Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

válasz #68216320 #10800 üzenetére

Az exe futtatása megoldható a Runtime.getRuntime().exec(...) hívással. Visszakapsz egy processz-t, aminek a lefutását waitFor()-ral megvárod. Itt van rá egy kis példa program, ami már demonstrálja azt is, hogy hogyan lehet az exe outputját (stdout) megszerezni. (Alternatíva, hogy az exe egy fájlba írja az outputját, amit futás után normál módon fájlként felolvasol.)

A parsolásra régebben még azt mondtam volna, hogy kell írni egy parsert, de manapság ez nem divat... Ha tényleg ennyire rögzített a szerkezet, akkor a sorban szereplő négy komponens (csoport, adatnév, értéknév, érték) előbányászható egy reguláris kifejezéssel is, pl. ezzel:

^([^.]+)\.([^.]+)\.([^.]+): *(.*?) *$

Az outputot soronként célszerű feldolgozni, az elején vagy ki kell hagyni fix számú sort, vagy egyszerűen ki kell hagyni azokat, amire nem illeszkedik a regex:
    Pattern pattern = Pattern.compile(<a fenti regex>);
    while (<van sor>) {
    Matcher m = pattern.matcher(<a sor tartalma>);
    if (m.find()) {
    String sensorGroup = m.group(1);
    // ...
    String sensorValue = m.group(4);
    // DB mentés
    }
    }

Alternatív szervezés: linux-ban oldod meg, amit lehet. A java program nem hajt végre exec-et, helyette a standard input-ot olvassa, és dolgozza fel. Hívni meg valahogy így:

>sensor.exe <opciók> | java -jar sensorprocessor.jar

És az egészet lehet futtatni pl. cron-ból. (Hátránya, hogy a JVM indítás kissé erőforrásigényes, 30 másodpercenként meg pláne.)

Megjegyzések: (1) fejből írtam, a kódot tekintsük pszeudokódnak, (2) a regex pattern-ben a \-eket duplikálni kell a Java string konstansban.

Szerk: A korábbi válaszokat nem láttam, pár dolog így ismétlés, bocs.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés