- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
DI-t említeni sem mertem.
Különösen, hogy anno, PHP-vel játszadozva rövid úton oda jutottam, hogy ehhez már keretrendszer kell.(és most megint valaki azt fogja mondani, hogy kötözködök)
Szerintem a main-be tett publikus változó, az nagyjából megfelel a globális változónak, de OK, valóban, a javanak nincs olyan nyelvi konstrukciója, ami valódi globálist valósítana meg.long vs 64 bit... jellemzően már eszembe sem jut, hogy még léteznek 32 bites rendszerek is. Bennem csak annyi volt, hogy a java long = 64 bites int, az meg már processzor szinten is elemi adat.
-
beleszólok
senior tag
Köszi.
(mondom: nagyon rég és nagyon keveset foglalkoztam ilyesmivel, most meg csak úgy felszínesen tesztelgetem, szóval nem lesz belőle komoly szoftver)
Az az atomic integer érdekes egyébként... ez ugye elvileg egy globális változó lenne, amire sokan fújnak. (vagy rosszul értem?)
A másik érdekesség, amit minap fedeztem fel: az int, az atomic, a long (állítólag) nem az. Vajon miért?
Na mindegy... -
beleszólok
senior tag
Most, konkrétan csak annyit akarok, hogy az említett szövegfájlt végigolvasom egy szálon, több másikon meg feldolgozom a beolvasott adatokat. A feldolgozás abból áll, hogy megnézem, illeszkedik-e egy adott reg.exp.-re a kapott sor, ha igen, akkor növelek egy számlálót.
Egyelőre csak puszta kíváncsiság: sikerül-e java-ban gyorsabbra megírni ugyanazt, ami pythonban elég rendesen felgyorsította a számolást a soros, egyszálú feldolgozáshoz képest. (a regex illesztés cpu igényes művelet, nélküle 3-4sec, vele 22-24sec mire benyalja a teljes fájlt)
-
floatr
veterán
Belezavarodsz, aztán hülyeséget csinálsz, mindkét esetben ugyanannyi haszna van a terméknek.
(#6516) beleszólok itt egy elég jó magyarázat az optional-ről [link] A funkcionális matyik imádják ezt is, de ha átfutsz az api nyújtotta lehetőségeken, akkor rengeteg körítés van ugyanazon probléma más megoldásához.
-
floatr
veterán
Nem igazán tudok egyetérteni ezzel az egész nullptr savazással. Van most is optional, de sztem amennyi energiát ráfordít az ember, annyival a null-t is lehet kezelni.
Az viszont kétségtelen, hogy egy gyakorlatlan ember könnyen benézi, de ugyanez az ember az optional-be is is belezavarodik.
(#6514) Cathfaern nullptr hibák kihasználásával konkrétan rövidebb kódot lehet írni, ha tudja mit csinál az ember
-
Aethelstone
addikt
Végigolvastam és értem is a koncepciót. Nyilván teljes nyelvi támogatás kell ahhoz, hogy igazán jó legyen.
Viszont csak megjegyzésképpen:switch ret {
case None: print "Nincs visszateresi ertek"
case Integer(i): print "Az Integer ertek: " + i.toString()
}switch ret {
case null: print "Nincs visszateresi ertek, mivel null"
case Integer(i): print "Az Integer ertek: " + i.toString()
}Nos, maximum itt annyi van, hogy a "rendszeridegen" null kerül eliminálásra..
-
floatr
veterán
Nekem hiányzik az operátor overloading, ha arra próbáltál célozni. Sőt a friend mechanizmus, és a valódi template-ek is. De ez a funkcionális bohóckodás -- mert ebben a formában az -- nem annyira. A javascript-féle closure is arra jó, hogy elkavard magad a scope-okkal. Nagyon észnél kell lenned, hogy nem rontsd el, és a supportja pedig sokkal drágább, mint a "hagyományos" megoldásoké. Egy épeszű PM nem szereti az ilyen kockázatokat.
-
Oppenheimer
nagyúr
domain wat? ha magasabb szintű nyelv, akkor backend developerként képzeltem volna magam el, a szükséges framework-ök elsajátításával. ha cpp, akkor meg pont az a gond, hogyha beletanulok pl videó dekóderekbe, meg a winapiba nagyon mélyen, és munkahelyet akarok váltani, akkor kb esélytelen olyan helyet találni, ahol ezt a specifikus tudást újrahasznosíthatom.
-
MrSealRD
veterán
Hasonló jellegű élményem már volt. Akkor AWS-ben műkő oracle-be írtam pl/sql-t és viszonylag sok variálás volt... és a sok kis másodpercből akkora késleltetés lett, hogy inkább lehoztam local-ba mert elfogyott a türelmem.
150-200 mag...az szép...gondolom ott aztán kétszer meggondoltátok mielőtt rányomtatok a fordításra...
-
floatr
veterán
Ha a krém a továbbiakban is hasonlóan akarja megoldani az 5-10%-ot érintő problémákat, ahogy eddig, akkor annak sokan nem fognak örülni. Minden egyes alkalommal, amikor valami forradalmit pakoltak bele a java-ba, vagy szabványosítottak valamit, mindig elővettek valami alapot (loptak), amiből ki tudtak indulni, és a végeredmény egy teljesen elborult, butított, kompromisszumos szutyok lett, de legalább tudományos volt, mintha egy egyetemi tanár akarta volna az élete oktatási anyagát összerakni.
A másik probléma, hogy a java-ba az eddigi koncepcionális újítások legtöbbször zavaróak voltak, és ha haladni is akartál volna vele, akkor a framework-ök tartottak vissza. Sajnos, vagy sem - tudomásul kéne venni azt, hogy a java nem nyelvi bravúrkodások miatt kapott eddig is ekkora hangsúlyt, hanem a rengeteg framework miatt.
-
-
boost
veterán
Tetszik, én már keveset programozok, most több bigdata projektem volt idén, és mivel úgy néz ki a spark elég komoly játékos lesz e téren (amit egyébként Scalaban programoztak, és abban is kell használni) nekiugrottam.
Nekem tetszik. Eltérően más kurzusoktól, ahol elég meghallgatni a két órás anyagot, és megérted mi a feladat, itt tényleg komolyan utána kell olvasni a könyveknek. A fősulis elektrotechnika tanáromra emlékeztetett, aki sosoe adott ahhoz hasonló feladatot ZHn, mint amihez hasonlót órán leadott, ezért simán 80-90%-os arányban irogattuk a karókat.
Faszi érthető, amit hiányolok azok a quizek. Az Android kurzuson sokat dobott a megértésen. MIre átrágtam magam a Quizen, már megjegyeztem az alaptananyagot. De az R kurzus is ilyen volt.
-
Mazsul
tag
import java.awt.AWTException;
import java.awt.Color;
import java.awt.Robot;
public class cardDetect {
public static int idn;
public static void main(String[] args) throws AWTException, InterruptedException {
Robot r;
r = new Robot();
int n = 0;
for (int x = 441; x <= 457; x++)
for (int y = 569; y <= 608; y++) {
Color color = r.getPixelColor(x,y);
r.mouseMove(x, y);
r.getPixelColor(x, y);
idn = idn + color.getRed();
n++;
System.out.println("X: " + x + " Y: " + y + " n: " + n);
}
System.out.println(idn);
}
} -
floatr
veterán
Ez azért nem menne át a review-n, mert az eredeti felvetés szerint (yyyy-)MM-dd formában van a dátum
Amúgy lehet h gyorsabb egy kicsit több aritmetikai művelet, mint néhány elágazás a pipeline miatt, de a cél szempontjából kevéssé releváns a teljesítmény többlet szemben az érthetőséggel és karbantarthatósággal. Amikor hasonlókat irkáltam, és később valakinek bele kellett túrnia, mindig az lett a vége, hogy újraírta, mert nem értette, pedig bazi büszke voltam arra a pár órajelre, amennyivel gyorsabb volt.
-
caindwan
aktív tag
Mindenkitol elnezest kerek, hogy egy regi hsz-re valaszolok.
En szerintem valahogy igy oldottam volna meg
:
If(m1 > m2 && m3 > m2 && m3 < m1){
if(d3 > d2 && d3 < d1){
a = true;
}
else{
a = false;
}
}
else if(m1 < m2 && m3 > m1 && m3 < m2){
if(d3 > d1 && d3 < d2){
a = true;
}
else{
a = false;
}
}
else{
a = false;
} -
floatr
veterán
Nagyjából ez, annyival kiegészítve, hogy ha az intervallumba beesik egy év vége, akkor a && helyett || kell. De én odáig is elmerészkednék, hogy a dátumból levágnám az évet, és még nyers formában stringként hasonlítanám őket össze MM-dd formában
(#5923) [rvilike] ha most egy soros kifejezéssel írja le, jobban tetszene?
-
floatr
veterán
Kb 40 sor formázott XML révén kaphatsz egy olyan környezetet, ahol ORM van, deklaratív a tranzakciókezelés, az egyszerűbb DB műveletek I/F metódus nevek alapján készülnek el, nem kell a példányosítással foglalkoznod, deklaratív az RPC, stb. Ja persze a web.xml-be is kell még vagy 10 sor
Ez a bazinagy XML 10+ évvel ezelőtt volt kifutó érv. Manapság egy valamirevaló alkalmazás saját konfigurációja terjengősebb, mint a kontextussal kapcsolatos infó együtt.
Nem akarom ezt senkire ráerőltetni, de 17 év után nekem ide állt be az optimum. Még ha desktop jellegű fejlesztés is kellene, akkor is egy embedded stack-et rakok inkább össze, ha már DB kell, mert sokkal rugalmasabb, és végül az igények mindig meglódulnak a hálózatos/többfelhasználós irányba előbb vagy utóbb. Sajnos vagy sem, nagyon kevés a kivétel.
(#5897) raggg mindennek megvan a maga oka. Néha az, hogy szar az egész
-
floatr
veterán
-
floatr
veterán
Épp a gyakorlás az, amikor érdemes mindent kipróbálni.
Részemről:
- Gradle vagy Maven
- Spring
- legalább egy Derby szerver módban
- Hibernate/JPA
- Spring Data JPA
- QueryDSL
- Spring MVC REST controllerekkel, Security
- szigorúan csak embedded Jetty
- JQuery vagy Sencha ExtJS -- utóbbinál a vektorgrafika sem kihívás a nézőtér összerakásánálAbban mondjuk egyetértünk, hogy érdemes a tanulás miatt iteratívan újra átdolgozni a megoldást, de a desktopos részt én kerülném, mint a leprást.
-
Sőt, ha már reflexióval birizgáljuk őket, hozzá is lehet férni az értékéhez (persze ha nincs security manager az útban).
import java.lang.reflect.Field;
public class HelloWorld{
public static class A {
private int value;
public A(int value) {
this.value = value;
}
}
public static class B extends A {
public B(int value) {
super(value);
}
}
public static void main(String []args){
B b = new B(42);
try {
Field valueField = A.class.getDeclaredField("value");
valueField.setAccessible(true);
int internal = valueField.getInt(b);
System.out.printf("Found value: %d%n", internal);
} catch (Exception ex) {
System.out.printf("Reflection failed: %s%n", ex.toString());
}
}
}Ez az előbbi peremfeltétellel azt írja ki, hogy "Found value: 42".
-
cacattila
csendes tag
Nem, offline esetben is történne írás, viszont az nem okoz gondot, mert minden gép csak a hozzá tartozó adatokat tudja szerkeszteni, azaz inkonzisztencia adatbázis szinten nem történhet. A többi típusú collision pedig más szinten van megoldva, mivel az alkalmazás jellegéből fakadóan az standard üzemnél előfordulhat.
-
floatr
veterán
A NoSQL és az angular nagy divat mostanában, bár a divathullám végével visszakerülnek a helyükre. 70e rekord esetében max failover miatt kellhet DB cluster, de még az esetleges feature bővülésekkel számolva akár 70m rekord sem indokolná az elosztott tárolást. Viszont egy lucene esetleg jól jöhet és akkor random kulcsszó alapján is lehetne választani.
Mennyi pénzt el lehetne ezért kérni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Óvodások homokozója
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged