- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
Janusz001 #740 üzenetére
sima számlán eladva van nyereség és adóvonzata
Ez a jobb lehetőség! A rosszabb, hogy kimegy a normál számlára az eszköz, és elkezd esni az ára... Idén amikor belefogtam a lakáscserébe, az első dolgom az volt, hogy eladtam ATH-n azokat az eszközöket, amikre szükségem volt (többért vettem, mint amennyiért eladtam, ez volt a
tervrealitás), hogy nehogy valami gebasz miatt beessenek a piacok, és kevesebb pénzem legyen hirtelen. Persze ezzel buktam majd 3 havi emelkedést (néztem csártot, 5-6% körül), mivel nem ment minden simán a lakáskereséssel, de nem szoptam be mondjuk egy 10-20%-os korrekciót (vagy akármennyit). Szóval el kell dönteni, hogy mennyire szükséges az a pénz, amit kiveszel a TBSZ-ről, és ha nagyon, akkor még a TBSZ-en eladni jó áron, ha nem, akkor meg mehet ki az eszköz, és vagy nyersz a dolgon, vagybukszmarad az eszközben (Trump első ügyködéseire nagyon kíváncsi vagyok, például)... -
válasz
Janusz001 #740 üzenetére
miért ne adnád el a TBSZen az utolsó kereskedési napon és vennél ki pénzt?
egyébként értékpapírnak csak akkor lenne adóvonzata, ha év végi utolsó kereskedési nap és az eladáskori kereskedési nap között lenne árfolyamemelkedés. ha mégis véletlenül emelkedne az árfolyam/ romlana a forint ,olyan marha sok adó nem lehet és kiszámolni sem nagy kunszt.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Milyen autót vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OpenWRT topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest