Új hozzászólás Aktív témák

• Nefri

csendes tag

Tehát a lista úgy néz ki, hogy első oszlop "elemSzám" {4789} (ezt az egy elemet tartalmazza), második oszlop "aktév" {2016} (ezt az egy elemet tartalmazza) ennyi a lista (2 oszlop, 1 sor). Feladat: Kiolvasni az évszámot és ha nem egyezik a jelenlegi évszámmal akkor az "elemSzám"-ot visszacsökkenteni 1-re, az évszámot pedig javítani az aktuális évre. Tehát ez a kód évente csak 1* kell, hogy lefusson.

Időközben am megoldottam a problémát azzal, hogy találtam egy megoldást, hogy egy .update-en belül írjam át mind a két értéket és nem kell két külön update-et létrehozzak. Viszont ugyanebben a kódban eredetileg volt még egy ID generálós rész is, ahol ezt a két értéket felhasználva hoztam létre az ID-t. Ennek a résznek a frissítést követően kellett volna lefutnia, viszont ezt nem tudtam elérni, hogy megvárja, mindenképpen egyszerre akart lefutni, így végül kénytelen voltam egy másik eseményhez hozzárendelni. Ez ugyan jelenleg megoldotta a problémát, de a jövőben biztos, hogy lesznek esetek amikor, nem lehet így kicselezni a sorrendet. Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha feltesszük, hogy a korábban linkelt kódom megfelelően működik, akkor, hogyan és hová kéne hozzáírnom az ID generálós részt, hogy biztosan az esetlegesen bekövetkező frissítést követően olvassa csak ki a rekordokat?

Új hozzászólás Aktív témák