Új hozzászólás Aktív témák

• hasman

tag

Üdv Kedves Fórumozók.
    Úgy gondoltam, tágítom ismereteimet, és hogy használható ötletekkel áljak elő (amit pl javaban le lehet programozni) magam is megpróbálom elsajátítani az alapokat.
    Sajnos kapásból a "heló világ!" feladatnál problémával szembesültem, miszerint, a parancssorban futtatható 'javac' parancs nem működött.
    A path =%path% stb. parancsal behívtan a JDK Bin mappáját, ami megoldotta az aktuális feladatnál a problémát, és működött a javac parancs. Kiléptem parancssorból, és megpróbáltam ismételten működik-e (vajon elfelejti amire megkértem alapon).
    Igen működött, majd gondolt egyet a parancssor és többé nem tette ezt meg, azaz már nem működik. Újból próbáltam a "path"-t elvégeztetni vele de nem akarja sehogy az én igazamat elfogadni (ez csak a javac fordítására igaz).
    Megoldottam azzal, hogy a .java kiterjesztésű file-okat amiket készítettem kapásból a javac-al indítom.
    Minden rendben is van, mert legenerálja nekem a .class-filet viszont ha debugra kerülne sor, egyszerűen nincs időm elolvasni a hibaüzenetet, mert a paranccsor rögtön kilép.

Valakinek valami ötlete van, hogy legalább a fordítást könnyen el tudjam végezni? (amúgy a java .class file futtatásával parancssorból semmi probléma nincs, azt valamiért elvégzi...)

Előre is köszönöm a válaszokat.
    Remélem oltári baromságot nem írtam, tényleg csak most kezdtem belemélyedni, és annak idején a fősulin kb 10 óra BASIC-em volt, ami nem nagyon érdekelt, mert "egy környezetmérnöknek gondoltam nem lesz rá semmi szüksége". Tévedtem. :)

Új hozzászólás Aktív témák