Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PumpkinSeed
    addikt

Nem értek egyet. Illetve bizonyos esetekben. :) Attól rosszul vagyok mikor valaki egy kis egyszerű honlaphoz is typescriptben, meg anyámkínja írja meg a classait, amiket összességében 1-200 sornyi js-el össze lehet hozni, még ha spagetti is a kód (már persze milyen az a spagetti kód, amikor maximum 200 sornyi kódról beszélünk). Aztán mikor valakinek odaadják, hogy tessék javítsad, vagy vegyél fel plusz egy eventhandlert, akkor órákig tart a környezet belövése.
    Komolyabb SPA-knál, NodeJS-ről nem is beszélve maximálisan van létjogosultsága az egész nagy infrastruktúrás cuccnak, más kérdés, hogy pont azt az előnyét veszíti el a Javascript, ami a scriptnyelvek előnye, hogy gyorsan, könnyen összedob bennük valamit az ember. Ha már kódot akarok fordítani, meg típust ellenőrizni, és komolyan OOP-zni, akkor személy szerint inkább megírom C#-ban (NodeJs helyett, SPA-nál nyilván marad a JS mint egyetlen alternatíva).

Nem programoztam OO szemleletben mar eleg regota, de ha esetleg JS-t kell heggeszteni inkabb teszem ES6-ban, mint ES5-ben. A jelenkori technologia meg tart mar ott, hogy vagy nem kell JS, vagy kell, de akkor sok. Ezalatt azt ertem, hogy pl. kisebb honlap eseten AMP, ami sokkal ajanlottabb, mint magunk irni valami JS-t, vagy nagyobb projekt eseten valami framework, React, Vue vagy nem tudom.

Új hozzászólás Aktív témák