- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
S0m30n3 #4813 üzenetére
Akkor fogadj el pár tanácsot. Ha bármiféle szoftvert készítesz, kell lennie egy tervnek, hogy hogyan akarod használni. Ebből lesznek funkciók, azt összeírod bárhová, az alapján ki tudod találni -- ha nem adott -- hogy milyen technológiát érdemes használni. Ezekből már ki tudod sakkozni, hogy milyen részletei lesznek az egésznek, adatmodellel együtt. Aztán egyből összerakod az alapokat: projekt egy IDE-ben, adatbázis szigorúan TCP alapon projekthez beállított júzerrel. Ez utóbbi persze nem triviális, mert minden adatbáziskezelő máshogy települ. Az SQL Server domain alapon szeret beléptetni, az Oracle TNS listener-je alapból nem indult, amikor én használtam, a MySQL és PostgreSQL telepítéskor beállítható, a derby/javadb csomagjait sokáig meg sem találtam... ezeket mind tudni kell kezelni.
Ha ezekkel megvagy, akkor lehet folytatni minden mást, mert ezek nélkül még teszteket sem igazán lehet faragni, nemhogy komolyabb dolgokat. Ha nem megy a beállítás, akkor addig kell a google-t faggani, amíg meg nem lesz. Érdemes ezekre a dolgokra kifejezetten rágyúrni, és összeírni egy kis doksiba, blogba, mert el fogod felejteni. Érdemes lehet biankó projekteket készíteni, ahol ezek a dolgok már eleve benne vannak, és később elég csak kopipésztelni. Már ha komolyabban érdekel az egész...
-
floatr
veterán
válasz
S0m30n3 #4798 üzenetére
Ahogy Karma is mondja. Engedélyezni kell, hogy adott ip címen meg lehessen szólítani a 1433-as TCP porton, és hogy user/pwd párossal lehessen csatlakozni. Ez alapból le szokott lenni tiltva, és csak win domain becsatlakozást fogad el. Ami a jelenlegi kódodban van, az szintén domain alapú azonosítással futna, de ezek szerint nem tetszik a szervernek a te géped jelenlegi domain-beli állapota, vagy nem vagy jogosult mint domain júzer.
Emellett érdemes még egy egyéb felhasználót létrehozni az adatbázisodhoz, aminek jelszót adsz, és nem sa-t használni, mert ha netán élesbe kerül egy fejlesztésed, akkor csúnya problémákat tudsz ezzel magadnak okozni.
Azt esetleg javasolnám, hogyha egy kicsit is komolyabb a fejlesztés, akkor legalább egy connection pool-t használj, ha mást nem is.
-
válasz
S0m30n3 #4798 üzenetére
NetBeanst én elvből se használok, de SQL Serverrel már kommunikáltam JDBC-n keresztül.
A Microsoft driver helyett a jTDS-t használtam, SQL Server authentikációval. A Management Studioban előtte bekapcsoltam a TCP protokollt, és így néz ki az URL:jdbc.driverClassName=net.sourceforge.jtds.jdbc.Driver
jdbc.url=jdbc:jtds:sqlserver://192.168.1.103:11433;instanceName=SECRETPROJECT;databaseName=SecretProjectDB;Legalábbis ez a helyi teszt konfiguráció, élesítés után azt hiszem hangoltunk még rajta, de azt nem tudom (és nem is akarnám) felidézni. Mindenesetre célszerű megnézni a jTDS URL-jének a lehetséges paramétereit.
Ezt a két propertyt, karöltve a felhasználóval és jelszóval átadom egy DriverManagerDataSource-nak, és vígan megy a Hibernate is meg a kézi SQL is. Leegyszerűsítve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP notebook topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest