Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
lancer77
tag
Nézd a villanyszámla legyen az én gondom
és nekem ugye 12,5 a szorzóm,de sehogy nem megy 12,5x200 a normál de most már 12,5x210 sem megy alapfeszen .
A gép elindul és amikor kiírná mennyi ramom van az ott megáll!
A cucc dual biosos,szal elindul nem megy újraindul a gyárival.CHIPman:Ezen a lapon nincs jumper csak ha rakok rá,de azt csavarhúzóval megoldanám.
-
Vidori
aktív tag
A probléma csak az, hogy ez nem egy tuning alaplap.
A BIOS-ban szorzót nem tudok állítani, csak CPU, RAM és NB feszeket.
És CPU Frequency-t és RAM időzítéseket.
De van egy Windows-os program az AsRock-nak OC Tuner, ami már elég jó.
Itt lehet szorzót és a többi BIOS-os értéket állítani és monitorozni.
Csak így elég macerás, így maradok a BIOS-os állítgatásnál.
Max. mikor csak este letöltök veszem vissza a szorzót.
Mivel olvasgattam, hogy felesleges P45-ös lapot venni alá kinéztem két olcsóbb lapot:
AsrockP965
ez 14.500 Ft és
GigabyteG41
ez 18.000 Ft. -
Chaser
legenda
Csak prime alatt néztem ha jól emlékszem, persze semmi nem izzaszt úgy mint az

#6753 Qwertrt : Fogyasztásmérővel.
#6755 zoo8800 : Műszeres, amilyen olcsó volt, annyira pontos

Jelenleg beállított 1.093V@3G, cpuz 1.056V, prime alatt 72.5W, ez igen szép, a 8400-esek is 1V környékén viszik a 3G-t, a jobbak inkább alulról súrolják, de azt ki kell fogni. Idle 49-50W, EIST megy, tehát órajelet leveszi. Természetesen a teljes konfig, jelenleg g31-es lap 1 sata hdd+optika, 2x1GB geil 1.9V-on, és a zalmi 7700 ventije fullon, mert nincs szabályzóm

-
Chaser
legenda
-
Márton
nagyúr
igen, van rajta garantáltan supportált hot swap sata, van esata, van firewire, minden
és olcsó volt.
előtte épp egy giga g31-et vittem vissza mert nem adott képet pár boot után. szóval nekem az nem jött be.
és a 2160-at vigan tuningolom, ha ennyit tud az 5200-vel is, akkor minek cserélnék?
-
Márton
nagyúr
még nem tudom, de nem a végletekig, mivel munkára használom a gépet.
azért cserélem a 2160-at, mert nem megy akadás nélkül a 3D-HD videólejátszás, bob deinterlace-szel, x3d szemüveggel
Tuningoltam 2,5gigáig, de még mindig akadozott, remélem 3giga környékén az új procival már nem lesz gond. Ha megy, akkor nem mennék 3 fölé. Ezért kérdem, hogy pl. egy 220-230-as fsb még mehet-e a feles szorzóval. Vagy akkor ez inkább a laptól függ?Te 12,5x240-en használod?
-
Bluegene
addikt
határeset hogy megéri, fő a vállalkozókedv

majd beszámolok mit tud, sztem jó lesz egy stabil 4ghz-es gép pszihólógiailag(E-PENIS)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
megasztán elszórakozok a tunningolásával, bízok benne h 4,1gigát tudja
szerintetek mennyi a max fesz amit adhatok neki használatra? én 1,38-ra gondolok -
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
3,6@1,35v
ennyin használtam néha, de 98%-ba alapórajelen használtam, max nagy gépigényű játéknál húztam
többet nem nagyon akart prime stabilan menni, de ezt frankón tudta, igaz 1,35volt felett nem is adtam neki sokkal többet
nah holnap megveszem azt beszámolok, csak nehogy úgy járjak h nem szereti a lapom(F13 BIOS van rajta)
-
-
Én végig a q6600-ra gondoltam sorry!
Ez most teljesen tétlen helyzetben 45w-ot fullon olyan 140w a tuning miatt.
Teljesen más a TDF a kettőnek + enyémnek van adva fesz!
SORRY!
A vicc az h anno direkt kis étvágyú CPU-t választottam mégis relatív nagy teljesítményt, ezért lett E5200 a netes, ha sokat is megy nem eszik sokat!Kérdés! Meddig merjek adni az E5200-nek feszt? A Q6600nak tudom a maxot, de ennek nem. Ma kapott 1.3-at elvolt vele 60 fokon load.
-
A bizonyíték a CPU hőfokokra! Mindkét kép indítás után készült, a gép már üzemmeleg volt mielőtt elkezdtem szétszedni.
[8400GS-el]
[8800GTS-el] -
-
Érdemes!
Az AMD 3200+-os gépemnél is megfigyeltem ezt 2003-ban, MX 440 után ATI 9600XTG és pápá alacsony idle hőfok....vzsryl! hány órát nyomtad a blendet és a small fft-t? Én 7-et, és csontra kifagyott! kis finomhangolás és ment 8-at is. Na ott lett elegem stabil és kész, ez volt kb egy éve!

Idővel biztos nekiállok az E5200-nek is, 3GHz a minimum, majd kap egy nagyobb hűtőt és hagy szóljon!
Ma még elég az alap is, szinte minden játék 1680-ba szinte fullon, meg is lepett. Nem az enyém, de jó tudni h nem **r! 
-
Nem, erre én is gondoltam! Minden gépemnél így volt, amint nagyobb vga-t kaptak melegedtek a cpu-k! Tökéletes példa volt erre az akkori E6420-asom, amikor a 8600helyett kapta a 8800GTX-et a magok szépen idle melegedtek x fokkal. Itt valami sunyulás van a háttérben. Hidd el hideg v meleg start, 3-4 fokkal magasabban vannak a magok, de load már nem! Ott elvan 50-en mint régen! Aki nem hiszi próbálja ki, a nagy teljesítményű vga helyett tegyetek be egy kicsit és lássatok csodát.
A 8400GS-el idle cpu hőfok, most ez 40: [link] <<nektek mint mond a cpu tuningba menne? 1.2xx V a vidje!Qwertrt! Sokszor van az h pl a prime95 fél napig oké, de a win 7 nem települ a tuning miatt, vagy kiakad egy game alatt, tehát érted.....
Hála ég nekem nincs gond a tuninggal! -
andorra
őstag
Köszönöm a választ. (A legutolsót is, feltéve, hogy nekem szólt :-)) Konkrétabban rákérdezve: pl. a 9*400=3600 nem jobb-e mint 333*11=3660? (Feltéve persze, hogy vannak ilyen szorzók.)
A RAM időzítése elég rossz CAS7, de olyanokat olvastam, hogy ezek nem jelentenek látványos különbségeket, ez igaz? Eredetileg ugyanis egy Geil U.D. 800-as CAS4 volt betervezve, majdnem ugyanebben az árban. -
promisz
aktív tag
Megnéztem kezeli az 1066-osomat
Valamit akkor nagyon elnéztem a múltkor...Nem. Még nem adtam plusz feszt a ram-oknak.
Proci húzásál mindig le veszem a ramok szorzójt szóval sztem nem azért kékhalálozott.
Hanem azért mert kevés volt a VID.Szerk: nekem is plusz fesz kellett a 3ghz-hez.

-
Qwertrt
tag
Hohohó, ráfizetnem? Eleve az sem biztos, hogy el tudnám adni a régit záros határidőn belül... Mondjuk egy 5300-asat 20 ezerért tudnák venni. Akkor már érdemesebb lenne egy 7300-asra gondolnom, ami 29 - 30 ezer lenne, de hát az sem akkora nagy ugrás, 3 MB cache, meg nagyobb rendszerbusz - ami tuninggal már most is megvan.
-
belaazallat
addikt
Hali!
Azért ugrott ekkorát a fesz, mert idle 1200MHz volt 1,088V-on, utána meg 2400Mhz ? 1.21V-on. Mindenképp érdemes biosba auto feszt kikapcsolni, meg auto tuningot, ha be van kapcsolva.
Mod: Az meg csak jót jelent, ha alapon melegebb az átlagosnál, nagyobb tuning potenciált sejtett. Havernak nem melegedett, nem is ment csak 1,3V-tal 3600Mhz-n, nekem, 1.18V-on megy annyit, de alapjáraton 55fok volt idle, TX-szel. Vicces mert húzva javult a helyzet. És ugyan ez a szitu haver új E5200 énél. Uaz az FPO-ja mint az enyém.
-
törölt tag
-
kriszbon
őstag
Én tudom hogy 3Ghz felett már nem sokat hoz a konyhára SM pontokban, csak az összpont lesz több, de hát ez a lista összpontszám szerint készül, és sokan csak azt nézik hogy mennyi is
Hát ha jól emlékszem van pár játék amiben számít hogy mennyit megy a proci, de hogy pontosan melyikben is azt nem is tom! Rémlik a GTA4, meg a GRID (Kendvencem) de biztos van más is!
A procim viszont akkor is szépen ment
-
kriszbon
őstag
Jah persze most nincs masinád! Hát az eredmény mondjuk nem rossz egy 3850-es kártyától, de a procitól sem a 3.8Ghz
de az igazság az hogy közel ennyit hoz 3.5-ön is, mert kb itt már vége a kártyának! Van már fent (Eredményem) az sem sokkal kevesebb! -
kriszbon
őstag
Ahhoz minek feszt emelni? Ha már ehhez kellene akkor gáz van! Az enyémek 970-et mennek alapfesszel, pedig nem igazán tuning ramok
Szerintem nézd meg előtte a ram sebességet, meg egyebeket, és nézd meg utána, miután beállítottad!
Szerintem is azért hőblizett, mert így akarta menteni a hülyeségét!
Ja tényleg semmi reakció a trémárkomra? Na meg a frankó háttérképemre? Le se tudnám tagadni hogy milyen kártyám van
-
-
lizakattila
senior tag
Igen, maga a jumper valahogy úgy néz ki. (a színe aztán tök mindegy.)
Csak szerintem az pont nem a cmos clear.
Tudtommal a giga lapokon (javítson ki valaki, ha nem így van) csak két tüske van, amire ha nincs rádugva a jumper az az "alaphelyzet", ha pedig rádugjuk akkor van biosreset.
Tehát a lapodon elvileg maga a jumper nincs rajta, csak két tüsinek kell leni, amire rá lehet dugni egy olyan, általad linkelt jumpert, valahol a pci foglalat végénél kell lennie. -
-
Akkor arra a 2-re teszel jumpert, és ON! Nekem a régi épp eladó NF7-es lapomnál ekkor nem indult el a gép, bezzeg most megy üresbe cmosclear alatt.
Ha tényleg nem megy bízd a szervízre, de éjjelre én kivenném az elemet és kihúznám a gépet, majd reggel elem vissza és gép ON.pokol ura! Te sem most kezdted a Q6600 tuningot!
-
zoo8800
veterán
azt zárd rövidre pár mp-re pl. kés hegyével
,DE csak miután kihúztad a tápkábelt és kivetted az elemet.
(#6085) SymbianOS
a P31 lapokon csak 2 pöcök van, nem úgy, mint általában. Nincs rajtuk semmi, és rövidre kell zárni őket
1280-ban a Crysis kivételével minden (eddig próbált) játék megy rajta maxon. Ott VGA limit
-
Láttál már úszó CPU-t? Én igen, én úsztattam, itt van mellettem a gépben. Nem kell félteni a gépet! Alap helyzetben két pöckön van a jumper (összesen 3 pöcök van és a középső közös mindkét állásban), tedd át a másik 2-re és kapcsold be a gépet. Gépfüggő mit csinál, de elvben pillanatra felpörög majd leáll, vagy elindul de nem kapcsol be vagy vagy vagy ez a gépem megy üresbe. A lényeg h a művelet után visszarakod a jumpert eredeti állásba és indítod a gépet. VAGY ki az elem sokáig.
-
kriszbon
őstag
Áramtalanítás(dugó kihúz) -bios reset(Clear Cmos vagy J Bat) elem környékén van általában vagy 3 tüske, akkor a normálon van a jamper, ha csak 2 akkor nincs rajta! Átrakod Clear Cmos vagy raksz a 2-re ha olyan- Elem ki - Elemtartó érintkezői csavarhúzóval összezár 3-4 mp-ig - Elem vissza - bios reset tüskék vissza vagy le alaphelyzetbe - Áram vissza!
-
zoo8800
veterán
a kis pöcköket is rövidre zártad?
darál0w nagyon eltűnt
halál biztos, hogy cirmos reset után nem marad nyoma a tuningnak(#6069) promisz
8K a CM Hyper 212 vagy az AC Freezer Extreme, én ezeket mondanám
A Freezer extreme max 1400-at forog, terheletlenül 0 hang /700 rpm/, terhelve alig hallani -
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- Projektor topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU LGA 1151 + GIGABYTE Z390 UD
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Z690 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS EVGA 850W
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen3 WUXGA Touch i5-1245U vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS W11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én végig a q6600-ra gondoltam sorry!
Az AMD 3200+-os gépemnél is megfigyeltem ezt 2003-ban, MX 440 után ATI 9600XTG és pápá alacsony idle hőfok....