- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Reménytelen eset vagy, de nem adom fel.
Egy vállalkozónak (vállalkozásnak) lehet ÁFA-befizetési kötelezettsége is (tevékenységi körtől függően; a vállalkozás formája ez esetben indifferens).
Megpróbálom egy egyszerű példával áttörni a fejedben levő homályt. Vegyük azt az egyszerű esetet, hogy veszel egy alaplapot a sarki hardverboltban, ami mondjuk 30K+ÁFA. Természetesen a vételár kiegyenlítésével megfizeted az ÁFÁ-t a boltosnak. Az ÁFA (mint adó) nyilván az államot illeti. Szerinted hogyan fog eljutni a boltos kasszájából az államkasszába az általad kicsengetett ÁFA? Súgok: a boltos fogja befizetni... Eddig stimmt? Namost. Előveszed az ÁFA-törvényt, kb. 3 mondatot kell elolvasni ahhoz, hogy belásd: adott esetben szolgáltatás elvégzése is ÁFA-köteles. Ha mondjuk szervizelsz számítógepeket, szolgáltatást nyújtasz. Óradíjad X Ft+ÁFA. Te vagy az "eladó", a cég (akinek szolgáltatsz) a "vevő". A megrendelő kifizeti neked a _bruttó_ óradíjadat - aminek az ÁFA-tartalmát te befizeted az APEH-nek.Az SZJA ilyenkor még sehol sincs: egy adott vállalkozás terheiről beszélünk. Ilyen egyszerű. Felfogtad, vagy nem sikerült? Sajnos neked nincs foggggalmad sem az adózásról, úgy általában. Nem vagyok szakértő, de mivel érettségiztem könyvvitelből (képesített könyvelői papírom van), illetve van elég vállalkozó a családban, úgy gondolom nem vagyok teljesen laikus a témában.Amúgy magadat minősíted (ismét, nem jó irányba): egyrészt ott a törvény, ahol megnézhetted volna a katonatiszti fizetéseket - nem tetted meg. Másrészt még olvasni sem tudsz: kétszer is leírtam, hogy 8 órás munkaidőről van szó - az effektív munkavégzés szokott kb. 4 óra lenni (nem tudom mit nem lehet ezen felfogni).
Ez volt az utolsó hozzászólásom a témában: ha ebből sem érted meg, hogy miről beszélek, akkor valszeg gyógypedes vagy (vagy kakaóbiztos számítógépről írsz - ami megmagyarázná, hogy miért csak hétköznap délelőtt és dél körül írsz...
).
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- Autós topik
- PlayStation 5
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- További aktív témák...
- Ideapad Flex 5 16IAU7 2-in-1 16" FHD+ IPS érintő i5-1235U 8GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- 5 db Panasonic FZ-X1- Barcode ütésálló tablet- vonalkód olvasós (Nagyobb tétel rendelhető)
- DDR1, DDR2, DDR3 RAM bazár, 512mb-1gb-2gb
- Samsung 990 EVO Plus 2TB - 5 év garancia
- LG OLED 55C97LA - talp + fali tartó + távirányító - hibátlan
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).