Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz Bubu0074 #18992 üzenetére

emre-nek elvileg totál igaza van.

viszont nálad más szempontok is lehetnek, ahogy elnézem.
    mert nem tuningolsz.

p5q lapom 2 is van. a gyengébb a p5qd turbo. azzal sem vagyok maradéktalanul elégedett, a tiéd sajnos annál is jóval gyengébb.
    de ha nem tuningolsz, akkor gyakorlatilag tök nyó'c...

tehát mivel alapórajelen használod a procikat, így gyakorlatilag az új (4 magot is használó), játékoknál dupla erős lesz a proci.

+40k nagyon sok. a 30 kb. reális lehet, de inkább 27-28.

cpu / vga párválasztás kérdése....
    nem egyértelmű, hgo ymikor és mi limites. elvileg a mostani párosod akár még jó is lehetne. a vga limites konfig mindig szerencsésebb, mert ajátékban a vga limitnél legfeljebb vissazveszel egy kis szűrést, és ok. ha cpu limited van, akor szívás.

valamelyik játékot elindítod. majd amikor eléggé leesik az fps, gyorsan kilépsz. és visszanézed a cpu görbét. ha az egyik, vagy mindkettő görbéje ki van akadva, és a 95-100%-ot verdesi, akkor cpu limit. ha max 80-85% körül látszik a görbe, akkor biztos nem....

msi afterburner progi, azon belül a beállításokban gpu usage pipa. és játék után visszanézed a görbét. a kettőt összevetve meglátod, mi a limites.

én volt, ghoy e8500@4.5ghz + gtx480 kombóval nyomultam. ott már volt cpu limit. de gtx470-nel még vga limitem volt dx11-ben...

attól is függ, dx9-11-ben játszol? milyen felbontáson? mert nagyobb felbontáson kevésbé lesz cpu limit.

összegzés:
    nézd meg a görbéket, és gondolkozz.
    ha +30k alatt megúszod, cserélnék. a 40k sok.
    egy q9550 kerül ennyibe (se), mint amit a 9650-re szánékszol ráfizetni.
    sajnos 3 ghz környékén minden 100mhz nagyon sokat számnít, kiteszteltem dirt2-n.

lehet, hog yérdemes venned inkább egy 9550-et, és segítünk kicsit meghúzni. még alapfeszen, ilyen lappal is van benne pár 100 mhz.

mennyi ramod és milyen cpu hűtőd van?

(#18994) emre
    ealdja a cuccait (lap + ram + proci, és a hirdetésben lévő 1 gb ram-ot
    vesz normál 4 giga olcsó ddr3-at, és szerintem bőven kijön a 40-ből...
    esetleg proci hűtő.
    de ez tényleg jó kis cuccnak tűnik. nehogy valamelyik 775-ömet beáldozzam. (van pár...)

• emre

veterán

válasz Bubu0074 #18992 üzenetére

A 40k különbözet nekem egy kicsit soknak tűnik.

A probléma az alaplapod. Normális lapban minimum 3,6-3,8Ghz körül lehet hajtani az E8500-öt, és ilyen órajelen nem hiszem hogy gond lenne. Ebbe a lapba én nem tennék bele egy 9650-es procit.
    Inkább add el az egészet, tedd hozzá a 40000Ft-ot, és vegyél egy am3-as, vagy 1366-os konfigot.

Csak viszonyítás végett, a napokban adtam el egy QX9650-et 46-ért. :U

Új hozzászólás Aktív témák