- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
Na valaki el tudná mondani hogy tuningnál mit kell állítani, és mire kell figyelni? Amúgy 4670K
-
JanR
addikt
Valaki futott már össze olyannal, hogy a CPU miatt 1-2 program rakoncátlankodik (például: 4770K és a Total Media Theatre 5 esete)?
Maximus VI Hero tulajoknak: Érdemes feltenni a legfrissebb BIOS-t!
-
ST05
őstag
de ez ilyen már ivy is hamar pattant fel! kóser ez ,idle is ok.
keress neki- egy ideális tartományt ahol érezhetően kevésbé fog hirtelen ugrani
az épp a túl so kfesz miatt van.
offsettel 0.050 ha stabil akkor 60mV- ot és haladsz tovább, demint már
irtam minimum 100-120mV elvételével még mindig stabil leszel -
ST05
őstag
-
kekkec
aktív tag
Nem játszok.
Munkára kell.Értem én hogy sűrűn vannak a magok, de nyugalmi állapotban nem kéne közelebb lennie a környezet hőjéhez?
A többi Haswell is 800 MHz-en és 0.7 V körül van idle EIST-tel?
Ha igen, tudnátok idle hőmérsékleti adatokat mondani, illetve hogy milyen hűtés mellett produkálja. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aleister #386 üzenetére
Egyes lapokban lehet hajtani a non-K-t Turbo órajelen (39x). De cikkeznek róla, hogy Intel szigorítani akar ezen a dolgon.
1 órányi terhelés után picit feljebb kúsztak a hőmérsékletek, de még mindig vállalható (mini-ITX házban, mini-ITX alaplappal):
-
aleister
veterán
válasz
radi8tor #385 üzenetére
Egyetértek.
A mostani i7-860 is az alap 2.7-en megy, pedig viszi a 4GHz-t is. Ezért is írtam, hogy nincs szükségem többre. Ellenben úgy vagyok vele, hogy ki tudja, hogy mit hoz a jövő. A K-t tudom alapórajelen futtatni, de egy non-K-t nem tudok a későbbiekben meghúzni. Csak pár ezer forint a különbség...annyit tán megér a tudat, hogy van még némi teljesítmény a talonban, ha kell.Egyébként a non-K-t is lehet húzni valamicskét, ugye? Csak épp abban van szorzózár.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aleister #384 üzenetére
Párom gépébe (szintén kép és videó szerkesztés) i7-4770-et vettem. Szerintem ilyen alkalmazásoknál a stabilitás fontos nem a tuningolás.
Mondjuk Haswell annyiból jobb Ivy-nél, hogy ott a K változatból pár funkciót kihagytak, ami munkára jól jönne. Itt ugyanazokat az utasításkészleteket támogatja non-K és K változat.Most pl pont egy BluRay filmet encode-olok 58 FPS-el dolgozik a proci 65-70 fokon.
-
aleister
veterán
válasz
radi8tor #379 üzenetére
Nagyfelbontású (36MP) képfeldolgozás (Lightroom, PS). A többi alkalmazás ezekhez képest nem számottevő.
A jelenlegi konfigom is elég lenne ehhez, de olyan kedvező helyzet adódott, hogy jó áron el tudom adni, és pár ezer forint ráfizetéssel tudok váltani. Már csak a gari megújulás miatt is megérné.
Ellenben elég horror dolgokat olvastam itt hőfok terén. Nem tudom, hogy a jelenlegi Corsair H60 elviszi-e a procit, vagy visszarakjam a Mugen 2-öt. Ez utóbbit nem szívesen tenném, mert szerelhetetlenné zsúfolja a gép belsejét.
Ezért szeretném tudni, hogy mekkora potenciál van a K-ban. Meddig lehet őket általában húzni alapfesszel.
-
aleister
veterán
Azt meg tudjátok mondani, hogy a 4770K-kat általában meddig lehet húzni? Érdekelne az alapfeszes és a plusz feszültséges eredmény is.
Azért érdekelne, mert nem tudom, hogy érdemes-e felárat fizetnem egy simához képest.
-
Landon
addikt
Hat nekem Crysis3 megtekeri rendesen a CPU-t. Jatek alatt eleri a 68C-t is es hallom is, hogy rendesen feltekernek a ventik, mindez legkondi mellett normalis szobahovel. Szoval azert ez nem teljesen igaz, hogy normal hasznalat mellett nem tud bemelegedni.
Eddig semmi mas de Crysis3 nagyon igenybe veszi a fej magassagu vegetacio miatt.
Edit: Crysis3 pont annyira terhel mint AIDA64 amikor az osszes cpu/memory terheles ki van pipalva.
-
ST05
őstag
csak annyit csinálj Vcore offset -100 vagy 120mV ot végy el,
semmi más,meglátod mennyivel kíméletesebb,
de nézhetsz csak cpu tesztet is magába talán ugy jobban érzékeled,
hogy lasabban fokozatosabban melegszik be akkor kiszürheted ha valami nem okés
mondjuk pasztázásod,
meg az közelebb áll a valós játékbeli terheléshez sokkal -
ST05
őstag
az látszódott volna aidában be pirosodik ha throttlingoltál volna,
szorzóbol sem vesz vissza, 100% bol lehet hogy azert veszeget el picit.
igen sztandard a dolog, 4 bika erős mag már kissebb mint egy gyerek kisújjkörme
lehetetlenség kidisszipálni normálisan,,, lásd új intel proci tabletekbe szánt
változata is 100foknál kezd visszavenni a teljesitményböl,
kevésbé van már jelentősége talán
3.9 en is meg lehet fektetni 90 fokra AVX2.0 utasitáskészlettel,mandel meg ilyenek xd
és 110W 4,5 felett is ott lehet tartani. mindez játékban 60 sem lesz
márpedig ezek igaz nagy teljesitmény a mai játékok miatt, mégsem munkára valók ugye
intel XTU-frissitésben már berakták a throttling "görbét"vajon miért..
ha fix vagy auton vagy, akkor az fpu tesztre további 1 tized V-al megtolja,
igen ne kérdezd miért, elég idiótán adagolnak autón a lapok,
extra 100 tuti üzemmódba nyomják ,holott sokkalta kevesebb elegendő lesz
ha sokat game-elsz fix jó lehet, de kis offset is tökéletes, gondolom nem
lebegőpontos számitást fog végezni szegény autón -
kekkec
aktív tag
A célzást átadom a BIOS-omnak, mivel mindent auto-n hagyok (nem tuningolok). Azért a BIOS csak nem állít irreális fesz értékeket, vagy naiv vagyok, ha ezt elhiszem a gyártóknak?
Azért furcsállom, hogy jóval szobahő felett (jelzem kb. +10-15 °C-szal) van a proci IDLE, mert a régi 65 nm-es conroe-m (E6600) nem volt ilyen langyi (tudom ebben a tartományban félremérnek, más max érték, nade), 2000 rpm-n pörög a BIOS szerint a CPU venti + ugye a ház ventik (amit írtam).
Annyira meg csak nem mér már félre a szenzor, a feszt meg ugye EIST visszaveszi, és anno ezt se használtam a lap miatt, mégis kevesebb volt az idle hő.
"ennek fényében én nem kennék semmit újra"
Szóval a fent leírtak/shotoltak sztenderd dolog?"és még csak nem is throttlingolt "
100% load mellett a visszaugráló fesz az miért van, azzal a szorzót nem veszi vissza párhuzamban?Szeretnék stabil hosszú életű rendszert, ezért érdeklődöm. A gyári tuningnál többre nincs szükségem, ezért nem is vettem a procimra egy fél méhtelepet, de vhogy ez se klappol.
MX2-vel mennyit változnának a hőmérsékletek?
-
ST05
őstag
1,226V már ugy4,5ghz re elég nálam 4670k , ugye érted a célzást,
nekem van egy olyan mentésem hogy fix 1,005 V 39x szorzókkal
ugyhogy egy fix 1V ot állits be például annak a 3,6 nak
vagy ha offset akkor minimum 0,100V de akár többet 120-150mV el tudsz venni tőle (amig stabil)
minnél kisebb orajelen vagy, annál nagyobb offset (minusz) értéket tudsz elvenni tőleennek fényében én nem kennék semmit újra ( max a vajaskenyeret)
hogy kb 3 tizeddel több fesszel kapta a 3,6ghz
és még csak nem is throttlingolt -
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
4570-öm kicsit melegnek tűnik üresjáratban és terhelve is, a kb. 25 °C (+/- 2 °C) fokos szobában, 3 db szabályozott házventivel (2 db 8 cm be, 1 db 12 cm ki fúj jelenleg maxon), gyári coolerrel.
Pár perc stressz:Szerintetek jogos, ha újrakenetem a szakival a gyári trutymákot?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
bandi0000
nagyúr
amúgy nem vagyok teljesen biztos benne lehet rosszul emlékszek ne kövezzetek meg, szóval láttam valamit ogy a haswell X86 utasításkészletű vagy valami hasonló, ennek nem sok köze van ahhoz hogy támogatja se a 64 bites op rendszert ugye?
-
Sonja
nagyúr
válasz
radi8tor #358 üzenetére
Ez biztos nem.
However these budget boards still fall a bit short on features compared to the Z87 chipset based lineups from the respective manufacturers. While this is good for consumers, Intel may not seem too happy about it and as per the report by hardware.fr, the chip giant is soon releasing a new firmware update for their processors which would actively block the Non-Z OC feature from various manufacturers.
-
-
SRII
őstag
válasz
bandi0000 #357 üzenetére
terméseztessen ily módon nem adj magadnak taslit! és nem rád értettem , ne vedd magadra, így korrekt a h jelű lap De akkor várj és vegyél egy z87 , gondold át ha jó áron tudod eladni a h jelűt akkor ok, de ha a kényszer megoldás miatt te anyagilag buksz, érdemes várni egy hónapocskát. én is várok már 2 hónapja..hogy legyen egy prócim
de megvárom nem veszek olcsóbbat, mert buknék rajt..de ha ellengethetetlen a munkádhoz vagy a kereseted ebből jön akkor megértem.
-
TomiLi
addikt
Ugyanezen a véleményen vagyok!
A marketingen kívűl semmi értelme... Aki H-s, B-s lapot vesz, az nem fog K-s procit választani mellé.Egyetlen esetben látnék értelmet a dologban, ha a szeptemberben megjelenő i3-asok közé véletlenül becsúszna egy K-s cpu..... Erre még úgy sem volt példa.
-
bandi0000
nagyúr
Akkor én úgy néz ki hülye vagyok
Vettem egy 4670K-t és a leggagyibb lapot hogyha 1 hónapon belül lesz fölös 40k-m akkor eladom a gagyi lapot és veszek eegy Z87-et
Hogy mi értelme van? Nagyon egyszerű hogy tudjam használni a gépet akkor is ha nincs pénzem a legdrágább lapra, és mivel még bőven elég a 3800Mhz úgysem kell most még húzniST05: Persze gondolom, én még tanuló vagyok ovlasgatom az okosságokat és abból segítek ha tudok
-
SRII
őstag
hi!olvasom itt és ott az infókat és a teszteket és egyre jobban rágerjednek erre a dologra hogy:
K jelű processzort lehet tuningolni bizonyos mértékig H jelű alaplapokban.
De kérdem én ki az az elvetemült aki ilyen sértést tervel ki egy K jelű proci ellen, az aki K jelű processzoráért képes kifizetni 15-25 ezerrel többet és utána meg vesz egy ki.....ott H jelű alaplapot, nem értem én ezt, hogy ennek mi az ur isten a lényege, nem látom értelmét , egyszerűen kész vagyok, veszek egy Ferrarit de a kereke taligaaz meg kerüljön a saját háta mögé és adjon egy taslit magénak aki így jár el, szégyellje magát...
-
ST05
őstag
válasz
BLOODSHOT #349 üzenetére
minimálisan beérheti a rendszer kevesebbel, köszönhetően
az új energia-gazdálkodásoknak,.. kisebb feszen is járnak a magok,
ivy is már nagyon takarékos, szóval minimális különbségek ezek még..
nevezzük déli hídnak,szóval a PCH is 32nm-es lett 65-ről,
viszont érdemes lap teszteket nézni ,sok múlik az alaplapon,
némelyek közt akár 20w is lehet a különbség idle...
i3 lesz érdekes, elég nagy teljesitménye lesz a HT-vel ,
és azok korábban is már marha keveset fogyaztottak, teljes terhelésen nem volt 30w nál több
igp-stül , ezekből az i5 ökből azért ki lehet paszirozni 100w 120w isakár kis huzásnál már !bandi0000: a tdp nem minden Bandi
erősebb, hamarabb végez a feladattal,
ha pihen akkor is fele annyibol pihen ,,gyakorlatilag zero core ! -
bandi0000
nagyúr
Biztos hogy erősebb lesz szóval meg is érné, ha mindenképp cserélni akar lapot meg procit is, viszont vannak akik azt mondják hogy nem éri meg 1155 ről 1150 re váltani, lehet jobb választás lenne egy erősebb 1155-ös ha a mostani lap megfel, de ez mondom nézőpont kérdése
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem hogy a 4 magos Haswell processzor mennyivel fogyaszt kevesebb energiát mint az Ivy Bridge 4 magos?
Mert elvileg a 2 magosak, amik alacsonyabb órajelen mennek keveset fogyasztanak ugye, de mivan a 4 magosakkal? Ezért érdemes váltani Haswell-re Ivy Bridge-ről, vagy semmiben ez nem vátlozik?
Köszi
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. Most akarok beruházni i5-4570-re. Most i5 2320-van. Megéri a váltás?
-
ST05
őstag
akkora difi nyers erőben azért talán nincs, inkább azt mondanám
3.8 hasw, 4.0 ivy 4.2 sandy a megfelelőjük ..
jól látod, hogy az i7 tulzás, ha nem lesz terve gtx770 sli, akkor el leszel az i5 elJanR ilyen opciórol én nemtudok, szerintem nincs ilyen ,mert tul sok értelme sincs..
-
JanR
addikt
Azt lehet szabályozni, hogy a proci mekkora feszültségig kapcsoljon le, ha nem aktív a terhelés?
4770K esetében egészen 800Mhz-ig elmegy. De mondjuk ha én azt akarom, hogy 1600-ig menjen, az megoldható?
-
szacsee
nagyúr
Tégla hűtőm már van, csak lehet nem fog elférni, de ez a jövő zenéje lesz.
C2C Sandy Bridge-hez képest mennyit hoz a Haswell?
Nagy dilemma a váltás, mert meg vagyok elégedve a procimmal, csak a fránya mATX Z77-es tuningra hegyezett deszkák ne lennének ennyire drágák.... kb egy árban van még a használt Gene V is a Gryphon-al...
Gondolom 4,4Ghz-re húzott 2500K teljesítményét valahol 3,6-3,8Ghz körül hozza is a 4670K.. vagy tévedek?
Jelenleg i5 a cél, i7 marad álom, meg max e-p..is növelésre való... tisztelet a kivételnek.
Később úgy is jönnek procik, ha kevés lenne a 4670K. -
Landon
addikt
Itt le is van irva es ez kb igaz is szerintem.
-
Landon
addikt
Haswell-nel a 4-4.5Ghz tag fogalomnak szamit. Van egy rakas tablazat ami az adott vcore/clock speed-hez javasolt hutest taglalja. 4.5Ghz-t vizhutes nelkul nem biztos, hogy el tudsz erni.
Pont par hsz-el ez elott forditotta le az egyik ilyen vcore/cpu cooler tablazatot Subaruwrc.
Ha nagyon jo chipet fogsz ki es 1.2V alatt/korul bir 4.5Ghz-t akkor eleg egy nagyon jo leghuto is (D14, Silver Arrow sb-e extreme pl.)
-
ST05
őstag
nem teljesít jobban az i7, úgy értem a HT miatt még picit többet is kér feszt,
és picit nehezebb is kihűteni, ergó lehet az i5 -el magasabb órajelet el lehet érni,
viszont teljesitményben is érződik ez persze, pl fizika számolásnál látszik szépen 3dmark ban nagyon kemény eredményt csinál az i7
nehéz kérdés, magam sem tudnék választani, játékban nagyon erős kártya kellene, és
nagyon szélsőséges helyzet, hogy ne legyen elég az i5... i7 meg csábitó persze
4-4.5ghz közé nem kell a legnagyobb hűtés, de azért valami minőségi jó nevű nem árt
tehát nem kell feltétlen 25k -ért de mondjuk egy 10k-s minőségi téglácska jól fog jönni -
szacsee
nagyúr
Hali!
Tuningban Haswell-nél is jobban teljesítenek az i7-ek, vagy kb lutri mind az i5, mind az i7 tuningpotenciálja?
Hosszabb távra tervezek, viszont még nem érzem hiányát a 4 logikai szál hiányának. Érdemes i7-et venni, vagy változott-e valami ezen a fronton?
Egyenlőre nem tuningra venném, viszont idővel lehet megnézem mit tud 7/24-re.
Hűtő vásárlásnál melyik kategóriát érdemes becélozni 4-4,5Ghz környékére? -
ST05
őstag
válasz
bandi0000 #333 üzenetére
avx 2.0 utasitás készlet miatt a burn test, meg linx, meg az fpu mandel,
ezekkel már 1volt 3,8ghz környékén 70 fölé mennek a magok,
ugyanugy magasabb órajelen is... kicsit más mint az ivy..
tehát majdnem minden állapotban fel lehet tornászni 80-90 ekre a magokat
de ennél a játékok azért kiméletesebbek pl:cpu stressz nekem megállt gyári hütövel is a 4,7ghz, 70-80 C alatt[link]
ahol 100% terhelés van ,de nem ilyen uj utasitáskészletek,tehát nem avx -
bandi0000
nagyúr
Amúgy alap órajelen és gyári hűtővel kb hány fokos a 4670k? És mennyi a normális hőfoka?
-
Landon
addikt
válasz
Armando_19 #330 üzenetére
Silver Arrow SB-E Extreme tokelets nalam. En amikor hutesen gondolkodtam nekem egyertelmuen azt mondtak, hogy jobb a kompakt viznel a SB-E E es olcsobb is. Persze ez fugg attol is, hogy ki milyen kompakt vizet rak ra. Corsair H ill. Thermaltake Water sorozatnal elvileg jobb a SB-E E ill. a D14.
-
JanR
addikt
válasz
Armando_19 #330 üzenetére
En egy Intel fele kompakt vizzel hutom a 4770k-mat. A 28 fokos szobaban is nagyon jol hut, huvosebb idoben meg csak javulni fog. Raadasul en egy hangszigetelt hazban kuldom es 4.2ghz-n tulhajtva, IBT alatt volt 82 fok (1.18V). Amugy igen, forro feju lett sajnos a haswell, de ha ertelmes feszek mellett tuningolsz, akkor ettol sem kell felni
-
Armando_19
őstag
Sziasztok.
Platformváltás előtt állok, és elég valószínű, hogy 1150 lesz belőle. kb egy árban vagy az 1155-el, szóval nem is kérdés, hogy melyiket akarnám.
Amit kigondoltam:
-Asus Z87 GRYPHON
-4670k
- Hűtés?
Olvastam mindenhol, hogy melegedés az van rendesen. Szerintetek egy kompakt vizet érdemes rárakni, vagy esetleg egy alpenföhn nordwand rev b-ben gondolkozom. Frostytech alapján meg mindig ez az egyik legjobb léghűtő, a 30 fontos árával meg igazából ez a legkedvezőbb. Ki mivel hűti a sajátját, és mennyire hatékony? Nem ezen akarok feltétlen spórolni, egy elég nagy beruházásba kezdek bele (GTX 760 stb).
A válaszokat előre is kösznöm.
Üdv. -
Landon
addikt
Kifutottam a szerkesztési időböl elnézést.
Mértem egy 'kontrol' mérést is 3GHz-es Uncore-al. Na itt már látszik, hogy az Uncore visszahúzza a CPU teljesítményét de itt is egyedül 2 dolgon látszik: az L3 cache benchmark eredményeken és a Latency eredményeken. Másban nincs változás.
-
Landon
addikt
Ma utána kérdezősködtem külföldi fórumon is az uncore 'problémámnak' és úgy néz ki nem nálam van a hiba. Egyszerűen ha a CPU Core csak 4.3GHz-n van akkor 3.9-es uncore-ról 4.3-ra menni nem ad semmi pluszt vagy legalább is nem akkorát, hogy azt egyértelműen mérni lehessen.
Volt egy illető aki 4.9GHz-n csapatja 4770K-val és 3.5GHz-s uncore-ról 4.6GHz-re váltva kb 2% teljesítmény javulást vesz észre. Ennek tudatában én a kis vacak 4.3GHz-es cpu core-ommal semmit nem fogok látni 3.9GHz és 4.3GHz uncore között gondolom.
-
andree04
aktív tag
I3,Pentium,Celeron
Na ezekre kíváncsi leszek,mennyivel tudnak majd többet és mennyivel lesznek drágábbak,azért egy Haswell Celeron-ért 15K többet nem igazán kérhetnek majd,de szerintem lesz vagy 20K az elején.Ami sajnos hogy Okt-ig nem is lesz forgalomba helyezve Európában. -
bandi0000
nagyúr
Kérdés ha egy 4670k hoz a vilàg leggagyibb 1150 es lapot veszem meg akkor lesz valami észrevehető következmény azon felül persze hogy semmi tuning nem lesz, amugy majd le akarom cserélni később a lapot
-
Landon
addikt
Na elkaptam a kis nyomit most.
Tessék ez remélem már megfelel, végig néztem és 4.3GHz-n ketyegett és még sincs külömbség! A tesztek lemennek viszont stabilnak már nem stabil 1.18V-on. De hogy biztos legyek a dologban mértem 4.1GHz-n is ahol még stabil is stress teszt alatt is és ott sem volt külömbség 3.9GHz-hoz képest.
-
Landon
addikt
Érdekes, próbáltam 4GHz-n NB-t és úgy a stress teszt már nem fagy (és nem mellesleg ugyan annyi feszt kap 1.184V)de aida teszt alatt még mindíg csak 3.9-ig megy vagy pedig a 3.9 és 4GHz közt nincs külömbség semmi. Bár ezek után kétlem.
Viszont akkor fogalmam sincs mi lehet a bugos... BIOS?
Vagy AIDA-val van valami?
-
Landon
addikt
Köszi közbe meglett és úgy fest igazatok volt.
4300on megy (menne) de ahogy ráeresztem cache stress tesztet azonnal fagy. Nem kap elég juice-t 4.3GHz-n valamiárt auto-n. Ami viszont érdekes, hogy 3.9GHz-n 1.184V is megkeni a lap. Ez normális? Pont annyit ad neki mint CPU core-nak. Normálisan NB-nek mennyivel kéne mennie? Azt tudom, hogy 1.35v a max amit szabad neki adni.
-
Landon
addikt
válasz
radi8tor #307 üzenetére
De CPU igényes játékról volt szó és a Fire Strike-ban van egy CPU test és egy combined test is.
Azt én is néztem... érdekes. De minden érték hiba százalékon belül van szóval nem érvadó. ST05-nél egyértelműen nagyobb difik vannak.
ST05, na akkor megnézem még egyszer AIDA-ban, hogy 4.3-nak írja e.
-
ST05
őstag
hát nálad szinte semmi, valamit nem jól kezel a lap,
nem az i5 miatt van hogy nálam több, hanem neked nem ad elég feszt talán...
valaki irta korábban ,hogy a gigánál is ez a bug, hiába tette feljebb ,maradt 3,8 on.
Amugy láttad is hogy 4300on van aidába lechekkoltad? vagy csak beállitottad?
olyanmintha továbbra is 38on lenne, nálam minden változott jócskán ,nálad jóformán semmi ...
valami ott nem stimmel --- -
Landon
addikt
Mértem én is:
És akkor, hogy meglegyen a "CPU igényes játék" szimulálása is:
Külömbség: majdhogy nem 0.
Nem akarok senkit meggyőzni de ezt én mindennek nevezném csak nem külömbségnek. Ezért tuti nem adok nagyobb feszt a CPU-nak.
Ezek szerint 4670K-nál nagyobb a difi...
Egyébként a ring cache feszt miben méred, HWmonitor? VIN2?
-
ST05
őstag
jah bocsi, elég nyomin fogalmazok, sorry
nem is mertem 4.4 fölé tenni ,azért is irtam ,ott már két tizeddel,
tehát 1,3V ot kap, tehát én nem mennék feljebbkicsi oc- ok, több nemhiszem hogy kell
apránként kell fel lépkedni, és mindig ránézni mennyit kap, esetleg terhelni cpu-t
és cache-t hogy stabil-e, és akkor biztosnságos, tuti nem lehet kinyirni ezeket,
persze ha a szorzót nagyon flteszed, lehet sok fesszel megküldi,
de vigyázva kell és aprával emelni akkor baj nem lehet, max eldobja -
ST05
őstag
aidában ez a háttértár sebesség mérés, megtalálod fent fülben ahol a stab teszt is van
De igen most kapcsoltam fel 43x-ra hogy megmutassam,
igen auto fesz-en hagyom, ( lévén nem vagyok nagy tuner, lap tudja mennyi kell neki)
multkor figyeltem: 43x cache-el 1,27V adott 44x felemár 1,3V az eredeti asszem 1,1 hez képest
szóval valahol itt az egészséges tuning határa 43-44x szorzó fele( ha az i7 által nyujtott nagyobb 8MB L3 cache érződik sokak szerint i5
6mB-jgyorsitótárjával szemben, akkor eltudom képzelni, hogy cpu igényes játéknál, biztos
jót tesz neki a gyorsabb ki-be olvasása is, egyszóval ha picit is , de számithat ez a tuning is
játékokban. Ezt játékban kimutatni ugysem tudjuk, max érzékeinkre hagyatkozhatunk -
Landon
addikt
Jó én azt hittem csak a teszt erejére toltad fel 4.3-ra a ring cache-t. Ill. erre a táblázattra meg azt hittem, hogy ez csak valami jelzés értékű dolog ami azt mutatja, hogy adott sebességen mire képes a cache, fogalmam nem volt róla, hogy ez egy benchmark eredménye volt. Aida-ba akkor ezek szerint van külön a cache-re is benchmark...
Feszt adtál neki valamit pluszba? Ill. amikor tesztelted a stabilitást, AIDA-ba ráeresztetted a cache stress-t és annyi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged