- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Nekem 1,105 kell, hogy 4ghz-en menjen, 1,1V-al még a Windowsban kifagy. Elég szégyen, hogy ekkora szórás a procikban. Mondjuk az enyém meg nem nagyon melegszik a feszkó ellenére.
-
Landon
addikt
Sziasztok,
Tegnap óta szenvedek a 4770K-mal. Leszedtem a legújabb LinX-et (0.6.5 - 11.1.1.003-as linack-el) és egyszerűen nem tudom stabilra állítani az egyébként harmat gyenge OC-m.
Jelenleg ez a helyzet:
CPU: 4.3GHz
vCore: 1.18V
Ring: 3.9GHz
Ring Voltage: 1.05V
RAM: 1600MHz @ 1.5VAmit próbáltam:
-1333MHz @ STOCK - ugyan úgy LinX kinyírta első run után
-Ring voltage @ 1.15V (3.9GHz) - szintén kék halál első kör után
-Ring @ 3.5GHz (stock) - itt is LinX hibát jelez.vCore már elég magas a 4.3GHz-hoz képest. Mennyit adjak még neki? :S
-
törölt tag
VirtualBox működéséhez ha jól tudom vt-x kell.
A vt-d hiánya miben jelentkezik? -
Eduardo89
aktív tag
Okay!
Akkor egy darabig a gyári hűtővel kell majd ketyegnie. Így lemondok az i30-ról egy-két hónapra.Köszönöm a tanácsokat
-
Eduardo89
aktív tag
Inkább 3-4 évre tervezek
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Devid_81 #2484 üzenetére
Nem minden áron akarok SLI-t , az is alternatíva, hogy a meglévő CPU+Alaplap+Ram mellől lecserélem majd a VGA-t 2-3 év múlva egy korszerűbbre csak ott szintén fennáll majd a veszély, hogy CPU limites lesz a gép a játékoknál nem csak VGA.
Nem egyszerű a szitu mert ha ebbe most befektetek akkor nem akarok 2 év múlva új gépet venni
de i7-esre nem telik sajnos.. -
Eduardo89
aktív tag
válasz
Trailblazer #2477 üzenetére
P4 Prescott 3,00(S478) + Asrock P4i65g + Radeon 2600 ProHD(512) ről váltok.
Szerintem űrhajóban fogom magam érezni a gép előtt -
potkem
aktív tag
Tegnap végre megérkezett a szörny.
Milyen lap illene a kicsikéhez?
MSI Z87 G45
MSI Z87 GD65
MSI MPOWERMivel lehetne normális hőfokon tartani a szörnyet?
Scythe Ashura dupla ventilátorral elég lenne?
Vagy inkább másban gondolkozzak?
Corsair Vengeance Pro memóriák miatt nem sok hűtő jöhet szóba. -
Hofeher
aktív tag
Giga H87 + 4570 mellé milyen vga-t javasoltok én általában jobban szeretem az amd-t ?
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Trailblazer #2472 üzenetére
Tehát akkor nem kifejezetten éri meg a plussz költséget igaz ??
Nem hinném, hogy az a 200Mhz lesz a limit a játékok alatt, az auto-cadnél meg pláne.
Nem egy horribilis össze 5-6ezer de azt is inkább VGA-ra költöm!
Ha meg összejönnek a dolgok akkor úgy is 4670K -t veszek de egyenlőre nem úgy fest... -
Van valami progi amivel csak a cput lehet tesztelni? Szamitasi teljesitmeny stb, csak mert kivancsi lennek hogy attol fuggetlenul hogy hany mhzen van, tuti hozza is azt a teljesitmenyt..
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Bocs ha low a kérdés de annyira nem vagyok még otthon Haswell-ben.
4570 és a 4670 között az órajelbeli eltérésen kívül van bármi más különbség ?
Mert én nem látok... gyártói leírásban minden tök ugyan az, az órajelen kívül.
Megéri a plussz pénz amibe a 4670kerül ?Köszi
-
Trailblazer
veterán
válasz
Bravo198 #2467 üzenetére
Ilyennel még nem találkoztam. Kb. 2 hete kutattam ki a megfelelő feszkót a hozzátartozó órajelhez. Esetemben ez úgy alakult, hogy 4.2 ghz a cél, 1.156 volttal még megpadlózik, 1.171 v-ot találtam stabilnak. Eközött pedig van egy "gap", amit manual módban nem tudok áthidalni, gyaníthatóan szükségtelen is lenne.
-
Bravo198
tag
válasz
Trailblazer #2465 üzenetére
Fatal error! Rounding was 0.5, expected less than 0,4
Hardware failure detected
Worker stoppedDe a többi worker (mag) megy tovább, nem fagy ki a Windows. Amíg játék alatt nem kékhalálozik el, addig nem adok neki több feszt, végülis azok nem terhelik ennyire.
@ST05 Köszi! Csak jó lett volna ha többet ment volna.
De igaz így is erős és nem melegszik nagyon.
@zaja8 Szia! Hát igen, de annyit tőlem nem kap egyelőre.
-
ST05
őstag
válasz
Bravo198 #2463 üzenetére
"csak nem olyan jól sikerült példány ez sem"
Ne csüggedj ezen, rendszerint melyek picit többet kérnek ,cserébe
kevésbé disszipálnak-melegednek, mig amelyik beéri kevesebbel, lehet forrófejübb mint a tiéd.. sőt*Tata*: régi ismerős, örömmel látlak itt
de ok hogy lélekben itt vagy, hardverben is már?
remélem jössz mihamarabb -
Bravo198
tag
válasz
Trailblazer #2455 üzenetére
Hm.. A Small FFT-vel eldobta az egyik magot 5 perc után 1,212 volton 4,3 GHz-n. Blend teszttel végigment ezen, játék alatt is stabilnak tűnt, így hagyom egyelőre, majd ha gond lesz, akkor még kap egy kis feszt. Akkor csak nem olyan jól sikerült példány ez sem.
-
TaMo
csendes tag
Sziasztok,
Lehetséges, hogy egy hónapon belül csatlakozom a társasághoz egy 4770K-val. A konfig terv még csak most áll össze, így azt kérdezném tisztelettel, hogy véleményetek szerint alaplap szempontjából egy
ASUS Z87-PRO vagy egy ASROCK Extreme6 esetleg valami más?
lenne a nyerő, ha a későbbiekben egy szolid (max. 4.5 Ghz
) tuningkísérlet is befigyelne.
A megcélzott árkategória max. 50-55k, a fenti kettő azért tetszik, mert elég gazdag felszereltségű (sok SATA, WIFI (bár ez nem létszükséglet, de néha jól jöhet), sok USB ) és jónak mondott deszkák.
A véleményeket előre is köszönöm!
-
noby
aktív tag
válasz
subaruwrc #50 üzenetére
Szerintetek levàltsam a simpla radis vizemet egy nocua d14re?4670khoz.vagy jobb hatàst érek el a vizzel.tudom tegyem be és nézzem meg de nincs kedvem ujbòl beszerelni.ha azt mondjàtok jobban járok a nocuàval akkor az lesz.a hàzam t28sharkoon nem egy haw de nem rosz tele vqn pakolva 12ventivel ùgyhigy a szellőzésel nincs gond csak hàt nem tom mi legyen màr tuningolnék
-
potkem
aktív tag
Üdv mindenkinek.
A mai napon csatlakozom egy i7-4770k processzorral.
-
Bravo198
tag
válasz
kristof123 #2450 üzenetére
-
Bravo198
tag
válasz
kristof123 #2445 üzenetére
Nem voltam elég pontos, most 1,206-ot kap. A hőfokok ilyenek a legújabb linx alatt, azt hozzáteszem, hogy a ventik szabályozva vannak, néha lemegy 50 fok alá a teszt alatt, aztán kap egy nagyobb terhelést, akkor meg felugrik, talán a ventik nem követik olyan gyorsan. Talán még így sem olyan rossz eredmény, de majd megmondjátok.
-
Bravo198
tag
Kipróbáltam ezt a legújabb prime verziót. 5 perc után az egyik mag leállt fatal errorral, gondolom ez nem a legjobb, a másik 3 mag még ment egy kicsit, de inkább leállítottam 10 perc után. Adni kellene még egy kis feszt neki? Vagy higyjek a régebbi primenak, ahol stabil volt?
Most 1,2 volton van 4,3-on.
-
Gery15
addikt
Ezennel csatlakozom hozzátok i5 4670k-val! De még csak nézegettem hétfőn érkezik meg a lap hozzá.
Ebből lehetne következtetni valamire? Batch L315B651 Gugli csak ennyit dob rá link ez mennyire számít jónak?
-
zaja8
aktív tag
sziasztok!
ha 4,4ghz és 1,21v-on hibázik a teszt elképzelhető hogy segit ha az LCC-t Level2re állitom?
meddig lehet vele feljebb menni?
köszi! -
-
Bravo198
tag
Köszi, kiváncsi leszek, hogy az újabb prime alatt mennyi lesz a hőmérséklete. Ahhoz képest, hogy nem is ilyen hűtőt rendeltem, hanem a sima SB-E változatot és special editont kaptam, meg vagyok vele elégedve
Még majdnem vissza akartam küldeni, de elég jól néz ki a fekete házban, úgyhogy marad.
-
ST05
őstag
válasz
szacsee #2407 üzenetére
ez csak akkor érdekes, ha van usb3 as eszközöd, melyről lejátszás közben akarsz sleepelni- altatni a gépet, ( nem hinném ,hogy ez oly mértékben nélkülözhetetlen volna)
egyéb esetben tojd le
...úgy tudom alapbol a C6 és C7 épp emiatt a biztonsági okokból tiltva van a lapokon, nekem egyrészt nincs usb3 eszközöm, ezek az energiagazdálkodásokat mindig hagyom ugy ahogy van auto-n és nem volt vele sosem gondom, nem haswell-ready táppal.. szóval szerintem jól gondolod egy C3 al sem leszel hátrányban, de lehet csak az új C7 a problémás csak...
Fail3D: és legalább megnézted a default-al mi változott, vagy legközelebb is el-állítod és megint nem fogod tudni?
Bravo198: kupak hömérsékletét nézed, azért csak 62 , az ne legyen 65 nél több,
a magokat aidaban vagy core temp el nézd például , azok 80-90 be álljanak megzaja8: hihetsz mindnek, ergo stabil gép mindenhol stabil kell legyen !
de rád van bízva, hagyhatod félstabilan is, csak akkor ne anyázz, ha kidob a játék késöbbiekben"gondolom játék alatt stavil lenne ha IBT alatt stabil."
Nem ! ugyanis IBT használ egy darab ( avx) utasításkészletet a tucatbol*, prime például ( FMA-t használ )
játékok meg kitudja melyiket és mennyit használ...
* néhány utasítákészlet példának:
MMX instructions
SSE / Streaming SIMD Extensions
SSE2 / Streaming SIMD Extensions 2
SSE3 / Streaming SIMD Extensions 3
SSSE3 / Supplemental Streaming SIMD Extensions 3
SSE4 / SSE4.1 + SSE4.2 / Streaming SIMD Extensions 4 ?
AES / Advanced Encryption Standard instructions
AVX / Advanced Vector Extensions ( linx ezt használja, és IBT is)
AVX2 / Advanced Vector Extensions 2.0
BMI / BMI1 + BMI2 / Bit Manipulation instructions
F16C / 16-bit Floating-Point conversion instructions
FMA3 / 3-operand Fused Multiply-Add instructions ( prime ezt használa) -
zaja8
aktív tag
sziasztok!
i5 4670k IBT v2.54 alatt 1,2v-on 4,3ghz-en hiba nélkül lefutott (30perc), linx 0.6.5 alatt ugyanezen feszen és órajelen hibázott.
melyiknek tesztnek higgyek?
gondolom játék alatt stavil lenne ha IBT alatt stabil.segitségeket köszi!
-
Bravo198
tag
Lett már végre rendes hűtőm és házam. 1,2 volton nézem 4,3-on, eddig nincs kékhalál, majd még megyek feljebb is. Ami nagyon meglepő, hogy 62 fok volt a max eddig.
Mondjuk nem a legújabb prime-ot használom. -
Megoldodott a problema, igaz, hogy atnyalaztam a kezikonyvet es a forumot es koze nemvolt a megoldashoz
delegalabb a forumon kiderult mi az az uncore clock...
A lenyeg hogy vissza loadoltam defaultra es utana helyre allt. Csak erositeni tudom, hogy a gigabyte tovabbra is hanyatlik.
-
-
Casanova*
veterán
válasz
kristof123 #2415 üzenetére
sunáznám
-
-Solt-
veterán
válasz
kristof123 #2415 üzenetére
El is ment a kedvem a kupakolástól, ez nem az én világom!
Ráadásul Fradistaként az a lila haj olyan nekem mint bikának a vörös posztó!
-
-Solt-
veterán
válasz
kristof123 #2413 üzenetére
40 felé már kell valami ösztönző!
-
Berguson
tag
válasz
kristof123 #2409 üzenetére
Nem szeretném a procit megbontani a garancia miatt,de köszi a javaslatot!
De hogy melyik maradjon nálam még a kettő közül,azt nemtudom.
Ti melyiket tartanátok meg? Mindegyik garis,a kollégámé 3hónapos,az enyém valamivel újabb.
Én valamiért a kevésbé melegedős felé húzok. -
-Solt-
veterán
válasz
kristof123 #2409 üzenetére
Én folyamatosan arra gondolok amikor meglátom ŐKET!
-
Berguson
tag
Hello!
Van egy 4770k procim,és ittvan nálam egy másik 4770k proc is,mert a kollégámnak én rakok össze holnap egy gépet.
Ő nem tuningolná,alapon hajtaná!
Kipróbáltam és összehasonlítottam az én procimmal. Kollégámmal megdumáltuk,hogy neki teljesen mindegy melyik proci lesz az övé,mondhatni ha az ő procija jobb lenne mint az enyém,elcserélhetjük,cserébe amiért összerakom a gépet neki!
A két proci között van azért különbség.
Nemtudom hogy melyik procit tartsam meg. Az ő lapjában és az ő be quiet dark rock2 hűtőjével teszteltem!
Mindegyik megy 4.4ghzet. Az egyiknek ehhez 1,27v kell hogy linx és prime alatt stabil legyen,viszont itt 88fokos a legmelegebb mag. A másik proci ugyanilyen terheléses tesztek mellett 1,23v.on volt stabil,viszont itt már 95fokos volt a legmelegebb magja a procinak! Én corsair h100ivel hűteném,ami azért jobb hatásfokú hűtő mint a dark rock 2.
Melyiket lenne érdemesebb megtartani? Az alacsonyabb feszültségűt vagy a melegedősebbet ami kisebb fesszel megy?
A cél az,hogy legalább 4,5en fusson a procim.Köszönettel
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Haswell (Pentium) G3220 és H81-es MSI kombót kellene beüzemelnem.
Régebbi tápegység van a gépben, ami biztos nem "Haswell Ready".Alaplap manualból idézem az idevágó részt:
Intel C-State [Auto]
C-state is a processor power management technology defined by ACPI.
[Auto] This setting will be configured automatically by BIOS.
[Enabled] Detects the idle state of system and reduce CPU power
consumption accordingly.
[Disabled] Disable this function.C1E Support [Disabled]
Enables or disables the C1E function for power-saving in halt state. This item
appears when "Intel C-State" is enabled.
[Enabled] Enables C1E function to reduce the CPU frequency and
voltage for power-saving in halt state.
[Disabled] Disables this function.Package C State limit [Auto]
This item allows you to select a CPU C-state mode for power-saving when
system is idle. This item appears when "Intel C-State" is enabled.
[Auto] This setting will be configured automatically by BIOS.
[C0~C7s] The power-saving level from high to low is C7s, C7, C6, C3,
C2, then C0.
[No limit] No C-state limit for CPU.Ha jól sejtem akkor Intel C-State : Enabled
C1E Support Enabled
Package C State limit: (auto-n van alapból) itt lehet érdemes lenne áttennem C3-ra, vagy C6-ra... de C3 biztosabb.
Jól gondolom, vagy rosszul sejtem?
Válaszokat előre is köszi! -
Jatek kozben mikro lagom van.. hiaba jo az fps... Lehet megis kene nagyon a help. nincs fagyas nincs w akarmilyen hiba az esemenynaploban. Tuningnal miket allitgattok?
-
zaja8
aktív tag
Kipróbáltam a teszteket IBT v2.54 alatt és hát meglepődtem...
A hőfok nem ment 80°C fölé, illetve 1,2v-on lefutott a teszt sikeresen 4,3ghz-en(linx 0.6.5 alatt 86°C és hibázott a linx)
Na most ilyenkor mivan
Lehet páran meglepődnétek ha lefuttatnátok egy linx-et IPT meg Prime helyett, aztán sorba kékhalál...
Most akkor stabilnak mondhatom a gépet vagy nem?? -
Hatha segit esetleg ez a kep.
-
igen... Jatek alatt felmegy maxra, de az osszes ilyen tesztnel lemegy az orajale... Talan azert nagyobb most, mert a biobsban highra vettem, mennyire ugraljon le az orajel.
Modjuk a giga lap is tele van szamomra olyan beallitasokkal amikkel nem talalkoztam eddig, illetve azt se talalom egyenlore hol lehet ki-be kapcsolni a hypertradinget... Szoval egyenlore csak a szorzot, illetve a feszt piszkaltam, na meg hogy mennyire ugralhat az orajale... de azert jobban orulnek ha visszatudnam venni alapra.
-
2999,30 mhz-t
ill most 2899,32-t, leallitom es visszaugrik 4398 ra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged