Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helló!
Nem teljesen Java téma, de mivel Java-s projekt így gondoltam elférhet ide, de ha van jobb helye akkor átmegyek...Szóval adott egy projekt aminek a forrása Git verziókezelőben van tárolva. A buildre Jenkins haszálunk. Az elkészült build/release pedig nexusban tároljuk...
Az eredeti elképzelés szerint van a M(master) branch amit tisztán akarunk tartani. Ezért amikor van egy-egy nagyobb projekt ami több feladatot fog össze, arra a célra létrejön mindig egy xxxPM nevű branch. Ebből nyit a továbbiakban mindenki új branchet a saját feladatára. Amikor kész akkor szintén az xxxPM-be megy vissza a merge.
Van még egy U és egy UAT környezet tesztelésre. Alapvetően az az irány, hogy U-ra snapshot míg UAT-ra release verzió kerül ki.Több probléma is kialakult.
1. Jenkinsben 1 job egy adott branchre buildel. Alapból ez a master. De valamiért kitalálták, hogy az xxxPM branchből készülő buildeket ezentúl ne lokálisan készítsük, hanem Jenkinsben... Ezért létrehoztak neki egy külön jobot. Ilyen projektekből több is van, időnként párhuzamosan is, ezért a dedikált jenkins job szerintem nem jó ötlet. A gányolás melegágya az én meglátásom szerint. Nem lehet dinamikusan kezelni. Újabb projektél újabb job?! De meddig?! Ha vége akkor meg átállítjuk egy újra?!
2. Az előbbi problémából következett egy másik. Az M branch közben haladt előre, de az xxxPM nem lett frissítve a változásokkal... Ez már egy nagy hiba volt, tudom. De ettől függetlenül, most megjelent az igény, hogy az xxxPM-ből is legyen release. Nem azért mert ez valaha is élesedhet, hanem azért, hogy UAT-ra tudjanak tenni verziót a laikusoknak, hogy teszteljenek... Tudják, hogy ez nem fog élesedni mert még nincs kész, nincs olyan állapotban. Csak kizárólag a teszt miatt. Ráadásul még két tagot hozzá kell csapni a verziószámhoz, hogy az állapotot jelöljük, így létrejön egy kvázi párhuzamos valóság... Valahogy ezt sem érzem egy kifinomult megoldásnak.
Érdekelne, hogy mi a meglátásotok, illetve, hogyan történnek az ilyen folyamatok nálatok?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- GTA VI
- Autós topik
- Nem hiszed el, mi a Firefox új célja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Ingyen és modern rendszerekre szánva tér vissza az Unreal Tournament 2004
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- További aktív témák...
- Asus H110-PLUS/ i3 6100/ ingyen foxpost/ garancia
- Eladó Gamer PC ASUS TUF GAMING B550M-E / Ryzen 5 5600X / RTX 3060 Ti XC3
- Eladó Gamer PC ASUS TUF GAMING B550M-E / Ryzen 5 5600X / EVGA RTX 3080 XC3
- Eladó Gamer PC ASRock B450M Pro4 / Ryzen 7 2700 / Gigabyte RTX 3070 Eagle
- Eladó Gamer PC ASUS ROG STRIX B450 / Ryzen 7 5700G / MSI RTX 3080 Suprim
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi