Hirdetés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Óraátállítás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
Az exe futtatása megoldható a
Runtime.getRuntime().exec(...)hívással. Visszakapsz egy processz-t, aminek a lefutásátwaitFor()-ral megvárod. Itt van rá egy kis példa program, ami már demonstrálja azt is, hogy hogyan lehet az exe outputját (stdout) megszerezni. (Alternatíva, hogy az exe egy fájlba írja az outputját, amit futás után normál módon fájlként felolvasol.)A parsolásra régebben még azt mondtam volna, hogy kell írni egy parsert, de manapság ez nem divat... Ha tényleg ennyire rögzített a szerkezet, akkor a sorban szereplő négy komponens (csoport, adatnév, értéknév, érték) előbányászható egy reguláris kifejezéssel is, pl. ezzel:
^([^.]+)\.([^.]+)\.([^.]+): *(.*?) *$Az outputot soronként célszerű feldolgozni, az elején vagy ki kell hagyni fix számú sort, vagy egyszerűen ki kell hagyni azokat, amire nem illeszkedik a regex:
Pattern pattern = Pattern.compile(<a fenti regex>);
while (<van sor>) {
Matcher m = pattern.matcher(<a sor tartalma>);
if (m.find()) {
String sensorGroup = m.group(1);
// ...
String sensorValue = m.group(4);
// DB mentés
}
}Alternatív szervezés: linux-ban oldod meg, amit lehet. A java program nem hajt végre exec-et, helyette a standard input-ot olvassa, és dolgozza fel. Hívni meg valahogy így:
>sensor.exe <opciók> | java -jar sensorprocessor.jarÉs az egészet lehet futtatni pl. cron-ból. (Hátránya, hogy a JVM indítás kissé erőforrásigényes, 30 másodpercenként meg pláne.)
Megjegyzések: (1) fejből írtam, a kódot tekintsük pszeudokódnak, (2) a regex pattern-ben a
\-eket duplikálni kell a Java string konstansban.Szerk: A korábbi válaszokat nem láttam, pár dolog így ismétlés, bocs.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Le Mans Ultimate
- Sweet.tv - internetes TV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Crimson Desert
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest