- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
Új hozzászólás Aktív témák
-
korion
senior tag
Nálam is 2db Akasa van!
csak én megnéztem mit tud ez a Raijintek (az elsőnél szivárgott a viz a pumpánál)
ezzel semmi baj nem is hangos!de X79-nél a Foxconn nem tudta rendesen leszabályozni és nagyon hangos volt!X99-nél "nem is hallani" =D800 ház és van benne pár venti..,de 4.5Ghz a strssztesztnél max 65C volt a legmelegebb mag!(és nem a 2perces tesztnélezt csak azért írtam,mert rengeteget számít,h milyen lapra van kötve!(az ASUS-nál a ventivezérlőt is imádtam ott se hallotta az ember)de a Foxconnál majdnem vettem egy ventivezrlőt,mert alapból durvább hangja volt,mint most a stresszteszt végén)
a feszültséget nem merem csesztetni és már nincs is pofám vkit megkérni,h segítsen!(soha életembe nem mertem hozzányúlni)
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Redbull941 #2195 üzenetére
4.5Ghz is beleferhet, persze jo hutessel. A 4.4GHz meg pont idealis lenne neki olyan 1.25v korul.
-
Redbull941
tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
Redbull941 #2193 üzenetére
Ebbol az jon le, hogy a stabil 4.5GHz-hez Nalad olyan 1.3v kell. De itt mar az alaplap is befolyasol, nem is kicsit. Egy kozepes kepessegu alaplapban(ahogy a netes teszteknel kiderult) ezen orajel folott mar el sem indult a rendszer, vagy sokkal tobb fesz kellett, mint pl. a Championban. Azert a Champion -t irom, mert a netes tesztek alapjan(-is) tobb mint 100MHz-t vert meg a Rampage -re is.
Szoval nekem ebbol az jon le, hogy jo esetben olyan 1.44v kellene Neked a 4.7Ghz-s Cinebench eredmenyhez. Kerdes, hogy a lap birna e.helkis: Holnapra ide kell ernie, bar nem tudom mi az utolso idopont, amig kiszallitjak masnapra.
-
Redbull941
tag
válasz
MPowerPH #2190 üzenetére
Na megtaláltam majdnem a végét (lehet -0.005-öt lejeb lehetne venni).
Adaptív módban van a fesz.
4.5ghz, 1.265v
chache 4ghz, 1.250v
Cineteszt.
Ebből mit látsz, mennyit lehetne kisajtolni belőle még? -
MPowerPH
félisten
válasz
Redbull941 #2187 üzenetére
Siman nem birja a proci. Ez az amit irtam mar korabban is, mindegyik mas. Mennyi feszt ker a full stabil 4.5GHz-hez? Ebbol alt. meg lehet mondani, hol lesz a vege. Az enyem 1.225v -ot kert ahhoz, es Cinebenchben a 4710MHz -hez kellett 1.361v. 4760MHz-ig jutottam talan vele, 1.39v-al.
ggeleven: Processzora valogatja. Elvileg a 4.4GHz az majdnem garantalt. Folotte meg minden MHz lutri. De a 4.5 az nem lehetetlen, es alt. max. 1.3v korul elerheto, de ott mar van hotermeles. Ha kifogsz egy jot, akkor ugyan ez 1.2v. Ha tervezel, akkor en a programot is az SSD-re raknam, tehat abbol vennek egy nagyobbat.
-
ggeleven
őstag
Srácok egy Intel Core i7-5820K-t ASUS Rampage V Extreme-ben meddig lehetne húzni? Azt olvastam, hogy 4,5 GHz az nem okoz gondot, de feljebb esetleg lehet menni?
Valamint a körítésben Ti valamit cserélnétek?
KLEVV DDR-4 32GB /3000 Cras KIT (KM4C8GX4A-3000)
Zalman ZM1000-GVM 1000W PSU (ZM1000-GVM)
Kingston 120GB SSD HyperX 3K (White) (SH103S3/120G) esetleg 240 GB
ASUS GTX 960 STRIX 4GB GDDR5 OC (STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5)
Corsair Hydro H110i GT (CW-9060019-WW)Tervezésre és némi játékra kellene a gép.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Redbull941 #2184 üzenetére
Nem menj vele tovabb.
Maximum ha nagyon hideg lesz, akkor kint 0 fok alatt, de ne eroltesd tul.
woros: Igyekszem. Ugysem lattam meg rendes tesztet ilyen villam memokkal X99-ben. Mindenki Z170-be pakolja oket, az X99-rol meg az megy korbe, hogy 3200 folott mar necces. Most kiderul.
hpeter10: Gya, bocsesz.
Akkor meg nem is irtal nekik? OCUK-nal ez tok easy. Itt van, de gondolom ezt Te is lattad mar. Mire vagy kivancsi?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Achill3uS #2169 üzenetére
Igen, nem oké a memória kezelése. Még ma egy másik lapban megnézem a cuccaim és ennyi.
De a kérdésem az lett volna, hogy hogyan lehet nekik feladni, hova kell írni, hol tudom elintézni a garimat, stb... mert nincs mail cím az oldalon. És fontos lenne, mert lehet refundolom csak azt sem értem igazán még, elég gyenge ilyen szempontból az oldaluk/ illetve mivel nem csináltam, nem tudok mindent...
Miklós se mondta meg pontosan (még), BMW001 sem írt -
Redbull941
tag
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #2181 üzenetére
Neeeeem.... Irtam nekik, hogy quad ch-ban hasznalva is tudjak e a gyari specifikaciokat. Visszairtak, hogy utana jarnak. Most jott az uzi, hogy elvileg minden problema nelkul tudni fogjak.
Ha nem, akkor 14 napom lesz visszakuldeni, es csak a hetvegi postakoltseget, meg a visszapostat bukom vele. Ugyan ilyen G.Skill kit pont a duplajaba kerult volna, szoval tojok bele.Vagy ha kell valakinek a veteli aron, akkor viheti. 8Pack 4GHz fole tolta oket Z170-ben.
QVL-ben persze hire-hamva sincs meg csak hasonlo ramnak sem. Sot, szerintem egy Samsung IC-s sem szerepel a QVL listan.
woros: Csunya is lenne, ha a memoria OC-tol pukkanna el.... Uncore -t mar nyuztam, azt kibirta. 4600-ig jutottam, igaz csak +300 SA -val. Ha ezek megjonnek, akkor majd megnezem +350-en.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #2176 üzenetére
Dehogy, viccelsz?!
Talan olvassa a topikot az, akinek ment. Volt egyen, aki 5GHz-n is Cinebenchelt ezekkel a procikkal.
korion: Ez sajnos ilyen.Mindegyik proci mashogy birja az OC-t. Neked is meglenne egyebkent a 4.5GHz 24/7 -re, mert 1.35v -ig elvileg el lehet menni. De folosleges. En a helyedben belonem 4.2GHz-re, es ugy hasznalnam. Nekem most pl. max turboval ketyeg a 8 magos, alapfeszen. Nem huztam, mert nem latom ertelmet.(az aramot meg zabalja, csondben megjegyzem) Meg kellene mar hirdetni.... Aztan en is raprobalnek a Skylake -re.
-
korion
senior tag
válasz
MPowerPH #2175 üzenetére
persze,h nem!!
4.5 Ghz-en a 8-9 körnél kifagyott,pedig egyfolytában néztem a HW.Infot és 1.27V-on stabilan tartotta mégis
full-hd-ra használom,csak BF4 játszom egy 970 vga-val!most is visszatettem alapra,mert játszani is heti 1-2 óra átlag.
leginkább azért csinálom a teszteket és versenyzek,h elhiggyem,h jól választottam és,h megérte ennyit kiadni érte!
-
helkis
veterán
válasz
Redbull941 #2157 üzenetére
megrendeltem..
sima lesz, nem a 3.1, szvsz az felesleges, viszont 3év gari van rá, +ingyen kihozzák..
ha nem válik be, megy ez is az apróra.. -
korion
senior tag
válasz
Redbull941 #2170 üzenetére
Csináltam egy 1347 pontot!4.7ghz de durva feszt adott neki!
woros : köszönöm!
Minden automatán van és csináltam egy kicsit komplexebb tesztet!
ez lett!viszont ezen felbozdulva felhuztam a RING RATIO-T felhúztam 37-re és nagyon kiakadt!teljesen leállt,nem is indult magától (nyomtam is kövi indításra egy cmos-t)
azzal hogy játsszak?
igazából a 10 körös IntelBurn.. stressztesztnél 8-9 körig 1.27v volt a max amit adott neki 4.5ghz és utána kaptam kékhalált!(de nálam közben ment google stb..)jó ez a proci,jó ez a lap!
-
Redbull941
tag
Ez az első lapom x99-en
Gigát akartam volna venni, csak rendelésnél szóltak, hogy nincs készleten giga, és hogy válasszak más lapot, így lett az asrock (kb egy árban volt a giga és az asrock). Asrockból is a 3.1-es verziót mondták a fórumozók, mert jobban megéri
Proci hűtőm végett 4.2ghzen vagyok, 1.195v-al stabil fixen (Woros fórumtársnak köszönhetően 4ghz 1.250v-on a chache) stabil minden játék alatt, gta5-alatt a hőfokok 65c-nem melegebbek. Burn tesztnél ilyenek lettek a hőfokok. Erősebb proci hűtővel lehet fixen 4,5-en nyomatni. Cine15 -alatt ilyen pontok lettek. (4,5ghz,1.3v (csak random rá tettem a feszt), chache 3.3ghz, 1.165v)
Szóval eddig megvagyok elégedve vele. Csak reggeli hideg indításnál ilyent csinál, látni nem látni, mert sötét volt még xD de hallani lehet ahogy berreg egyet, majd elindul. Lehet nem a proci vagy a lap a hibás, hanem valószínűleg a hdd lesz a ludas. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2165 üzenetére
szinte biztos, hogy neked kell a vissza postát fizetni ők meg majd fizetik a visszaáruét. ha külföldről vásárolsz vagy gyártói gart intézel így szokott menni. kivéve ha kapsz RMA kódot amit a szállító cégnél bemondva hívsz futárt. de kizárt, hogy a OCUK ilyet adna.
meghalt a championod?
-
korion
senior tag
ez a feszültség már sok amit ad neki nem?
mire lehet ebből következtetni?(ha lehet!)
-
#Morcosmedve
veterán
OCUK-n hogy megy az RMA kérés/bejelentés? Van ph! fórum erre?
Köszi!
-
korion
senior tag
válasz
Redbull941 #2161 üzenetére
az előző lappal milyen eredményeket értél el?
és milyen hőfogaid voltak?kíváncsi vagyok erre az Asrock lapra..(régen azért vettünk Asrock lapot,h később visszavigyük és akkor már olcsóbb Asus-giga lapokat elhozzuk!(vmi mindig meghalt rajta..)
mindjárt megnézem,h mit csinál 47 szorzóval..
-
korion
senior tag
válasz
Redbull941 #2159 üzenetére
levásárlásra?
én itt vettem most "mindent" és le a kalappal!régen 1 év garit adtak és plusz % adták a "rendes" garit,de erről leszoktak és a legjobb árakkal dolgoznak!
-
korion
senior tag
válasz
MPowerPH #2153 üzenetére
én amikkel találkoztam átlagosak voltak!(de minimum 50-ért ne legyen az!!)
emlékszem az X68-ud4 lapból többet kihoztunk.mint az Maximus V Gene lapból!az új szériát nem ismerem,csak azt láttam,h annyiba kerül majdnem,mint az X99lap és a 6700K drágább,mint az 5820K (és így X79-ről adta magát,h X99)
a ramokat vettem félvállról,mert még csak most kezdenek el jönni a "jó" DDR4-ek,így majd egy év múlva veszek,vmi gyárilag 3ghz Cl 12 és azzal+ az M2 ssd-vel baba lesz!(addig full-hd-ra fórumban okoskodni tökéletes
)
-
MPowerPH
félisten
X99-ben en sem tartom oket sokra, ellenben Z170 vonalon azokkal nincs egyedul baj. Az uj Maximust meg nem neztem, de kiindulva az egyeb Asus lapokbol, nagyon jol eltalalt lehet. Nekem elotte majdnem csak ROG lapom volt
Kicsit tularazottak, ellenben mindegyik brutalis volt. Rampage III Extreme viszi a primet.
-
korion
senior tag
válasz
KAMELOT #2150 üzenetére
amennyibe azok kerülnek azt az vegye aki dolgozik a gépén,ha nem jött volna vissza az áfa,akkor ennyit se adtam volna ki érte!
amúgy most adtam el egy mini ITX ASUS szerverlapot!(1150) és a srác szenved vele!(zsír új volt és 55 ezer a kezdőára.)
de nyilván mindenből kilehet fogni a szar szériát..(csak mostanában túl sok embert hallottam ROG-ASUS lapokra panaszkodni)
Ez poén 150 Dollárért
de ezt vettem volna legszívesebben,ha nem számít a pénz..
-
korion
senior tag
válasz
KAMELOT #2148 üzenetére
200 euroért mit választasz?
az meg a másik,h max direktbe fog meghalni egy év alatt..ha tippelnem kéne a 2dik életévét betöltve szállna el..Asus-t az egyszerű tuning miatt vettem volna!(+imádtam az P9X79 lapom)de ROG lapot nem vettem volna,max 60 ezerért 3 év garival
de itt a 20 ezres ROG egér!NYIKOROG A GÖRGŐ!!kihagy az érzékelő!max 6 hónaposan,de inkább 4..
-
KAMELOT
titán
ASUS lapok tuti oc socketosak. Olyat vegyél.
Esetleg ha érdekel most van jó akció! 1 év garanciával van a lap! -
Redbull941
tag
válasz
Redbull941 #2130 üzenetére
Reggeli bekapcsolás addig világít a piros lámpa, ameddig be nem bootol, gondolom az normális, de az a hang amit kiad, az nem biztos... :S
-
MPowerPH
félisten
-
-
helkis
veterán
az msi x99s mpower lap oc-socketes? előre is köszi!
-
MPowerPH
félisten
Szerintetek van ra remeny, hogy ezek mennek majd quad ch -ban?
TeamGroup Xtreem 8GB (2x4GB) DDR4 PC4-31200C18 3866MHz Dual Channel Kit - Black (TXD48G3866HC18ADC01 -
Redbull941
tag
Nekem szerencsére nincsenek ilyen problémáim
Egyedül az gondolkodtat el, hogy mikor full hideg a gép, és meg nyomom a bekapcs gombot, fel pörög a hdd és a proci venti, majd le lassul, mondjuk úgy berreg egyet a gép, és elindulHolnap reggel felkelek akkor levideózom telefonnal, és felteszem, hátha valaki tudja mi lehet vele, mert youtube-n nem találok bootolos videókat asrockról
De am fixen jó minden
-
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2120 üzenetére
fapad gagyibajt champignon [link]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2126 üzenetére
Holnap delutan/este fele ha lesz idom atkuldom a beallitasokat, hatha csoda tortene....
Nalam peldaul az alaplap erzekeny szinte mindenre ami tuning, de mostanaig tokeletesen vegzi a dolgat. Nulla hibaval...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2124 üzenetére
Pár éve volt egy hasonló egy kollegával, neki a processzoral volt baj.
-
woros
őstag
válasz
#Morcosmedve #2122 üzenetére
Szerintem meg simán a lap, bár nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet, ha nem az.
Memtest lefut, akkor a memóriák jók, ha másik lapban cpu megy és nincs bsod, ahogy ebben és az intel cpu diagnostics tool is lefut akkor cpu jó (intel szerint, nekem ezt mondták). Mi lehet még, ha a másik lapban meg megy minden? -
#Morcosmedve
veterán
Tehat: retek erzekeny az Uncore-memoria kérdéskörre... de nalam a fesz nem lehet gond, igaz meg az SOC-ban nem sikerult eljutni odaig, hogy kiteszteljem, de elotte volt mar tesztelve a konfig es van hova viszonyitani es arra pakoltam ra, ertelmesen. De okyan nincs, hogy default-on nem fut le az IBT (se) / desktopon kékhalál.
-
woros
őstag
válasz
MPowerPH #2119 üzenetére
Hogy szakmai része is legyen:
Azt figyeltem meg, ha bejött a win és kikapcsoltam a gépet, majd rá 10-15 mp-re rá vissza kapcsoltam nem bootolt be, mindig 50-es hibával lekapcsolt majd bios. Na ez a System Agent Voltage miatt volt, mert +0.300v-ot kapott. Ahogy autora vagy +0.350v-ra raktam egyből bootolt 10-15 mp után is, ahogy leállítottam a gépet. Az érdekes az, hogy, HA elindult a gép lefutott minden teszt hibátlanul +0.300v-on, de a boot nem mindig ment neki, csak hideg indításra.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MPowerPH #2119 üzenetére
Beszeltem 04ahgy-vel is. Szerinte nem a lap, illetve kérte a BSOD-okat. De nekem kisertetiesen az X99A-ra emlekeztet, csak itt eddig ketszer fagyott meg a BIOS es van boot hiba sok. Ott meg a memoria nem volt jo, lehet itt se szazas.
Szerintem annyira erzekenyek a bekotesre az OC socket miatt, hogy, ha nem 100%, akkor be be csusznak hibak es utana vege van.
Furcsahh...egyebkent nem szoktam forumban kerdezni, mert jellemzoen, ha nem informalisat kerdezek, annak valami hardverhiba az oka es azert nem talalok megoldast.Varok, Gyuri hatha tud valamit vagy esetleg itt beugrik valakinek egy-ket otlet!
Koszi!
-
woros
őstag
válasz
MPowerPH #2113 üzenetére
Azért tényleg vicc, hogy 2 ilyen lap is bekrepált. Még, hogy ajánlott mi?
Mondtad a scanben a sok RVE-t meg hpeter kolléga Asus X99-A lapja is. Nevetséges, hogy ilyen trehányul csinálják meg némelyeket ráadásul felső kategóriáról beszélünk úgy gondolom, pláne az rve egy vagyon, de a champion is elég drága. Nekem utoljára alaplap problémám 2003-ban volt, amikor az Asus A7N8X-en elszállt a bios és chipet kellett cserélni rajta, de ennyi. Azóta volt legalább 4 lapom és soha semmi gondom nem volt, mondjuk egyik sem volt gigabyte csak asus meg egy msi és egyik sem került 90k+ba csak 30-45 között max. Az msi 13-14 volt.
-
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2114 üzenetére
user error!
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #2114 üzenetére
Azert nem teljesen. Ezek szerint a Gigabyte ezen a teren nem lepett elore semmit sem. Nekem ami eddig elromlott alaplap(2x), az mindig Gigabyte volt. Sajnalatos, hogy minosegileg ennyire gyenge lapokat csinalnak. Igaz, ebbe most beletalaltak, mar ami a teljesitmeny illeti, de ez akkor is elfogadhatatlan.
-
#Morcosmedve
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #2112 üzenetére
Nah, Neked durvan peched van az X99-es alaplapokkal.
Es csondben jegyzem meg, ez mar a masodik Champion, ami beadja a kulcsot.
Szoval Asus vs Gigabyte, 1:1.
De jo, hogy nalam meg nem volt semmi gond.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #2092 üzenetére
Kinyírtad a procit?
-
woros
őstag
válasz
Redbull941 #2108 üzenetére
Igen az a cache és nem sok az 1.25v. A finomhangolás meg arról szól, hogy megtalálod a proci v ram legmagasabb, még stabilan üzemeltethető értékeit minél alacsonyabb fesz. melett. Szerintem.
-
woros
őstag
válasz
Redbull941 #2106 üzenetére
Na alakul ez! 😀 Csak kevés a hűtő az látszik. Biztos menne 4.4-4.5ghz-en is 😎 (nem az uncore), ha jobb hűtés lenne rajta.
-
Redbull941
tag
Lehet nem jól csináltam
de így állok:
Allcore:42 -1.195v
Chache: 40-1.250v
Bclk: 100mhz
Intel burn csökkenő tendenciájával is gyorsabb volt, mint múltkor. Előzőleg 153-154gflops, most 163-ról indult. Ez tetszik
IntelburnCinebenchek:
Délelőtt 4.2ghz. chache 33-on volt 1.160-al: -Kép1
Mostani: 4.2ghz, chache 40-en, 1.250v: Kép2
Közel 8,29fps-el és 20 ponttal több lett így
Köszi az okosítást, am ezzel lehet finomra hangolni, vagy a finomhangolás a feszültségről szól? -
korion
senior tag
válasz
Redbull941 #2086 üzenetére
szép!!
Nálam ment 10 Google oldal közbeszóval nem ér!! (csak vicc)
arra rájöttem,ha a BCLK húzom akkor ugyanazon az órajelen erősebb,mintha a szorzót!
-
woros
őstag
válasz
Redbull941 #2102 üzenetére
Uncore 4ghz és 1.25v cache/ring voltaget nézd meg.
-
KAMELOT
titán
válasz
Redbull941 #2102 üzenetére
Nekem is a 3200-as ramok 3200-on mennek!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged