- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Immy
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #6187 üzenetére
Olyan helyre szeretném tenni a gépet, ahol jó sok por van és nem akarom, hogy a ventilátor "keverje" a port
-
zolee0307
őstag
Egy non k i7-4771 procinak mi az minimum fesz, amire le lehet vinni offsettel? Most -0.090 V van beállítva, így min. 0.632 V-ot, max 1.140 V-ot kap.
-
h1mpi
félisten
Rá kell tenni egy DRP3-at vagy hasonló méretű bordát és vígan el lesz venti nélkül azzal a cpu-val
Ha több infót szeretne, akkor ide menjen át!
-
NFree
addikt
válasz
#Morcosmedve #6186 üzenetére
Szerintem ha valaki passzívba akarja hajtani a procihűtőt akkor valszinű ott a házhűtéssel is gond lehet, mivel csak azért nem akar ventit, hogy ne legyen hangja. gondolom én.
És vannak már a piacon , halkventis rendes hűtők is gondolom. Nem értem ezt a passzív dolgot.
Mivel nagyon jó léghűtések vannak és halkak is. -
-
Immy
őstag
Sziasztok
Pentium G3220 (2core-3GHz) passzív üzemben eltud menni?
-
Giovanny
őstag
A bisban van két opció: CPU core voltege és CPU cache voltage,ha offset beállításon van,akkor melyikből kell csökkenteni a feszültséget? 4Ghz lenne most a cél,1.051V megy jelenleg.
-
Giovanny
őstag
akkor már többen vagyunk akik nem értenek...de pl.1.55V hosszú távon adhatok? ( gondolom ez sem lesz elég a 2400-hoz) Jelenleg 2200Mhz mennek alapfeszen.
-
JanR
addikt
válasz
#Morcosmedve #6171 üzenetére
3 év garancia van a processzorokra.. valahogy vonakodom elhinni, hogy egy memória feszültsége annyira kinyírná, főleg, ha a gyártó által megadott értékekről van szó. Az itteni társaság többségének pedig nem is hiszem, hogy 3 évig meg lesz majd ez a gépe, ami jelenleg van
-
Giovanny
őstag
Üdv,lenne egy kérdésem,Asus Gryphon alaplapom van és 2133Mhz ramom,a kérdés,adhatok a ramnak több feszt hogy menjen 2400-on? Az alaplap támogatott ram listában szerepelnek 1.65V ramok 2133Mhz feletti órajellel,ez akkor nem árt a CPU-nak? Ezt valahogy nem egészen értem
-
laychi
veterán
válasz
Akcok94 #6165 üzenetére
nem hinném
Bár nem tudom milyen procit szeretnél venni.Ha K-sat,akkor tuningnál pont nem az energiatakarékosság a lényeg.
Meg egyébként is adaptív(offset) módban EIST-el karöltve visszaveszi a feszt és az órajelet,ha nincs terhelés alatt.
Ha esetleg 1-2 W eltérés is van,nem oszt,nem szoroz. -
Akcok94
senior tag
Üdv,
most szeretnék váltani Haswell-ra, a tápomat honnan tudom hogy jó-e ezekhez a processzorokhoz, mert mintha valamire emlékeznék, de a tápom honlapján nem találok információt(más tápnál meg láttam hogy 1150 kompatibilis), ha meg mondanátok hogy Seasonic X660 táp jó-e azt meg köszönném. -
törölt tag
Sziasztok! Az eszközkezelőben minden okés, de közben ezzel az ablakkal találkozok, mikor elindítom a gépet. Mindig arra kattintotam, hogy "Futtatás", eltünt és a gép vigan megy tovább.
-
Bacusuz
őstag
corsairt azért nem vettem,mert itthon nagy neve van,de mégsem gyártó.
amúgy meg szerintem tökmindegy.ramcsere között kénytelen voltam 1db 2gb 1333 noname kölcsön ramot betenni/zöld nyákszínű brrrrrrr.
/
azt csak néztem hogy egy fokkal sem volt lassabb a gépem mint a drága ramokkal./mérni lehetett volna,de én nem nagyon vettem észre/
tény hogy játéknál már kérte,de az mellékes. -
laychi
veterán
Igen,Avx-es,ezért kap akkora terhelést,hogy szénné akar égni a proci.
Én nagyjából magasról tojok a gflopsra meg az ilyen stabilitàs progikra.Ha stabil annál,amire én használom,akkor nekem az úgy jó.
Per pill ugye beleszaladtam egy rossz prociba,1 hónapig(se)bírta. Nem fogom az újat se szarrá terhelni. 1,2-1,25V-ig visz,amit visz,többiről meg majd gondoskodik a noctua -
ÁdiBá
veterán
Igazából a problémám nekem a Linx. Tehát minden hol megy a processzor, játszani is lehet vele 1,26V 4,4GHz-en.
Linx az egyből haza vágja.
Vagyis zavar mert akkor szerintem nem 100% hogy stabil..
Az más kérdés melyik játék fogja úgy terhelni mint egy LinX?
Őszinte leszek hozzátok.
A 3770K illetve volt 2600K processzoromnál se használtam Linx-et.
De 4,6 hajtottam végig.
Lehet amilyen hiba előjön LinX-be az játékok, programok alatt soha...
Ez szerintem nincs kizárva. -
laychi
veterán
Kiderül itt folyamatában,hogy haswellt csak alapmodellben érdemes venni. K-s verzió bukik.
Ha visszajönnek garból a cuccaim,lehet hogy el is adom és veszek egy 4770-et és egy H81 vagy H87-es lapot és árban ugyan itt vagyok és nem kell azon egyen a fene,hogy tuning barát e vagy sem.
Eredetileg is sokat morfondíroztam ezen,talán jobb döntés lett volna. -
laychi
veterán
válasz
#Morcosmedve #6139 üzenetére
Hát én is ebben reménykedem.De ha ugyan ilyen lesz,az is elmegy,csak legyen már életképes,használható.
-
laychi
veterán
Az enyém és nem volt kupakolva,gariztatás alatt van. Alaplappal együtt,mert nem tudtam itthon megállapítani,hogy mi a baja.
Az alaplapot vélte hibásnak a bolt,nem tudom hogy tesztelték le,aztán egy másik boltban vett olcsó lappal sem indult,aztán felkerestem a szervizet,ott megnézték másik lapban is,és megállapították,hogy a proci döglött,visszavittem a procit a vásárlás helyszínére,és közöltem velük,hogy tévedtek,mert vettem egy új lapot,amiben szintén nem megy,meg le lett tesztelve egy szervíz lapjában is,és abban sem indult el.
Jövőhétre remélem lesz valami eredmény,mert már így is egy hete szopok gép nélkül.
Kínomban laptopozok.Csak ha itthon az asszony,akkor le kell mondanom erről is,és még tv-t sem tudok nézni,mert ezen a szaron nézi vissza a hülye sorozatait,és egy szobás lakásban nincs hová menekülni.
Azt meg gondolom mindenki tudja,hogy mennyire zavaró,ha 2 felől jön 2 különböző hang.száz szónak is egy a vége: F*sz kivan
-
NFree
addikt
Jaaaj
csak nem a tied? Ha netán esetleg tudod kié engem érdekelhet, ha nincsenek megsülve a kondik a mag mellett ha kupakolt, ha nem akkor gariztatni kell
(#6135) lajtika
Semenyire , töbnyire xmp profillal hajtom, és csak a ramnál álitottam be az 1866-ot meg a feszt és kész. -
laychi
veterán
Na gyerekek,meg van az első döglött haswellünk,úgy néz ki.
Vicc az egészben,hogy a halál bekövetkeztekor nem volt túlhajtva se a proci,se a ram.Táp kiméretve,tökéletes,az sem nyírhatta ki.Minden auto-n volt,turbo boost volt csak aktív,ramok XMP-ben 1600Mhz-en mentek 1,5V-tal
OC alatt sem láttam procit megdögleni még,nemhogy így,és nem hogy a sajátom...
-
h1mpi
félisten
Adjál még neki feszt. Mivel kupakolva van és jó a hűtésed is úgyse melegszik. Adj neki 1.280-at 4.4-re és meglátjuk mit hoz.
A NB után húzást én is kipróbálom, de egyszer amikor próbálkoztam vele nekem is istabilabb lett, bár lehet tényleg a feszt ott is meg kell emelni.Nekem a Corsair Dominator GT 2133-at megy 1.5V-on, de lehet lecserélem, mert szeretnék nagyobb hűtőt és oda csak LP fér el..
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Erdei88 #6127 üzenetére
Még nem biztos hogy eladom. Családban marad.
Mindenesetre megvárom az új intel processzorokat amik hátha LGA1150 fognak érkezni.
Illetve azoknak a hatásfokát, tapasztalatait.
Nem tört össze a világ hogy csak 4,2/4,3GHz használom majd hiszen inkább a grafikus erőre van szükségem.
Arra pedig ott van a GTX780Ti Sli-m.
Mindenesetre elvagyok vele addig amíg nincs jobb ebbe a foglalatba.
LGA2011 et nem akartam venni, mert az már zabál, nem eszik.Azért köszönöm.
-
lajtika
aktív tag
Üdv. Nem tudom jó helyre írok e. Az lenne a kérdésem hogy egy 4330 proci és Gigabyte Z87M-D3H. Párosnál mi a leggyorsabb beállítható memória? 1600mhz vagy tud többet is a proci?
-
Erdei88
veterán
Ahogy olvasgattam ez a Devil's Canyon lesz amin sok mindent javítanak, és nagyon jó tuning potenciállal fog rendelkezni. De szerintem ez nem a Haswell Refresh tagja lesz, ha egy különálló típus. Ehhez mérten gondolom az ára is olyan lesz.
-
ST05
őstag
gyorsítótár órajele, aidában ugy szerepel, hogy északi híd órajele, asusnál minimum cpu cache ratio, és max.ugyanúgy szórzóvla állitod mint a cpu frekit.
phase controlt meg extrémre tedd / a digi vrm+ power control-nál, LLc-t pedig 50%-ra , innen lesek
NFree: kezdetekben sok helyen láttam 4,5 höz 4,5-öt, meg 4,3uncore-t 1,1V 1,15v adaptivval és hasonlók, mert auton 4,3 fele már azt is megkínálja vagy 1,2V-al...
-
NFree
addikt
Szerintem , elég az 500Mhz külömbség is
ha az uncore-t is meghúzza az ember sokkal nehezebb stabilizálni nem?
Nekem tuningnál 4.5ghz ig csak 4ghz es uncore-al próbálkoztam, ha már feljebb emeltem sokkal hamarabb dobta hanyatt magát a rendszer.
Egyébként a giga lap tuningnál, mind1 milyen frekin az uncore-t mindig 4ghz re húzza.
De ha lessz kis időm , megpróbálom mert nem te mondod elősször ezt a dolgot.
Még 5ghz környékén is 4ghz es uncore-al megyek , mert fölötte elszáll, próbáltam már de nem ment, lehet nem adtam elég feszt a ring fesznek.
És tudom az optimális az 1:1 lenne -
ST05
őstag
az uncore-t is "mögé huztad legalább 300Mhz-cel? Limitálhat az is, tehát 4,4 core-nál, 4,1 uncore legalább
-
ÁdiBá
veterán
Nem tudtam csak 4,3 GHZ-re beállítani a procit (4770k)
4,4 már nagyon sok feszültséget kér. 2200Mhz ramokkal 1,575V 11-12-12-13 CL2
Így a Linx alatt 185-180Gflops között teljesít, még hűteni is tudom.
Processzor 1,26V kér ehhez a tempóhoz.
Nem egy tuning bajnok. De több mint a semmi.... 2560x1440 felbontáshoz szerintem elegendő.
Vagyis remélem. -
laychi
veterán
válasz
BomiBoogie #5989 üzenetére
Na milyen a proci?mennyire sikerült eddig kitesztelni?
-
NFree
addikt
értelek akkor most x 79-nél hogy van eza blc-k tuning , ott bírják a cuccok vvagy tévedek, de ha nem akarsz ne menjük bele , mert gyakorlatias ember vagyok, amíg nincs a kezem között s nem próbálom , én is buherálni addig valahogy nehezem értem meg a dolgokat, most is van némi kis zavar a fejembe, de hagyjuk
-
ST05
őstag
milyen proci, és mennyi megy max? tudsz róla lőni egy képet?
szerintem: pl 4670 : 4magon 3,6 3 magon 3,7 , 1és 2 magon 3,8,
ha sync all cores-ra teszed, akkor bármennyi mag használatakor 3,6 lesz , 1és 2 magnál is,
tehát azt érjük el, hogy addig se kapcsol fel ,ha nincs mind a 4 mag használatban . -
F_Zolee
nagyúr
Azt nem mondtam, hogy olcsó chipsetes lap lesz alá. A 4440-hez lett volna csak a b85, mert azt ajánlották. De azon az áron már lehet venni Z-s lapot amivel meg gyerekjáték a minimális tuning is. Azért írtam, hogy nincs értelme megvenni a 4440-et a 2500k-val szemben akkor.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Erdei88 #6100 üzenetére
Nem a tuninglapok közötti minőség és tuningpotenciálbeli különbségekre írtam ...
Hanem a tuninghoz szükséges drágább chipset-re és a miatta drágább lapra. "mivel az olcsóbb chipsetek nem tuningképesek" H61, B75, H77, ...
A Z77 Pro3 árán (ami valljuk be nem a legjobb lapja az ASRock-nak) majdcsak a legjobb/legdrágább tuningmentes lap is kijött ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design R5 FSP 850W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest