- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
S0m30n3
üzenetére
Akkor fogadj el pár tanácsot. Ha bármiféle szoftvert készítesz, kell lennie egy tervnek, hogy hogyan akarod használni. Ebből lesznek funkciók, azt összeírod bárhová, az alapján ki tudod találni -- ha nem adott -- hogy milyen technológiát érdemes használni. Ezekből már ki tudod sakkozni, hogy milyen részletei lesznek az egésznek, adatmodellel együtt. Aztán egyből összerakod az alapokat: projekt egy IDE-ben, adatbázis szigorúan TCP alapon projekthez beállított júzerrel. Ez utóbbi persze nem triviális, mert minden adatbáziskezelő máshogy települ. Az SQL Server domain alapon szeret beléptetni, az Oracle TNS listener-je alapból nem indult, amikor én használtam, a MySQL és PostgreSQL telepítéskor beállítható, a derby/javadb csomagjait sokáig meg sem találtam... ezeket mind tudni kell kezelni.
Ha ezekkel megvagy, akkor lehet folytatni minden mást, mert ezek nélkül még teszteket sem igazán lehet faragni, nemhogy komolyabb dolgokat. Ha nem megy a beállítás, akkor addig kell a google-t faggani, amíg meg nem lesz. Érdemes ezekre a dolgokra kifejezetten rágyúrni, és összeírni egy kis doksiba, blogba, mert el fogod felejteni. Érdemes lehet biankó projekteket készíteni, ahol ezek a dolgok már eleve benne vannak, és később elég csak kopipésztelni. Már ha komolyabban érdekel az egész...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ASUS GeForce RTX 5080 NOCTUA OC // ÚJ BONTATLAN // Számlás + 3-év GARI + Adásvét // Magánszemély
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H610M i5 12400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 5060Ti 16GB Zalman Z1 PLUS Corsair 650W
- Eladó több darab Skhynix 16GB 2666Mhz laptop ram
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 700W
- Samsung Galaxy Watch8 Classic LTE 46mm, 1 Év Garanciával
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs