Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
- 

#39560925 törölt tag JPA-val lehet olyat csinálni, hogy egy táblában úgy keresek ki rekordokat, hogy a szelekcióban 1 attribútum van, és annak az értékének csak egy része ismert? Mondjuk adott egy városnév egy része, pl 'bud', és minden rekordot szeretnék megkapni, ahol a városnévben van olyan rész, hogy 'bud'. Próbáltam rákeresni neten, de angolul nem tudtam a megfelelő kulcsszavakat kitalálni ehhez.  Persze meg lehetne úgy oldani, hogy minden rekordot kiolvasok, és végigiterálva a listán megnézem, hogy mire illeszkedik ez a feltétel, de ha a JPA-ban lenne ilyen, akkor az biztos erőforrástakarékosabb megoldás lenne. Mondjuk ahhoz, hogy ez működjön, minden adatbázisrekordot be kell olvasni ígyis-úgyis, szóval háttértár műveleteken a JPA-s megoldás sem tudna spórolni, a memóriaműveletek költsége meg ehhez képest elenyésző. Hogyan csinálják pl IMDB-nél azt, hogy beírom egy film címének egy részét, és kvázi azonnal mutatja azt a szövegrészletet tartalmazó filmcímek listáját? IMDB-t használnak (In Memory Database)?  
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő