Új hozzászólás Aktív témák
-
trek81
senior tag
válasz
Redbull941 #1694 üzenetére
minden rammal elindult még nekem is
asrock x99 extreme 4 is -
MPowerPH
félisten
Sajnos minden lappal elofordul. Anno mikor bentvoltam a Scanben, az asztalon sorakozott kb. 10db Rampage V Extreme, meg eslo szeriabol, mindegyik hibasan. Egyeb Asus -ok is doglottek innen a topikbol is. Sajna ugy nez ki, hogy ennyit romlott a minosege ezeknek a draga cuccoknak is.
miklosss2012: Hoho, szivbol gratulalok!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Redbull941 #1696 üzenetére
-
Redbull941
tag
válasz
#Morcosmedve #1617 üzenetére
Most néztem (mért nem előbb
)... Asrock QVL listáját... és nem írja hogy kompatibilis lenne a kiszemelt rammal... De a ram oldalán pedig a listán így ott szerepel az alaplap, mint asrock x99 extreme 4 (nekem 3.1-es lesz, de szerintem ugyan az...), igaz 2800mHz-et ír max frekvenciának... Szóval akkor elkel, hogy induljon a gép igaz? (legrosszabb esetben el sem indul..?!
)
-
woros
őstag
Sziasztok!
Alljon itt egy pelda az en esetemrol.
Rendeltem egy champion lapot kulfoldrol, gyorsan megjott nem volt gond. Mar az feltunt rogton, hogy lotyogott az egyik hutoborda, de meghuztam a csavart es ennyi. Nem tulajdonitottam neki nagy dolgot. Nem sok idom volt birizgalni a gepet, de jo par napra ra azt vettem eszre, hogy bsod-ok folyamatosan meg alap beallitasokon is. Mindent leteszteltem amit csak lehetett, de vegul kiderult, hogy az egyik memoria slot bedoglott. Elindult vele a gep, de a memtest ontotta a hibakat, masik harom slotban hibatlanul vegig ment a teszt. Aztan most rma alatt van a dolog es ahogy pakoltam vissza a lapot a csomagolasaba akkor lattam meg a zacskoban egy csavart! Az a csavar fogta volna a hutoborda masik reszet. Nem is ertem, hogy vannak ilyen maguktol kieso/kilazulo csavarok... De itt egy link, hogy nem csak nekem voltak ugyanilyen problemaim ezzel a lappal: [link].
A felreertesek elkurelese vegett en nem akarok senkit lebeszelni, mert cseret kertem en is, hiszen ez egy nagyon jo lap, ha nem a legjobb.
-
helkis
veterán
válasz
KAMELOT #1687 üzenetére
G.Skill F4-3200C16Q-16GVKB jönnek.. nagyon kíváncsi vagyok mostmár.. mennyire van ennek jelentősége a hétköznapokban vízzel.. egy ln2-es tesztben még megértem, ha 5400-helyett tud 5800-at, ok, nekem elég az 5000mhz
de ha a ramórajelet befolyásolja, az már gáz..
(#1689) players111 a négy sarok se ugyanolyan, azt már ki sem szúrták..
foglalatcsere?
-
#Morcosmedve
veterán
Neeem! Teljesen elégedett voltam a G5P-vel
egyszerűen, csak szeretném az SOC lapot kipróbálni: milyen a BIOS, miket lehet máshogy hangolni, feeling, illetve lehet levizezném és arra van EK blokk.
players111: Asszongya'hogy belevisztek a rosszba!
(eredetileg 70-80k fölé nem is akartam lapban menni...) -
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #1677 üzenetére
ennyire gyengus az G5P?
-
#Morcosmedve
veterán
Ha ennyire keménykedtek....én is "updateltem" a Gaming-5P-t, úton La Champion
-
KAMELOT
titán
Hamarosan én is csatlakozom egy i7-5820k + ASUS X99 deluxe kombóval!
-
Na egyelőre ezt a kicsivel 1350 feletti eredményt produkálja R15-ben. 4.5 GHz és 1.26VCore, 4.2GHz Uncore/Cache 1.22V fesszel.
Memória jelenleg csak 2133 MHz-en ketyeg 15-15-15-36 1.2V-on. Én a memtuninggal nem nagyon szeretek foglalkozni. A Z87-es Giga lapom azért volt király, mert meg lehetett adni neki, hogy XMP profil 1 vagy 2 és aszerint beállította a memhez az órajalet, feszeket meg az időzítéseket. Most én úgy láttam, hogy ha itt XMP-t kapcsolok, az kihat mindenre, BCLK-t, strapet átállítja 125-re, hozzányúl a Core meg az Uncore frekihez is, tiszta rémálom. Nem tudok csak a memóriának XMP profilt adni. Vagy ha lehet, akkor segíthetne valaki, mert nem találom. Egyéb esetben pedig akkor a manuális beállításokhoz kérnék segítséget.
-
Az AIDA-ban a Hrdware failure detected csak annyit jelent, hogy nem stabil a proci, de nem annyira, hogy BSoD-ot dobjon? Semmi hw-es probléma, ugye?
Másik kérdés: HWInfo-ban a CPU Package temp vagy 10 fokkal magasabb, mint a legmagasabb core temp. Kell ezzel foglalkoznom? Eddig csak core temp-et néztem mindig.
-
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve #1664 üzenetére
Bocs a megfelelő hűtės nekem is dilemma.
5820k 4 max 4,4 Ghz oc hoz elég a lég?[phanteks?]
Vagy corsair h100i GTX extreme' vagy esetleg 240 es leppa kompakt víz kellene??? -
válasz
#Morcosmedve #1662 üzenetére
Egyelőre Auto-n hagytam, sztem tartja így a feszültséget. Egyébként 1.25 Vcore az mehet neki 0-24ben? Vagy az már sok?
-
Sziasztok!
Load line calibration-nél az ASUS lapon 9 szint van. Sajnos a Gigával ellentétben nem részletezi, hogy melyik szinthez milyen feszültség függvény tartozik, de a leírás szerint a legnagyobb szinten 125%-ra képes emelni terhelés alatt a CPU feszültséget. Nyilván OC szempontjából az a jó, ha nem csökkenti terhelés alatt a feszt, de ez most komolyan azt jelenti, hogy mondjuk ha adok neki 1,3 V-ot, akkor ha megterhelem, ez még ráküld egy 25%-ot? Mert rosszul is leszek akkor...
-
MPowerPH
félisten
Mar volt errol szo korabban. A terheles eloszlas miatt van igy megcsinalva. A szukseges aramot feltudja venni a 8pin -en is, ettol meg mindegyik fazis mukodni fog. Mindewl tobb csatlakozon oszlik szet a felvett aram, annal kisebb a veszteseg a melegedesbol adodoan.
Abban viszont igaz, hogy hetkoznapi hasznalatra, alapon meg a 4 pin is eleg lehet.(meg nem probaltam, hogy ugy indul e, de szerintem 8 a minimum.) -
helkis
veterán
válasz
MPowerPH #1655 üzenetére
nem lenne lepárhuzamosítva a 8pin a +4pinnel? szerinted a +4pin direkt rá van kötve pár fázisra? ergo oda dugott táp nélkül pl 2pb fázissal kevesebbel etetné a cpu-t?
ki is lehet mérni, hogy le van párhuzamosítva..ha a táp áramkorlátja kisebb, akkor van előnye a +4pinnek, egyágasnál teljesen mindegy szvsz..
-
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve #1653 üzenetére
értem akkor a táp maradhat, már csak a cooleren gondolkodom
[megtartanám ezt a léghűtőt] csak 1-2 fokkal marad el a H110 től, viszont a hely miatt lehet kompakt vízre kéne váltani -
#Morcosmedve
veterán
Epic kompakt X99 built. Érdemes megnézni!
-
MPowerPH
félisten
Oksa. Akkor kezdjuk azzal, hogy XMP off. Idozitesek maradhatnak, de a szorzokhoz ne nyuljon. Ha ez megvan, akkor mindent manualisan probalj meg beallitani.
Ez esetben nem is muszaj ragaszkodnod a 1.25-os strap-hoz, maradhatsz 100-on. Na varj, csinalok kepeket a sajat beallitasaimrol, es elkuldom, ugy a legtisztabb. -
woros
őstag
válasz
MPowerPH #1644 üzenetére
A memória xmp profiljával magától felugrik 125 strap-ra és az rakta fel magának 33x-ra az uncore-t. Vring 1.3V adtam oc switch átkapcsolva, de még egyenlőre auto-n hagytam a feszeket. A fura csak, hogy nb clock 3000mhz-t ír az aida és a hwinfo is, de az uncore clock-on mutatja.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Redbull941 #1638 üzenetére
Azt, hogy valami nem stimmelt. Witcher 3 alatt 4.4GHz-n miert lassabb, mint 3.6GHz-n? Tobbi az rendben van.
Ezt majd sajat magad megtudod nezni. En is ranezek majd 4.5GHz-n, meg alapon is. Nalam a surround miatt lehet erdekes, elvileg az jobban terheli a procit.
-
Redbull941
tag
5820k 3.6v4.4Ghz -erről mi a véleményetek?
Mármint nekem az tűnik fel, hogy majdnem egyforma fps-t ad a kettő, és még 3.6-on nem is terheli meg (?) a procit a játék?
Ma írták ,hogy minden meglesz ezen a héten, de csak a memóriát jövő héten lehet átvenni...Úgy hogy vissza írtam nekik, hogy jövő héten postázzák egyben, mert nem akarok 2x postaköltséget fizetni
-
MPowerPH
félisten
A VCCIN-hez nem tudok hozzaszolni, tudtommal normal korulmenyek kozott nem kell 2v fole menni. Ring az mehet 1.3v-on gond nelkul, foleg 16gb memoriaval. A vcore 1.35v, es ha nem felted, foleg, hogy garis, akkor hasznalhatod igy. Az en regi Haswell-em 1.37v-on kicsit tobb mint 2 honapig birta. Nem tudom, van e hasonlosag ezen a teren.
-
woros
őstag
válasz
MPowerPH #1635 üzenetére
Ok köszi.
Amúgy hardwareluxxon írnak a max feszekről és ott a vccin 2.2-2.4 ig van jelölve akkor az nem jó max értéknek ? Uncore feszre elég alacsonyt ír de pl. láttam hogy 1.3-at simán adnak neki máshol.
24/7-re 1.35vcore még elmenne biztonságosan, degradáció nélkül? (Van biztosítás a procin.)
-
törölt tag
válasz
Marcikapap #1603 üzenetére
Régebbi cpu-z nem volt?
-
woros
őstag
Egy kis OC jelentés:
Én a Realbenchel szoktam mérni, hogy stabil-e a tuning stress test alatt. Jelenleg 1.305 Vcore, 2V VCCIN, 1.15 Vring, phase control extreme és LLC extreme mellett stabil 4.5Ghz-en 125x36 bclk strappal.
Azt így hirtelen nem értem, hogy XMP profil betöltés után a biosban a memók cl15-ön vannak, ennek ellenére a windowsos programokban már cl16.
-
MPowerPH
félisten
X99 -nel sincs jelentos BCLK tuning. Belovod a strap -ot pl. 1.25x -re, a BCLK az tovabbra is 100-as erteknek felel meg, csak a cpu, memoria, uncore(memoria vezerlo orajele) szorzoja 125-el kapja a vegso orajelet. Ez esetben 27x125=3375MHz. Van meg folotte is ket lepcso, bar azt mar a Xenon nem fogja tudni orajelben, szerintem. 167 es 200 -as lepcso van meg. Tehat ezzel egy szorzozaras cpu-t is siman felhuzhatsz a duplajara, elmeletben.
miklosss2012: A VL feszek segitik a magas uncore-t.
Amig a kapcsolot nem lovod on-ra, addig az OC socket alszik.
-
Nem akarok hülyeséget mondani, de a BCLK-s tuningot sem limitálja más, csak a magok tuning potenciálja, ugye?
Úgy értem, hogy a RAM-ok időzítését tudja módosítani, hogy passzoljon a megváltozott frekihez, meg az egyéb BCLK-tól függő frekvenciákat is, nem? A szorzózáras processzoroknál csak a magok szorzója nem állítható. Vagy az uncore/cache ugyanúgy nem? (Bár ha nem is, úgy is inkább a magórajel miatt f.ssa majd össze magát... ) -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #1623 üzenetére
Ne ird le hamarabb amire en gondolok!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Marcikapap #1604 üzenetére
Szorzóval biztos nem. BCLK-val viszont ha szerencséd van 107mhz-ig talán el tudsz menni. Ha nincs szerencséd akkor már 101-nél összeroskad.
1-esével emelném és mindegyik után futtatnék stabilistás tesztet.
-
válasz
Marcikapap #1604 üzenetére
De lehet, de csak BCLK-val.
(#1620) hpeter10
Valamiért azt hittem, hogy egy 5820K-ról van szó, így viszont már minden érthető. -
válasz
Marcikapap #1609 üzenetére
OC nélkül 1599? Nem k..va sok az?
-
Redbull941
tag
válasz
#Morcosmedve #1617 üzenetére
2x4, remélem nem lesz vele gond
(4x2-őt nem találok, most így gyorsban átnézve :S )
Köszi hogy szóltál, erre figyelni fogok, hogy egyezzenek majd bővítésnél! -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Redbull941 #1612 üzenetére
GRAT!
2x2GB-os KIT az? 2x4-et nem jo X99-be, 4x4-et "szokás" vagy dupla, esetleg később bővítheted a 2x4-et, csak ha nem fogsz ilyet talalni, ami gyakran előfordul, inkompatibilitas lehet belole. Szvsz háklis lesz a lap másféle RAM-okra, Quad channel miatt (Dual-ra is igaz).
-
Redbull941
tag
Skylakeből nem lesz semmi, de viszont lesz helyette 5820k
Végre vissza írtak, hogy holnap hívjam fel az üzletet és egyeztessük az adatokat...
Nos GIGABYTE GA-X99-UD4-elfogyott, és nem is lesz a közeljövőben úgy hogy választanom kellet más lapot... Szemezgettem az asrockkal, és mondták hogy van 3.1-es azaz ASROCK X99 Extreme4/3.1-es lap.
Végül ilyen lett az összeállításom:
Ház: ZALMAN-Z3-PLUS
Táp: FSP Raider 750
Proci hűtő: SCYTHE Ashura
Proci: INTEL Core i7-5820K BOX (Holnap megkérdem, hogy az a Batch J-és -e)
Alaplap: ASROCK X99 Extreme4/3.1
Gpu:GYGABYTE R9 280X OC 3GB GDDR5 -Meg ezt mentem
RamORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14 KIT CMK8GX4M2A2400C14
Nos igen, mivel kifogyott a keret(kicsit drágább a skylaketől az x99...) így a jelenlegi Sandy bridge 1155-ös gépemből kimentem a hdd-t addig ameddig nem lesz keret ssd-re
( valószínűleg nem fog annyira pörögni a gép, mint várom, de muszájból megteszi
)
Úgy hogy Hdd:Seagate Barracuda 7200.10 ST3160815AS 160GB 7200 RPM 8MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" -megy át majd friss winf0s10-el az 5820k mellé
SSD-t amit meg kinéztem az pedig Samsung SSD 850 EVO 250GB- lesz rá keret jövő hónapban, akkor cserélem
Valakinek valami tapasztalata x99-es asrock lapokkal? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Marcikapap #1609 üzenetére
Kösz szépen!
-
Marcikapap
tag
válasz
MPowerPH #1606 üzenetére
Szia
Igen annyi volt.
Ráfizetünk a csomag biztosításra és a furára.
Ki hozta házig a kézbesítő.
3 db amit árultak ebből vettük meg az elsőt 19-én és meg is jött 26-én délbe.
Meg is lepődtünk hogy egy 24 éve csaj adta fel postára Kínában.
A másik kettőt meg eladta 21-én.
Az OC az akkor még hátra van, szeretnék kérni segítséget. -
MPowerPH
félisten
válasz
Marcikapap #1597 üzenetére
Csinos.
Annyi volt, amennyit megadtak a hirdetesben? Eleg gyorsan megerkezett egyebkent.
Lehet OC-zni, strap-al megyen az orajel feljebb is. Bar sokat azert nem kell varni tole, ez nem erre van.
miklosss2012: A lappal osszebaratkoztal?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Marcikapap #1603 üzenetére
Kösz szépen, zaklatni sem szeretnélek de jöhet egy R15 is?
Ez R11.5 ...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Marcikapap #1597 üzenetére
woop woop
gratulálok!
tuningot nézni fogsz? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Redbull941 #1600 üzenetére
A processzor dobozan, vagy maga a processzoron. #batch szamnak hivjak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged