Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

Sziasztok!

Win topicban már jártam, de nem nagyon jött rá megoldás. Gondoltam hátha itt...
    Win 10 alatt megáll a webes elérés, pontosabban még az sem mindig teljesen.
    A tünetek:
    - Böngészőből (IE, Edge, Firefox, Chrome ugyanúgy) bármilyen weboldal csak homokórázik majd timeout.
    - Néha a google keresés működik, dob eredményt, láthatóan nem cache-ből megy, de mást már nem nyit meg.
    - Egyéb service-ek változó módon futnak: pl. Trillian hangouts-on még fent van és megy a chat, Google Drive, Dropbox is van, hogy később csatlakozik le, akár 10-15 perc múlva. Olyat is láttam már, hogy újra aktív lesz.
    - A router admin oldalát nem tudom elérni ilyenkor de nyilvánvalóan megy.
    - Az RDP pl. hibátlan a gépről és a gépre is be tudok RDP-zni és csont nélkül megy akármeddig.
    - A router megy, másik gépről, mobilról be tudok lépni, minden szolgáltatás megy, web is.

Amivel próbálkoztam (neten rákeresve voltak hasonló problémák):
    - Ethernet (Realtek) driver cserebere. Visszatettem 4 előző drivert, full törléssel.
    - Win10/Settings/Network reset
    - Winsock reset, ipv4, v6 reset, flushdns
    - Hálókártya letiltás, engedélyezés
    - Anti spybot letiltás, engedélyezés (másik gépen fut, semmi baja)
    - Win 10 "upgrade": telepítő lemezről egy ugrade futtatása az adatok megtartásával. Ilyenkor is végigfut egy elég hosszú telepítési folyamat, de nyilván maradnak a progik, beállítások nagyrészt. Ezt megtettem Win 10 AU-val, majd frissítettem Win10 CU-re.

Van amikor boot után 10-15 perccel előjön a probléma, van, hogy egész nap vagy napokig semmi. A CU upgrade úgy tűnt először, hogy megoldja, kb. 1 hétig nem jött elő, de aztán újra jelentkezett. Ilyenkor win restart (kb. 5 perc homokórával, a shutdown folyamat sem tud láthatóan rendesen lefutni) a megoldás.

Másik Win 10 AU-s gépen semmilyen probléma nincs ugyanezen a hálózaton.

Mi lehet a megoldás, reinstall helyett. :) Ill. valahogy ki lehet debugolni vajon hol száll el a kapcsolat?
    szerk: tracert emlékeim szerint hosszas várakozás után, de végül lefut.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés