- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ST05
őstag
válasz
Ric4m0nd #1896 üzenetére
ez mind szép és jó, 3220 is kihajtott már HD alatt is 660Ti-t
egyedül egy fontos helyen lehet gondba az i3 ereje, multiplayerek például bf3,bf4
de hadd fogalmazzak forditva, 60k feletti vga megy a rendszerbe, illuk megtámogatni
intel esetében a 4 natív maggal
Azért ilyen szépek az eredmények, mert singleplayer, és kizárólag fullHD,
ahol a vga igényel nagyobb hangsulyt...!
de egy bf4 multiba,már bizonyára be lehetne döcögtetni a 20 wattot amit kajál -
Gainka
őstag
válasz
Ric4m0nd #1896 üzenetére
Eddig én ezt bizonygattam de aztán jöttek a mikrolaggokal minimum fpsekkel stb.
Csak arra nem gondolnak hogy nem mindenki olyan "igényes" hogy kiadja az i5re a lovét mikor egy i3 al is el lehet jatszadoznide bizonygattam én trinitiyvel is arra meg jött a bf3 bf4 multi -.-" mintha midnenki azzal játszana.. Persze tudom hogy amugy nyomába sem ér az i5nek de azért nahh...
-
kristof123
őstag
Felharcoltam az AISuite programot és kiszúrta a szemem két beállítás, amit igazából nem tudom mik és emiatt Auto-n hagytam BIOS-ban. De itt (AiSuite) mutatta min is van valójában...
CPU Power Phase Controll: Extreme
CPU Current Capability: 140%
Próbáltam utánuk olvasni, de az angol tudásom kevésnek bizonyul ehhez. Valaki letudná nekem írni mik is ezek (esetleg mi a helyes beállításuk)?(#1896) Ric4m0nd:
Ne haragudj, de 2 másodperc elég volt a videóból, hogy kifakadjak rajta. : DD -
Ric4m0nd
aktív tag
Core i3-4130 vs Core i5-4670k
Erre varrjatok gombot! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Casanova* #1892 üzenetére
..............
i5 bőven elég játékra,felesleges az i7............. - ezt most te mondod ? Hat eskuszom kezdek begolyozni....
Mas: hogy jon ide az FX ?
(#1890) zaja8: nezd, nem szeretlenek kiabranditani de a 4.5 GHz nem biztos hogy menni fog kupakolas nelkul. Nekem van egy eleg jo peldanyom, de mar 4.3 felett (1.18 V) nem birtam huteni egy H100i-vel. Most jellenleg kupakolas utan, megyen siman a 4.5 GHz es full-loadban (tesztekben) ugy 82 fok a maximum (1.234V-al), jatekban pedig ugy 60-63 a vege.
Jatekra tokeletesen eleg az i5.
-
Casanova*
veterán
válasz
kristof123 #1891 üzenetére
ennyire alul maradnak az FX-ek?
i5 bőven elég játékra,felesleges az i7.
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
i7 4770k + Noctua NH-D14 egy Asrock Z87 Fatal1ty killer lapban kb 4,5Ghz-et el lehet érni?
Gondolkodom egy ilyen öszeállításban, úgy vagyok vele hogy a 20k felár megéri az i5hez képest hátha a későbbiekben még jóljön. (gondolok itt arra hogy egy jódarabig nem kellene konfigot cserélnem.) Egyébként játékra hasznánám, egy r9 280x-el.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
pendre54 #1888 üzenetére
nem feltétlenül.
ha a kiskereskedőtől havonta 100 BOX és 20 OEM procit visznek el, akkor ő is ennyit rendel.
ha a nagyker a 100 BOX-ra ad 10% engedményt (a mennyiség miatt), akkor ezt a kiskereskedő "beépítheti" az áraiba. szóval itt még akár azt is mondhatjuk, hogy örüljünk, hogy nem ugyanazon a magasabb áron kapjuk a BOX-ot, mint az OEM-et, hanem ott leviszik az árát.
(persze mindez csak teória, lehet hogy nem így működik) -
Üdv!
Tervbe van véve egy i5-4570-es proci vásárlása. Az árakat nézegetve egy dolog nem világos számomra, jelesül az, hogy a boltokban az OEM-s változatok pár ezerrel többe kerülnek mint a dobozos változatok, ráadásul rövidebb gari van rajtuk. Én eddig úgy tudtam, hogy az OEM-s proci ugyanolyan minőségű, mint a dobozos, és ráadásul még hűtőt se adnak hozzá. Szóval mi a rejtély megfejtése? -
zaja8
aktív tag
sziasztok!
i5 4670k megbírkózik vajon egy hd7990-el?
válaszokat előre is köszi! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Howkeddlee #1880 üzenetére
Szerettem volna a 4.5 GHz-et 1.2 V-al !
-
válasz
MiklosSaS #1875 üzenetére
Éhes?? Én szívesen cserélnék veled!
Szerintem nagyon jó a procid!
Volt már 3db 4770K-m,de eddig sajnos én csak gyengébbeket fogtam ki belőle,a fenébe!
Nálam a két legutóbbi ami volt az is 1,25v-on 4,3ghz-et ment,és ott már Linx alatt majd 100fokosak voltak,Corsair H110 alatt!!! De ha kupaktalanítottam volna őket,akkor is szerintem ~1,30v körül lett volna 4,4ghz-en,és max ha 4,5et ki lehetett volna hozni úgy belőlük. (talán) -
ngyjns
tag
Pontosítok: G3220 procit veszek b85 lapban és az érdekelne, hogy tényleg igaz az, hogy amennyiben nvidia kártyát, mondjuk 650ti boost kártyát teszek mellé sokkal rosszabb fps-eket érek el vele, mintha egy kb azonos tudású 7850 AMD-t. Azt találtam egy honlapon, hogy a két magos intel procik támogatása rosszabb az nvidia driverben, mert már inkább négy szálra, vagy maghoz írják, tehát i3 és fölötte lévő procik mellett nincs driverből visszafogva a GPU. link: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=hu&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.hu&sl=pl&tl=hu&u=http://pclab.pl/art54829-27.html&usg=ALkJrhhBrsBEEvA22XwqsCpqh-ZStaUP6Q Szerintetek?
-
Üdv. Szeretnék én is csatlakozni, 1 4670k-s procival majd, érdekesség képpen egy grypon z87-e lappal karőltve, olyan kérdésem lenne, hogy milyen hűtőt érdemes venni rá? A cél a 4.5ghz lenne, ha lehetséges! Teljesen ismeretlen számomra még ez a proci, Egyenlőre a pénztárca véges, és az lenne a kérdésem milyen hűtöt lenne érdemes legalább rárakni, a válaszokat előre is köszi!
-
ST05
őstag
válasz
MiklosSaS #1872 üzenetére
4,9 hez a villág összes feszültsége, ( polgárháborúkat beleszámolva)
kellene, nincs rossz példányod sőt, 4,5 azért elég szép az 1,25
47x max 48x fele van a "vége a tiédnek, azért ovatosan jo hüvös vizzel játsz
125x38 :4750 ilyeneket is nézhetsz ha már 100asával kibuksz aprajával kell
már 100 akon belül.. ezpédául 37x125
lehet valamit hiányol a beállitás ,extreme vrmen legyen cpucapability 100% ról fel,
llc 8, hirtelen ami eszembe jut nincs hasi elöttem most,,
ja hogy ez i7 nem i5 lol, jók azok a feszültségek nagyon , ne marhulj -
r9550
senior tag
Hali blck emeléssel meddig tudnék eljutni?ideiglenesen g3220 procit vettem és kipróbálnám mennyit bír max
-
ngyjns
tag
G3220 procit veszek b85 lapban és az érdekelne, hogy tényleg rosszabb az nvidia driverek mint az amd a két magos rendszerek esetén azonos videokártyák esetén?
-
törölt tag
i7 4771 ről mi a véleményetek ?
-
noby
aktív tag
válasz
kristof123 #1862 üzenetére
addigra már nem hiszem hogy ez a proci lesz.
-
-
-
Casanova*
veterán
[link] használ valaki ilyet? lagcomp ellen jó multi játékba? van valakinek ilyen asus alaplapja?
-
ST05
őstag
jóval kevesebb feszekkel elvan az i5, ( ésszerű frekiken belűl )
cserébe többszálú alkalmazásokban odaver az i7 már joval kisebb frekin is.
pl konvártálásba 4,2-es i5 öt kiszámolja az alaporajeles i7.
viszont i5 el magas(abb) orajelekkel elérsz ugye pl magas ram sebességet is,
egyik jobb mint a másik -
MiklosSaS
nagyúr
Igen o angliaban el. Nem ajanlom senkinek a kupaktalanitast, akinek nincs tapasztalatta. En kupaktalanitottam egy 3770K-t a satus modszerrel , ez az egyik kollega csinalta Budapesten, a penges modszert pedig a fent emlitett Akos. A penges modszer biztosabb es nem lesznek utesnyomok a cpu-n.
De megvan az a -19 fok, ami csodas...
-
Casanova*
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
4770K kupaktalanitas elott, IBT(maxim) 4.3 GHz (1.19 V) maximalis hofokok 87 - 94. Kupaktalanitas utan, IBT(maxim) 4.4 GHz (1.2 V) maximalis hofokok 68 - 75. Total megerte, mindenkinek ajanlom Akost, aki remek munkat vegzet !Ezuton is nagyon nagy koszonet a mesternek !
-
kristof123
őstag
válasz
GeneraL_XTX #1837 üzenetére
Szvsz ha a hangja nem fog zavarni, akkor teljesen jó.
-
GeneraL_XTX
veterán
Gyári hűtőről tud valaki valamit mondani i7 esetében? Használható megoldás tuning nélkül?
-
anytime
őstag
válasz
kristof123 #1825 üzenetére
Jogos, akkor mar muzeumi targykent komoly eszmei ertekkel fog birni
-
Üdv!
Több éves AMD-s múlt után rövidesen áttérek Intelre, egy i5-4570-es procival, és alá egy ASUS H87M-Plus alaplappal. Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatosan. Mivel nekem van egy HD 7770-es VGA-m, ezért nincs szükségem az IGP-re, ezért ezt az IGP-s funkciót külön le kell majd tiltani a BIOS-ban, vagy mi a módja, hogy csak a diszkrét VGA működjön egyedül, és ne kavarjon be az IGP?
Esetleg ha valaki járatos ennek az alaplapnak a BIOS-ában, annak megköszönném, ha leírná, hogy hol kell majd ezt beállítani, melyik menű alatt. -
kristof123
őstag
válasz
GeneraL_XTX #1832 üzenetére
Kevesebb csatlakozó van rajta.Szerk.: Ezt találtam. A kép magáért beszél szvsz.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kristof123 #1830 üzenetére
Ez jónak tűnik, de mi ez a B85 chipset? Erről még nem is halottam
-
kristof123
őstag
válasz
GeneraL_XTX #1829 üzenetére
Szia!
Én non-k CPU alá EZT venném.
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
i7 4770-et szeretnék venni, tudnátok ajánlani hozzá valami nem túl drága, de stabil alaplapot? Tuning nem fontos (mivel ugye nem is lehet) csak a lényeg h stabilan működjön, így gondolom nem szükséges hozzá Z87
Illetve az érdekelne még, hogy a gyári hűtője mennyire használható, ha ugye nem tuningol az ember?
-
Casanova*
veterán
MSI Z87-G45 Gaming deszkáról mi a véleményetek?
-
anytime
őstag
Koszonom a hsz-t, vegre valaki egy kicsit tobb idot is szant ennek a, jaj mi lesz a procimmal 60 fokon cimu kerdesnek.
Sokan, sokfelet irnak es sirnak arrol, hogy jajj, 60-70 fokos a proci, Istenem, mi lesz, milyen hutot vegEk, mi nem lesz eleg, mikozben csak addig izgul, amig az a k prime-ot es tarsait lefuttatja, majd netezes es munka kozben visszaall 40fok korulire a temperature ..., no commment.
Persze, tuningolni es hatarokat feszegetni jo dolog es kell is, de nem kell izgulni, ha csak a teszt erejeig mersz ilyen hofokokat, hisz mar a jatekok sem futenek igy be ...
Epp kristof irta a a heten, hogy ha nem 20 ev lesz a cpu varhato elettartama, hanem csak 17 akkor mi a fene van. Hol lesz a mai konfigod 17 ev mulva? Sehol, a kukaban
, ahogy fejlodunk, az elkepeszto. Arrol nem is beszelve, hogy akik a hatarokat feszegetik, azoknak sem a vas valos erejevel van bajuk, hisz az adott konfigjuk igy is visz mindent, csak oket epp a szamok izgatjak. Ennyi, es ezert hajlandoak a vasat 3-6 havonta cserelni, de ezzel nincs baj, nekik ez a fontos.
Ak azonban "csak" hasznalni akarja, az ne izguljon vegye meg azt a hasit es tolja neki. Nezzetek mag a konfigomat, amit en meg 1cm-es hangszigetelessel megfejeltem
. Net es office 40-44 fok es csak a cpu venti megy 600-on. Jatek kozben 54-60 fok kozott van, igaz ekkor 1300-on a cpu cooler es az 1 darab hazventi pedig 2200-on. Minden ok, ja, hogy csak 17 evig birja
akkor majd odaadom a vasat eg muzeumnak majd, hogy oskovuletkent bemutassa utokornak. De az is lehet, hogy akkor majd atadom az unokamnak, hogy egy jot nevessen
Bocsi, hoszzu volt es felesleges, igy OFF-ba rakom, de megis meghagyom, hatha batoritast ad azokna, akik csak az atlag user-ek kozo tartoznak, mint en magam es nem nagyon vannak otthon az it vilagaban es megijjednek azoktol a franya hofokoktol
Batran, hajra hasi.
-
MM
őstag
válasz
kromatika #1819 üzenetére
Én sem váltanék a helyedben i7-2600-ról.
Viszont ezt a "heszvell jobban melegszik" témát azért érdemes árnyalni a fogyasztással.
I5-750@4ghz pl simán beszipkázott nálam 180w körül, míg a 4670k@4,4ghz a 28.1-es prime bedurvulós tesztjében bír megenni 140w-ot, más szintetikus tesztprogramnál 110w körül max.
Miközben egy jobb hűtővel +20 fokosak a magok, de ezt tudjuk miért... Szóval szerintem nem érdemes ebből a melegedési kérdésből ügyet csinálni. -
kromatika
veterán
Sziasztok én is vaciláltam Haswell i5,vagy Sandy I7 között,azonos áron." Sandy i7 2600 vs Haswell i5 4670 "Az a nagy dilemmám,hogy ugye a mostani lapokba nem megy bele majd az ujabb 1150-es procik(tehát fejleszthetőség szempontjából a mostani 1150 is halott)Másrészt sokkal jobban melegednek az 1150-es procik(haverom gépében 4570 gyári hűtővel,prime alatt 20 fokos szobában,85 fok 5 perc után)nálam az i7 2600 gyári hűtővel sem megy prime alatt 67 fok fölé.a keretből egy I5 4570,és egy MSI H87-G43 alaplap futná ki,ami itt most nagyon jó áron van.[link]Még az is gondolkoztat,hogy ugye az i7 2600 pariban van kb az i5 4570-el.Viszont az z-s lapban sem huzható szorzó emeléssel,én pedig az i7-et a z77-es lapomban simán megtudom húzni 15% ot.Teljesen tanácstalan vagyok,hogy ha nem kerülne plusz pénzembe,megérné váltanom,pusztán azért mert az 1150 ujabb platform,de nem fejleszthetőbb tovább" Többek tanácsára megtartottam az i7-et
-
noby
aktív tag
Megoldodott a problêma ha valakit érdekel a sràc akinek eladtam elismerte szétbarmolta él elgörbitettel a lapon a tűket innét kezdve mosom kezeim.a tanulsàgot le lehet vonni aki nem ért hozzà.....
-
Casanova*
veterán
-
kristof123
őstag
válasz
FuRiONight #1812 üzenetére
-
noby
aktív tag
Skacok sosben kellene segitség tudom ez nem az a topic de hàtha tudtok.van egy asrock z77es extreme 4es lap ami azt produkâlja bekapcsolom és nincs kép a 2db led kijelzőn 2db0la jelenik meg mi lehet a gond?nagyon fontos lenne hogy segitsetek köszi.
-
Casanova*
veterán
válasz
csak 4 ghz-ig?? ne lányoskodj!
komoly tuning lapod van, legalább 4,4 ghz-ig húzd a procit vagy nem segítünk.
-
banderasz77
addikt
válasz
Szerintem ez nem fog 4-nél megállni.......
-
FuRiONight
addikt
Hali!
Megjött minden, tuningolni szeretném a procit, 4ghz számomra elég volna.
A gépem az adatlapomon van. A kérdésem/kérésem az volna, h tudna e ebben segiteni valaki? Nagyon rég volt intel procim és fogalmam sincs itt miket kell állitani.
-
syler123
veterán
Hát igen, nálam az I7 az nem volt alternatíva, 70k fölött van egy olyan lélektani határ amit én nem fogok átlépni. Ár/érték arányban biztos vagyok benne, hogy az I5 a jobb. Ahol kevés lesz, értsd játszhatatlan egy játék, akkor az I7-el is az lesz.
SRII: tényleg jó lenne egy olyan progi, mint a Fraps, ami játék alatt jelzi ki a CPU, GPU terhelését és nem kellene logolni.
-
SRII
őstag
válasz
Casanova* #1805 üzenetére
ha tudsz ennél olcsóbban akkor az már gyanúsan olcsó lenne!
Más
Amúgy , van olyan cpu kihasználtság jelző=mérő ami nem csak magokat látja mutatja hanem az összes szálat, teszem fel egy i7 nél ne csak a 8(ha jól hiszem a cpuz csak ennyit mutat nem?
hanem a 4mag és 8 szál terhelését is mutatja?Casanova*
még nincs meg az i7 mivel én is ezen dilemáztam, értem a másik fél véleményét is ,hogy most elég, i5 de én nem akarok költekezni jövőre sem, és kompromisszumokat sem akarok kötni sem most sem később, egyszer veszem meg azt kész, és renderelek is, így i7 lett , csak hát azért nem 53 az ára így egy kicsit csúszik a vétele! -
SRII
őstag
válasz
Casanova* #1803 üzenetére
akkor hajrá, nekem is ilyen van! [link]eléggé jó árban van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade
- Elektromos cigaretta 🔞
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest