Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz p76 #10862 üzenetére

Engem az zavar amikor a clean code-nak a keplettel ellenorizheto reszet eroltetik, a lenyeget meg siman felrugjak egy unit test kedveert. Kaptam olyan review comment-et hogy a comment-ben (ok kertek hogy legyen leiras hogy miert ugy) a folyo angol szovegben egy zarojel elott nem volt szokoz, potoljam... [osszevontam ket sort es ugy maradt].
    En ugy gondolom, hogy a clean code a biorobot kodiroknal muszaj, akik raadasul surun cserelodhetnek, es ezt aztan mint szabvanyt probaltak elterjeszteni hogy a manager egyenletesebb (nem jobb, nem gyorsabb, hanem kiszamithatobb!) haladassal tudjon szamolni.
    Nyilvan a clean code masreszt nem mas, mint egy best practice gyujtemeny, iranymutato. Aki gyakorlott, az nem mint clean code csinalja, hanem mint egyszeruen adodo helyes megoldas. [Kedvenc peldam erre, hogy mennyit kuzdenek a tanarok mikor az adatbaziselmeletben keresnek olyan eseteket ami x NF de nem (x+1)NF. Mert termeszetes uton senki nem ugy allitja ossze, ha mar addig eljut hogy atgondolja, hogy ez egy karbantarthato sema legyen. Tok hasonloan a kozosbe irt kod is. Szerintem.]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés