Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
menyoronc
aktív tag
Egy gép van csak rajta, a router csak azért lett véve mert van egy tablet.
Ha a routert kiiktattam akkor volt net, amúgy nem.
Az ip címhez nem nyúltam a dns.hez a goggle dns címét írtam, elsődlegesnek 8.8.8.8 , 8.8.4.4
Ezt a DHCP settingsen belül.
Az átjáró a Gateway lenne?
Amikor meg nem akart csatlakozni akkor csupa nullát írt ki és folyamatosan connettingol.Azt nem tudom már h a Network /WAN menün belül is állítottam e DNS címet.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Gábor
-
MODERÁTOR
-
-
bigdigit
addikt
sikerült idén végül ismét megállapodnom invitellel így maradok.
15mb net+otthon 2000ft lebeszélhető csomag+2gb mobilnet=6725ft összesen együtt.
eddig 1gb-os mobilnettel volt 10900ft...
igaz így csomagváltásnak is minősül és a mobilnetre lett 2 év rabság. -
Frissült az IPTV box szoftvere? Kernel frissíités, meg nemtom mit írt ki, aztán újraindult.
Most a
Middleware: 3.2.9.7-GA
Firmware: BSM.31.72.0469.08Ki tudja mi változott/javult?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
MODERÁTOR
-
válasz Intruder2k5 #10658 üzenetére
Az igaz, viszont kicsit a kockákra/ügyfelekre is gondolva lehetne egy oldal/fórum ahol érdemi eszmecsere folyhatna.
Ott meg lehetne tudni az új verzió fontosabb tulajdonságait, mit faragtak rajta stb... Ugyanakkor jó lenne +beszélni a fejlesztőkkel, hogy mire lenne igény, mit kellene máshogy megoldani, milyen irányba kellene haladni a fejlesztésnek.
Csak pár élda, ami böki a csőrőm, és nem lenne nagy hókuszpókusz megoldani:- EPG-ben sorozatfelvétel funkció
- Több felhasználó esetén is működjön az autologin (akár box-onkénti leosztásban)
- A timeshift minden adón működjön, ha máshogy nem egy USB tárhely csatlakoztatásával.
....Az Invitel-en belül Ki(ke)t lehetne ezekkel az igényekkel bombázni?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nyilván kizárólagosan az ügyfélszolgálattal, hiszen ők hivatottak az ügyfelekkel való kapcsolattartásra, de szerintem zéró reményt fűzz hozzá, hogy bárkit is érdekelni fog! Ez nem egy interaktív történet, Te előfizettél valamire, ők meg azt szolgáltatják, de kívánságműsor az nincs!
-
válasz Intruder2k5 #10660 üzenetére
"kívánságműsor"? Kicsit finomabban fogalmaznék, vagy másképpen. Elég telitett a piac. Már nem tehetik meg, hogy ez van, eszi, nem eszi, nem kap mást. Ezzel fórummal pedig első kézből értesülnének az előfizetők ígényeiről. Ha figyelembe veszik a fejlesztéskor ezeket az ötleteket, valóban hasznos szolgáltatásokat építenek bele (nem pedig egy avatar szerkesztőt, lásd felhasználókezelő), az ügyfél elégedettség nő, új ügyfeleket tudnak szerezni, a régieket megtartani.
-
MODERÁTOR
Szerinted nem tehetik meg, de szerintem például igen... Sajnos olyan hely kevés van, ahol valóban lehet válogatni a szolgáltatók közül! Nálunk is pl, van UPC, nekem is az van, de ezen kívül más nem nagyon jöhet szóba! Invitel ADSL van még, de az nem nálam nem vetélytárs, többet kellene fizetni jóval lassabb netért, és a telefon is a többszörösébe kerülne! Persze, ha lenne optika, akkor kicsit más lenne a kép, de szerintem arra várhatunk még néhány évet!
-
válasz Intruder2k5 #10662 üzenetére
Én abban a szerencsés(? panelproli ) helyzetben vagyok, hogy van UPC, Digi, és Invitel optika. Egy lakótelepnyi potenciális ügyfélet megtériteni/megtartani nem kis feladat.
Értem én, hogy ahol nincs konkurencia ott szivatják a jónépet (UPC 29-es körzet), gondolom az Invitelnek is van jópár ilyen települése. Viszont az optika amolyan előremenekülés, és pénzbe kerül. Valahol ezt vissza kéne termelni. Ha nem törődnek az ügyfelekkel, hiába...Közben kitaláltam magamnak egy munkahelyet az Invitelnél. Nem kevés pénzért foglalkozom az ügyfelek igényeivel. Rendszerezve, priorizálva átadom a fejlesztőknek.
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Egyik cég sem fog százezreket költeni arra, hogy az előfieztők egyéni igényeit lekódoltassák programozókkal...
Egy álomvilágban élsz.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
Nálad másképp fog viselkedni (kíváncsi leszek hűség után milyen áron tudod meghosszabbítani) mert van komoly konkurencia , itt invitel ktv mellett T adsl van.
29-be megemelte (10Mbit alattiaknak 10Mbit-re) a UPC a sávszélességet ahol elérhető a DIGI.
Miután hosszabbítottam felemelték a havidíjat, ismerős 1Mbit kábelnet,tel,családi tvről váltott mixer L-re 7990Ft helyett 11ezret számláznak nekik... Invitelnél még mindig nincs eszámla, UPC-nél Digi-nél már van...
Még a Fibernet kivette a CNN-t, 2011október óta van pár üres hely, még sem rakták vissza.
Intruder2k5: Nemrég váltott Invitelre.[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
arra keresnék megoldást, hogy hogyan lehet egy IPTV set top boxnak (ALBIS scene gate 8000) vezeték nélkül eljuttatni az adatfolyamot? Friss üzembehelyezés, sajnos az egyik set top boxhoz nincs drótos net, nem lehet fizikailag megoldani jelenleg.
Van erre valamilyen lehetőség? (Wi-Fi routerekkel próbálkoztunk (bridgeként is, repeaterként is megpróbáltuk, ahol lehetett kódoltunk mac címet is) de soha nem jutottunk el odáig, hogy a STB bejelentkezzen.)
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
poli27
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #10667 üzenetére
[link] kb ilyenek vannak, ez Thome, de az invinél nem találtam ilyet A Legegyszerűbb a powerline ha egy fázison van a 2 konnektor ahol az eszközök lennének!
[ Szerkesztve ]
-
válasz #41635072 #10665 üzenetére
Lehet, hogy lekakkantják, de lehet hogy nem.
Amúgy meg ha nem foglalkoznak vele, akkor kik és miért csináltak frissítéseket?
Viasat6 nálatok is akadozik időnként?
-
StLui
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #10667 üzenetére
Amit nálunk csinált ebben az esetben az invitel: hálókábel a központi egységből a "powerline adapterbe", az bedugva a konnektorba, párja a pow.ad-nek a stb mellé konnektorba, és onnan a hálókábel az stb-ba, lehet ilyet venni is, kb 8-10eFt, én bérlem az inviteltől havi 450FT-ért, működik.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
adammkaa
senior tag
Sziasztok. Akik Invitelnél vannak és adsl van kötve , egy képet tudnak nekem ide linkelni hogy megnézzem jelenleg milyen modemet használnak? Jövő héten jönnek ide ki hozzánk bekötni egy 5megásat, elvileg ennyit bír a vonal, de én 10 est akartam minimum. Régebben volt bekötve ide adsl szintén Invitelnél,(4 éve kb) kíváncsi leszek ki-e cserélik a régi kábeleket vagy hagyják. A régi kábelek miatt előfordulhat hogy jel veszteség lesz? Ha már azt mondták 5 megát bír a vonal, addig el nem mennek a szerelők amíg 5 megás mérést nem látok a speedtest.net en az biztos Ha nem akarják ujrakábelezni a házat, kérhetem hogy mégpedig igen egy normálisabb kábelből (miből érdemes?) , mert semmi közük hozzá hogy régebben volt adsl és meg vannak a kábelek még nem?., (Lehet azt kéne csinálnom szétszedem a kábelezést, mire jönnek bekötni..
Régebbről van egy adsl es fehér modemem, érdemes esetleg majd kicserélni arrra mit hoznak?
Illetve szomszédom felajánlotta hogy használhassuk a netét , de nem éltünk vele. Nekik 5 megás adsl van, és meg akarta adni a felhasználónevét meg kodját, ilyenkor ha be van a házunkba is kötve az egész modem is üzemben van, és beirom a szomszédom felhasználónevét és pw, akkor müködne nálunk is egyébként? Ez csak úgy utólagosan érdekel..
[ Szerkesztve ]
Nexus 5 Black
-
bopeti98
őstag
válasz adammkaa #10671 üzenetére
Általában D-Link DSL 360R T1 modemet adnak de engem például egy használt, ütött kopott sz@r D-Link DSL 360R C3 hulladékkal leptek meg még anno. Ha pedig IP telefont is rendelsz a net mellé akkor valószínűleg ZTE ZXV10 W300 HGW-t kapsz.
Ha a betárcsázós korszakból való ósdi kábelezés van akkor adódhatnak problémák a nettel. Azt nem tudom hogy újrakábelezik-e majd a házat de szerintem nem. Nálunk sem kábelezték újra amikor megrendeltük még régebben a 10 Mbites ADSL netet pedig akkor volt vagy 9 éves a kábelezés, mellesleg az átadási pont utáni kábelezés már nem az Invitel feladata. ( Most már ki van cserélve az egész SFTP kábelre ).
A szomszéd internet előfizetését így nem tudtad volna használni mert attól hogy be van húzva a házba a kábel még nincs semmilyen szolgáltatás rajta.
[ Szerkesztve ]
-
adammkaa
senior tag
válasz bopeti98 #10673 üzenetére
És megbízható ez a D-Link DSL 360R T1 modem, mindenfélét be lehet állítani rajta?
"Ha a betárcsázós korszakból való ósdi kábelezés van ", amikor még volt a hálózati helyeknél kellett létrehozni egy kapcsolatot, ha ott kész volt az ablakba be kellett írni a felsználónevet meg kódot, utána klibb csatlakozás, és úgy ment fel a netre, arra gondolsz?
Nexus 5 Black
-
adammkaa
senior tag
válasz adammkaa #10674 üzenetére
Pedig újra fogják kábelezni, mert én holnap reggel felkelek, és bontom le az egész kábelezést ahol érem ott fogom elvágni az összeset... Nagyon öregek már ezek.. Előbb voltam lent van az a kis "dobozka" egyik oldala telefon másik pedig net azt hiszem, csoda hogy nem omolt össze magába olyan régi..Mindent ki fogok iktatni.
Egyébként ha kijönnek a szerelők, mennyi időt vesz igénybe hogy bekábelezik a lakást beállítják a netet, minden üzemképes? 4-5óra?
Nexus 5 Black
-
titán
-
thEndeR
aktív tag
Nekem egy használt, szutykos Thomson modemet hoztak..
-
adammkaa
senior tag
válasz Gubek-Einste #10676 üzenetére
Köszi, de engem nem az érdekel melyik az egyik legjobb modem, hanem mit adnak jelenleg új előfizetőknek 5megás nettel az invitel adsl csomagja.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5 Black
-
bopeti98
őstag
válasz adammkaa #10678 üzenetére
Ezt nem lehet pontosan megmondani. Mint ahogy már írtam általában D-Link DSL 360R T1-et adnak de ha ilyen fajta modem pont nincsen náluk amikor jönnének beköttetni akkor előkotornak valahonnan egy használt DSL 360R C3-at vagy éppen egy Thomson modemet.
[ Szerkesztve ]
-
adammkaa
senior tag
Szép estét.
Következő lenne a kérdésem: Mikor kijönnek az Inviteltől bekötni az 5megás netemet, a modem kezelőfelületén fognak beállítani dolgokat? Azért kérdem ám mert nem tudom még milyen modemet hoznak, de van itthon egy huawei smartax mt880a . És azért kérdeztem azt fentebb mert ha esetleg, ez jobb modem, esetleg gyorsabb sebességre is képes mint amit hoznak (adsl2+ os ez), és miután elmennek a szerelők én átcserélem majd erre megnézem milyen vele, és ilyenkor fog működni ezen a modemen is? Illetve ha rosszabb lenne és átrakom majd azt amit hoztak, azzal is fog menni a net, szóval modem csere mehet nyugodtan?
Nexus 5 Black
-
MODERÁTOR
-
adammkaa
senior tag
válasz Intruder2k5 #10681 üzenetére
Megmondom neked őszintén ezt a modemet most kotortam elő a szekrényből, üzembe helyeztem, rádugtam gépre, bementem a kezelőfelületére (192.168.1.1), átnéztem, elég korrekt, felmentem a honlapjukra, kiderült adsl2+ os, maga a modem kicsi, nem melegszik, teljesen meg vagyok vele elégedve, nem tudom az a dlink mivel lenne jobb választás mint ez.
Nexus 5 Black
-
MODERÁTOR
válasz adammkaa #10682 üzenetére
Igen, ezt hiszem ismerem, nekem is volt ilyenem! De volt DSL-360R T1-em is! Ha nem piszkálsz bele, gyári fw-vel használod, akkor neked tök mindegy, hogy melyik lesz! A D-LINK moddolható, amivel aztán finomhangolható a vonal, így ha közel vagy a központhoz, és jók a vonali paramétereid, akkor nyerhetsz némi plusz sebességet vele, vagy ellenkező esetben stabilizálhatod a kapcsolatot, ha egyébként gondjaid vannak vele!
-
adammkaa
senior tag
válasz Intruder2k5 #10683 üzenetére
Akkor gondolom meg tudod erősíteni hogy a hüvely is egy stabil normális modem. Megnéztem mindkét hírdetésed is de a hüvely alá is azt írtad hogy finomhangolható, esetleg nem annyira mint a dchard féle fw vel?
Akkor nem veszítek, ha majd hívnak a szerelők hogy mikor tudnak jönni bekötni, akkor mondom nekik hogy ha tudnak hozzanak egy dlink 360T T1 et, (itt a T1 a lényeg igaz? nincs több jelzés vagy akármi), aztán meglátjuk tudnak e vagy sem. De ez a hüvely nagyon tetszik, kinézetre meg főleg. Még egy olyan kérdésem lenne hogy régebben volt itt már adsl, mikor még speedtouch modem volt hozzá, és azóta meg is van a kábelezés, utána még egyszer volt dsl ahhoz hozták a hüvelyt, és ez lesz a 3. hogy bekötik VISZONT. Én le akarom cseréltetni ezt a sok éves kábelt, lent (ahol volt a telefon) mellette van az a kis doboz egyik oldala telefon másik interneté, az csoda hogy nem rohadt még el Szóval a lényeg újra akarom hogy kábelezzék szépen normális kábellel. Mit javasolsz, hol vágjam el a kábelezést hogy muszáj legyen újrakábelezni az egészet, mert kinézem belőlük ha azt mondom nekik hogy kábelezzék újra (mert attól még hogy régebben is volt dsl semmi közük hozzá) azt mondanák hogy minek hisz itt van.. meg esetleg hogy milyen kábelekkel kössék be tudsz segíteni hátha lesz olyan náluk. Meg olvastam hogy úgy lenne a legjobb hogy bekötik hogy ugye jön egy fő kábel be a házba a telefon vonal, az belemegy a szűrőbe amit említettem is egyik fele telefon másik az interneté, oda belemegy az a kábel ami az internethez kell és az a kábel rögtön csatlakozzon úgy a modemhez hogy nincs semmi féle elvezetés kötés rajta semmi csak a kábel? Szóval szűrőtől-modemig egy egyenes kábel, akkor érhető el a legjobb sebesség és stabilitás ?
Nexus 5 Black
-
MODERÁTOR
válasz adammkaa #10684 üzenetére
A dchard féle fw-ben vannak diagnosztikai eszközök is, illetőleg nagyon jó supportja is van, itt a fórumon!
T1, vagy T1E, ez mindegy! A lényeg, hogy fekete tokozású DSL-360R modem legyen!
A kis doboz neve ADSL Splitter, ez minden modemhez tartozék! Ha azt akarod, hogy mindenképpen újrahúzzák, akkor egyszerűen szüntesd meg a régit, szedd fel mielőtt jönnek! A legjobb az SFTP, vagy az UTP kábel, de ők ilyet egész biztos nem fognak behúzni, maximum sima telefonkábelt! Úgy a legjobb, hogy a modemet minél közelebb kell tenni a splitterhez, és inkább onnan UTP-n vinni már a routerhez, géphez a netet, mert ott már nincs jelveszteség, még a modem előtti analóg részen igen!
-
adammkaa
senior tag
válasz Intruder2k5 #10685 üzenetére
Mindjárt jobban átlátom a dolgokat. A szerelőknél egyáltalán nincs olyan UTP kábelt amit itt méretre tudnának szabni? Az a baj nincs utp kábelem hosszú. Mert akkor meg lehetett volna csinálni (mivel 2 szintes családi házunk van), hogy ahol van a splitter (jelenleg az also szinten), akkor oda tenni a modemet is, majd utp kábelt meg felhozni az emeletre a szobámba. Mert jelenleg a splitter ami az alsó szinten van onnan jön fel egy kábel az emeletre hossza kb 15méter lehet. Ez a 15méteren sok jel elveszhet? Illetve mennyi idő szerinted egy újra kábelezés beüzemelés ? 4-5 óra?
Nexus 5 Black
-
MODERÁTOR
válasz adammkaa #10686 üzenetére
Bevallom nem tudom, hogy mi van a szerelőnél mostanság, de az biztos, hogy neki nem kompetenciája a lakás UTP hálózatának kiépítése, tehát ehhez feltehetően egy kisebb összeget kell majd a szerelő zsebébe csúsztatnod, ha azt szeretnéd, hogy ezt ő csinálja meg!
A 15 méter hosszon nem is annyira a veszteség ami jelentős, hanem inkább a zaj, amit összeszedhet, mert ugye a sima árnyékolatlan telefonkábel ilyen szituációban antennaként is funkcionál! A dchard féle firmware topikjában látható egy két spektrumkép, ahol remekül kirajzolódik például a Kossuth rádió solti adása, a környéken élők DSL vonalán, ezzel használhatatlanná téve a kérdéses vivőket!
[ Szerkesztve ]
-
adammkaa
senior tag
válasz Intruder2k5 #10687 üzenetére
Értem, és ez a "zaj" vesztemre miben nyilvánul meg ami az internetre hat esetleg? Bele szólhat az MS be? Speedtesten pl írja hogy hány MS a válaszidő.
Nexus 5 Black
-
MODERÁTOR
válasz adammkaa #10688 üzenetére
Beleszámít az adott vonalon elérhető maximális sebességbe, de ha nem konstans, hanem még ingadozik is, akkor még rosszabb, mert így akár kiszámíthatatlan is lehet! De szerintem ennyire ne szaladjunk előre, az ennyire erős zaj úgyis kevés helyen jellemző, előbb még kössék be a vonalad, aztán majd meglátod!
Ezt nem tudom, ez már a Te dolgod, hogy miként rendezed le vele!
[ Szerkesztve ]
-
adammkaa
senior tag
válasz Intruder2k5 #10690 üzenetére
Tegyük fel hogy idejön a szerelő, bekötni telefonkábellel az egészet, a modem fent lesz a szobámba, szóval a Splittertől fog jönni egy 15-20 méteres telefon kábel a szobámba, és akkor itt lesz a modem is. Ezek után ha üzembe helyezte, rögtön fogunk mérni a gépemen egy sebességtesztet, 5x boztos meg fogom ezt ismételni a speedtest.net en hogy stabilok-e a mérések. És ha 5mega körül lesz mindig a mérés stabilan, akkor felesleges majd megcsinálni a későbbiekben hogy a splitter mellet legyen a modem és akkor utp vel feljövünk az emeletre? Mert ha nem lesz szükséges, akkor okés viszont ha igen, elkérem a telszámát, szerinted munkaidőn kívül a szerelők szoktak vállalni ilyet hogy kijönnek és megváltoztatjuk a dolgokat?
Nexus 5 Black
-
MODERÁTOR
válasz adammkaa #10691 üzenetére
Ezt én nem tudhatom!
Hogy szükséges-e, ezt azért, mert nem ismerem az adott helyszínt, de még ha tudnám is, hogy hol van, ezt akkor is csak a tesztek után lehetne megmondani, hogy milyen a vonalad minősége, és ez a minőség mennyire állandó, vagy ingadozó!
Azt meg, hogy mely szerelő vállal, vagy nem vállal efféle plusz feladatot, nyilván megint csak nem én fogom tudni megmondani! Ahogy azt sem, hogy mennyiért teszi mindezt, ha meg is teszi...
-
adammkaa
senior tag
válasz Intruder2k5 #10692 üzenetére
Értem akkor úgy gondolom hogy hagyom a kábeleket most a helyén idejön beköti, és ha szerencsém lesz és egy 360R t1 et kapok akkor felteszem a dchard fw, és akkor tesztelem vele, és ide be is illesztem, ha nagyon ingadozik akkor megy a splitter mellé közvetlen a modem, és be utp zem a lakást. Szerintem ez lesz a legjobb az esetemben.
Nexus 5 Black
-
MODERÁTOR
-
adammkaa
senior tag
válasz Intruder2k5 #10694 üzenetére
De attól függetlenül ha kapok egy T1 es modemet el fogom végezni a teszteket kíváncsi vagyok
Nexus 5 Black
-
MODERÁTOR
-
adammkaa
senior tag
válasz Intruder2k5 #10696 üzenetére
Igen én is nézegettem de többnyire szürke színű illetve nem T1 es van.. Arra kíváncsi lennék még hogy miért adják el az emberek ha ilyen jó modem.
Nexus 5 Black
-
adammkaa
senior tag
válasz Intruder2k5 #10696 üzenetére
Egyébként neked milyen interneted van otthon milyen modem/routerrel? Illetve speedtest.net en hanyas válaszidőd, MS-ed van?
[ Szerkesztve ]
Nexus 5 Black
-
MODERÁTOR
válasz adammkaa #10697 üzenetére
Keress rá például a "DSL-360R fekete" kifejezésre, és máris van 2000Ft-ért ilyen modem! De ez részletkérdés, csak példának írtam, nyilván lehet máshol is keresni! jofogas, aprod, stb...
Én például azért adtam el - mindkét ilyen modememet - mert kábelnetre váltottam, és ilyen formán nincs szükségem DSL modemre!
Jelenleg UPC netem van, Fiber Power 50, CISCO EPC3208 modemmel! A router pedig az aláírásomban is látható ASUS RT-N66U, amin Shibby féle Tomato firmware fut!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- LG 86QNED916QA 4K QNED MiniLED 4K 120Hz.2 Év Gyári Garancia
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest