- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
snoopy
aktív tag
érdekess
este még csak kitöltöttem az űrlapot és elnyomtam véletlenül egy 0 €-os átuallást nekik.
erre jött egy email hogy kézbesítés-re váltott az állapotom.
most ingyen lesz egy lapom vagy mi -
Yidaki
tag
Mingyár megyek Corsair Dominator DDR1066os RAMot venni ... szarok a Kingstonra! cheers ...
-
SimonYana
addikt
3 óra után hibázot.
Ilyenkor még egy pici feszkell?
Vagí már így türhető? -
SimonYana
addikt
válasz
Beowulf_78 #187 üzenetére
Mennyit futtassam?
Készülök lefeküdni.Elindítsam reggelig? -
snoopy
aktív tag
na megrendeltem a cumot a trendből, remélem éppségben megjönn ide...
azért megnyugvással tölt el hogy már mások is vettek onnét és megkapták.
már csak egy táp kell, egy memo, egy vga, egy proci, meg egy normálisabb hűtő -
SimonYana
addikt
Nemtudom van e valakinek ilyen csoda procija még,de nekem 1.25-el max 3200-on megy el.
Ezekszerint valami nem jó,vagy nemtudom,de 3600-at úgylátom 1.4 körül kell neki.
Lehet az én lapom ,vagy procim egy sz@r,de nekem nem megy ilyen alacsony feszen.
Ami teszteket láttam 4 giga felett ott a csávó adott rendesen a procinak.1.5 meg majdnem 1.6-ot is.Ami tuti ártalmas,de legalább látom,hogy másnál is kell a fesz!Természetesen,ha lenne még 1 szorzó , mindjárt más lenne! -
kroky3
tag
Olvasom, hogy szó volt és kérdések merültek fel a többfázisú PWM szabályzással kapcsolatban.Röviden egy pár szót:A PWM egy impulzusszélesség modulációval működő nagyon gyors és pontos működésű fesszabályzó. Minél többfázisú egy proci tápellátása annál jobb.A többfázisú tápellátásnak 2 fő előnyös jellemzője van, Csökken a szabályzás "reakcióideje"amivel a változó terhelésre válaszol azaz a növekvő vagy csökkenő terhelésre gyorsabban állítja utána a feszt>egyenletesebb tápfesz. Valamint jelentősen csökkenti a szabályzot feszültség "hullámzásait"Ami a szabályzás működéséből adódóan létrejön.>egyeletesebb tápfesz.>stabilabb prociműködés extrémebb körülmények között is.A tööbf tápellátás kisebb szűrőkapacitás mellett is "simább" feszültséget biztosít. Ezek nem azonosak a Vdroppal de arra is jelentős jótékony hatással van.(a Vdropot szintén az áramkörben lévő elektr. szab.) Ezek a változások ms-os időintervallumban értendők. Még egy pár szó a biosokról:Egy Új biossal nem lehet a tervezett áramkör jellemző tulajdonságait megváltoztatni.Csak ha jól van megírva maximálisan kihasználhatók az áramkörben lévő lehetőségek.Még ellenkező esetben hiába tud az áramkör sokmindent a nem megf. bios miatt csak hibásan vagy részlegesen lehet kihasználni.Bocs hogy kicsit hosszú lett,csak igyekeztem kicsit érthetőbbé tenni a támát.
-
Gorneck
legenda
Persze...kb olyan mikor a Foxconn meghozta a több raklapnyi AMD alá tervezett lapjait...first pilot folyamatok közben kiderült ez+az...oszt szépen ment vissza az összes lap a gyártónak...érdekes mód a köv szállítmány már rev 2es lapokból állt...szal ők is meg tudnak ám győződni mindenről...de azt is tudom mennyire el tudják baszni a hw-t egy rossz biosszal...erre is tudok számtalan példát...
Arról nem is beszélve, hogy képesek egy bios frissel életre kelteni a loadlineC-t, akkor vmilyen szinten át vannak verve az emberek... -
jugeen
addikt
en a problemat inkabb hardveres tervezesnek tudom be. giga is meg asus is meg van gyozodve, hogy a cpu fesz szabalyozo ugy jo, ahogy van. a jelenlegi tervezesen lassan evek ota nem akarnak javitani. rengeteg uj lapot adnak ki a piacra kozel nulla valtkoztatassal. lehet azert, mert ez igy lenni occcooooo
-
jugeen
addikt
mivel nem ertek az alaplapok tervezesehez, ezert en tisztazni biztos nem tudom, csak a gondolataimat tudom megosztani masokkal. tenykent lehet elkonyvelni, hogy napjainkban a tobb-magos processzorokat tamogato alaplapok eseten a lapgyartok minel magasabb fazisszamu konverterek alkalmazasaban velik a magasabb tuningpotencial eleresenek a lehetoseget. ismereteim szerint a mgasabb fazisszamu konverterek stabilabb feszultseg ertekeket eredmenyeznek. szerintem ez igy onmagaban meg nem jelenti azt, hogy a minel magasabb fazisszam a nyero, ha maga a VRM tervezese nem sikeredett a legjobbra. tobb gyarto eseten is bebizonyosodott, hogy hiaba magas fazisszam, ha a kimenti feszultseghullamzas igen nagy, vagy a PWM hatekonysaga alacsony.....
-
snoopy
aktív tag
mondjuk igen.
én eddig abban a hittben voltam hogy 6 és 12 van és azok a dobozkák a proc foglalat körül azok. -
subaruwrc
félisten
na itt egy csupa merő óvatosság...
QX9650 6255mhz 1.88v -
emre33
addikt
Ez érvényes szerintetek a quadra is? (1,4Volt max léggel?)
-
SimonYana
addikt
Készítettem egy tesztet.Nemtudom jó e mert nem értek tulzottan a prime95-höz.
Ha a jelen legi fesz alá mentem akkor nem ment a 100%-on a négy mag.Ha mégjobban levittem a feszt akkor a prime is befagyott.A ramtesztet nem engedtem,mert az nem frankó.
teszt -
Yidaki
tag
Most úgy tesztelem, hogy VDroop enabled, szal terhelésnél egy picit csökken a VCore IDLE-hez képest. Egy DFI gurutól hallotam, hogy hosszab távon úgy stabilabb.
Most így csökkentettem a VTT 1.31Vra 1.33Vól és a GTLek 112/112/110.
768/896/1024 ---> ha ezek futnak primenál 5 percet, akkor van egy indíték, hogy stabil e vagy nem ;) És nálam átfutott, ergo lehet hogy most kezdhetem csökkenteni a VCore-t. Ha nem lenne stabil, akkor addig GTL-tweak, amíg stabil.
-
SimonYana
addikt
Azt azhiszem már majd mindenki tudja,hogy nem régen kezdtem ebbe a tunigőrületbe.Nos segítséget nem sokat kapok,mert nemsok mindenkinek van ilyen lapja és procija.Próbálkozom.A CCE szépen megy 8×470-en,de mint említettem várom a ramomat amit megrendeltem,mert most csak 1 db van.A másik meghalt végleg,amit az Maximus Extreme-ben kapta a halálos sérülést.A prime nem futott le még egyszersem.Próbálkozom itt a feszt minnél lejjeb vinni,de nekem nem megy olyan alacsonyan mint itt a kolleganak.Lehet mert más a lap,vagy valami lényegeset kell még finomítani.
Előbb utóbb majd kialakul. -
Yidaki
tag
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #121 üzenetére
Simon-al nekem nincs bajom, ő a P5E3 Premium-ról is beszélt már... kovecses, emre33-re gondoltam.
PPSH: Q9450 jobban megéri. Q9450 vs Q9550-nél se éri meg a pluszt +0,5 szorzó. 2 magnál sincs ez másképp... amúgy az E8600 lesz az absz. csúcs Dual-Core.
-
SimonYana
addikt
válasz
Beowulf_78 #121 üzenetére
Türelem rózsát terem! Vegyél E8400-ast.
-
Gorneck
legenda
8200-zal és DFI-vel meg 600+-t...annyi volt a különbség, hogy DFI-ben szét volt feszelve minden...
A kolléga procija meg ennyit tud akkor ennyit tud...attól még nem a lapot kell szidni...550ig stabil az enyém is...580-on még van post...de több nincs benne ennyi fesszel...többet mge nem adok... -
Beowulf_78
addikt
Szívemből szóltál.
SimonYana meg se hallja az olyan hozzá intézett kéréseket hogy eredmények, az általa eladott Q6600-ról se tett fel egy árva képet se, pedig "állítólag" durva volt, aztán ő volt megsértődve hogy ment a vérszívás jogosan... megy a habisztizés.
Pedig lehet ha lenne épkézláb screenshot, prime95 teszt, akkor lehet én is inkább ezt venném mint E8400-et.Gondolom sokan vannak így ezzel...de úgy látszik a "mellveregetés" és a menőzés többet számít mint tájékoztatni a fórum tagokat mennyi tuningpotenciál van a Q9450-be, és nem bemondással, hanem screenshotokkal.
-
keIdor
titán
Akinek Q9450-e van: Srácok lesznek valamikor egyszer az életben eredmények, vagy szarrá flamelitek a topicot? Komolyan mondom mindjárt megvan a #120. hozzászólás is és szinte semmi eredmény eddig... pedig van már itt pár tulaj ahogy nézem... aki annyira rohant megvenni az X48-as Giga lapokat lehet menni a topicjába elmondani a mérvadó tapasztalatait, de ne itt offoljatok, hogy nekem az van és akkor már qrva jó a lap...
hány évesek vagytok ti egyáltalán?
-
SimonYana
addikt
Össze ne vesszetek azon a sz@ros FSB-n!
-
westlake
félisten
válasz
kovecses #108 üzenetére
nekem mindket alaplapom itt van a sarokban.. te mi alapjan mondasz barimit is?? a sok-sok forumolvasgatas meg nem minden
jah es ki mondta, hogy baratok vagyunk?
mod: az alaplap manulajat emlegetned eleg gyenge probalkozas volt.. vagy talan x48 leirasaban tobb a szines kep?miert nem a lap topikjaban probalod meg bebizonyitani az igazadat?
-
westlake
félisten
válasz
kovecses #104 üzenetére
rendben.. akkor itt varom sok-sok szeretettel, hogy kifejtsd, miert is eri meg jobban megvenni dragabban az x48-at, mint az x38-at (gigabyte-rol beszelunk).. es kar az emlegetned, hogy a 2 darab 2.0-as pci-e sin miatt (a user-ek 90% nem hasznalja ki!) en mar leirtam, hogy szeritnem miert rosszabb.. varom a te/ti tapasztalaitokat is.. szamomra az nem mervado, hogy valaki leirja: "szerintem nem rossz az x48".. persze, minden csak viszonyitas kerdese.. pl. sokkal jobb, mint a gigabyte 965-ds4
-
westlake
félisten
tehat a nem fogod sokaig hasznalni az megegyezik azzal, hogy nem megy olyan jol, mint regen? javits ki, ha tevedek, de az x>1.45 az nagyobb ertek, mint az x=1.4??
#19: te olyan sok penryn degradacios irast/tapasztalatot latta?? mert szemely szerint en meg egyet sem.. egyebkent nem is nagyon ertem, hogy miert foglalkoznanak a notebook-ok tuningolasaval
#24: small fft is elaszall, ha instabil a ram..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest