Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kicsipapucs

őstag

válasz szab.tam #18508 üzenetére

Az elején kikötöm, hogy nem kötekedek, hanem kiegészítésképpen, megjegyzésként írom, amit!
    Nálam volt kölcsönben egy giga p35-ds3p lap, amibe beleraktam a világlegjobb quadom és azzal sikerált nekem elmenni egészen 465-ös fsb-ig tök emberi feszekkel.
    P5Q újabb lapok pedig csodákat műveltek modolt biossal, amikor belefőztek top kategóriás lapokból ram és cpu kezelési táblákat meg friss raid drivereket és hasonlókat.
    Nekem egy sima p5q-ban e8400 mellett a max fsb 470 volt, 9x460-hoz 1,38V-ot kért, nb fesz 1,4v, fsb fesz szintén 1,4v-ra volt belőve. Modolt bios feltétele után a max fsb egészen 540-ig ment, 9x460-as eredményemhez pedig 1,26V (VID+0,01!!!) fesz kellett, 1,25-ös nb és fsb feszek mellett.
    Aztán P5Q Deluxe-ban az előző, kicsit gyengébb quadom (szintén L830B550, csak 1,16V vid-del) első berakáskor wallos volt 440-es fsbnél. Elküldtem a procit lipi-nek, aki tesztelte, hibátlannak minősítette, visszaküldte, majd ismételt berakás után 495-ös fsb vált a határrá jóval kisebb feszek mellett.
    A fenti példákkal csak azt szeretném vázolni, hogy nagyon, nagyon sok tényező befolyásolja a maximálisan elérhető fsb értéket.
    Üdv, Dávid.

Új hozzászólás Aktív témák