Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bati0501
őstag
válasz
albiosz #10498 üzenetére
Akkor jól gondoltam,h tudod,csak még se úgy írtam...
Van,akit kivisznek a pályára,van,akit nem.Ez oktató függő.Minket egy nagy parkolóba vitt ki első 3-4 órán és ott köröztünk...más meg rögtön visznek ki a forgalomba/az már más kérdés,h a tanuló olyankor lehet,h csak kormányoz,aminek szvsz nincs értelme,de ezt inkább most hagyjuk,már egyszer veszekedtünk róla egy kicsit.../ és van,akit először a rutinpályára visznek.
Hova valósi vagy?Ha pesti,akkor a többiek gondolom tudnak segíteni,h hova-kihez,bár ha már a KRESZ megvan,akkor már az iskola is,csak az oktató-kocsi páros még nincs.Köszi.
-
Bati0501
őstag
válasz
albiosz #10496 üzenetére
Rutin már nincs,29 órát fogsz alapból levezetni és a 30.-ik lesz a vizsga.Persze ehhez még hozzájöhetnek a pót órák.Sok sikert és kitartást kívánok,mert nem egyszerű dolog és nem, könnyítik meg az ember dolgát...
Lassan jön az a szerda délután,h mehessünk az okmányirodába...
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Csatlakozom én is csapathoz. Tegnap megvolt a sikeres KRESZ vizsga. Most kéne autót választani, aztán utána hajrá. Rutinból manapság hány óra van? Elég érdekesnek tartom, hogy nincs már vizsga belőle.
Üdv!
-
harry
veterán
válasz
Killing #10494 üzenetére
Na többnyire az ilyenek miatt is zavar ez a vizsga téma, tehát mi ezt egyáltalán nem kezeltük ilyen tabu-témaként, hogy most szigorúan tilos kuplungot használni... Aztán ki tudja, a vizsgabiztos éppen mire allergiás, vagy mit szúr ki magának, amire nem is gondolnám, hogy ekkora gond lehet. Én pl. úgy tanulom, hogy jóformán tilos pirosnál kuplunggal várni, tegyem szépen üresbe a kocsit, majd sárgánál váltok. Ezt mondjuk szerintem nagyjából jogos, és a kocsinak is jó, bár a gyakorlatban amikor az ember érzi, hogy nemsokára lehet menni, csak sebességbe teszi már.
-
harry
veterán
válasz
Killing #10490 üzenetére
Nem értem, miért ne lehetne kuplungolni
Ha nagy sebességgel mész, nagy kanyarban, pl. 30-cal, akkor persze, hogy nem, de jobbra kis ívnél én csúsztatnám 2-be. Én amúgy kanyar előtt lassítok, visszaváltok 2-be, és csúsztatom a kuplungot kanyarban, kifele menet fogáspont, engedem, és megyek tovább.
1-be meg nem váltunk menet közben, nekem mindig ezt mondta, az indító fokozat, legfeljebb akkor használjuk, ha valami miatt mégis nagyon lelassultunk (fekvőrendőr, bár ezen is többnyire 2-ben átmentem, stb). 10 felet simán tudtam menni 2-ben, alatta azért nem árthat visszaváltani, és óvatosan engedni a kuplungot. -
dJ Peer
aktív tag
válasz
Killing #10490 üzenetére
"Vagy csináljam úgy hogy még a kanyar előtt lelassítok, berakom kettesbe és úgy veszem be a kanyart hogy nem nyúlok a kuplunghoz kanyar közbe?"
Pontosan. Ha nem muszáj ne nyúlj a kuplunghoz. Ha a gyalogosnak/kerékpárosnak elsőbbséget kell adni, akkor persze kuplung, egyes.
De nem buktatnak a benyomott kuplungos kanyarodásnál. -
mephi666
nagyúr
válasz
Killing #10490 üzenetére
nem feltétlenül bukó, ha kuplunggal kanyarodsz (szerintem én is mentem így vizsgán): bizonyos esetekben annyira le kell lassítani, hogy már kanyarodás előtt visszateszed 1-esbe, vagy pedig kuplunggal kanyarodsz 2-ben
oktató nekem így magyarázta... csak nem szabad átesni a ló túloldalára azzal, hogy a kanyar előtt 20méterrel még 50nel tépsz, indexelsz, taposod a féket ezerrel és kuplung+fék mellett rakod vissza 2-be, aztán úgy kanyarodsz kuplunggal
szépen kanyar előtt jelzel, lassítasz, visszarakod 2-be, lassítod tovább fékkel kb 20ig, aztán felengedett kuplunggal kezdesz bele a kanyarodásba (ez lenne elvileg az "ideális") ...mondta csomószor, hogy szépen nyugodtan: nem kell kapkodni... időben elkezded a folyamatot és mindenre lesz idő (nekem is szokásom volt a kapkodás meg a későn lassítás, de ez nem épp takarékos hosszú távon a fékekre/üzemanyagra nézve)
körforgalomban pedig megint nem gond, ha felrakod 2-be... nevelt arra is, hogy nagyívű balra kanyarodásnál szépen indulás után 2 és úgy kanyarodjak alapjáraton, szépen... körforgalomnál meg rákérdeztem arra, amit kérdeztél és teljesen rendben van... kevesebbet eszik a kocsi 2esben kisebb fordulaton, mintha 1esben bőgeted ahhoz, hogy haladj
ui: ja és a körforgalomban körözés nem számít kanyarodásnak
ott az az egyenes
-
Killing
addikt
Azért buktatnak a vizsgán ha kanyarodás közben váltok sebességet? Ugye körforgalomban muszáj ha meg kell állni behajtás előtt (1-->2. fokozat).
De mi a helyzet ha le kell kanyarodnom egy főútvonalról jobbra amihez vissza kellene rakni az autót kettesbe? Ugye benyomott kuplunggal kanyarodás alapból bukás ahogy hallottam, ahhoz hogy kettesbe rakjam az autót pedig be kell nyomni, és ez épp a kanyarodás közben van...
Vagy csináljam úgy hogy még a kanyar előtt lelassítok, berakom kettesbe és úgy veszem be a kanyart hogy nem nyúlok a kuplunghoz kanyar közbe?
-
harry
veterán
válasz
Bati0501 #10487 üzenetére
Ej, az nem jó... nekem is némileg parám a többi gyökér, és ezzel sajnos nehéz mit kezdeni.
Ellenben én időpontot csak Okt. 24-re kaptam :-\ Most várhatok egy hónapot, ami elég sok, ami egyrészt eleve nem jó (annyival is később juthatok jogsihoz), másrészt addig egy óra legalább kell, de inkább kettő, ami meg pénz. Csak addig ki ne jöjjek a gyakorlatból.
-
Bati0501
őstag
Akkor te is tudod,h mi a hibád,már csak oda kell rá figyelni...
Köszi,de sajnos most se sikerült,megbuktatták.
De most mondhatni nem az Ő hibájából:mentek szépen a külső sávban,előttük ment egy busz.A busz és köztük még volt egy-két autó.A buszmegálló ahol megállt a busz olyan,h nincs "betolva",az úton kell megállni a busznak.Na jó megálltak,de a busz csak nem akart még elindulni,szálltak föl-le.Megunták már az autósok,kezdték kikerülni...gondolta nővérem,h ő is ezt fogja csinálja,nehogy abba kössön bele a vizsgabiztos-aki egyébként egy elég unszimpatikus férfi volt,az oktató is mondta,h kifogták,h nem csinál semmit.Kitette az indexet,szét nézett-tükrökben,hátrafordulva nem egyszer-,h szabad-e az út.Alig indultak el,míg csak csorogtak,amikor az oktató belefékezett:egy hülye őrült száguldott át a piroson és ha ki mennek elé,lehet,h nekik megy.Ezt testvérem azért nem látta,mert a holtterében volt...
Egyszer mondjuk rendes volt a vizsgáztató egyik parkolásánál.De ez is,meg az előző is azt mondta miután belefékezett az oktató,h:jó,még majd megbeszéljük az oktatóval.De mit,h úgy se engedi át?Na mindegy,most még majd próbálkozunk máshogy,hátha akkor már sikerülni fog... -
harry
veterán
válasz
Bati0501 #10485 üzenetére
Igazából annyira nem zavart a jelenléte, hisz tényleg nem szól hozzám, parkolások végén mondta, hogy mehetünk tovább, aztán annyi. Az inkább zavaró, hogy csend van, nincs visszajelzés az oktatótól, nem tudom, hogy kb. jó-e amit csinálok, vagy egyre csak rosszabb lesz. Persze ezen is túl tudom tenni magam, csak azt mondom, hogy nekem ez zavaróbb, mintsem az új utas.
Én amúgy alapvetően sietek kissé, mondta is az oktatóm, hogy ha én elrontom az azért lesz, mert kapkodok, s hát végül is, valóban.A parkolásoknak amúgy egész örülök, azt a kettőt sikerült megcsinálni, végig szépen lassan mozgattam, manőverezgettem, azt nagyjából megtanultam nem-elkapkodni. Meg lényegében ekkor volt az első saját parkolás (választott hely, én néztem a környezetem, állítgattam, stb, gyakorlásnál nem volt ilyen teljesen önállóan).
No mindegy, már túltettem magam rajta, legközelebb legalább lesz már némi tapasztalat ilyen téren is, talán kevésbé fogok sietni. Holnap megyek nézni időpontot, remélem jövőhéten találok még, de ebben azért kételkedek. Előtte megyek még egyszer, aztán reméljük a legjobbakat.
Tesódnak sok szerencsét
-
Bati0501
őstag
Hát sajnálom...ez az,h nem kell izgulni.Tényleg nem kell belegondolni,h ott ül vki hátul.Ami sztem nem annyira nehéz,mert ha olyan,h nem szólal meg,akkor el is felejtheted,h vki ott ül...Lehet,h nagynak tűnik a szám-most már...,de sztem tényleg ez az egyik legfontosabb dolog a vizsgán,nem kell izgulni.H hű de most milyen jól el fogok indulni,meg hipp-hopp beteszem a seggét ide...szépen,ügyesen és akkor nem nagyon köthet bele...max egy két dolgot behúz,amire ő azt gondolja,h nem okés,de az a 1-2 hibapont messze van a 10-től...
Killing: én már azt hittem,h neked már megvan a b jogsi.Vagy nem azt csinálod?
Ja,igen,nekem olyan volt a vizsgán utolsó harmadánál kb,h egy ügyeskedő faszi egy kis alfa 147-el kijött egy oldalsó utcából,de rögtön utána a mi sávunkba is-belsőben voltunk-ezért el kellett egy kicsit kapnom a kormányt,miközben egyik kezem a váltón volt már,de szerencsére nem ijedtem meg,szóval nem volt belőle semmi+nem is mondtak semmit.
Meg mindezek előtt közvetlenül egy faszi a 4 sávoson tök lazán átsétált az úton,úgy,h mindenhonnan jöttünk...Meg amire figyeljetek:buszt kiengedni.Nekem a vizsgán volt először olyan helyzetem,h a busz ki akart jönni,amikor pont ott voltunk,de szerencsére gondoltam rá,már csak azért is,mert eddig nem volt,és ki is engedtem,lehet,h kétszer is volt ilyen abban a ~40 percben.Holnap meg tesóm megy megint,remélem most sikerülni fog Neki.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Killing #10483 üzenetére
ez szerintem változó... pl forgalmi előtti nap vittünk haza egy csajt, aki előttem vizsgázott, az oktatóm pedig mesélt, hogy volt egy srác, aki már 4edjére bukott aznap és olyan engedékeny vizsgaelnöknél, hogy az hihetetlen: egyirányú utca+egyenrangú kereszteződésekkel tarkított helyen vérzett el... balra kanyarodtak egyirányúból, nem húzódott ki balra, aztán nem adta meg az elsőbbséget sem... vizsgaelnök azonnal beirányította egy újabb egyirányúba, ahol megint nem húzódott ki a végén és ismételten nem adott elsőbbséget... ezután még valami bakit elkövetett és csak ott mondta, hogy akkor ennyi... a csaj előttem szintén bukott: asszem kapubejáróban állt meg, 1-2 kisebb hibát elkövetett és utána elsőbbség meg nem adása volt az utolsó csepp...
(tegyük hozzá, hogy az egyik legrohadékabb helyen a városban)
nálam hibáknak azt hozta fel, hogy: az indexet hajlamos vagyok kint felejteni, vagy épp kicsit késve jelezni vele (mondjuk nem úgy akkor sem, hogy kivágom balra és már váltom is a sávot, amikor jönnek mögöttünk... szerencsére semmi olyan helyzetet nem teremtettem, ami legkevésbé is balesetveszélyes lett volna)
ahogy írták előtted is: nekem is az volt a legfurább, hogy senki nem ad tanácsot, csak magamra vagyok utalva... de végülis nem kellett volna túlparáznom: csak egy sétakocsikázás volt, ha jobban belegondolok, +1utassal a hátsó ülésen
szerintem ezt kell kizárni, hogy ne a vizsgabiztos jelenlétén görcsölj... egyszer mondjuk le is fullasztottam a kocsit, de nem volt belőle gond: indítottam azonnal és már mentünk is (ez sem bukóindok, hacsak nem játssza el az ember minden indulásnál többször)
én szerintem csak annyit tudok tanácsolni, hogy figyelmesen: stoptáblánál megállni (felfestett vonal függvényében) az adott helyen... elsőbbségadás kötelező-nél szintén, ha nem jól belátható... zebrák közelében fokozott óvatosság (főleg, ha nem jól belátható), egyenrangú kereszteződéseknél szintén visszavenni a tempóból, ha elsőbbségadási kötelezettséged lehet, de nem látod be rendesen az utat... sőt figyelni mindenhol nagyon, ahol holttérből kimehet eléd bárki/bármi (nem 1 esetet hallottam, amikor pl szabálytalan biciklis vágott ki, majdnem elcsapták és ezért bukott a vizsgázó...)
-
Killing
addikt
Forgalmi vizsga előtt van valami jó tanácsotok azon kívül hogy ne bukjak meg?
Mármint hogy mire figyeljek nagyon, miért buktatnak, mik a típushibák amiket nem szabad(na) elkövetni.
-
harry
veterán
No sajnos nem sikerült a mai akció... Végül is kb. az út felénél járhattunk, két manőver is megvolt (párhuzamos hátra, merőleges előre), és kb. a nehezebb rész vége lett volna, de kissé elkapkodtam, egy védett, egy irányú, két sávos útra hajtottam fel, ahol elsőbbségadás táblám volt, s bár körülnéztem, mivel közel nem láttam autót, kimentem. A gond csak az volt, hogy akkor kaptak zöldet, és indult a kocsisor. Igazából hétköznapi vezetésnél szerintem ez nem lett volna gond, hiszen még időben kiértem, ám ez azért nyilván nem volt egy szerencsés döntés. Másik baki, hogy nem a közelebbi sávba kanyarodtam, hanem a távolabbiba ('jobbrább' lévő), mint ahogy kétirányú forgalmú úton szokás, csak mivel ez egyirányú volt, itt nyilván a közelebbibe kellett volna (balról mentem fel az útra).
Kissé fura volt amúgy az egész, hogy semmi visszajelzés nincs arról amit csinálok, hiszen gyakorlás alatt folyamatosan kaptam tippeket (így jó, felém az orrát, lassabban, stb). Ez nyilván a vizsga velejárója, csak újszerű volt.
Na mindegy, lesz még egy köröm, remélem, nemsokára kapok időpontot. Valahogy jobban kéne figyelgetnem a táblákat, és nyugodtabban meghozni a döntéseket.
Csak azért sajnálom, mert jó lett volna ha nem kell még ezzel tökölni, meg ez megint pénz, meg a biztos is rendesnek tűnt (egy hölgy volt amúgy). Szívem szerint mennék egy levezető gyakorló kört most szerdán, és pénteken nekiesnék megint, de várnom kell, most ez bosszant inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- EAFC 25
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövedelem
- Milyen monitort vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest