- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
Az biztos...
Még mindig emlékszek az első utamra.
Egy szép napos délután meghozta a postás a jogsit. Másnap megyek be melóba, és a főnököm ezzel fogadott:
''- Itt a kulcs, elugrunk hozzád, csomagolsz magadnak pár ruhát, és irány München''
Az első utam : Debrecen - München volt, egy Opel Vectárval. -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #994 üzenetére
Azt elhiszem.
Már a második órán a Határ úttól én ''vezettem'' az autót a Hoffher pályáig. Azért tettem idézőjelbe, mert az még csak vezetés imitálás, mert valójában az oktató vezet, Te csak fogod a kormányt.
Na amikor jött velem szemben egy busz, akkor majdnem bebújtam a kormány alá félelmemben. -
Eagl3
veterán
Egyébként, nem az oktató mellett kell ''ügyesnek'' lenni, mert ott van valaki melletted, aki segít ha gond van, viszont amikor megkapod a jogsit, akkor kell igazán észnél lenni
-
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #989 üzenetére
Én is előre paráztam akkor.
''Mi lesz ha valakinek neki megyek, összetöröm a kocsit'' kb ezek jártak a fejembe.
Haver mondta hogy az oktató azért ül melletted, hogy ezek ne történjenek meg. Ha hibázol akkor ő úgy is beletaposs a fékbe. Ha pedig megtörténnek azok nem a te hibáid hanem az oktatóé, ő a felelős mindenért.
Ha valamibe nem vagy biztos, akkor inkább kérdezz.
Feszültség ami benned van el fog múlni mihelyt elindul veled az autó, vezetés közben nem lesz időd izgulni. -
Eagl3
veterán
Nekem 3hetes a jogsim, hálistnnek minden nap van alkalmam vezetni, egy parás ügyem volt, amikor tolattam ki jobbra a parkolóból, a mellettem álló autós szintén tolatott ki ballra és a kisújjam nem fért volna be a két autó közé, úgy álltunk meg. Nah mondom magamban ha most ilyen baromsággal megcsukom az autót, ami nemis az enyém, akkor az nagyon fasza lett volna
a másik sofőr is megijedt, láttam az arcán. Viszont szerintem nem én lettem volna a hibás, mivel én kezdtem el először tolatni és énis álltam meg, ha nemis sokkal, de előbb. Rengeteg barom van az utakon.
-
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #985 üzenetére
A félelem a legrosszabb tanácsadó. Én lassan 1 éve vezetek, ebben az 1 évben rengeteg hülyeség benne van, 1-szer én is törtem, egy picit, tolatásnál. Ilyenkor mindig este elalvás előtt elemzés, hogy mit hibáztam, hogy kellett volna, és másnap be a kocsiba.
És mindennap 0-ról indulok vezetésügyileg. Azaz az előző nap lezárom magamban az aznapi hibákat a levont konzekveciával együtt, és másnap tiszta lappal vezetek, és nem kínzom magam vele tovább.
Neked is azt tanácsolom, vezetni, vezetni, vezetni. -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #983 üzenetére
Igen normális.
Én is izgultam az első vezetéskor, de ahogy nőttek az órák száma, úgy múlt el ez az érzés.
Igazi parám akkor volt, amikor már kezemben a jogsival az első önálló utamat megtettem. Nem akartam úgy járni mint ahogy párom járt.
Az oktatáson ne igulj az oktató vigyázz rád.
A jogsi megszerzése után oda figyelsz, és tisztába vagy a képességeddel, és nem úgy fogod fel hogy tudsz vezetni (erre majd az élet megtanít) akkor nem lesz gond.
Sok sikert. -
tusi74
őstag
Nekem annyiból, hogy az autóssuliban le kellett perkálni az 5000 Ft-ot, ki kellett tölteni egy papírt, hogy állandóan szedett gyógyszerek, krónikus betegségek, szemüveg, és a következő KRESZ órára meg volt a papírom. Nekem is az van, hogy csak szemüveggel vezethetek. Mondta a KRESZ oktató, hogy inkább úgy írassam, hogy kontaktlencse, vagy szemüveg, mert akkor ha nincs szemüveg rajtam, nem büntet meg a rendőr. De nekem nincs az a pént, hogy kontaktlencsét tegyek a szemembe, így nem írattam, csak a szemüveget. Na nálam így ment. És megvan 10 évre.
-
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #979 üzenetére
Van, de kérdezd meg, vagy nézd meg a szerződésedet, hogy mit írnak róla.
A pároméba volt egy ilyen kikötés.
Ha a tanuló nincs megelégedve az oktatással, úgy joga van azt másik képzőszervnél folytatni. A szerződés felmondása mindkét fél beleegyezésével, az anyagiak rendezése után történhet! ( Tartozások összege + kezelési költség* + a kedvezmények visszafizetése.) Ezután a teljesített oktatásról szóló igazolást az elbocsátás napján a képzőszerv adja ki
* kezelési költség: A képzőszerv a tanfolyam hallgatójától 5000 Ft kezelési költséget levon a tanfolyam abbahagyása, illetve egy másik autósiskolához való áthelyezés intézése esetében!
Lehet hogy az összeg 2003 óta már változott. -
degu
senior tag
Nyomassatok a velemenyeteket l.sz!
A parom elegge,kicsit,nagyon muszaki analfabeta.A cuccok eleg hamar kilehelik a lelkuket a kezebe.Kicsit szetszort is.,meg keves az onbizalma De nagyon nagy szukseg lenne Neki a jogsira,mert egy olyan munkat kapna,ahova csak kocsival tudna bejarni!
/Jelenleg munkanelkuli!
/
De feltem nagyon!Elsosorban Ot,de az autot is,mert nincs penzunk megcsinaltatni a kocsit,ha rendszeresen tori...
/Meg amugy is-ma mar a jogsi alapveto szukseglet/
Nem tudom - biztassam -e a tanfolyam elvegzesere,es a vezetesre? -
AMD Power
titán
Lenne egy kérdésem! Elkezdtem egy sulival a jogsit! És mivan akkor ha én máshol szeretném folytatni a vezetést! Egy másik suliban! Erre van lehetőség?
-
szandisas
őstag
valaki tudja, hogy PAV-ot csak Pesten lehet csinálni, vagy vidéki városokban is van rá lehetőség?
konkrétan Debrecenben, vagy Nyíregyházán lenne az igazi
-
AMD Power
titán
Egy majdnem 3 hónapos vezetés kimaradás az sok?
-
D4rkm4n
őstag
Ha valaki tudna adni linket egy hivatalos oldalról, az ingyenes jogsiszerzési lehetőségről, roppant hálás lennék!
-
D4rkm4n
őstag
C-s jogsihoz ugye nincs követelmény. (Mint mondjuk a D-hez...)
-
D4rkm4n
őstag
Nekem annyiból állt az egész, hogy meghallgatta a szívverésem és a légzésem, megkérdezte, hogy állandóan hordom-e a szemüveget, aztán lecsengettem az 5k-t és már mehettem is kezemben a papírral.
Így természetesen csak korlátozással (szemüveg vagy kontaktlencse) vezethetek. -
tildy
nagyúr
válasz
Dictator^ #967 üzenetére
Gyakoroltam a hátra párhuzamost , miután hazajöttem, de eléggé ügyetlenül ment, meg para is volt.
Hála égnek nem lett a kocsinak egyébként komoly baja, nagyon picit horpadt csak be, szóval ilyen vákuumos szívóval pikk-pakk el is tudják tüntetni (de lehet magától is kiugrik, mondjuk éppen csak látni, szóval nem vészes ), díszlécet meg amúgy is le akartam már cserélni.
Mondjuk ahhoz képest, hogy első ''koccanásom'' , annyira nem viselt meg. Áltam volna be pont a bevásárlókocsik melletti helyre, de nagyon vaksi lehettem....
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
Dictator^ #964 üzenetére
mert orvosidba benne van, h csak szemüveggel vagy alkalmas, más kérdés, h ha az orvosit nem kéri, nem fogja látni...
Tildy: megesik, fater 20 év vezetés után 1 kapuvasat talált el, 120.000ft. (ami egykor a kaput tartotta, nem látszott a vas, ráfordult a kapura, és a lökháritó és a jobb első lemez találkozásánál törte mind2-t...)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Éljen, ma parkoláskor meghúztam a ponyn a díszlécet
-
Dictator^
veterán
miért b@sznának meg érte?
orvosi alkalmasságin kiderül, hogy kell e szemüveg, ha kell asszem kapsz egy ilyen [link] kodot a jogsira, ami kötelezi pl a szemüveget, ha nem hordot mikor kötelező lenne akkor talán meg b@szhatnak..
de azért várd meg más véleményét is.
[Szerkesztve] -
XSiGma
aktív tag
olyan kérdésem lenne hogy elvileg szemüvegben vezethetek.ha mondjuk igazoltatanak akkor megb@szhatnak ezért?
mondjuk gondolom ja...... -
tusi74
őstag
válasz
Panzermeyer #961 üzenetére
Él, de nem jött még a felkérés. na felveszlek én is.
-
tusi74
őstag
válasz
Panzermeyer #959 üzenetére
Hihi! Nem vagyok modi!
De eltévedni eltévedtem. Csak beírtam gyorsan a választ, mert ha modit vársz, akkor azt várhatod, ahogy ismerem őket. Főleg most az új reg. miatt. El vannak havazva, Úgyhogy ''kisdobos'' módjára inkább egymásnak segítünk.Célravezetőbb.
-
tusi74
őstag
Viszont az annyira könnyű vizsga, hogy ne halasztgasd tovább. Ha a forgalmin átmentél, az elsősegély az csak játék lesz. Elolvasod egy este a könyvet, megtanulod a stabil oldalfektetést, plusz az orrba lélgeztetést, és fuss neki. Nehogy már emiatt a vizsga miatt ne legyen jogsi.
-
Snitsky
csendes tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy megvan kresz, rutin, forgalmi. Márcsak elsősegély hiányzik. Meddig érvényes a kresz-rutin-forgalmi vizsga? Mert már 2 hónapja megvannak, demég mindig nincs eü-m
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest