Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- 
			  LOGOUT JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!) 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetéreSzerintem a videódon is teljesen jól látszik az a minimális "röcögés" a slidernél, amiről beszéltem. A hibaüzenetekkel kapcsolatban: igazából ilyenkor szerintem mindig csak az a pár (másod)percnyi Guglizás marad ki az életedből, amivel megkönnyítenéd a dolgodat.  "azt hittem valamiért egy illuminált pillanatomban, hogy nincsenek globális metódusok" 
 Hát gondold végig, hogy működhet. Ha include-olsz valamit, és az nincs körbeburkolva valamivel, ami "gátolja" az elérést, akkor annak a scope-jában eléred az adott függvényt/metódust (utóbbit az objektumon keresztül!)."amúgy JS-ben is metódusnak hívják magyarul a function-öket, vagy funkciónak? - Mondjuk a funkció szó szerintem ilyen kontextusban nagyon ronda" 
 Function = függvény (matematikai és programozási kontextusban mindig ezt jelenti, nem pedig "funkció"!!).
 Ezek szerint ott vannak fogalmi zavaraid, hogy egyáltalán mi az a function (FÜGGVÉNY) és mi az a method (metódus). Azért ez is eléggé alapvető kérdés, érdemes kérdezés előtt ismét Guglizni. 
 Alapvetően eléggé hasonló fogalmat jelentenek, mind a függvény, mind a metódus kb. egy adott programkód egységbe zárt részlete, mindkettőnek lehet visszatérési értéke, mindkettőnek lehetnek paraméterei, de legalább egy igen fontos különbség van, hogy a metódusok mindig objektumokhoz kötődnek, tehát utóbbi fogalom elsősorban objektumorientált programozás kontextusában jön elő. Még egy fontos különbség, hogy a metódus eléri az adott objektum adatait (változók, egyéb metódusok, stb.; nyilván egyébként pl. öröklésnél csak azt, amihez van hozzáférése!), egy függvény nem biztos, hogy kívülről hozzáfér egy objektum adataihoz.Remélem, tiszta. 
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest