- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
mekker #13635 üzenetére
ELTE fizikusra jártam alapszakra, aztán sikerült mechatronikai mérnökit csinálnom a BME-en MSc-én, szóval eléggé megvilágosultam, hogy mik a különbségek. Sajnos azt kell hogy mondjam, az ELTE már annyira lezüllött, hogy a fizikus képzése sem mondható piacképesnek. Egyrészt azért mert azt az elméleti fizikát amit felszív ott az ember ebben az országban senki se alkalmazza, másrészt pedig azért, mert még a mai napig a 60-70-es években összetákolt tanterveiket örökítik át évről évre. Ennek az eredmény az, hogy mindenki kurva okos matekból, meg fasza problémamegoldó képességű, de a mai modern tudományok gyakorlati dolgairól semmit sem tudnak (félvezetőipar, modern szilárdtestfizika/optika). Ennek az eredménye az, hogy mindenki művészeti szinten csak asztrofizikai, részecskefizikai stb. olyan kutatásokban (szimulációkban) doktorizik és utána dolgozik, amikben nincs semmi rizikó abból a szempontból, hogy még a végén valaminek működni is kéne.
Jah, és költséghatékonyak is, max olyanok a kutatási témák, hogy egy PC kelljen hozzá, semmi más.
Az ipari kapcsolatok teljes hiányát pedig teljesen jól mutatja az, hogy a diplomamunkák között csak csóró magyar kutatóintézetesek vagy belső egyetemi témák vannak. Ehhez a piaci és ipari hiányhoz persze annyira jól alkalmazkodnak is, hogy még kötelező szakmai gyakorlat sincs a képzéseikbe, mert nem lenne hova menni teljesíteni ezeket.
Én a kemény ELTE-és 4 év után azt tudom mondani, hogy egyedül az IK szakjai piacképesek, valamint talán az, aki alkalmazott matematikus/biztosítási és pénzügyi matematikát végez az ELTE-én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Bluetooth hangszórók
- Airsoft
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest