Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9389) Drizzt válasza FehérHolló (#9388) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Nem, nem vagy az. Főleg ha a munkahelyek éreztetik ezt. Hiszen nekik érdekük, hogy inkább bűntudatod legyen, mint magasabb fizetésed. Nem szabad hagyni, hogy ezt az érzést rád rakják. Természetes, hogyha az ember valamiért megküzd minden nap, akkor annak szeretné valamiféle gyümölcsét, eredményét látni. A munkahelyhez szerintem úgy érdemes hozzáállni, hogy az elején már kötelező módon csak olyan feltételeket szabad elfogadni, amikkel elégedett vagy, s kölcsönös együttműködésnek kell tekinteni. Amit ha az egyik megszeg, vagy útközben felborítja a körülményeket, akkor a másik nyugodt szívvel felmondhat. Nem rabszolgák vagyunk, hanem értelmes, kreatív emberek.

Amúgy visszatérve a másik kérdésre, szerintem érdemes lehet kevesebb pénzért vonzóbb munkát csinálni. És ez sokrétű dolog. Mivel 2 évig dolgoztam napi 3 óra bkv-zással, ezért mostantól a legfontosabb szempontom, hogy kétszer fél óránál többet nem akarok utazni semmilyen munkáért. Szerencsére így is lett, most bkv-val is 35 perc körüli az út, kocsival 20-45 perc között forgalomtól függően.

Szakmai szempontból is talán érdekes a helyzetem, programozok most is, s korábban is, de korábban pénzintézeti szféra, most telekommunikáció. Egyiket utáltam, másikat jelenleg nem is tudom elképzelni, hogy másra cserélném Magyarországon belül(magasabb bérért sem).

I am having fun staying poor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.