- SzőkeKapitán: Katasztrófa túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
akerbis
aktív tag
válasz
Baryka007 #40497 üzenetére
HoInap érkezik a VGA és 2x8GB memó. Elmegyek a falig a 1150-el igen és eljön az upgrade ideje majd, de nem egyszerre.
Abban a speciális helyzetben vagyok hogy 7 évig nem játszottam és kimaradt ez idő alatt egy csomó olyan cím amihez elégséges a jelenlegi formációban is a gép, holnaptól ugye fejlesztés VGA és RAM aztán 1-2 hét és egy i7 vagy XEon. Nekem ez így, hogy vásárolgatom közben a játékokat megfelel. Ha nem lesz holnaptól élhető a BF1-V, akkor marad még egy kicsit félretéve amíg jön az i7. Aztán azzal már szerintem mennie kell, mert többen mondják hogy jól skálázódik a motor. HT-t is kihasznál. Nem tuningos egyébként a lapom és 250W a táp is csak (Fujitsu gépecske).
-
Baryka007
addikt
válasz
akerbis #40491 üzenetére
Huhh... Bf1 .... Az tipikusan az a game, amire az i7 10700k-m határeset egy 244hz monitor mellett ..
Jó itt nem ez a cél, kérlek értsd meg ez nem fikázás. Csak őszintén írom a gondolataim.
BF1 re szerintem most a legolcsóbb konfig ami fölé nyugodtan lehet tenni egy 1650 et, az egy i3 10100, meg egy b460 alaplap, 2x8 3200c16 ramokkal.
Abban megtudnék bízni. Vagy egy i5 8400, b360, 3200 c16 ramokkal.
Amelyiket olcsóbbra kitudod hozni, de egy ár a 2 platform kb.
65-75 között cpu ram lap
Ha gondolod, nem túl nagy ráfordítás egy 4690k cpu meg 2x8gb ddr3 ram, vagy 4x4 kipróbálhatod velük. De a platformod csak súrolni fogja a minimumot így is. A napjai meglennének számlálva.
Ezért inkább az előbbit javasolom. Mert így pár hónap múlva megint csak költenél rá 10-20 ezreket. Amíg el nem érnél szép lassan a z97, 4790k kombóhoz ... És ott zsákutcába is kerülsz majd upgrade téren és jöhet az elkerülhetetlen 65e ft os upgrade
-
akerbis
aktív tag
Igen, elfelejtettem, tuning nem megy Fujitsu gépecském van.
-
akerbis
aktív tag
Megnézem mit szól a 1650-hez és hát... én a memóriára gyanakszom hogy kevés lesz. Tudok itt helyben venni egy 8-asat, kicserélem az egyik 4-eset és ha 12-vel is marad a beakadás, akkor nem tudom... Lehet gyűjtök platformcserére, vagy körbejárom még ezt a proci témát.
-
ricsi99
addikt
válasz
akerbis #40491 üzenetére
ha "z"-s alaplapod van akkor van remény... abba tudsz 4 magos szorzózár nélkül procit tenni és 4ghz-s orajel felett járatni... úgy megszünne a proci limited.. (i7-el ne erölködj mert a ht nem dob annyit játékok alatt)
Ha az 1650-alatt is akad akkor gondolkodj el teljes platform cserén... egy első-másod gen es ryzen már előrelépés bőven... -
akerbis
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy i5 4330-as procim alapon és egy GeForce 750Ti + 8GB memória.
Amivel játszok és kell hozzá + kraft az a BF1 és V, mert multiban van hogy akad lowon is. Nagy 1920*1200-as felbontású monitorom van.
Holnap érkezik egy GeForce 1650 és hát az akadás megszűnését várom tőle.
Kérdésem hogy elég a kártyához a procim?Látok Intel® Xeon® Processor E3-1245 v3 procit, ez ugye Turbo 3,8Ghz i7-nek felel meg kb.
Indokolt a kártyámhoz ez az erősebb proci? Mindenképpen tesztelem majd holnap a kártyát az i5-el, de nagyjából készüljek processzor cserére? -
Baryka007
addikt
válasz
hyperst #40488 üzenetére
Ez nem jelent többet. csak annyit hogy world of tanksba kihajtja az a CPU a 2080ti-t is... Semmi több... egy PUBG ben elvérezne...
Nekem a 10700k 5,1ghz allcore, egy 4266mhz samsung bdie chipes memória társaságában néha csak 89% ra hajtja meg a 1080ti-t is...
Pedig a 10700k, az bármelyik Haswellhez képest és ez nem sértés... ! De űrtechnológia.... -
hyperst
tag
Csak úgy érdekesség képen, még annak idején (húú de régen) kicsit próbálgattam a határt, már amennyire laikusként "értek" hozzá. Most is ezt használom, Asus 1080Ti nek nem volt elég alapon, de 4.4-re húzva 99% kijött a 1080-bol, igaz nem nagy game alatt hanem Wot. Most egy Asus 2080Ti, szintén 90-95% on megy, igaz a proci 75-90%-on pörög.
I5 4690k
4.4mhz 1.164V
4.6mhz 1.251V -
Baryka007
addikt
A CPU OC csodákra képes...
Nos az én konklúzióm az, hogy amikor a GTX 1080ti kijött (egyébként nekem is 1080ti van, csak 10700k @ 5,1ghz mellett meg 4266mhz ramok társaságában ) akkor még 4/8 as CPU-k voltak a TOP cpu-k... Azt hiszem 6700 vagy talán épp hogy akkor jött ki az i7 7700 amikor a 1080ti debütált, szóval elméletben egy 4/8 as CPU-nak illene kihajtani...
A gyakorlat azonban azt sugallja, hogy mivel után kijöttek a 6/12 es majd 8/16 10.- gennél meg 10/20 as CPU-k elkezdtek CPU igényesebb játékokat gyártani a fejlesztők, és rögtön nem hajtotta már ki a 4/8 a 1080ti-t mivel a grafika nem fejlődött akkorát, hogy megfogja azt a bestiát...
Ezeket összegezve, én a helyedben egy 4,6 vagy 4,7 OC-t adnék neki, azt tudnia kéne, egy jó lapban a 4790k nak... Csak 1,3v fölé ne nagyon menj vele! Ez az egyetlen szabály Haswell OC nél, aztán játszanék vele...
Ha sok lenne a mikrolag, illetve nem nőttek volna jelentősen az FPS-eid azokban a gamekben amikkel tolod, akkor platform csere, más opció nem marad.... -
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Egy i7 4790k mellett jelenleg egy GTX 1060at hajtok.
Családon belül jelképes összegért (30k) tudok intézni egy 1080ti kártyát. Azt tudom hogy CPU limitem lenne, de a kérdés az hogy nagyon brutálisan, vagy ilyen "nevetséges" összegért akkor is megéri váltani? Tehát a kérdés hogy megéri szerintetek? Esetleg nem lenne több FPS -em a 1060hoz képest, annyira limitelne a CPU?
FHD felbontásban játszok, ritkán bizonyos címekkel. Multizni egyáltalán nem szoktam. A segítségeteket előre is köszönöm! :R -
Bossp
addikt
Sziasztok! i7 4700k Warzone 2 50% körül pörgetia procit 1080 is 50%-on tehát proci limit van
hasonló tapasztalat/ötlet?
-
Vigneau
félisten
válasz
ricsi99 #40476 üzenetére
Ezt ennyire nem követtem még le.
Visont ha már energiaválság, akkor a másik kedvenc téma manapság az undervolting. Van itt közöttetek, aki nem OC-zik, hanem épp az ellenkezőjével foglalkozik napjainkban?
Anno olyan jól belőttem a "nagygépben" 4GHz-re az i5-4670K-t. Viszont most érdekelne turbo nélkül 3.4GHz-en mennyire lehet lemenni feszültségben a "Feleséggépben". Az amúgy is egy kis ITX ketyere.
Csak már "szerencsére" semmi sem rémlik igazán a régi időkből, nem találom az akkori beállításaim sem. Bár itt sokra nem jutnék vele. Offset vagy fix, a csuda emlékszik már...
-
Baryka007
addikt
válasz
ricsi99 #40476 üzenetére
Amúgy kár érte... Jó lenne ha ezzel a nevetséges monopólium helyzettel történne valami... Jelenleg az nvidia ugat... AMD meg jó nagyon, de nekem 3D programokhoz használhatatlan.. Muszáj nVidiát vennem... Nem mellesleg HD 4850 től minden szériából volt AMD kártyám R9 290 ig... Ezeknek a fele meghalt... Aztán amikor elkezdtem 3D-zni vettem 1070 et 2018 ban... Azóta volt 2 nVidiám... És ezek közül egy sem halt meg...
Pedig nem szeretem az nVidiát... Pláne túlárazottan venni a szarjait.. Amit az AMD tud kevesebből... Csak hát a megbízhatóság tapasztalataim szerint az nVidiánál van...
Jó lenne a boxringben még egy gyár...
-
ricsi99
addikt
válasz
Vigneau #40475 üzenetére
Kínai piacon bebukott a kari .....kutya nem viszi.
Úgyhogy veszettül nem hiszek az intel marketing-nek.
Eddig az intel még gpu-t nem tett le az asztalra (i-740 meg akkor kalap @@@ volt ,hogy akinek volt az köp is még utánna... igp-ben meg olyan amilyen...
Szerintem várd ki mig a használt piacon 1-2 megjelenik fillérekért -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Ultra láma kérdés lesz... Szerintetek abszolút halott dolog a platformunkra a Resizable Bar érkezése? Sok infót eddig nem találtam róla...
Vigi
-
Balathruin
veterán
válasz
ricsi99 #40471 üzenetére
Egyszer 1,415V-n is lefutott, de az 5GHz türelem és szerencsejáték. Többnyire összeomlott a teszt elején, de ha ment akkor akár kétszer is befejezte. Én úgy vélem inkább a hőmérséklet lehetett korlátozás, nem a feszültség.
-
ricsi99
addikt
válasz
Balathruin #40469 üzenetére
1,4V? Kompi?
-
Baryka007
addikt
válasz
Balathruin #40469 üzenetére
Hoppá hoppá! Az szép! Gratula!
-
Balathruin
veterán
Azt hiszem csak 5 és fél évet késtem ezzel.
hwbot
-
envagyok
veterán
-
Baryka007
addikt
válasz
envagyok #40464 üzenetére
Akkor szokott ilyen lenni, amikor pár láb el van görbülve az alaplapon, és a "HT" -t azok nélkül már nem tudja kezelni...
Tégy egy próbát, BIOS-ban kapcsold ki a HyperThreadinget... ha úgy elindul, akkor a fentebbi mondatomat vedd készpénznek!
De izopropyl alkohollal is áttörölheted a proci alján a "lábakat" -> csatlakozópontokat, szerintem még az sem árt. Kezdek effelé hajlani...
-
Gabady
aktív tag
-
-
envagyok
veterán
Sziasztok.
Elég szopóroller ez a haswell téma
Az első problémám:
Van nálam egy ASUS H81M2 lap, ismerős megkért, hogy upgradeljem i7-re.
Szereztem is egy i7-4790-est.
Persze nem indul, mert régi a bios.
Oké utolsó bios letölt, bios alatt beflashel, most se indul.
Support oldalon ott van, hogy valami intel 4th grneration refresh toolal kell flashelni.
Letölt.
Sír hogy a management interface driver nem jó.
Support oldalon windows 7-re, 8-ra van csak drivere.
Ok, gyors win7 telepítés, chipset driver frl, mei fel, újraindít, és még mindig ugyanazt a problémát írja az update tool.
Eszközkezelőben nézem, felkiáltójeles a management interface, nem indítható el, kód 10.Na itt fáradtam el és gondoltam ideírok, hátha kapok tanácsot, mit tegyek.
-
Speed®
titán
válasz
hyperst #40459 üzenetére
Ha a jelenlegi kariddal minden jól fut, nincs miért váltani,
egyébként az ordas procilimit miatt platformcsere kéne..
Ha nem is topra, de valami olcsó 6C12 AM4/1200 R5/i5,
ezek azért nem nagy kiadások ügyesen összeválogatva,
most újítok egy gépet pl, A320+R1600+16GB DDR4 50k.
Nem egy Z97+i5K feeling, de tempóban ég és föld ugye.És bár kedvelem a kategóriatop karikat, a 1080TI kazán..
ráadásul a legtöbb bőven 3+ évet futott (5 éve rajtolt el)..
Szóval 2x is meggondolnám, megéri-e rizikózni a buktát,
egy 3060/6600XT hasonló áron/tempót tol ~fél fogyival,
jónéhány olyan +képességgel emellett, amik hasznosak,
mikor épp nem játszol, hanem pl. filmezel vagy melózol. -
ricsi99
addikt
válasz
hyperst #40459 üzenetére
Hasonló cipő...
Én akkor is azt javaslom ,ha kicsi beruházás akkor vedd meg.. (gondolom a 1060-at meg eladod)
Inkább legyen cpu-limited mint vga...
Persze lehet azt mondani ,hogy dobd ki az egészet és vegyél újat ,de kis fejlesztés kis eremény... ha sokkal gyorsabb nem is lessz a game de kiegyensúlyozottabb igen...
meg hát a tudat -
hyperst
tag
-
Baryka007
addikt
válasz
hyperst #40456 üzenetére
Sehogy se lenne elég
Nekem i7 8086k (gyári 5ghz es 8700k) mellett volt 1080ti om... Aztán váltottam i7 10700k ra .... És mindenben nőtt az FPS em... Szóval még a 8086k sem hajtotta ki.
Nem mellesleg a ram tuning is sokat hozott mellette még a VGA nak...
Itt van a DDR4 es memóriám OC ja... 2400 jedectől a casual 3200 CL 16 tól egy egész pofás 4266 CL17 es ram tuningig...
Szóval te még DDR3 nál vagy, proci is kevéske. Esélytelen... De ezzel nem akarok eltántorítani ! Vedd meg! Azt ajánlom, és később majd amikor engedi a pénztárcád majd hozzá idomítod a többi alkatrészed, addig is lesz 1080 ti.-od... amivel így is rengeteg FPS-t fogsz profitálni mindenben a 1060 3gb hoz képest!
De minden képkockánál legyen a fejedben, hogy a következő upgrade egy CPU/LAP/RAM kombó lesz
4266 OC CL 17-18-18
4000 xmp CL 19-21-21-21
3600 xmp CL 17-17-17
3200 CL 16-22-22 Ezt azért csináltam, mert a legtöbb ram amit vesznek azok CL16-22 3200 asok
Ez pedig egy Jedec 2400 17-17-17 -
hyperst
tag
Üdv.
Jó áron hozzá tudnék jutni egy asus 1080ti-hez. A mostani kari is elég nekem de egy 1060 3bg. Kérdésem az lenne hogy egy i54690k elbirna valahogy a 1080ti-vel? Érdemes lenne lecserélnem a 1060-at rá? -
ricsi99
addikt
válasz
Baryka007 #40454 üzenetére
Lehet ...de a videokártya is megfekszik... sajnos saját szomorú apasztalat
Lapom az kibirta mivel azzal nyitok ,hogy mindent kézire teszek elöször is tuningnál ,és majd én adok + feszt ha húzom a cuccot... mivel a deszkák előszeretettel szeretnek iszanyotos feszt tolni mindennek (is) ha húzod a procit -
Baryka007
addikt
válasz
ricsi99 #40453 üzenetére
De az csak a System Agent voltage miatt vágja tönkre... Sajnos itt a 10.-gennél is van olyan, hogy megveszel egy 5066mhz XMP-s DDR4 ramot, és be is lövi neked a CPU... már ha bírja az IMC... Viszont System Agent voltage 1,65v ra feltolja hozzá.... Kb 1,3v ig biztonságos
-
ricsi99
addikt
válasz
x64emulator #40452 üzenetére
BCLK húzása szép hosszabtávon eszi meg a lapot/videokártyát.
ha csoda tuning ramod van az "xmp" profil aktiválása is ezzel jár.. -
x64emulator
tag
válasz
Baryka007 #40451 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen ez sajnos már jó kérdés hogy Ratio vagy BCLK-val volt húzva. De azt hiszem ezen nem állitottam külön, ettől még persze lehet hogy akkor ez tette tönkre.Szeretném megmenteni a gépet, úgyhogy köszi a tippeket. A memóriákat meg fogom nézni, illetve még a SATA csatikat leszedem végül pedig megnézem másik alaplapban a procit.
Csak az a furcsa hogy terhelve sose volt olyan hogy meghalt volna a gép. Kizárólag indulásnál problémázott.
-
Baryka007
addikt
válasz
x64emulator #40450 üzenetére
Ugyan ilyen alaplapom volt, szerettem!
A tuning mivel volt, BCLK val ?!?! Csak mert nem "K" jelzésű a procid, és a BCLK viszont simán kinyírhatja...
Jól tudod, az Internal Memory Controller, azaz az IMC itt már a CPU.-ban van.
De a helyedben megpróbálnám egy db memóriával indítani először. Ezek a jelenségek lehetnek akár egy "B" memory channel meghibásodásnak is a tünetei. De még socket hibás alaplapé is. Pl egy láb nem jól érintkezik stb...
Sok lapban láttam már port, vagy "kenőmájast" ... Ami miatt nem volt megfelelő az érintkezés, és hasonló történt! -
x64emulator
tag
Sziasztok!
Kicsit dilemmában vagyok, valami szinte biztos hogy elromlott és eleinte alaplap, de mostmár inkább a CPUra gyanakszom.
Specek:
CPU: i7 4770 3.5GHz
MB: Asus Z87-PRO
RAM: Corsair Vengeance DDR3 4x4GB
GPU: AMD RX570 8GB
PSU: Thermaltake London 550WEz is egy ilyen QCode-os 7szegmenses kijelzős alaplap és próbáltam az alapján megfejteni mi lehet.
Még július 2án történt hogy bekapcsoláskor 2mp után kikapcsolt, aztán újraindult és ez ment végtelenítve.
Az alaplap a memória inicializálása előtt végbemenő System Agent utáni PCH inicializálásakor kapcsolt le.Ezt akkor, a GPUt fő PCI portból kiszedve, integrált GPUval sikerült megoldani, ha nem is egyből de lassan eljutottam a BIOSba, ott visszaszedtem az órajelét is 4ről, 3.5GHz-re (pedig nem hőmérséklet probléma kell legyen mert 30-65 °C között mozgott mindig).
Végül egy másik PCI lanere rakva a GPUt egy idő után működött a rendszer egészen augusztus közepéig.
Ekkor két külön reggelen is, hasonló ki-be kapcsolásokat produkált, de mindig más pillanatig jutott el az inicializálás, majd aztán kb 10. indulásra felbootolt a rendszer.Azonban mostmár 3 napja visszatért az első probléma, 19-es QCode után leáll és újraindul, tehát a PCH inicializálás nem sikerül.
GPU ki lett szedve, BIOS USB-n frissítve lett: ekkor más hibát dobott, ami nem teljesen világos:
25, 26 után vagy 08: System Agent initialization after microcode loading,
vagy 0B: Cache initialization után kapcsolt le.
7szegmeses kijelző miatt nem egyértelmű részemről.
Volt amikor 25, 26 után 19re ugrott ami ismét a Pre memory PCH initializationAztán reseteltem is a BIOS-t gombelem kiszedéssel,
De az ugyanúgy visszahozta a legelső problémát.Mivel 4. Generációnál is már a PCH vezérlő magában a CPU-ban van így tartok tőle hogy az alaplap cserétől nem leszek boldogabb
Köszönöm hogyha idáig elolvastad, pláne ha kaphatok szakértői veleményeket, meglátásokat!
-
Baryka007
addikt
válasz
Gabady #40447 üzenetére
Jobb példány került hozzám ennyi... Sajnos nem ugyan olyan az összes chip... Én 4650mhz en még benchmarkoltam vele ramokat...
Sajnos a 4x4gb os kitből csak 2x8gb volt képes a 2450 mhz re
Amúgy ezek 1600c9 es memók voltak...
Amikor azt a 29,32 gb/s -t mértem vele, akkor DDR3 ban világelső voltam a toplistán a maxxpi2.de weboldalon. Jelenleg is még valahol 3.-helyen csücsül az az OC
Azóta ez a rekordom az i7 8086k val... 5,4ghz en
De már ez a setup sincs meg, most 10700k van z490 aorus masterrel... Ramok ugyan ezek maradtak
-
Baryka007
addikt
válasz
Gabady #40436 üzenetére
Simán... 1,285v kellett hozzá, ha jól emlékszem.... Itthon delideltem, és utána simán ment neki. Bár előtte is ment már, csak melegedett... Talán találok pár képet...
Haveromnak pár km.el alrébb a 4790k 4,8ghz en ketyeg, ugyan ezen a feszültségen.ricsi99: Noh ez igaz!
De 4ghz en is kihajtja szerintem a 1070 et
Attól feljebb nem keresgélnék mellé
-
ricsi99
addikt
Senkit se zavarjon,hogy 4790 procija van...se nem k se nem 4770K
-
AMD1975
tag
válasz
siplace2 #40431 üzenetére
I7 4770k 4.5Ghz mellett z87 alaplappal 16gb ram 700w táp s 1070ti. Bőven jó s kihajtja a karit. Játék: 4K ba battlefront 2, full hd meg minden game. Nagyon jó kártya az 1070ti de ha találsz 1080ti az még baszóbb , full hd ban minden jó lesz biztos 2 évig még. De fórumtársaim kijavítanak ha nem..
-
Gabady
aktív tag
4770k- 6600XT egész jó barátok, de van még tartalék a VGA-ban.
@Baryka007:
4,6GHz ? az hogy sikerült ? nálam 4,3 volt a max :/ -
siplace2
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Van egy gépem ami egy I7 4790 tipusú processzorral van szerelve,milyen videókártya lenne hozzá ideális? 16gb ddr3 ram,alaplap pedig egy MSI H81.
Táp: Corsair HX520
Leginkább játékra szeretném használni,már amennyit ki lehet hozni belőle. Keret a videókártyára kb 85000.
Előre is köszönöm! -
Baryka007
addikt
válasz
Str8 sk8r #40428 üzenetére
Akkor konkrétan a kérdésre válaszolva. Teljesítménybe a 870 ről kapsz annyi + naftát 30 ér, amennyit az még meg is érhet. Én csak azt mondom, hogy egy i3 10100 as cpu 20k hozzá egy b460 as lap szintén 20... 16gb 3200 as ramot meg lehet fogni 20 körül... Az akkor 60....
Ehhez képest a 30k a fele... És itt viszont a 10100 nem hoz annyit amennyi még 30e -t megérne... Szóval ilyen szempontból deal...
De gyakorlatilag a 4770 önmagában kerül 30 ba... hozzá már egy fasza Z87 vagy Z97 pedig további 20-25... Igaz a ramjaidat nem kéne bántani... De az 50-55e ft... És ahhoz képest a 60e ft os konfig amit mondtam, viszont deal lenne... Bőségesen...
ha 30 ból viszont azt a konfigot ki tudod hozni, akkor toljad! -
Str8 sk8r
őstag
válasz
Baryka007 #40427 üzenetére
...lehet félreérthető voltam...a működő i7 870 procit cserélhetném i7 4770 - re és vele az ITX-es h55-s lapot egy újabb ITX-es h81-re...táp ram vga ssd marad a régi...a proci nincs kőbe vésve de valami hasonló képességű xeon prociba gondolkodom...régi lap+proci kombot eladom és nem akarok 60-80k beruházást lap most lenne egy 15-ért meg máshonnan egy proci 12k...ez még beleférne...csak kicsit fejleszteni akarom a régi konfigom...
-
Baryka007
addikt
válasz
Str8 sk8r #40426 üzenetére
Nem tudom, hogy most milyen árban mennek a 4770 es procik... De 20-25 között i3 10100 és 10105 procik vannak... Amik 4/8 asok, és gyárilag alázzák a 7700k-t ... Az alaplap kicsit drágább hozzájuk, mint egy haswellhez... De cserébe ott a DDR4 is.... Olcsóbban fogsz kijönni gyakorlatilag.
És az a kis I3 szerintem kevesebbet eszik egy 4770 től... -
Str8 sk8r
őstag
...sziasztok...
...röviden próbálok magyarázkodni...
...van jelenleg egy ryzen 3 3100 rendszerem és ehez szeretném felzarkoztatni a régi core i7 870 kis ITX-es gépet...arra gondoltam hogy egy 4770 proci lappal kicsi kevesebbet fogyasztana (remélem kb 30-50w-al) illetve egy relidelt proci talán kevésbé lenne forró fejű...meg esetleg kis technikai előrelépést - fejlődést is jelentene...mégérné + k 30 kavicsot? (mármint helytállóak a reményeim)...
-
Baryka007
addikt
Már nem emlékszem pontosan, hogy haswellnél mekkora feszültségek kellettek... De nekem a 4770k 2450mhz ig bírt húzni egy 1600 c9 es corsair vengeance ramkitet.... 4x4 felállásban
De ahhoz még nem kellett IMC nek plusz nafta. Egyébként VCCIO / SA azok a feszültségek, amik a ramtuningot segítik. 1,3v fölé nem vinném el
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
I7 4790k mellett használhatok 1,65v-os memória modulokat?
A válaszokat előre is köszönöm! -
tasiadam
veterán
üdv
Van egy belezett supermicro 1u házam 2 darab RE4-es hdd-vel amiből szeretnék szervert tákolni. Mivel ATX-es a lefogatása ezért h81 vagy b85 lapra gondoltam meg egy i3 vagy i5re. IDLE 2 HDD-vel, mint NAS, mennyi lehet a fogyasztása? Asszem ezt már kitárgyaltuk egyszer. Plex, MC szerver, TrueNAS mint storage az elsődleges célpont meg mondjuk opcionálisan kapna egy NVMe SSD-t VM-nek. Ha olyan 20-30w-ra le lehetne tolni akkor simán használnám a sima 1u gépet, ha nem, akkor eladom egybe, vagy akár külön a házat is táppal.
Vagy tojjak az egészre és csináljam meg raspberry-ből? (NAS + plex)
i3 vagy downclockolt i5 + 8-16gb ram, semmi VGA és egyéb csecse, 1u gold táp, 4 kis 40x40x20mm-es venti és vége. -
lenoma
aktív tag
válasz
ricsi99 #40417 üzenetére
Ez T-s CPU valami 0,83V-ot állított be auton a biosban, minden auton csak normálról Performance-ra állítva az ASUS biosban a teljesítmény.
dVGA esetén így belefér a 45W-ba terhelve a CPU, de most kipróbáltam az IGP-t és 40W-ot eszik csak az IGP mert most 85W a teljes CPU fogyasztása, igaz a lapon van egy fizikai GPU BOOST kapcsoló azt bekapcsoltam.
Nem tuningolom, halkítom. 2. gép tanulásra. -
ricsi99
addikt
válasz
lenoma #40416 üzenetére
Sok függ attól ,hogy milyen lapot használsz.
Attól még több ,hogy miket hagysz Automatikus beállításokon...Pl Asus is imád eszméletlen feszeket tolni ha bekacsolod a gyári overlock funkciókat.
Én úgy nyitnám a tuningot ,hogy szépen bios/aida kideríteném ,hogy alap beállításoknál milyen feszültség értékeket ad a lap ...majd mindent kézzel beállítgatnák majd kis lépésenként feljebb az ésszerű fesz/hőmérséglet arányában
Ha meg erre nem akarsz napokat álldozni ,állísd be úgy hogy 1,2V fölé ne menjem a cpu fesz ,az még kihűthető elég könnyen. -
lenoma
aktív tag
Létezik, hogy a 4770T 45W-os CPU
bekapcsolt alaplapi kapcsolós GPU Boost és BIOS Performance beállításnál
AIDA CPU -GPU stress teszt alatt 85W-ot /CPU Package/ eszik
és eléri a 71C-s Tcase max hőmérsékletet /CPU GT/
egy 125W-ig jó Noctua NH-U9B toronyhűtő ellenére?Hú nem akartam ilyen hosszú kérdőmondatot írni.
AI Suite 3-ban Turbóra van állítva a venti profil.
40W-ot eszik maxon a HD4600 IGP magában? -
envagyok
veterán
Fujitsu 1150 i5 4. Gen Pc-ben lemerült cmos elem cseréje után is smctrl: cmos battery dead hibaüzenet fogad.
Van valakinek ötlete, mi a megoldás? -
zsid
senior tag
válasz
ricsi99 #40412 üzenetére
Szerencsére nem az enyém
Tesóm talált nemrég valami 2x16-os 1600-as kitet olcsón, de csak akkor menne rá ha biztos. Ha nem akkor 2X8 vagy 4x8, ami jut.
Van egy Xeon E3-1270 V3-a is a laphoz, de az még nem megy registered ECC modulokkal, pedig azokból dunát lehetne rekeszteni fillérekért. -
ricsi99
addikt
Mezei ddr3-ban én még nem is láttam 16 os modult... ecc-s ben igen ,de az meg lassúcska , ára is horror
én tuti a 4*8-as modulok felé mennék el... van 4 slot a gépedbe nem?
abból is kijön a 32GB... -
zsid
senior tag
Sziasztok! Az i7-4770 esetében a memóriánál van valami modulméret korlátozás? Az világos, hogy max 32GB mehet bele, de ez lehet 2x16GB is?
HP Z230,C226 chipset és a HP nem ír erre vonatkozólag semmit a specsben, ott is csak a max méret van megadva.
-
Speed®
titán
4860EQval nincs gond, K-Lite/MPC-HC.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Laptopban lévő i7-4810MQ úgy tűnik nem bír el a 4k filmekkel VLC alatt.
Szerintetek mit kellene állítanom vagy milyen programmal kellene próbálkoznom, hogy akadásmentesen vigye a 4k filmeket 16GB és SSD társaságban? -
weiss
addikt
válasz
Kean_Sorbo #40403 üzenetére
-
weiss
addikt
Olyat már láttatok, hogy atomstabil gép, de 20-30 alvásból ébredéskor 1x kékhalál random ok miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Kompakt vízhűtés
- SzőkeKapitán: Katasztrófa túlélők topicja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Gombászkönyvek egyben
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ASUS 18W USB ADAPTER