Új hozzászólás Aktív témák

• Livius

őstag

válasz mekker #13635 üzenetére

ELTE fizikusra jártam alapszakra, aztán sikerült mechatronikai mérnökit csinálnom a BME-en MSc-én, szóval eléggé megvilágosultam, hogy mik a különbségek. Sajnos azt kell hogy mondjam, az ELTE már annyira lezüllött, hogy a fizikus képzése sem mondható piacképesnek. Egyrészt azért mert azt az elméleti fizikát amit felszív ott az ember ebben az országban senki se alkalmazza, másrészt pedig azért, mert még a mai napig a 60-70-es években összetákolt tanterveiket örökítik át évről évre. Ennek az eredmény az, hogy mindenki kurva okos matekból, meg fasza problémamegoldó képességű, de a mai modern tudományok gyakorlati dolgairól semmit sem tudnak (félvezetőipar, modern szilárdtestfizika/optika). Ennek az eredménye az, hogy mindenki művészeti szinten csak asztrofizikai, részecskefizikai stb. olyan kutatásokban (szimulációkban) doktorizik és utána dolgozik, amikben nincs semmi rizikó abból a szempontból, hogy még a végén valaminek működni is kéne. :D :D Jah, és költséghatékonyak is, max olyanok a kutatási témák, hogy egy PC kelljen hozzá, semmi más.

Az ipari kapcsolatok teljes hiányát pedig teljesen jól mutatja az, hogy a diplomamunkák között csak csóró magyar kutatóintézetesek vagy belső egyetemi témák vannak. Ehhez a piaci és ipari hiányhoz persze annyira jól alkalmazkodnak is, hogy még kötelező szakmai gyakorlat sincs a képzéseikbe, mert nem lenne hova menni teljesíteni ezeket. :D

Én a kemény ELTE-és 4 év után azt tudom mondani, hogy egyedül az IK szakjai piacképesek, valamint talán az, aki alkalmazott matematikus/biztosítási és pénzügyi matematikát végez az ELTE-én.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés