- bambano: Bambanő háza tája
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
S0m30n3 #4813 üzenetére
Akkor fogadj el pár tanácsot. Ha bármiféle szoftvert készítesz, kell lennie egy tervnek, hogy hogyan akarod használni. Ebből lesznek funkciók, azt összeírod bárhová, az alapján ki tudod találni -- ha nem adott -- hogy milyen technológiát érdemes használni. Ezekből már ki tudod sakkozni, hogy milyen részletei lesznek az egésznek, adatmodellel együtt. Aztán egyből összerakod az alapokat: projekt egy IDE-ben, adatbázis szigorúan TCP alapon projekthez beállított júzerrel. Ez utóbbi persze nem triviális, mert minden adatbáziskezelő máshogy települ. Az SQL Server domain alapon szeret beléptetni, az Oracle TNS listener-je alapból nem indult, amikor én használtam, a MySQL és PostgreSQL telepítéskor beállítható, a derby/javadb csomagjait sokáig meg sem találtam... ezeket mind tudni kell kezelni.
Ha ezekkel megvagy, akkor lehet folytatni minden mást, mert ezek nélkül még teszteket sem igazán lehet faragni, nemhogy komolyabb dolgokat. Ha nem megy a beállítás, akkor addig kell a google-t faggani, amíg meg nem lesz. Érdemes ezekre a dolgokra kifejezetten rágyúrni, és összeírni egy kis doksiba, blogba, mert el fogod felejteni. Érdemes lehet biankó projekteket készíteni, ahol ezek a dolgok már eleve benne vannak, és később elég csak kopipésztelni. Már ha komolyabban érdekel az egész...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mini-ITX
- bambano: Bambanő háza tája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam Deck
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest