor megállt, akkor mindig megjelentek a csirkék. Mintha őt követték volna. :D

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18973) csibe1 válasza HoTaZo (#18972) üzenetére


csibe1
addikt

Elektromos roller 120-al az autópályán :DD

Elméletileg ő az: [link]

Valami ilyesmivel mehetett: [link]

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#18974) HoTaZo válasza csibe1 (#18973) üzenetére


HoTaZo
őstag

S, ha így folytatja, ilyennel viszik tovább.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18975) Somatom válasza HoTaZo (#18974) üzenetére


Somatom
veterán

De király! Ha nyernék a lottón, rendelnék egy ilyet, csak magasított hátsó résszel. V12, 4WD, mattfekete, hátul motorszállító sínnel.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18976) Somatom


Somatom
veterán

Tegnap azt mondta az irányítóm, hogy siessek rakodni, aztán sipirc a határra. Diepoldsau, egy kis svájci-osztrák határ. Kérdeztem a nőt a felrakón, hogy mi a szitu. Azt mondta, hogy neki kéne kérnie osztrák vám számot, de 15:00 után ez esélytelen, úgyhogy hétfő előtt nem jutok ki Svájcból. Mondtam ezt az irányítómnak. Persze ő is tudta, hiszen hétfőn neki kell küldenie a számot. Azért csak leküldene a határra, hogy ITT hétvégézzek.
Lóf... a se....be!!!
Inkább ezt választottam, 20Km -rel a határ előtt.
Kép1
Kép2

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18977) Somatom


Somatom
veterán

Azért, biztos, ami tuti, most rányomok egy fél óra munkaidőt, hogy ne legyen 45 -ösöm fülkében.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18978) Zolás válasza Somatom (#18976) üzenetére


Zolás
addikt

Én is szeretem az ilyet. Állj oda a felrakó elé! Hétvégére is! Se wc se zuhany, de a munka!

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#18979) Somatom válasza Zolás (#18978) üzenetére


Somatom
veterán

Most durci van, mert hétfőn három órát vártam a lerakón, aztán 14 órában nem álltam be ugyanott, egy minimum másfél órás rakodásra és emiatt úszott a kedd, meg aztán nagyjából az egész hét. De, ahhoz korábban kelljen fel, hogy ennél a cégnél, nyolc év után engem megszopasson. Egyedül azzal tud szivatni, hogy szerdán későn visz be. De, annak is meglesz a böjtje. Augusztusban jön egy új padawan, akit tuti rám írnak. Meg, a közös, heti programot is, előre. Amikor legutóbb a hazamenést reklamáltam, akkor a főnök azt, mondta, hogy nálunk nincs különbség, mindenki egyforma. Ha így van, akkor bárki más is betaníthatja azt az embert. Az én tarifám nettó 100 Euro.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18980) csibe1 válasza HoTaZo (#18974) üzenetére


csibe1
addikt

Amúgy ez milyen autó is pontosan?
A funkcióját felismertem, de nagyon ronda ez a kép, nem lehet felismerni a pontos márkát.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#18981) Qtya123


Qtya123
őstag

Ez a Siemens VDO tachográf meg van bolondulva? Bocs, kicsit hosszú lesz:

Történt a héten, hogy mentem dolgozni hétfőn. Rövid volt a dolog nagyon, este 20:15-kor kezdtem és 00:01-kor végeztem. Műszak zárás, kártya ki és haza. Idáig rendben, ez van a szalagon aznapra: [kép]
Aztán másnap reggel úgy alakult, hogy megint kellett mennem, 09:23-kor raktam be a kártyát, megvan így a 9-es pihenő, minden király.
Mint mondtam nem szoktam egymás után két napot menni, de sebaj, visszaírom a 00:01-09:23-ig terjedő időpontot és minden király. Ugye elvileg úgy nézne ki a dolog, hogy mikor beteszem a kártyát, akkor megkérdezi a kézi beadást, illetve azt, hogy a 00:01-es kivétel a műszak vége volt-e, rámegy az ember, hogy IGEN és vissza tudja írni a tevékenységet, pont úgy, mint ebben a rövid videóban: [link]
Igen ám, de a valóságban nem így működött a tachográf, mint a videón. Ha én arra mentem, hogy műszak vége=IGEN, akkor nem dobja fel azt a lehetőséget, hogy visszaírjak, hanem azt dobja fel rögtön, hogy elfogadom-e az adatbevitelt. Hát mondom ez így biztosan nem lesz jó, szerintem kérdőjelet fog odatenni a 00:01-09:23 időpontra, ha így beadom neki.
Telefonáltam az egyik sofőrnek a cégnél. Azt mondja, hogy jóvanazúgy nem baj, ha kérdőjel, mert a kérdőjel az pihenőnek számít (na mondom magamban nem vagyok rutinos kamionos, de annyit meg tudok erről az állításról állapítani, hogy baromság).
Telefon egy másik sofőrnek: Az ő tachográfja is ilyen, nem érti miért. Ő úgy szokta csinálni, hogy a műszak vége kérdésnél arra megy, hogy NEM és akkor engedi visszaírni. Én is így tettem.

Csak utána meg gondolkoztam, hogy most akkor nem-e az van, hogy hiába szedtem ki 00:01-kora kártyát és zártam a műszakot (ahogy az első képen is látszik a 22:01+2 óra UTC-vel a 00:01 zárás a szalag végén), mi van, ha ezzel a reggel beadott paranccsal, hogy műszak vége=NEM úgymond felülírom a dolgot és pörög tovább a 20:15-kor megkezdett 24 órás ciklus másnap 11:15-ig...
Hát mondom kipróbálom. Ugye 09:23-kor kezdtem, gondoltam egyet és 11:05-kor beadtam neki egy műszak végét. Majd nyitottam pár perc múlva egy újat. (Ha jól tudom egy napon belül többször lehet nyitni és zárni.) Egyben ki is próbáltam azt, hogy amikor visszatettem a kártyát és kérdezte, hogy a 11:05 az műszak vége volt-e, akkor arra mentem, hogy igen és nyilván, ahogy fentebb is említettem, ekkor nem engedett visszaírni arra a pár percre semmit. Természetesen kérdőjelnek vette azt a pár percet. Így néz ki az aznapi szalag: [kép]

A kérdésem az, hogy akkor végül is melyik a jó eljárás? Ahogy én csináltam a visszaírást? Azzal végül is 00:01-kor vége lett a műszakomnak és rendben rögzült is, annak ellenére, hogy a visszaíráshoz a műszak vége=NEM parancsot kellett beadnom másnap reggel a 00:01-es időponthoz?

A másik kérdésem, hogy ugye most van 11:05-11:08 közötti időszakomban egy kérdőjel. Ezzel mit tegyek? Húzzam ki kalapácsra a szalag hátulján ezt a pár percet?

(#18982) csibe1 válasza Somatom (#18976) üzenetére


csibe1
addikt

Épp írtam volna, hogy mi a bajod amikor van bolt vagy kajálda, aztán megnéztem a másik két képet is. :D
Ott már inkább tölti az ember a hétvégéjét. :K :C
Lesz pancsolás is? :)

Aztán még van léghajó is. :D

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#18983) csibe1 válasza Qtya123 (#18981) üzenetére


csibe1
addikt

Ráférne már egy szabványosítás a tachográfokra is (pontosabban a rendszerükre), hogy ne kelljen találgatni melyik mit is akar igazából.
Lehetne csak egy féle (típusra, rendszerre), de akkor meg visítanának az okosok, hogy monopólium.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#18984) Somatom válasza csibe1 (#18980) üzenetére


Somatom
veterán

A háromágú csillag a hátulján nem mond semmit?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18985) kzolisajnos válasza Qtya123 (#18981) üzenetére


kzolisajnos
csendes tag

Meg kéne nézni a manualját, mondjuk nekem stoneridge van, annál a céges vagy műhely kártyával sokmindent lehet állítani, amit a sofőrkártyával nem is mutat, lehet, hogy csak beállítás kérdése, hogy mit írjon vissza.

Nekem most az új kocsiban gyújtáslevételnél egyéb munkára rakta, elég sokszor beszívtam az elmúlt 2 hétben.

(#18986) csibe1 válasza Somatom (#18984) üzenetére


csibe1
addikt

Ha meglátom akkor nem kérdezem. :) ;)

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#18987) Somatom válasza csibe1 (#18986) üzenetére


Somatom
veterán

Sztem a hátsó lámpa is jellegzetes. A sztenderd kombit is halottaskocsinak nevezték a formája miatt. Ennek az alapja egy W210 kombi. Pontosabban S210, mert Merciéknél a kombi kódja az "S".
Ilyen, amikor Brabusék megvadítják egy V12 -vel.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18988) Qtya123 válasza kzolisajnos (#18985) üzenetére


Qtya123
őstag

Igen, én is van úgy, hogy olyan traktorral vagyok, amin ha leveszem a gyújtást, akkor kalapács, a másikon meg leveszem és ágy, szóval ezt mindig figyelem.
Ja és mindegyik Siemens VDO, mégis máshogy viselkedik.

(#18989) HoTaZo válasza Somatom (#18975) üzenetére


HoTaZo
őstag

Jó ötlet! :D

S, ez a Rajna vagy a bodeni tó?

Bizony, hogy nyomjad azt a ½ óra munkát! Ha meg pampog a fizu miatt, mondjad, hogy a több száz - ezer eurós büntetést előzted meg neki ezzel. :D

Qtya123 : Nem lehet, hogy az a tachográf, azzal hogy "Műszak vége" kérdést felteszi, arra okéztat rá, hogy akkor a kettő időszak közt pihenő volt?

[ Szerkesztve ]

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18990) Somatom válasza HoTaZo (#18989) üzenetére


Somatom
veterán

Ez a bodeni tó déli oldala

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18991) HoTaZo válasza Somatom (#18990) üzenetére


HoTaZo
őstag

S, akkor a St. Margreteni vám parkolóba mentél?

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18992) Somatom válasza HoTaZo (#18991) üzenetére


Somatom
veterán

Dehogy. Az szinte egy síkban van a tóval. Onnan nem lenne kilátás. Egyébként sem ott vámolok, hanem Diepoldsau -nál. Itt vagyok. St. Margrethen még kb. 15Km.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18993) HoTaZo válasza Somatom (#18992) üzenetére


HoTaZo
őstag

Nem sokat, de jártam azt a környéket. Wolfurt vám, Kriessern átmenet, le- felrakó Altstatten, kivámolás St. Margrethen. Örültem, hogy vége lett.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18994) Somatom válasza HoTaZo (#18993) üzenetére


Somatom
veterán

Nagyon régen mi is Wolfurtoztunk. Fos egy hely, én is nagyon útáltam. Ez a Diepoldsau sem lesz a kedvencem, de már csak a szerdára, a motorozásra, meg a köv. hétvégi gasztrobűnözésre koncentrálok. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18995) kzolisajnos válasza Qtya123 (#18988) üzenetére


kzolisajnos
csendes tag

Én 10 éve így dolgozom, most kitalálták azt, hogy az új kocsik kalapácsra teszik ha piszkalod a gyújtást, mert műszak végén is ellenőrizni kellene a szerelvényt, vagy nem tudom. Többször 15-20 perc után jutott eszembe, hogy nem pihenőt rögzít, úgyhogy átállítottam magamnak.
Ez már az országhatárt is felismeri, ha épp nem a határon állsz meg, mert akkor várni kellene pár percet, úgyhogy legtöbbször még mindig gyorsabb ha én keresem ki.

(#18996) HoTaZo válasza Somatom (#18994) üzenetére


HoTaZo
őstag

Na basszus, az ki is ment a fejemből. Jövőhéten megint itthon vagyok, de családi program lesz...

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#18997) Somatom válasza HoTaZo (#18996) üzenetére


Somatom
veterán

Ez miért akadály? Többen is családdal jönnek. A családi program a balcsi parton sem szomorrú. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18998) Qtya123 válasza HoTaZo (#18989) üzenetére


Qtya123
őstag

Nem, mert akkor a két időszak között ágyat kellene "húznia", de nem azt teszi, hanem az egész időszakot ?-nek veszi olyankor.

Somatom: Nem túl nagy parkolónak tűnik, jó hogy volt helyed. Gondolom sokan célozzák meg ezt a kilátást. Ha budi is van, akkor meg minden oké.

[ Szerkesztve ]

(#18999) HoTaZo válasza Somatom (#18997) üzenetére


HoTaZo
őstag

Mert nem miattunk jönnek Németországból, de foglalkoznunk kell velük is.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#19000) Somatom válasza HoTaZo (#18999) üzenetére


Somatom
veterán

Ó, ezt ismerem! Van egy német, baráti motorosklub. Nagyon bírom őket. Német állampolgárok, de egyik sem echte német. Hatalmas arcok.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.